Foto: MARCELO DEL POZO (REUTERS)

Årets viktigste kamp i Sevilla

Bare Atletico Madrid står mellom Sevilla og en Copa del Rey-finale.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny onsdag
V4 Halmstad: Tet og slutt?
V65 Bjerke: Kai for alle penga
Tippetips: FA-cupen blir vikig for Chelsea
VM 15 km: Petter til sprek odds

langoddsen finner vi ishockey og håndball, objekter fra VM på ski, samt en rekke cup-oppgjør fra store deler av fotball-Europa. Det spilles liga-fotball også, blant annet i Østerrike, England og Skottland.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
178. Sporting Braga - Benfica H 3,60

Portugisisk ligacup, semifinale, det skal kåres en vinner i kveld og vi kan få ekstraomganger og eventuelt avgjørelse på straffer. Braga er på 4. plass i ligaen og holder ikke samme suverene klasse som Porto og Benfica på topp. Likevel blir de en outsider til å vinne denne semifinalen, de stiller et sterkt lag og har ikke andre sjanser enn denne til å vinne noe i år. Benficas trener Jesus sier at ligaen er viktigere enn cupene, og vi er litt usikre på hva slags lag han stiller i kveld. Norsk Tipping har satt oddsen så skjevt at vi er nødt til å teste et langskudd på hjemmeseier til flotte 3,60.

Dagens avslag
169. St. Mirren - Hearts B 2,30

Skotsk Premier League. Hvorfor Hearts er favoritter her, er ikke lett å forstå. De står med 1-6-6 på bortebane og formen er på et nær historisk lavmål med tre baklengsmål i alle de tre siste rundene, samtidig som man knapt scorer selv. På folkerekka på onsdagskupongen har hjemmelaget 46 prosent av kryssene i skrivende stund, Hearts 25 prosent. Den sjansevurderingen er mer i tråd med virkeligheten, tror vi, og sånn sett er St. Mirren til 2,50 et fint langskudd, men vi har bedre ideer for dagens langskudd og melder avslag på Hearts i stedet.

Dagens spill
Både dagens langskudd og dagens avslag er omtalt mer utfyllende i tippetipset, for dem som er interessert. Kampen vi bruker i dagens spill står også på midtukekupongen, vi garderer HU der, men lar oss friste av oddsen på Sevilla og lar det stå til.

Norsk Tipping

184. Sevilla - Atletico Madrid
Copa del Rey. Semifinale, returoppgjør etter 2-1 til Atletico i Madrid, bortemålsregelen gjelder.

Sevilla viser brukbar form for tiden. De har riktignok tapt for Barcelona og Real Madrid i ligaen nylig, men begge var på bortebane og de ledet til pause og tapte litt ufortjent i Barcelona. Samtidig er Granada, Rayo Vallecano og Deportivo La Coruna slått, og man har en god sjanse i cupen i kveld og en finale mot Real Madrid i siktet. På veien hit har man slått ut Espanyol, Mallorca og Zaragoza, og Negredo sikret det viktige bortemålet på Vicente Calderon, en kamp man avsluttet 9 mot 10 mann.

Spahic (f) og Navarro (f) fikk rødt kort sist og er ikke med her. Marca gjetter på denne startoppstillingen, som ikke er litt alternativ bakerst, men sterk i midtbane og angrep:

Beto – Cicinho, Fazio, Botia, Moreno – Medel, Rakitic, Kondogbia – Navas, Negredo, Reyes

Atletico Madrid er stadig nest best i La Liga, og de har levert varene med 1-0 hjemme mot Espanyol og 3-0 borte mot Valladolid i sine to siste. Mens de har vunnet samtlige hjemmekamper i ligaen står de med 5-2-5 borte. Den samme trenden har kommet til syne i Copa del Rey, der de spilte uavgjort borte mot Getafe og Real Betis, mens de vant hjemmekampene. Atletico har hatt hjemmekamp først nesten hele veien i cupen, så dette er kalkulerte resultater som var nok til å sikre avansement. Så får vi se om det holder denne gangen. Exiten for Rubin Kazan i Europa League nylig viste at Atletico ikke alltid har marginene på sin side.

Godin (f) fikk rødt kort sist, og erstattes av Diaz. For øvrig er de fleste og de viktigste på plass, ikke minst er toppscorer Falcao tilbake, og Marca tror på denne oppstillingen:

Courtois – Luis, Diaz, Miranda, Juanfran – Turan, Gabi, M. Suarez, Koke – D. Costa, Falcao

For en spennende kamp, og for et spennende utgangspunkt. Vi klarer ikke se Atletico som favoritter, det er de heller ikke, for de er ikke sterke nok på reise. De vil trolig slite mer og mer utover i kampen og det kan bli tungt å forsvare ledelsen. Scorer de ett, må Sevilla helst score tre. Scorer de to, er de videre med tap 2-3. Blir det 2-1 igjen, får vi ekstraomganger. Det er Atleticos håp, de har Falcao tilbake og han kan score mot spillets gang. Likevel, 2,25 på H? Det frister, på et sterkt Sevilla-lag, på hjemmebane, som må vinne. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 21.55.

184. Sevilla - Atletico Madrid 2,25 3,05 2,75

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør