(Hesteguiden.com)

Bagpipe tilbake i hetluften

Bagpipe var knallgod i V75 sist og er tilbake som en vinner mandag. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Leangen travbane i Trondheim inviterer til dobbel V5 denne mandagen og det er som alltid en svært spennende meny som presenteres på skrellbanen i Trøndelag. Bankervalget denne mandagen var ikke veldig vanskelig.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen

Det handler om Frode Husbyns propagandatraver, 2 Bagpipe, som kommer ut i V5-4A/V5-1B. Til tross for tøffe omgivelser i V75 sist, gjorde Bagpipe et kanonløp og utfordret meget gode Espresso kraftig mot mål. Kunne ikke ta ned denne, men gjorde et svært sterkt løp til sølv. Mandag er mostanden en helt annen og startsporet er perfekt. Slike løp som dette vinner også Bagpipe fra dødens og hesten må trolig være syk for å tape dette. Vi spekulerer ikke og bankerspiller Bagpipe i begge V5-veddemålene.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 5-6 C: 1-4-8-3-7-9 D: 10

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

V5-1A - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
7 Vorset Ivers ligner en vinner i den første avdelingen. Hesten til Ola Skjøstad har vist knallform i det siste, og seiersløpet sist var årsbeste. Møter ikke noe spesielt tøffere motstand her og det må dreie seg om en topp vinnersjanse. Dog kommer nok ikke hesten seg til tet på et tidlig tidspunkt nå som sist og vi velger å sette på noen garderinger.

10 Slettvoll Rambo var sjanseløs mot nevnte Vorset Ivers sist og stiller med noenlunde de samme forutsetningene her. Tiåringen er variabel, men svært bra på sitt beste. 2 Solør Stegg forsvant i galopp igjen på Biri fredag, det var på sprint. Med kun to hester på strek her, er det bra mulighet for at Solør Stegg kommer seg tidlig foran. Da kan fireåringen holde unna. 8 Troll Jokeren kommer tilbake etter fem måneders pause med litt uviss form. 3 Hellepål er stadig på vei opp i form, og kan være en liten fidus her. 9 Junior Jokern fungerte svært dårlig på Biri fredag, og må være kraftig forbedret for å duge her.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 10-2-8 C: 3-9-5-4-6 D: 1

V5-2A - Varmblodshester 2140 meter autostart
Ubeseirede 8 Arron D'Ombree får sin ilddåp her. Var strålende vinner i et stayerløp for seks uker siden, etter noen måneders pause. Nå skal vallaken ut fra et krevende åttendespor og motstanden bedrer seg i takt med økende grunnlag. Femåringen ser imidlertid ut til å ha mye å gå på og blir vårt førstevalg igjen.

To bra svenskegjester utfordrer først. 9 Confess Remark har vært sparsomt startet og er foreløpig seiersløs på tretten forsøk. Viste fin form i Østersund sist som tredje og kapasiteten er bra. Arve Sjoner får muligheten i sulkyen. 6 Urquell B.M.W. går mye på det jevne hjemme i Sverige, men møter klart billigere mostand enn vanlig her.

1 Photoflyer har trukket et flott startspor, men har ikke vært mer enn helt grei i sine siste starter. Kan muligens forsvare innersporet og tet kan være en fordel. 11 Nice Moment må gå bakfra nå, og yter muligens bedre derfra. 10 Super Bluff er et talent, nå setter Bjørn Grande seg opp. Tja.
Rangering V5-2A: A: 8 B: 9-6-1 C: 11-10-2-12-7-5 D: 3-4

Annonse: Øivind Grøstad byr som vanlig på herlige spilledrag på sin spillestue på Leangen denne mandagen

V5-32A - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter voltestart
Ikke veldig lettløst dette monteløpet, men millionhestene 10 Sean Trot og 8 Smoking Gun har svært fine betingelser her. Førstnevnte dukker opp i ny regi og har levert jevnt og trutt i monte. Liv Pedersen tar turen til Leangen for å ri og det svekker ikke akkurat mulighetene for vallaken.

8 Smoking Gun har vært til behandling og debuterer i monte. Viste ikke noe særlig til form i travløp på slutten, men denne oppgaven ser svært overkommelig ut og Munkhaugen-traveren må regnes tidlig her. 2 Gigant Trout har gjort sine saker svært bra i monte de siste månedene, og rangeres knepent først av flere formsterke strekhester. 5 Money Lou slo nevnte Gigant Trout sist, og er aktuell igjen.

1 Mighty News var tilbake som en vinner sist, etter en litt formløs periode. Svenskegjesten 6 Alfas Abe Lincoln har fin kapasitet og skal også regnes tidlig.
Rangering V5-2A: A: 10 B: 8-2-5 C: 1-6-11-7-3-4-13 D: 12-8

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
10 Gjerv Prinsen har hatt en strålende sesong sammen med sin eier, trener og kusk Morten Valstad. Kruttsterk vinner nest sist og litt uheldig med posisjonene i V75-løpet som ble vunnet av gigantoverraskelsen Nuskat sist lørdag. Mandagens oppgave ser veldig fin ut for Gjerv Prinsen som jager årets sjuende seier her.

2 Nordlirappen er som vanlig god nok dersom han traver feilfritt. Har vært ustabil i sine to siste løp, men var knallgod da han tok ned vinnerhesten Engas Odin fra dødens tredje sist. 11 Trønder Pipo skuffet litt i V75 sist sist, men var bra i startene forut. 5 Solli Mai kom flott tilbake etter galopp sist, og kan være en liten fidus fra tet. 12 Pave Loma avsluttet glimrende bak Kolnes Germa sist, men har trukket et krevende startspor her. 6 Husanlynet har kapasiteten, men feilstegene kommer tett fra den karen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 10 B: 2-11 C: 5-12-6-9-3 D: 8-7-1-4

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart
5 Hyper Mollyn blir vår knepne favoritt i dette amerikanerløpet. Vi synes Sjoner-traveren holdt koken flott bak svært gode Engas Odin sist og nest sist vant fireåringen et sterkt fireårsløp på overbevisende vis. Hyper Mollyn er travsikker og sterk, to gode egenskaper for en travhest. Nå er Hyper Mollyn strøket i morgentimene mandag.

3 Eng Glupa blir stor favoritt etter sin sterke V75-seier sist, men hesten har tjent 54 000 kroner på sine to siste starter og møter klart skjerpet motstand nå. Var uansett så overbevisende i sine to seiersløp, at det garantert er mer å gå på for Solhus-traveren, 9 Pondus var solid vinner i Østersund sist, og matcher helt klart våre to favoritter på kapasitet. De skiller seg noe ut disse to, men vi setter på noen garderinger på det største forslaget.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 9 C: 11-8-2-7-10 D: 1-4-6

V5-4B - Varmblodshester 2140 meter autostart
5 Crusow har ikke hatt turen på sin side i de siste løpene på Leangen, men mandag ser løpet helt skreddersydd ut. Den godeste Michael von Krusenstierna vil trolig få overta fra 2 Wy Fi og Jomar Blekkan her og fra tet blir ikke Crusow lett å slå. Formen er helt på topp.

10 Odens Nillan er ei riktig fin hoppe fra Olle Carlssons stall i Østersund. Etter noen middelmådige løp, var hoppa tilbake som en vinner i Østersund sist og årets fjerde seier kan være innen rekkevidde her. Tipslinjen her blir helsvensk, da både 8 Another Thing og 6 Grand Free er også hester som ser bedre ut enn hjemmehestene her.

2 Wy Fi blir enda en gang betrodd, men full vei på veike Wy Fi høres ikke ut som en vinneroppskrift. Men her må da Jomar Blekkan slippe teten og kjøre i rygg, mulig det vil hjelpe på stridsmoralen. 11 Come On Sandy er i flott utvikling, men står vrient til her sammen med defensive Bjørn Grande.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 10-8-6 C: 2-11-12-7-3-4-9-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5B - Varmblodshester 2140 meter autostart
Ikke mange stjerner på farten i den siste B-avdelingen og her kan det komme overraskelser. Svært spennende er det med Atle Solhus opp på 10 Remolino. Vallaken har galoppert litt på slutten, men Solhus kan passe perfekt på denne. Kapasiteten er stor og feilfritt tror vi på fin vinnersjanse.

2 Jump Face var brukbar, men ikke mer da han gjestet Leangen for to måneder siden. Har ikke startet siden det løpet, men har trukket et flott startspor og er tidlig aktuell. 11 Agobra Bisquite dro tøft unna i tet i et dameløp sist, men kunne ikke svare lederrryggens Okapi Garbo de siste hundre metrene. Bakspor trekker selvsagt ned, men motstanden er klart overkommelig. 3 Silverbullit har avsluttet fint til sølv i sine to siste løp på Leangen, og står fint til, men motstanden er skjerpet nå.

7 Nanna Pride har ikke fungert som best i sine siste løp, men kan må mye på en god dag (er strøket). Toppform er det på 5 Bonito, men vallaken må ha det helt servert for å vinne. 12 Streamline Woman vant i Leangen-debuten, nå er forutsetningene betydelig tøffere.
Rangering V5-4B: A: 10 B: 2-11-3 C: 5-12-4-8-1-9-6

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør