Foto: Getty Images

Ardian Gashi gjør braksuksess i Sverige

Ardian Gashi har vært strålende for Helsinborg denne sesongen og i ettermiddag er laget på ny titteljakt. . Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Åpen cupfinale i Telenor Arena

Premier League: Skader og karantener
V75 Jarlsberg: Seiersmaskinen innfrir igjen

Lørdagens langoddsprogram består av 91 objekter. Topplagene i Premier League er minus Tottenham alle i aksjon lørdag. Det spilles cupfinale mellom Røa og Stabæk, det er cupfinale i Sverige mellom Helsingborg og Kalmar og ellers er dagens meny spekket med internasjonal fotball. Det spilles også full runde i den svenske eliteserien i ishockey.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Merk at våre spilleforslag har spillestopp kl 15.25

Dagens avslag
Fredrikstad - Start
Hengekamp i Tippeligaen og dersom hjemmelaget unngår tap er de sikret videre eksistens i Tippeligaen. Jørgen Horn og Celso Borges er suspendert for hjemmelaget, mens Espen Hoff returnerer etter karantene for Start. Det er kun tre poeng som gjelder for Start. Til tross for Fredrikstads 2-1 seier borte over Vålerenga mandag, synes vi 1,60 på hjemmeseieren her er en vits og ingen grunn til å stole på et Fredrikstad-lag som ikke har imponert hjemme (4-4-5) og mangler to sentrale spillere. Styr unna.

Coventry - Southampton
Hjemmelaget ligger på nedrykksplass etter kun to seire på 15 forsøk, begge seirene er tatt på hjemmebane. Nyopprykkede Southampton leder Championship, veldig mye grunnet åtte strake hjemmeseire. Borte har laget kun tatt ett poeng på de fire siste. 1,70 på serielederen er således helt uaktuelt, da de ikke ikke presterer særlig godt på bortebane (2-3-2).

Dagens langskudd
Mallorca - Sevilla
Hjemmelaget har kun kapret ni poeng og tapte skuffende 1-2 hjemme for Sporting Gijon i siste hjemmekamp. For øvrig har Mallorca 2-1-2 hjemme. Sevilla opplevde en svært skuffende uke sist. Kun ett poeng ble hanket inn etter hjemmekamper mot Racing Santander og Granada. I kveld er både Negredo, Peretti og Kanoute uaktuelle. Borte står Sevilla med 0-4-0. Vi synes Mallorca har litt bedre sjanse enn det oddsen indikerer og 2,60 på at poengene blir igjen på ferieøya er mulig å teste.

Aalborg - AC Horsens
Hjemmelaget har tapt to av sine tre siste hjemmekamper mot henholdvis Nordsjælland og Lyngby, begge med sifrene 1-2. I kveld må Kjetil Wæhler sone karantene, når formsterke og scoringsvillige (27 scoringer er flest i Superligaen) Horsens kommer på besøk. 4-2-1 har Horsens på sine sju siste kamper og toppscoreren i Superligaen, Gilberto Macena (11 mål), får enda bedre arbeidsbetingelser nå som Wæhler er suspendert. 3,00 for borteseieren er det klare valget i denne kampen og lokker denne lørdagen.

Dagens spill
Helsingborg - Kalmar

Det er ikke bare i Norge det skal spilles cupfinale denne helgen, også i Sverige skal cupmesteren kåres. Seriemester og supercupmester Helsingborg jager en historisk trippel og kampen skal altså spilles på Helsingborgs ordinære hjemmebane, Olympia. Det er ventet over 10 000 tilskuere til denne kampen og de aller fleste av disse vil naturligvis gi sin støtte til hjemmelaget. Helsingborg er regjerende cupmester og jager sin femte cuptittel.

I seriespillet hadde Helsingborg 10-5-0 hjemme, og tar vi med fjoråret har Helsingborg kun tapt en kamp på hjemlig grunn de siste to sesongene. Hadde ingen problemer med å slå Ørebro borte i semifinalen for halvannen uke siden. Bortsett fra at Erik Edman er skadet, har norgeskjenningen Conny Karlsson er fulltallig tropp å velge fra. Ardian Gashi har storspilt for seriemestrene denne sesongen, så får vi se hvor mange av de øvrige tre nordmennene som starter denne kampen eventuelt får spilletid.

Heller ikke hos Kalmar er det nevneverdige problemer foran cupfinalen. Begge kampene i seriesammenheng ble vunnet av Helsingborg og Kalmar var svake på bortebane i serien (3-3-9). Nå lever selvsagt en cupfinale sitt helt egne liv, men så lenge denne kampen spilles på Olympia i Helsingborg må det være en topp sjanse for at Helsingborg fullbyrder sin kanonsesong og tar en trippel.

Oddsen på hjemmeseier er 1,70, det er slett ikke verst så lenge Helsingborg har fordel av hjemmekamp og vi mener Helsingborg er lørdagens klart beste spill og låser Helsingborg som banker i to dobler. Kampen kan for øvrig ikke spilles som singel.

Charlton - Preston
Hjemmeodds på 1,50 i League One er normalt ikke det undertegnede higer mest etter. Men lørdagens program er vrient og det er dessverre langt mellom godbitene. Meget godtgående Charlton har inntatt tabelltoppen i League One etter imponerende 11-4-1 på de 16 første ligakampene. Kommer til denne kampen med tre strake seire og solide 10-1 i målforskjell. Charlton-manager Chris Powell stiller trolig med samme ellever som i de tre foregående kampene.

Langt større bekymringer er det for Preston-manager Phil Brown. Toppscorer Neil Mellor er fortsatt på skadelisten, det samme er spisskollegaene Ian Hume og Brendan Proctor. Disse skadene har kostet for Preston som står med svake 0-1-5 på sine seks siste ligakamper og således har falt kraftig på tabellen. For sikkerhets skyld brakk førstekeeper Iain Turner foten på trening tirsdag og han blir naturligvis ute en stund.

Vi syns forutsetningene peker klart i retning Charlton og 1,50 spilles i en dobbel med Helsingborg.

Arsenal - West Bromwich (0-1)
Etter at Robin van Persie nærmest på egenhånd sørget for at Arsenal slo Stoke 3-1 hjemme og Chelsea 5-3 borte i de to foregående ligakampene, valgte altså Arsene Wenger å starte med nederlenderen på benken i Champions League-oppgjøret mot Marseille tirsdag. Det straffet seg og Arsenal gjorde en kamp under pari (0-0). van Persie er garantert tilbake fra start her (han startet heller ikke mot Stoke). Chamack, Gibbs, Diaby, Wilshere og Sagna er skadet for hjemmelaget.

West Bromwich gjorde en skuffende svak kamp hjemme mot Liverpool sist lørdag og tapte fortjent 0-2. Hadde fire ligakamper på rad uten tap før den kampen. Elleve poeng gir en foreløpig 13. plass for Roy Hodgsons mannskap. Borte står West Bromwich med brukbare 2-1-2. Den gamle Brann-kjenningen Paul Scharner ble skadet mot Liverpool og er uaktuell her. Scharner har vært solid i sesongstarten og vil bli savnet. Spissen Shane Long er fremdeles på skadelisten og spissmakker Peter Odimwingie nær sagt som vanlig usikker.

Bortelaget tynges av viktige fravær og vi har god tro på at skjerpet Arsenal vinner denne med mer enn et mål. Det er lett å tenke bare på Van Persie, men spisskollega Gervinho har også vært strålende den siste tiden. 1,90 er oddsen for at Arsenal vinner med mer enn et mål og vi kombinerer også denne med Helsingborg-seier.

Vi får dermed to dobler der vi låser Helsingborg på begge og vår innsats er som vanlig 100 kroner per spill.

Spilleforslag 1 (totalodds 3,23):
Kamp 31 Helsingborg - Kalmar 1,70 3,10 3,75
Kamp 42 Arsenal - West Bromwich (0-1) 1,90 3,70 2,65
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

OBS. Spillestopp på begge doblene er kl 15.25.

Spilleforslag 2 (totalodds 2,55)
Kamp 31 Helsingborg - Kalmar 1,70 3,10 3,75
Kamp 58 Charlton - Preston 1,50 3,30 4,85
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør