Foto: Getty Images

Basel fikser ikke United

Manchester United har enorm erfaring i Europa og gjør jobben i Sveits. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Ukens midtukekupong består av de åtte gjenværende gruppespillkampene i Champions League, der det spilles flere helt avgjørende oppgjør. En kamp er hentet fra Championship i England, en kamp fra den spanske cupen og kupongen kompletteres med to kamper fra den tyrkiske superligaen. De to siste kampene fra Tyrkia spilles for øvrig begge torsdag. Bonuspotten er nå kommet opp i ca 3 millioner kroner og gjelder som kjent kun ved fulltid.

Oddstips: Manchester City gjør sin del av jobben

1. Basel - Manchester United
Meget interessant og spennende avslutningskamp i Sveits. Forutsetningene er veldig greie. Vinner Basel, er det over og ut for Manchester United. Med uavgjort eller United-seier avanserer United. Basel gjorde en strålende kamp på Old Trafford i det motsatte oppgjøret og hadde seieren nesten i lomma, men en sedvanlig sen United-scoring gjorde at kampen endte uavgjort. Med mannskapet ser det stort sett bra ut for sveitserne.

Hjemmelaget har et voldsomt press på seg før denne kampen, men med mannskapet ser det i all hovedsak bra ut. For Manchester United er brødrene da Silva fortsatt ute, det samme er Javier Hernandez, Dimitar Berbatov og Michael Carrick (suspendert).

Manchester United scorer ikke flittig om dagen, men denne type bortekamper har de voldsom erfaring i og United taper ikke i Sveits, trolig vinner de greit. United har en fantastisk statistikk borte i Europa. B.

2. Benfica - Otelul Galati
Etter sterke 2-2 borte mot Manchester United i forrige runde, er Benfica garantert avansement. Vinner de denne kampen mot svake Otelul Galati vinner de også gruppen. Benfica har lang erfaring i Europa, er ursterke hjemme og vinner denne kampen komfortabelt. H.

3. Manchester City - Bayern München
Ingen tvil om hvor motivasjonen ligger i denne kampen. Manchester City er nødt til å vinne og er samtidig avhengig av at Napoli ikke vinner sin bortekamp mot Villarreal. Bortetapet mot Napoli for fjorten dager siden, kan altså bli svært kostbart for ambisiøse City. I den hjemlige ligaen går det meste på skinner og både poengene og målene triller inn. Med mannskapet ser det nærmest perfekt ut.

Bayern München har fått merke fraværet av Bastian Schweinsteiger (ute til over nyttår) og to av de tre siste i hjemlig liga er tapt. Men denne gruppen vinner de uansett resultat her. Gode Arjen Robben og Tim Kroos er ikke med troppen til England, og det spekuleres i at verken Lahm, Müller eller Ribery starter denne kampen.

Manchester City har vist seg knallsterke hjemme i Manchester og mot et motivasjonsløst og B-preget Bayern München gjør de jobben sin her. H.

4. Villarreal - Napoli
Skadeplagede Villarreal har verken lyktes i hjemlig liga eller i Champions League denne høsten og lørdag ble det nytt skuffende tap i La Liga. 0-1 borte for svake Racing Santander var ikke mye å rope hurra for. Fem strake tap i denne gruppen og har ingenting å spille for. Både Nilmar, Cani og Zapata er tilbake fra skader, mens Guiseppe Rossi og Catala fortsatt er ute.

Napoli har altså avansementet i egne hender og med seier her, blir det avansement. Råsterk hjemmeseier mot Manchester City i forrige runde, mer på det jevne hjemme i Serie A nå på slutten der tre av de fire siste har endt uavgjort. Det er på hjemmebane laget hat gjort jobben i dette gruppespillet, borte er det kun blitt ett poeng. Det skal naturligvis tillegges at bortekampene har vært mot Bayern München og Manchester City. Donadel og Britos er skadet.

Vi klarer ikke å stole helt på Napoli i dette oppgjøret, det står så mye på spill og vi velger å dekke kampen fullt ut. HUB.

5. Ajax - Real Madrid
Hjemmelaget har rimelig bra kontroll på avansementet i denne gruppen, om ikke laget ryker på et stortap her og Lyon samtidig vinner klart borte mot Dinamo Zagreb. Forsvarte seg glimrende borte mot Lyon i forrige gruppespillkamp (0-0) og har levert et flott gruppespill. Møter nå et Real Madrid som har vunnet denne gruppen uansett. Sliter med noen skader på nøkkelspillere.

Real Madrid kommer til Amsterdam uten nøkkelspillerne Ronaldo, Casillas, Sergio Ramos og Lass. Utover dette er mange av stjernespillerne med i troppen, men neppe så mange av dem som vil starte denne matchen. Allerede lørdag er det hjemmekamp og El Clasico mot Barcelona og fokus ligger nok mot den kampen.

Med disse foutsetningene blir dette åpent og vi utelukker ingen utfall her heller. HUB.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Dinamo Zagreb - Lyon
Det lå an til stygge sifre for Dinamo Zagbreb borte mot Real Madrid i den forrige gruppespillkampen, men heldigvis for kroatene så slakket Real Madrids stjernegalleri på farten etterhvert og lot også Dinamo score et par mål på slutten. Fem strake tap er det blitt for Luka Modrics forhenværende klubb. Hjemme har det blitt 0-1 for Real Madrid og 0-2 for Ajax. Kan således ikke oppnå noe som helst i denne gruppen.

Lyon misset matchballen hjemme mot Ajax i forrige runde og er altså avhengig av at Ajax går på et solid tap hjemme mot Real Madrid, samtidig som de selv må vinne klart her. Det er sju måls forskjell i målforskjellen mellom Ajax og Lyon før denne runden, og oppgaven ser nesten håpløs ut for franskmennene.

Tricky kamp dette, Lyon kan miste motivasjonen dersom utviklingen i oppgjøret mellom Ajax og Real Madrid går feil vei. UB.

7. Inter - CSKA Moskva
Grusom sesongstart for Inter i serie A, og med helgens hjemmetap for Udinese er det femten poeng opp til serieleder Juventus etter 13 serierunder. I Champions League går det svært mye bedre og italienerne har allerede vunnet denne gruppen til tross for at laget tapte åpningskampen hjemme mot Trabzonspor. Her blir det trolig rokeringer på mannskapet.

CSKA Moskva skuffet stort med hjemmetap for Lille i forrige runde, og selv med seier her, er det trolig ikke nok. Da må i tilfelle Lille og Trabzonspor spille uavgjort i sin kamp for at russerne skal gå videre. Viktige Doumbia returnerer etter karantene her.

Tja, ikke noen enkel kamp dette heller. Inter har lite å spille for og er stort sett ikke til å stole på da. Vi tror klart minst på uavgjort. HB.

8. Lille - Trabzonspor
Hjemmelaget tapte sin første hjemmekamp i årets Ligue 1 mot nåværende serieleder (0-1), men har siden 8-6-0 på sine fjorten siste seriekamper og har inntatt tredjeplassen der. etter den strålende bortetriumfen mot CSKA Moskva i forrige runde, blir det avansement med seier her. Ender det uavgjort, avhenger det av oppgjøret mellom Inter og CSKA. Både eden Hazard og Moussa Sow startet på benken i bortemøtet mot Ajaccio lørdag, men begge er garantert tilbake her. De Melo er skadet og David Rozehnal er suspendert.

Tyrkiske Trabzonspor overrasket med å vinne borte mot Inter i åpningskampen og har deretter split tre uavgjorte og tapt stygt borte for CSKA. Velkjente Robert Vittek er ute for tyrkerne.

Det skal være topp sjanse for franskmennene dette om ikke nervene spiller dem et puss. Vi spekulerer ikke. H.

9. Hull - Birmingham
To variable lag som møtes til hengekamp i Championship dette. Etter tre tap på sine fire siste kamper, slo hjemmelaget tilbake med en flott hjemmeseier mot Leicester lørdag (2-1), men det skal tillegges at Hull spilte mer enn en omgang med en mann mer på banen. 9-3-6 totalt etter nitten kamper, hjemme står laget med ustabile 5-0-4. Richard Garcia og Seyi Olofinjana er eneste sentrale fravær.

Birmingham har trolig fått merke det tøffe kampprogrammet nå og har ikke bedre enn 1-3-2 på sine seks siste seriekamper. Det gir en foreløpig 14. plass, men Birmingham har tre kamper tilgode på de aller fleste lagene og kan avansere mange plasser med bra uttelling i hengekampene. Sliter imidlertid borte og har ikke bedre enn 2-2-5 på reise. Med mannskapet ser det stort sett bra ut.

Vidåpent oppgjør dette og vi er tvunget til å bruke alle tegn. HUB.

10. Albacete - Atletico Madrid
4.runde i den spanske cupen. Albacete spilte i la Liga i 2005, men holder nå til på nivå tre. 1-0 seire hjemme mot mindre klubber i de to foregående rundene. Ligger på sjetteplass i Segunda B, men har likevel ikke bedre enn 3-3-2 på hjemmebane.

Atletico Madrid kom til kvartfinalen i cupen sist sesong. 3-1 seier hjemme mot Rayo Vallecano søndag, der trioen Courtios, Godin og Thuran alle sonet karantene. Viktige Falcao var der tilbake etter skade.

Det har tidvis vært en del overraskelser i den spanske cupen og det er vanskelig å finne gangbar info om hvilken ellever Atletico sender på banen her, men vi tror ikke de taper. UB.

11. Orduspor - Sivasspor
De to siste kampene er altså hentet fra den tyrkiske superligaen og spilles torsdag. Hjemmelaget kommer nå fra to strake ettmålstap, etter sterke 4-5-0 på de ni foregående seriekampene. Det gir en foreløpig niendeplass med sine sytten poeng. Hjemme står laget med 2-3-1.

Sesongen 2008/09 endte Sivasspor på en svært overraskende andreplass i den tyrkiske ligaen, men de to påfølgende sesongene ga begge 15.plass. Har heller ikke åpnet allverden denne sesongen og ligger poenget bak hjemmelaget med sine 16 poeng. Det gir en foreløpig 14.plass, og det er fem poeng ned til Kardemir på øverste nedrykksplass. Borte går det trått med tre strake tap og 1-1-4 totalt.

Det skal være en bra sjanse for hjemmelaget dette og på en ellers småvrien midtukekupong stoler vi på Orduspor her. H.

12. Manisaspor - Besiktas
Toppkamp i den avsluttende kampen. Hjemmelaget innehar fjerdeplassen etter svært sterke 6-3-0 på de ni siste seriekampene. Fem poeng opp til serieleder Fenerbache. Hjemme står laget med fire strake seire og totalt 4-1-1. Har overrasket til nå, og er et velorganisert og kompakt lag som er vanskelig å bryte ned.

Besiktas har variert en god del i sesongstarten, men slo i det minste formsterke Orduspor 2-1 hjemme mandag kveld. Det gir en foreløpig tredjeplass på tabellen. Noenlunde like bra hjemme (4-2-1) som borte hittil (3-1-2). Mange kjente spillere i Besiktas, så som Quaresma, Simao, Hugo Almeida blant annet. Simao rekker trolig ikke denne kampen. Har fremfor alt sin styrke offensivt, men er rufsete bakover.

Det er ventet fullt hus til denne toppkampen og det står 2-1-1 på de fire siste tilsvarende og slik hjemmelaget opptrer om dagen, tror vi ikke de taper. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 07.12.2011 20:40
1. FC Basel - Manchester Unit B
2. Benfica - Otelul Galati H
3. Manchester City - Bayern München H
4. Villarreal - Napoli U B
5. Ajax - Real Madrid H U B
6. Dinamo Zagreb - Lyon U B
7. Inter - CSKA Moskva H B
8. Lille - Trabzonspor H
9. Hull - Birmingham U
10. Albacete - Atletico Madrid U B
11. Orduspor - Sivasspor H
12. Manisaspor - Besiktas H U

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 07.12.2011 20:40
1. FC Basel - Manchester Unit B
2. Benfica - Otelul Galati H
3. Manchester City - Bayern München H
4. Villarreal - Napoli H U B
5. Ajax - Real Madrid H U B
6. Dinamo Zagreb - Lyon U B
7. Inter - CSKA Moskva H B
8. Lille - Trabzonspor H
9. Hull - Birmingham H U B
10. Albacete - Atletico Madrid U B
11. Orduspor - Sivasspor H
12. Manisaspor - Besiktas H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør