Foto: Tom Hevezi (AP)

Bonuspotten på 5,8 millioner skal fordeles

Det er svært store penger å spille om på lørdagens tippekupong all den tid Bonuspotten skal fordeles. Sjekk våre tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Nytt bortetap for Fulham
Oddstips 2: Sevilla blir lørdagens spill
Premier League: Oversikt over skader og karantener
V75 Färjestad: Voldsomme 95 millioner i potten
Tippeliga: Oversikt over skader og karantene

Lørdagskupongen består av Tippeligaoppgjøret mellom Strømsgodset og Stabæk, en kamp fra Adeccoligaen, sju kamper fra Premier League, samt tre kamper fra Championship. Bonuspotten skal ut denne lørdagen, det innebærer at 5,8 millioner kroner ekstra skal fordeles på alle som har tolv rette og derfor er det all grunn til å sette litt ekstra innsatser denne lørdagen da betingelsene for oss spillere er meget gode.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Strømsgodset - Stabæk
To lag som er i ferd med å falle akterut i medaljekampen. Hjemmelaget har nå fem poeng opp til Rosenborg (som overtok bronseplassen torsdag kveld etter seieren over Sogndal) og i tillegg har trønderne en kamp til gode. Med kun sju kamper igjen ser det svært vrient ut for Godset med medaljer nå og 0-5-2 på de siste sju Tippeligakampene forteller om et Godset-lag som har sluttet å vinne. Det skal tillegges at fem av disse kampene er spilt på bortebane. Siste seier kom 31. juli hjemme mot Lillestrøm (3-1). Begge de to siste kampene hjemme har endt 2-2 (mot Aalesund og Viking). Hjemmestatsen viser fortsatt solide 8-3-1, men kun tre av de sju gjenstående kampene skal spilles på Marienlyst.

Stabæk har likt antall kamper med Rosenborg (22), men med seks poeng opp til trønderne er det nok farvel til medaljekampen for Bærums-laget som nok merker den tynne stallen i øyeblikket. Kun ett poeng er tatt på de fire siste kampene, det poenget kom hjemme mot Brann. De tre siste er tapt, og to av de kampene er spilt hjemme i Telenor Arena. Det er fortsatt slik at Stabæk ikke får betalt for den attraktive fotballen sin. Det blir gjerne en pasning eller to for mye på tvers. På bortebane har Stabæk faktisk solide 5-2-3 (relativt sett den beste bortestatistikken i Tippeligaen).

To formløse lag som møtes her altså, og til tross for Godsets strålende hjemmestatistikk føler vi at Stabæk kan ta alle poengene her. HUB.

2. Sandnes Ulf - Mjøndalen
Det skiller kun seks poeng mellom ledende Hønefoss og Hødd på sjetteplass når seks serierunder gjenstår i Adeccoligaen og til tross for tre strake tap er hjemmelaget a poeng med ledende Hønefoss. Etter en periode med 12-1-0 på tretten kamper har det altså lugget ordentlig for hjemmelaget i det siste. Som heller ikke har hatt marginene med seg nå. Hjemme i Sandnes er tallene 9-0-3.

Mjøndalen har nå gått seks kamper uten tap (4-2-0) og ligger på niendeplass. Slo Strømmen 2-1 hjemme sist og har nå åtte poeng ned til nedrykksplassen og det meste tyder på at Vegard Hansens mannskap er berget. Mjøndalen har møtt de seks nederste lagene på tabellen i denne perioden og det er selvsagt en vesentlig grunn til den sterke poengfangsten. Nå kommer syretesten, men lag i form skal alltid tas seriøst. Borte er likevel ikke tallene bedre enn 2-5-5. Knut Rønningene soner karantene.

Tid for at hjemmelaget slår tilbake nå og Mjøndalen må være en passende oppgave. H

3. Stoke - Manchester United
Det var ikke lett å forutse at gjerrige og defensivt solide Stoke skulle ryke 0-4 for Sunderland sist søndag. Det var meget overraskende. Stilte et bra lag hjemme mot Tottenham i ligacupen tirsdag, men måtte ha ekstraomganger og straffespark for å komme seg videre. Bortsett fra fadesen hjemme mot Sunderland sist, har sesongstarten vært solid og de to spilte hjemmekampene har gitt fire poeng (0-0 mot Chelsea og 1-0 over Liverpool). Gode Kenwyne Jones skadet seg i tirsdagens ligacupkamp mot Tottenham og blir trolig ute en måned.

Manchester United har hatt en fantastisk seriestart og fem strake seire og 21-4 i målforskjell er bunnsolide tall. Gjorde en middels kamp borte mot West Bromwich i seriepremieren, men har etter det sett knallsterke ut og mer eller mindre feid motstanderne av banen selv om Chelsea var fullt på høyde med laget sist. Har flust av matchvinnere i laget sitt, men Britannia Stadium er ikke noe walk-over for noe lag i Premier League. Vidic er fortsatt ute for United, men når man ser på denne troppen er det litt å ta av: De Gea, Lindegaard, Evans, Evra, Fabio, Jones, Smalling, Ferdinand, Anderson, Carrick, Fletcher, Giggs, Nani, Park, Valencia, Young, Berbatov, Hernandez, Welbeck, Owen, Rooney

United blir storfavoritt i gjen, men før eller siden går laget på poengtap og det er ikke umulig at Stoke kan få med seg det ene poenget her. UB.

4. Chelsea - Swansea
Til tross for 1-3 i målprotokollen etter søndagens bortemøte med Manchester United, var det en svært positiv innsats av London-laget. Et effektivt United-lag har som nevnt flust av matchvinnere i laget sitt, men det hadde ikke vært noe å si på om Chelsea hadde fått med seg ett poeng fra den kampen. Chelsea ser stadig bedre ut, og er nok laget som kommer til å følge de to Manchester-lagene utover sesongen. Har vunnet sesongens to første hjemmekamper greit og lørdagens motstander ser overkommelig ut. Forsvarsspiller Alex er suspendert, spissen Daniel Sturridge er igjen på skadelisten og Michael Essien er som kjent langtidsskadd.

Etter å ha sett Swansea i flere kamper denne sesongen, var det ikke overraskende at laget fikk uttelling hjemme mot West Bromwich. Swansea har vært en svært positiv overraskelse så langt, og gjorde en flott bortekamp mot Arsenal nest sist. Laget tør å holde ballen i laget og i tillegg har de evnen til å holde på ballen. Har møtt Manchester City og Arsenal i sine to første bortekamper, og oppgaven er ikke enklere lørdag og Swansea har ikke vært heldig med trekningen. Alan Tate (f), Steven Caulker (f), Kemy Agustien (m) og Craig Beattie (a) er skadet.

Chelsea ser stadig bedre ut, de er sterke hjemme i London og selv om vi har veldig sansen for dette Swansea-laget ser denne oppgaven vel tøff ut og vi tror Chelsea slår tilbake etter nederlaget sist. H.

5. Arsenal - Bolton
Vi advarte for at Arsenal kunne gå på en smell borte mot Blackburn forrige lørdag og fikk dessverre for Arsenal-fansen rett. Til tross for at the Gunners to ganger var i ledelsen, tapte laget 2-4 mot Blackburn. Imponerte ingen i hjemmekampen mot Swansea helgen før, og Arsenal må nok belage seg på å kjempe om fjerdeplassen denne sesongen. Det mangler matchvinnere både foran og bak og Arsene Wenger har en tøff jobb foran seg. Jack Wilshere (m), Abou Diaby (m) og Thomas Vermaelen (f) er helt sikkert ute, og et par spillere er usikre, men det ser bedre ut mannskapsmessig for Arsenal nå.

Bolton har hatt en fæl start på sesongen etter en oppløftende 4-0 seier borte mot Queens Park Rangers i seriepremieren. Til tross for tre hjemmekamper på de fire siste, er det bokført null poeng og tretten baklengsmål. Til Boltons forsvar har tre av motstanderne vært Manchester City, Manchester United og Liverpool, men hjemmetapet mot Norwich sist helg var meget skuffende. Tok en viktig seier borte mot Aston Villa i ligacupen tirsdag og stilte overraskende nok med et ganske bra lag i den kampen. Ivan Klasnic fikk se det røde kortet sist og er suspendert. Utover dette er det får problemer for Bolton.

Vi ser fortsatt ingen grunn til å stole på Arsenal og gir Bolton en viss poengsjanse her. HU.

6. Liverpool - Wolverhampton
Etter sju poeng på de tre første kampene, øket optimismen blant Liverpool-fansen. Men to strake bortetap mot Stoke og Tottenham har nok lagt en demper på den optimismen og Liverpool må nok konsentrere seg om fjerdeplassen. Mannskapet er neppe sterkt nok til å kjempe med de tre store. To hjemmekamper på Anfield har gitt fire poeng til nå. Charlie Adam og Martin Skrtel ble begge utvist borte, men sonet den straffen ferdig i ligacupkampen mot Brighton onsdag. Daniel Agger og Glen Johnson er de eneste spillerne på skadelisten for Liverpool nå, ettersom Steven Gerrard er friskmeldt.

Wolverhampton skaffet seg også sju poeng på sine tre første kamper og Wolves-fansen så endelig frem til en sesong uten at nedrykkspøkelset hang over klubben. De to siste kampene har til fulle vist at ingenting kommer gratis og to strake hjemmetap har fått klubben ettertrykkelig ned på jorden. Å tape 0-2 hjemme for sterke Tottenham er det kanskje ikke så mye å si på, men 0-3 hjemme for QPR sist helg var meget svakt. Nå gjelder det for Mick McCarthy å få spillerne til å forstå at det må jobbes knallhardt for hvert eneste poeng. Kevin Foley, Jody Craddock, Ronald Zubar og Sylvan Ebanks-Blake er skadet for bortelaget, men ingen av disse har vært særlig benyttet i førsteelleveren hittil.

Vi tror uansett Liverpool kommer til å slå tilbake nå og lar Liverpool stå ugardert her. H.

7. Wigan - Tottenham
Etter en positiv sesonginnledning med fem poeng på de tre første seriekampene, er det blitt to strake tap for Wigan. Først 0-3 borte for Manchester City, og til tross for at laget tok ledelsen 1-0 borte mot Everton sist lørdag endte det 1-3. Steven Gohouri, Antolin Alcaraz og Emmerson Boyce er skadet, dog er det håp om at sistnevnte kan bli klar.

Tottenham fikk som kjent sin åpningskamp hjemme mot Everton utsatt og sesongdebuterte med 0-3 borte mot Manchester United og stygge 1-5 hjemme for Manchester City. Nå ser skuten ut til å ha kommet på rett kjøl etter at en fin 2-0 seier borte over Wolverhampton ble fulgt opp med solide 4-0 hjemme over Liverpool søndag. Scott Parker og Emmanuel Adebayor har utvilsomt styrket Harry Redknapps mannskap.

William Gallas, Aaron Lennon, Roman Pavlyuchenko, Niko Kranjcar, Michael Dawson og Tom Huddlestone er fraværende for Tottenham og Benoit Assou-Ekotto er usikker, men likefullt er troppen sterk: Gomes, Friedel, Cudicini, Bale, Kaboul, Bassong, Corluka, Walker, King, Assou-Ekotto, Rose, Parker, Modric, Livermore, Townsend, Carroll, Falque, Sandro, Pienaar, Defoe, Dos Santos, Adebayor, Van der Vaart

Det står 1-3-2 i de seks siste tilsvarende oppgjørene, vi tror Tottenham fortsetter oppturen her. B.

8. Newcastle - Blackburn
Hjemmelaget var ikke spådd en særlig sterk sesong, men fasit etter fem seriekamper viser 2-3-0 og Alan Pardews mannskap er altså ubeseiret til nå til tross for ta laget har spilt tre av disse fem kampene borte. Hjemme har det blitt 0-0 mot Arsenal og 2-1 seier over Fulham. Lørdag kan det endelig være duket for Hatem Ben Arfa igjen. Den franske landslagsspilleren har ikke spilt siden 3. oktober i fjor i Premier League, men spilte 70 minutter i tirsdagens ligacupkamp mot Nottingham Forest. Nykommer Davide Santon er på vei tilbake, men rekker ikke denne kampen. Det gjør heller ikke Alan Smith, Haris Vuckic og Mike Williamsom som alle er skadet.

Vi advarte for Blackburn hjemme mot Arsenal sist lørdag og for undertegnede var det ikke så overraskende at Blackburn tok skalpen til Arsenal. Hjemmelagte viste nemlig klar bedring hjemme mot Everton tredje sist (hadde fortjent å vinne den kampen) og borte mot Fulham for fjorten dager siden (1-1). Likevel har ikke Blackburn mer enn fire poeng. Mannskapsmessig ser det klart bedre ut nå. Gamsten er tilbake, nå er det kun David Dunn og Ryan Nelsen som er på skadelisten.

Blackburn har faktisk vunnet de fire siste tilsvarende og slik statistikk kan man ikke overse. Vi dekker fullt ut. HUB.

9. West Bromwich - Fulham
Ingen god start for noen av disse lagene. West Bromwich har fire tap og en seier etter sine fem første seriekamper. Seieren kom borte mot Norwich nest sist (1-0). Skuffende bortekamp mot Swansea sist lørdag og på tide at Roy Hodgsons menn får opp farten nå. Spissparet Peter Odimwingie og Shane Long lukter det jo scoringer av. Gabriel Tamas soner fortsatt karanten, men bortsett fra det er hjemmelaget fulltallig.

Fulham har tapt to kamper hittil (0-2 borte for Wolverhampton og 1-2 borte for Newcastle), de tre øvrige matchene har endt med poengdeling. Søndagens opphenting mot Manchester City var imponerende (2-2). Fulham er ikke kjent for å ha sin styrke på bortebane og sesongens to første bortekamper er allerede tapt og undertegnede må medgi at han er skeptisk til Martin Jols evner som manager i Premier League. Dickson Etuhu og Bjørn Helge Riise er de eneste spillerne på skadelisten og det innebærer at førsteelleveren til Fulham er intakt.

Det står 3-2-0 på de fem siste tilsvarende oppgjørene og West Bromwich har vunnet de to siste. Vi har en god følelse for hjemmelaget her og velger å stå på Roy Hodgsons mannskap som en våre sikre denne lørdagen. H.

10. Burnley - Southampton
Ingen god start for Burnley som står med en seier på seks forsøk i Championship og kun fem poeng. 20. plass er skuffende for Christian Kalvenes gamle klubb. Hjemme på Turf Moor viser ikke tallene bedre enn 0-2-1, sesongens eneste seier er kommet borte mot Derby. Sist ble det 1-2 tap borte for Peterborough. Martin Paterson, Michael Duff og Danny Ings er langtidsskadd.

Southampton har for sikkerhets skyld inntatt føringen i Championship etter opprykket fra League One og har vunnet seks av de sju første seriekampene. Eneste tapet er kommet borte for Leicester (1-3). Ny imponerende hjemmekamp på St. Marys søndag der gode Birmingham ble feid av banen med 4-1. Manager Neil Adkins gjorde ti forandringer til tirsdagens ligacupkamp mot Preston, men seier ble det lell (2-1). Fortsatt få problemer i mannskapet.

Det står 0-1-2 på de tre siste tilsvarende og slik Southampton opptrer om dagen, bør det være bra muligheter igjen for the Saints. UB.

11. Portsmouth - Blackpool
Til tross for bra spillemessige prestasjoner blir det foreløpig smått med poeng for Erik Huseklepps Portsmouth. Seks poeng og nittendeplass etter 1-3-3 på de sju første seriekampene. Det er skuffende og Portsmouth skal ha mannskap til å klatre betydelig på tabellen. Luke Varney ble utvist sist lørdag og soner sin første av tre kampers karantene. Dave Kitson er fortsatt skadet, men nå returnerer i det minste Liam Lawrence etter soning.

Blackpool henger bra med i toppen og ligger på sjuendeplass med tolv poeng. 3-3-1 er fasiten og poengdelingene skiller Blackpool fra den absolutte toppen. Borte er Ian Holloways mannskap fortsatt ubeseiret (1-2-0). Neal Eardley og Elliot Grandin er skadet, for øvrig ingen fravær for sist sesongs Premier League-lag.

Lagene har ikke møtt hverandre i seriespill siden 2004 og det er således lite statistikk å ta hensyn til her. Åpen affære på Fratton Park i vente. HUB.

12. Doncaster - Crystal Palace
Ett fattig poeng er fasiten for bookmakernes forhåndsfavoritt til nedrykk og sett i et slikt lys har Doncaster til fulle innfridd. Har slitt med store skadeproblemer i sesongstarten, men det har bedret seg de siste ukene, dog uten å få poengmessig uttelling. Nå har manager Sean O'Driscoll fått sparken og Wrexham-sjef og tidligere storspiller Dean Saunders er hentet inn som ny manager. Tre hjemmekamper har gitt ett poeng, det poenget kom mot tabellnabo Bristol City (1-1).

Crystal Palace har innledet positivt og ligger på tolvteplass med ti poeng etter 3-1-3 på sine sju første seriekamper. Borte er det blitt en seier og to tap for "norske" Crystal Palace.

Det står 1-2-0 på de tre siste tilsvarende og før eller siden kommer den første trepoengeren til Doncaster. Managerskifte for hjemmelaget og et normalt bortesvakt Crystal Palace kan se ut som et overkommelig "offer". HU.

Med spillsystemet TippSt@tion kan du redusere prisen på kupongen uten å redusere vinnersjansene like mye.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 24.09.2011 15:55
1. Strømsgodset - Stabæk H
2. Sandnes Ulf - Mjøndalen H
3. Stoke - Manchester Unit U B
4. Chelsea - Swansea H
5. Arsenal - Bolton H U
6. Liverpool - Wolverhampton H
7. Wigan - Tottenham B
8. Newcastle - Blackburn H U B
9. West Bromwich - Fulham H
10. Burnley - Southampton U B
11. Portsmouth - Blackpool H U
12. Doncaster - Crystal Palace H U

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 24.09.2011 15:55
1. Strømsgodset - Stabæk H U B
2. Sandnes Ulf - Mjøndalen H
3. Stoke - Manchester Unit U B
4. Chelsea - Swansea H
5. Arsenal - Bolton H U
6. Liverpool - Wolverhampton H
7. Wigan - Tottenham B
8. Newcastle - Blackburn H U B
9. West Bromwich - Fulham H
10. Burnley - Southampton U B
11. Portsmouth - Blackpool H U B
12. Doncaster - Crystal Palace H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør