Foto: Hesteguiden.com

Bergenserne styrer på Bjerke

Tom Erik Solberg og Frode Hamre er to utflyttede bergensere med suksess i travsporten. Torsdag klarer vi ikke å skille dem. Sjekk våre Bjerketips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Nær som sagt som vanlig er det en svært utfordrende lunsjomgang på Bjerke torsdag, der vanskelighetene står i kø og bankeralternativene totalt glimrer med sitt fravær.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Denne torsdagen må vi derfor ty til en såkalt dobbeltbanker (spiller kun to hester i et løp) og det er i V5-4 der vi synes 3 Chess Love You (Tom Erik Solberg) og 2 Cabana Boy (Frode Hamre) hever seg veldig ut. Vi var en stund inne på å bankerspille 3 Chess Love You (slik vi gjorde i hestens nest siste start på Klosterskogen), men Frode Hamres Cabana Boy er såpass grunnkapabel at vi dobler.

Chess Love You galopperte i kamp om føringen nest sist på Klosterskogen, og gjorde en ålreit opphenting da. Sist spurtet hesten flott til tredje i et lureløp som ble vunnet av gode Hamilton Avenue. Torsdag har Gottling-traveren et fint startspor og møter svært middels motstand og det kan være tet fra start til mål. 2 Cabana Boy radet opp seire i fjor høst (fem seire på sju starter), men innsatsen i de to siste løpene før pause var betenkelig svake. Kommer nå tilbake etter tre måneders hvile og kapasiteten er velkjent. Har ikke vist vist seg som noe lyn fra start, men fra andrespor bak bilen blir det et fint løpsopplegg uansett.

Bak disse to er det ikke lett å finne vinnerkandidater. 6 Shadow of the Wind trakk seg skuffende enkelt i et billig lunsjløp i sin siste start og ligner ikke en vinner. 8 Yourmypuck var muligens litt forbedret sist etter et perfekt smygkjørt løp av Tom Erik Solberg (fikk maks som treer da), men fra spor åtte på en rask sprint ser det vanskelig ut selv med Høitomt som makker.
Rangering V5-4: A: 3-2 B: 6 C: 8-1-11-7-5-10-9 D: 12-4

V5-1:
Svært variabel kvalitet på hestene i lunsjens første avdeling. Eirik Høitomt får sjansen bak 7 Dream King og i et slikt løp er det slett ikke dumt å spille kusker. Dream King gjorde et svært bra løp fa tet i årsdebuten nest sist, og måtte kun se hyperkapable Eck Sensational foran seg i mål ved den anledningen. Dream King satt da i tet. Sist ble det galopp under avansement i sisterunden. Dream King tok to seire på tolv forsøk i fjor og her kan årets første komme.

1 Panter Neo har ikke innfridd etter å ha vist svært lovende takter som treåring tidlig i fjor. Men sist var det tegn til litt bedring da hesten holdt farten fint til tredje. Førstesporet kan ikke hesten utnytte, men det løser seg nok underveis i dette svært ujevne feltet. Kanonform er det på 5 Oxygen Augustinu som har avsluttet i fin stil to ganger på rappen. Mot denne gjengen er det ikke umulig at velkjørende Anne Marie Sveen kan sitte bak en vinner.

3 Super Saico er ingen stjerne, men kan åpne bra bak bilen og er travsikker. Med riktig og billig løp underveis her kan det gå veien. 4 Magic Pedro har vært ursvak i sine to første løp i år, men vant to av seks løp i fjor, og kan være forbedret nå. Det kan det også for 2 Fearless One som skuffet veldig sist, men viste litt kapasitet i et par løp i fjor. Fearless One trenger ikke være voldsomt forbedret for å vinne dette.
Rangering V5-1: A: 7 B: 1-5-3-4 C: 2-11-6-8-9-12-11

V5-2:
1 Gingvar burde vel strengt tatt vunnet sist på Jarlsberg for å få helt godkjent, men gjorde uansett en en helt grei innsats bak overraskelsen Kapfrøkna. Torsdagens oppgave ser svært overkommelig ut på forhånd, men innerspor bak startbilen skaper litt bekymring hos oss, da vi er svært usikre på om Gingvar kan utnytte sporet. Dermed kan det bli sjanseartet, men Gingvar må ha et svært bra bud på seieren her.

Bak Gingvar er det svært jevnt mellom fem-seks hester og det blir litt tilfeldig hvordan vi rangerer dem. 9 Olle Rusken vant i sin tredje siste start, men har ellers opptrådt veldig ustabilt. Har uansett vist at det ikke er noe i veien med fartsressursene. 2 Røken Fresia fikk et aldeles optimalt smygløp av Lars Anvar Kolle sist på Bjerke og takket for det med å speede inn til helenkel seier. Torsdag er det 500 meter lenger, og Kolle må nok kjøre på sjanse igjen for denne hoppa skal ikke gjøre mye selv.

4 Ådalsvinni gjorde et intetsigende prøveløp og har ikke gått travløp siden våren 2009. Vant tre løp på rappen sensommeren 2008, men har ellers vist lite. Kommer altså tilbake etter mer enn to års pause, men vi setter henne på. 7 Dalby Vesla satt bom fast bak en trøtt Låhne Teddy (som ble nummer to) på Bjerke forrige onsdag og så ut til å ha krefter spart. Løser bra bak bilen og kan få en fin posisjon direkte. Ikke helt utenkbart at hoppa kan vinne dette.

8 Strand Elden vant fra tet på Klosterskogen nest sist, fra spor åtte blir det verre. 11 Drømmina er stadig med i trippelkampen, men mangler fortsatt det lille ekstra.
Rangering V5-2: A: 1 B: 9-2-4-7 C: 8-11-5-3-12 D: 10-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-3:
Hans Christian Holm presenterte en flott treåring på Jarlsberg for tre uker siden i form av 6 Kilkenny. Fra tet avviste S.J.'s Photo-sønnen er hardt angripende Abdul B.R. enkelt nedover oppløpet. Abdul B.R som gjorde et flott seiersløp på Bjerke sist onsdag. Nå er det bilstart og det blir selvsagt nytt for Kilkenny, men han opptrådde veldig fornuftig på Jarlsberg og blir et forholdsvis klart førstevalg her.

Usikkerhetsmomentet bortsatt fra bilstarten er hva norgesdebuterende 1 Movie Q.C. kan, som gjorde et flott prøveløp for et par uker siden. Fireårshoppa stod tidligere i trening hos Bo Westergaard under treårssesongen, men fikk det ikke til å klaffe der og ble disket for galopp i sine to siste løp. Nå kommer hoppa ut i regi Sigbjørn Kolnes og blir første motbud. 9 Deep Bendix gjorde en fin opphenting etter galopp nest sist og vant såre enkelt sist. Fireåringen er under utvikling og kan legge på til to strake seire.

3 Petter Rags vant lett fra tet i debuten, og gjorde en svett opphenting etter doble galopper i sin andre start. Bilstart er nytt også for denne, men det er en fin type. 2 Marshal M.M. satt bom fast i i rygg på vinneren Jet Speed på Bjerke i V65-1 sist onsdag. Får nå Cato Antonsen i sulkyen og må nesten tas på alvor etter innsatsen sist. 10 Hanna's Fighter har tapt for gode Millstone og Chillino i sine to siste starter og nå skiftes Kim Mathisen ut med Kai Johansen. Da gjelder det å være litt på vakt, selv om vi innbiller oss at hesten ikke har klassen til favorittene.
Rangering V5-3: A: 6 B: 1-9-3-2 C: 10-5-7-12-8-4 D: 11

V5-5:
Spillenøtten under torsdagens lunsj kommer uten tvil i V5-finalen som er utskrevet for hester med lite poeng og dermed også høyst usikker form.

Fine betingelser har uansett pausehesten 4 Hitch Hiker som duger svært bra de dagene han holder seg på beina. Fra spor fire bak bilen kan det bære rett til tet og derfra er Hitch Hiker ikke lett å slå. Gjør også gode løp etter pause og kan sikre Hans Jørgen Eggen sin første seier i 2011.

3 Grand Madam Ruth innledet svært lovende i regi Kjetil Helgestad på høstparten i fjor, men har ikke fått klaff i årets fem første starter. En drøy måneds pause kan ha gjort godt for denne grunnkapable hoppa, og motstanden er ihvertfall riktig. 6 Mojito Bar innledet lovende for Cato Antonsen, nå hefter det et stort spørsmålstegn ved formen. Men også denne dama er grunnkapabel og dersom hun kommer riktig inn i løpet kan hun få løpslysten tilbake mot denne formløse gjengen.

2 Camilla Stone har hatt suksess i Norge tidligere, men de to siste sesongene har vært lite innbringende. 7 Hugo S.R. var forbedret sist, det samme gjelder for 11 Newton Hall (men det var fra tet, bakfra blir det verre). Og så prøver Eirik Høitomt 8 Lanfranco Tab for andre gang bare så det er nevnt. Vallaken avsluttet fint for Mette Fløttum i kulissene nest sist.
Rangering V5-5: A: 4 B: 3-6-2-7 C: 11-8-10-5-9

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør