Foto: hesteguiden.com

Blandet drops i Sør

Det åpner litt småvrient, men på slutten av kvelden ser det relativt lettløst ut på Sørlandet denne søndagen. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Vi går dermed for en bankerfri løsning i A-spillet på Sørlandet, mens vi i B-spillet (og der går vi for samlebonger) fant vår banker for kvelden i den tredje avdelingen.

Oddstips 1 søndag:Ny tittel til Chelsea?

Oddstips 2 Søndag:Rosenborg tar innpå teten

Tippetips søndag:Duket for Viking

Vi snakker da om 5 Sejr Gammelsbæk, og vi tror den andre strake triumfen sitter klokkerent for den lovende krabaten denne gangen. Han vant lett joggende på 18.7 full vei i debuten for Geir Mikkelsen, og undertegnede har sett alle løpene til denne flotte 3-åringen i Danmark (helt utrolig at denne hesten ikke vant løp der nede).

Han nærmest følger startbilen, og normalt spinner Great Challlenger-sønnen til tet. Vi synes dette er snakk om en fin banker all den tid ”hele Norge” bruker penger på å gardere med 2 Oline Hovmand, men det gjør ikke vi. Vi har også sett alle løpene til Oline Hovmand i Danmark, og vi synes dette er snakk om en helt ordinær traver. Sejr Gammelsbæk er dog snakk om en kommende årgangstopp i sitt kull dersom helsa holder, og vi tror sterkt på seier i kveld..

Vår rangering V5B-3: A: 5 B: 2-4 C: 1-6-7 D:3

Innleveringsfrister Sørlandet søndag
V5A kl. 18.00
V5B kl. 19.10
DD kl. 20.10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5A-1
3 Flibustier galopperte fra seg en topplassering i den siste starten når han kodet over, men Viking Kronos-sønnen virker til å være i kjempeslag (han må ha en topp vinnersjanse mot overkommelig motstand). Tøffest i mot kan stallkompis 5 Boztheman bli, og han skal være mye bedre enn det han har fått visst i Norge så langt. Han kommer nå ut med solide treningsrapporter i ryggen, og den startkjappe Credit Winner-sønnen kan fort blekke til tet. Da kan han i så fall lede dette løpet rundt om, og han er spennende som en 8-prosenter i spillet! 1 Lumiere De Nuit er klart best i monte, men han biter brukbart fra seg foran sulky også. Kan vinne hvis det klaffer med riktig løpsopplegg, men han vinner neppe hvis Tjomsland ønsker å sitte foran.

Vår rangering V5A-1: A: 3-5 B: 1 C: 4-6 D: 2

V5A-2
7 Super Gullet er en toppstammet traver (bror til Lykke Knut og den nye snakkhesten Applaus), og i debuten for Øystein Tjomsland vant han enkelt på sterke 31,5/2140m. Han er normalt forbedret med løp i kroppen, og vinnersjansene skal være bra (men han møter noen kapasitetshester som står 20 meter foran).

5 Nordby Ask har røpet fin kapasitet, og når Geir Flåten fikk denne krabaten i sin varetekt måtte resultatene komme. I den siste starten rekordforbedret han seg til 31,9/2100 på Klosterskogen, og det etter et løp utvendig underveis. Galoppen ligger dog på lur, men i en feilfri utgave kjemper han helt klart om seieren.

4 Lille Jerkeld er ikke enkel, men han har styrke og kapasitet for en plass i toppen. Dersom kusk Eirik Høitomt klarer å kjøre i trav kjemper han i den fremste enden. 9 Linus B galopperte fra seg seieren kort før mål i den siste starten, og gangen før satt han fast med vinnerkrefter (han står nå 20 meter bedre til kontra favoritten). 12 Knutli Blesen gikk meget fint mellom galoppene i den siste starten, og kretsen rundt hesten skal endre på litt utstyr til kveldens dyst (kan vinne hvis det klaffer).

Vår rangering V5A-2: A: 7 B: 5-4-9 C: 12-6-8-11-2-1-10 D: 3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5A-3
3 Photomaker er den beste hesten i feltet, men det er sjelden det klaffer for kusk Lars K. Løkken. Full form er det uansett på S J`s Photo–sønnen (Kolle kjørte seg litt bort i den siste starten), og han skal ha en topp vinnersjanse denne gangen. 7 Olivia Park er nok litt på gang som mange av hestene til trener Tor O. Halle er for tiden, og med en dyktig kusk (Adrian S. Akselsen) i sulkyen mot passende motstand må krysses. 1 Grey Man holder usikker form, men han er klart best til å forsvare seg. Dersom han skulle komme seg foran kan han lede dette løpet rundt om. 4 Chocopologie kommer ut etter en liten pause, og trenger normalt løp i kroppen før vinnerformen er på plass. Han skal dog regnes på gardering da selskapet ikke skremmer.

Vår rangering V5A-3: A: 3 B: 7-1-4 C: 8-5 D: 6-5

V5A-4/V5B-1
9 Kringelandtellus er fryktelig variabel i prestasjonene, men på sitt beste vinner han et løp som dette. Vi tror neppe Geir A. Eriksen tar turen til Sørlandet fra Aksdal for å kjøre om premie, og dersom han er like bra som han var i den siste starten på Forus (fjerde på 24.3 over en sprint) kjemper han helt klart om seieren. 7 Espe Trym er i fin form, og slik vi leser startsiden klarer normalt Tom E. Solberg å kjøre seg til tet. 6 Jeppes Odin slipper over 2140m, og vel i tet skal det en god hest til for å tukte 9-åringen når han er på sitt beste.

5 Stjerne Ask med Eirik Høitomt opp i sulkyen er spennende, og denne Moe Odin–sønnen har bedre form enn raden. Vi skal huske på at han har møtt veldig gode hester den siste tiden, og han går da ned en liten klasse i kveld. 10 Eld Lynet er meget bra på sitt beste, men han er variabel i prestasjonene (klaffer det litt med riktig reiser underveis er han ikke ueffen). 1 Kjenner Tor begynner å vise litt kamplyst igjen, og fra et perfekt spor i kveld kan han få løpet sitt.

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 9 B: 7-5-10-1 C: 3-12-6-11-2-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5A-5/V5B-2
4 Tidrande kommer ut etter en liten mnd pause, og han møter helt riktig motstand. En kjapp sprint er dog neppe favorittdistansen, og det spørs litt hvor Brede Ø. Refsdal havner fra start. Det skal uansett være snakk om en fin vinnersjanse, men vi hadde følt oss langt tryggere med Eirik Høitomt i sulkyen.

3 Føynlands Gutten var positiv første gangen ut (fjerde på 28.5 full vei) etter langt skadeavbrekk, og han skal være mye forbedret til dette løpet. Sprint er normalt ingen fordel, men han står så fint til at det må være snakk om en fin vinnersjanse.

6 Lauvås Jejo holder usikker form, men han står perfekt til over en distanse han elsker. Det er stor sjanse for at han spinner til tet (kjemper klart best fra spiss), og da leder han i så fall lenge. 2 Lykkje Ambjørg virker til å være litt på gang, og hun møter litt enklere selskap enn hun har gjort i de siste startene (kan vinne med full klaff).

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 4 B: 3-6-2 C: 11-12-5-8-10 D: 9-1-7

HTML EMBED

V5B-4
7 Oddset Hæstak har virkelig blomstret opp nå på slutten, og undertegnede er nesten litt sjokkert. Spørsmålet er bare hvor lenge kan han holde denne formen? Vi er litt usikre på om han kommer seg foran denne gangen (uten at det koster skjorta), og han er neppe en vinner hvis han må gjøre mye grovjobb selv underveis. 6 Bar Story holder ok form, men vi tror neppe han er i toppform. Han er meget rask fra start, og klarer han å holde ute favoritten ned startsiden er mye gjort (selv om det er mange startraske på innsiden).

8 I Wish Icould Fly imponerte litt i den siste starten etter lang pause (vant på 17.0 full vei), og dette er en traver det har gått store ord om lenge. Her er det bare for Frode Hamre å finne seg en fin posisjon underveis, og kjøre til slutt. Det lukter overpace av dette løpet, og vi blir ikke overrasket om 4-åringen speeder ned alle siste biten. 4 Shocking Mystery er herdet mot gode hester, men vi synes hun var litt svak i den siste starten. Hun slo da på bremsene når hun kom først midt på oppløpet, men hun kan vinne hvis det klaffer maksimalt i kveld.

Vår rangering V5B-4: A: 7 B: 6-8-4-3 C: 2-9-5-1

V5B-5
11 Torpa Jan vinner normalt dette løpet alle dager i uken (H.G Balder–sønnen virker i en egen klasse i grunnlaget sitt), men med 20 meter tillegg denne gangen har han litt andre forutsetninger enn normalt (det kan være litt galoppfare når Malmin skal kjøre litt om posisjonene inn på den første svingen).

På strek står det en hest undertegnede neppe tror er stort dårligere enn storfavoritten på kapasitet, men kusken er ikke den beste (Stian Øksnevad). Hesten vi snakker om er 5 Pingo Ø.K., og dersom kusken skulle klare å kjøre feilfritt med Spikeld–sønnen, tror vi favoritten skal få litt å bryne seg på i kveld (men sjansen for galopp er overhengende stor).

Vår rangering V5B-5: A: 11 B: 5 C: 9-6-12-13-4-7-10-1-3 D: 2-8

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør