Foto: hesteguiden.com

Bankerfri V5A – samlebong i V5B

Små felter, og det virker oversiktlig på Sørlandet når de ønsker velkommen til dobbel V5-omgang denne søndagen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Bo Westergaard sender ut gode Thai Olympic mot Onion F.H, og i V5B-3 er det et monteløp der vi mener vi har en klokkeklar banker! Vi avslutter det hele med en frisk favoritt i V5B-5!

Billig motstand
I V5B-4 har seiersmaskinen fra i fjor 7 Torpana en overkommelig oppgave foran seg da han slipper å møte hester som Odins Tira, Bjørkeodin og co. Står denne gangen til i første spor på 20m tillegg mot hester som ikke holder den klassen Torpana innehar. Tjomsland kommer til å sende Torpana fremover når tempoet har roet seg ned, og da ønsker nok alle strekhestene rygg på den store favoritten som skal ha en toppsjanse uansett posisjon. Billigere løp enn dette har han ikke hatt på lenge, og vi synes det skal være snakk om en klar banker.

Vår rangering: V5B-4 A: 7 B: 3-9-5 C: 6-8-1-10 D: 11-4-2

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

Nettavisen har spilt inn 72.000 kroner på foreslåtte spill denne uken!

V5A-1
Lite men kvalitetsfullt felt med 1 Thai Olympic i det beste sporet, og Westergaard kan fortelle om en hest som trener fint, men han føler selv at han mangler ennå litt av det rette kampinstinktet når førstepremiene deles ut. Blir spennende å se om han klarer å holde 5 Onion F.H ute fra start, og klarer han det, er vinnersjansene fine selv om Thai Olympic også går meget fint fra rygg. 5 Onion F.H er klart best i tet eller dødens da han er sprurtredd, men han sliter ennå med aksjonen inn på svingene. Ledet til oppløpet på Charlottenlund, men da fikk han melkesyre til slutt. Kapasitetsmessig best, men vi er usikre på om han kommer seg til tet denne gangen.

Skulle det bli litt kjøring mellom de to favorittene, så er 3 Nokien helt klart aktuell, men vi er usikre på hvordan formen er der i gården etter vel mange løp på kort tid. På en speed er Golden Globe datteren helt klart aktuell. 4 Yankee Rapida hadde et meget bra fjorår, men i år har det gått litt på tverke. Nå kommer den flotte traveren til T O Halle ut etter to mnd. pause og står perfekt til bak startbilen. Liten fidus på sitt beste.

2 Gigant Nico er i fin form, men møter noen riktige gode hester nå, og da er han mye mer avhengig av riktig løpsopplegg for å kunne vinne.

Vår rangering: V5A-1: A: 1-5 B: 3-4-2 C: 6-7

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5A-2
1 Trø Loma er ei meget flott hoppe med store fartsressurser, og vi tror neppe noen overflyr Lome Elden datteren, men hun er helt klart best med ryggløp. Så det blir spennende å se hva Tjomsland gjør over sprintdistanse, jeg er inne på at han muligens prøver henne i tet. Vi setter 9 Vår Faxa først da hun tåler å gjøre en del selv i løpene, men galoppen er hennes største fiende. Går hun like bra som den 5. Juni for Solberg på Sørlandet er vinnersjansene fine, men hun er av den ustabile sorten.

3 Kringelandsbestina har fått to løp i kroppen etter lang pause, men hun skuffet sist i et løp som ikke inneholdt noen store stjerner. Får Høitomt oppi sulkyen, og han er en mester til og få disse kaldblodsene til å fly ut av skinnet sitt. 7 Værvill holdet meget bra sist etter et tøft løpsopplegg sist så formen er bra, og klaffer det litt med posisjonene kan Berås sette inn en liten skrel.

6 Tysvær Sølvi gikk fint sist selv om det ble galopp. Er usikker hvordan hun kan åpne bak bilen, men tror hun trenger litt tid på å legge seg til, så sprint er neppe noe fordel.

Vår rangering: V5A-2: A: 9-1 B: 3-7-6 C: 2-4 D: 5-8

V5A-3
9 Spyderman Ø.K er kapasitetsmessig best, men han er ikke stabil ennå. Det er bare en fordel med bakspor, så når Åsajerven sønnen har fått lagt seg til så sender Bernt Øksnevad han fremover i sporene. En feilfri Spyderman Ø.K vinner normalt dette løpet, men når det er første gang bak bilen og bakspor så garderer vi. 1 Brenne Balder var meget bra med galopp sist på en 31 tid. Viktig og følge med på en evt startvognprøve, for Gaustad traveren har kapasitet for seier bare han unngår galoppen og ikke blir overflydd.

5 Eigelands Viktor var bra i debuten for Tjomsland, og dette er en flott treåring som blir bra på sikt. Når Tjomsland velger å dra han ut mot eldre hester bak startbilen så mener han at hesten duge. Blir ikke overrasket om Alm Viktor sønnen rekord forbedrer seg med 4-5 sek.

11 Skaffer Elden har gjort to fine innsatser, den første gangen tapte han bare for gode Doktor Jarros etter 30 siste 1000m. Står litt sjanseartet til i bakspor, men Høitomt finner nok en fin posisjon så vinnersjansene er fine med klaff. Disse fire hestene her skiller seg klart over mengden

Vår rangering: V5A-3: A: 9 B: 1-5-11 C: 2-10-7 D: 8-6-4-3

Annonse: Grøstad/Lerum har mange spennende objekter til V5 spillet på Sørlandet, sjekk tipsene her

V5A-4/V5B-1
Fryktelig åpent kaldblodsløp der 10 Sjerpen setter først fordi han er sterk og går til mål, samt han får Høitomt i vognen. 1 Kringelandseldrina kommer ut etter lang pause, og imponerte når hun gikk 28,9/2060m i prøveløp på en fin måte. Nå står hun litt sjanseartet til i første spor med tanke på at sjansen for at hun blir overflydd er tilstede. Løser det seg litt for Djøseland hoppa så er hun med i toppen. 12 Flyveren står vanskelig til, men han forbedrer seg hele veien. Så klaffer det med riktige rygger underveis så speeder Lome Kongen sønnen fort siste 400-500m.

4 Hellestvedt Tyra er ustabil i prestasjonene, men denne gangen står hun fint til både spormessig og motstandsmessig. Hun har til tider vært ute i tøffe hoppeløp i V75 og det blir spennende å se om T E Solberg kan få noe fart på henne, liten fidus. 5 Jerker Vinn V.H har kapasitet, men ikke alltid han tar for fullt i. Nå har hesten fått en start etter kastrering, og med det løpet i kroppen skal han ha godt fremover. På sitt beste er han mer enn god nok til seier.8 Eike Prinsen kommer ut etter en liten pause, men fra dette sporet samt at han tjente en del penger på kort tid, så setter jeg han litt på vent.

2 Kongen er en kapasitets traver utenom det vanlige som også er blitt vallak, men med G.V Bachmann i sulkyen blir det neppe seier.

Vår rangering: V5A-4/V5B-1: A: 10 B: 1-12-4-5 C: 8-2-9-7-6-3 D: 11

V5A-5/V5B-2
4 Glady L har alltid visst stor kapasitet og blir ofte hardt betrodd av spillerne. Dette er en hest som sliter veldig med luftveiene (operert et par ganger), og Westergaard var siste utvei. Ble positiv første gang ut for Westergaard da han kjørte et passivt løp med henne som var riktig etter halvt års pause. Ned oppløpet satt Glady L fast med krefter, og hun så ganske fin ut. Nå står hun helt riktig til og er start rask, fra tet er vinnersjanse fine selv om jeg egentlig først ønsker å se henne fullføre noen løp på rad før jeg stoler på henne.

10 M.T Extra Special har Ove B Reime gjort en fin jobb med og fikk som fortjent en seier sist, men vi skal huske at hesten møtte billig motstand, fikk alt sydd opp, og det virket ikke som det var noe spesielt igjen på tanken. Denne gangen er det bakspor, og vi er usikre på hvordan han blir å kjøre når Reime må angripe via tredjespor, da han henger på en tøm til tider. Kapasitet for seier, men det må klaffe. 5 Dicke Dick Dickens hadde krefter igjen over mål sist, og skulle Tjomsland klare å kjøre feilfritt hele løpet med denne “banditten” så har han såpass kapasitet at han skal kunne være med og kjempe om seieren.

2 Eck Sensational er kanskje en av de verste hestene og tippe på eller i mot for han blir alltid hardt betrodd i totoen, men som oftest reiser han i galopp og henger tidlig i tårnet. Denne gangen er han i de beste hender da han får Høitomt i sulkyen, og skal han kunne gå feilfritt så må det være i dag. Feilfritt så er han fort vinneren, men galoppfaren er over 50%. 11 O.M.X Twenty gjorde et meget sterkt løp sist med galopp. Denne gangen er han avhengig av tempo for å komme til sin rett fra et vanskelig spor. 1

Vår rangering: V5A-5/V5B-2: A: 4 B: 10-5-2-11-1 C: 8-7 D: 6-3-10

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5B-3
Monteløp med auto (stor fordel) der 4 Missionary Man vinner dette løpet bare han ikke galopperer, og helsen hans er på topp (sliter med beintøyet). På sitt beste er Missionary Man etter mitt syn en av Norges beste montehester. Når han står perfekt til spormessig, og motstanden er ikke hardere enn den er i kveld så blir dette banker nummer to på samlebongene.

Vår rangering: V5B-3: A: 4 B: 10-3-1 D: 8-6-7-2-9-5

V5B-5
6 Chess Love You sitter jeg å venter på, og denne gangen er motstanden en helt annen enn han er vant til samt han begynner og blir mer stabil. Kapasiteten til Love You-sønnen er mye høyere enn sitt grunnlag. Beste hesten, men sprint er ikke noe fordel. Favoritten 7 Soutwind Rosita var hissig bak bilen i lunsjløpet sist så Hop tok det rolig ut (så ut som hun kan løse en bit). Inn oppløpet hadde hun overtaket, men vant på målfoto mot en hest som ikke har noe spesielt klasse. Står også denne gangen til i et spor litt langt ute så det er ikke opplagt at dette er en vinner, for det virker til at det er en helt ordinær hest dette, og ikke noen stjerne (amerikaner-importer blir ofte oppskrytt).

Synes 1 Olivia Lykkegård står fint til, og er formen like bra etter en mnd pause som før så synes jeg Oliva Lykkegård skal regnes som en seriøs seierskandidat fra et fint spor. 4 Chief Justice har spart opp til en seier så skulle det klaffe litt med posisjonene så kan Vidar Tjomsland overraske i V5B finalen.

Vår rangering: V5B-5: A: 6 B: 7-1-4-10 C: 11-9-2-8-5 D: 3-12

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør