Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Brann til Ullevaal

Vi tror ikke på noe nytt mirakel på Høddvoll, det blir Bergen versus Tromsø i cupfinalen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag
Lunsjtrav Bjerke: Vi spiller Zwack!
V5 Øvrevoll: On The Tracks!
Oddstips: Brann til finale

langoddsen finner vi den siste semifinalen i cupen, mellom Hødd og Brann, samt kveldens ishockeyrunder i GET-Ligaen, SM-Liiga og Elitserien. I tillegg spilles det fotball både i Allsvenskan og Superettan, og vi finner enkelte oppgjør fra Sveits, Serie A og 2. Bundesliga.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
90. Frisk Asker – Storhamar Dragons H 2,35

GET-Ligaen. Frisk har et mye bedre lag på papiret denne sesongen enn forrige sesong, da de slet. Etter å ha tapt den jevne hjemmematchen mot Oilers 2-3, har de slått Tønsberg, Stjernen og Rosenborg, men bare hjemmeseieren mot Stjernen var klar og uten bruk av spilleforlengelse. Storhamar har bare spilt en bortematch, den tapte de 3-4 i Sarpsborg. Laget har kvalitet, men ikke så mye at de skal være spesielt store favoritter i Asker, mener vi. Hjemmeseier til 2,35 ser bra ut og vi må prøve denne som et langskudd.

Dagens avslag
109. Varbergs – Hammarby

I dag var det ikke noe opplagt avslag som stakk seg ut, men det er flere objekter vi ikke synes er egnet for innsatser og dette er et av dem. Kampen er helt åpen og egentlig ikke veldig interessant med tanke på tabellposisjon, disse lagene rykker hverken opp eller ned, selv om Varbergs skal ha et par poeng til før de åpner folkölen. Uavgjort er kanskje ikke usannsynlig, men hvem vet og oddsen på U er bare 2,95 hos Norsk Tipping.

Dagens spill
Etter to hektiske dager på langoddsen er det roligere og mer oversiktlig i dag. Brann skal være et bedre lag enn Hødd på de fleste måter, og vi ser ingen grunn til å tvile på bergenserne i dag. Vi lar oss også friste av Halmstad, formlaget i Superettan som kjemper for direkte opprykk.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

73. Hødd - Brann
Semifinale i cupen. Kampen går til ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse om nødvendig.

Hødd sto for en bragd da de slo ut Haugesund i kvartfinalen. At Haugesund spilte en svak kamp er ikke nok til å frata Adecco-klubben æren. Etter at Helland to ganger hadde gitt Hødd ledelsen og Djurdjic hadde svart to ganger for hjemmelaget, vant Hødd en svært spennende straffekonk. Før dette hadde Hødd slått ut Asker, Sarpsborg 08 i ekstraomgangene, Arna-Bjørnar og Tornado Måløy. Samtidig kjemper Hødd for overlevelse i Adeccoligaen, der bare målforskjellen holder dem over nedrykk. Hødd har en vanvittig viktig hjemmekamp mot Tromsdalen søndag, som må vinnes. Formen ser god ut. Hødd har 3-0-2 på de fem siste i ligaen og var ikke langt unna å stjele poeng i den tøffe bortekampen mot Start på søndag.

Hødds redningsmann i kvartfinalen og matchvinner mot Sarpsborg 08, Helland (a), sliter med en strekk og spilte ikke bortekampen mot Start. Det siste vi leser på Vikebladet.no er at Helland likevel kan være aktuell i dag, tross dystre spådommer. Vikebladet er også ute med en antatt startoppstilling:

Nyland - Latifu, Moltu, Klock, Grodås - Aursnes, Nilsen - Helland, Sandal, V. Heltne - Sellin.

Vi tar med troppen også:

Ørjan Håskjold Nyland, Jan Lennart Urke, Akeem Latifu, Steffen Moltu, Fredrik Klock, Victor Grodås, Thomas Lid Kleppe, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Aursnes, Bendik Torset, Eirik Heltne, Erik Sandal, Kjell Rune Sellin, Andreas Rekdal, Espen Standal, Vegard Heltne, Elias Nonso Lala, Pål André Helland.

Branns vei til finale har gått via Bjarg, Florø, Nest-Sotra, seier over Viking i ekstraomgangene og 4-3 over Strømsgodset i kvartfinalen. I Tippeligaen er de oppe på en flott 4. plass, mye takket være 9-1-2 på hjemmebane. Sist søndag ble unge Bård Finne redningsmann da Brann snudde 0-1 til 2-1 mot Rosenborg på tre minutter helt mot slutten. Dette gir stor selvtillit, men på bortebane har Brann høstet beskjedent med poeng. 2-2-7 totalt gjør dem til et av de svakeste bortelagene i Tippeligaen. Dog slo de ut Viking av cupen som bortelag.

BA.no forteller at Amin Askar (m) er eneste Brann-spiller ute med skade og at trener Skarsfjord har reist til Ulsteinvik med denne gjengen onsdag morgen (samme tropp som mot Rosenborg):

Mohus, Sævarsson, Wangberg, El Fakiri, Haugen, Ojo, Mjelde, Bentley, Huseklepp, Nordkvelle, Jonsson, Larsen, Korcsmár, Sokolowski, Leciejewski, Demir, Finne, Barmen.

Dette er en fotballfest på Høddvoll, det er en ren bonus for hjemmelaget at de er kommet så langt i cupen og kan stå som vertskap for denne forestillingen. De går for å score mål og gjøre dette til en fotballfest, og det tror vi de klarer. Brann er ikke like hvasse på bortebane, men de er et cup-lag og de vil veldig gjerne til Ullevaal. Troppen de stiller er mer enn sterk nok til å vinne. Se opp for flere Finne-scoringer, han kommer trolig innpå mot slutten igjen. 1,67 for borteseier skal med på kupongen. NRK viser kampen klokken 16.00.

110. Halmstad – Öster
Superettan. Tabellsituasjonen er noe av det som gjør dette objektet interessant. Når seks runder gjenstår har topplaget Öster en ledelse på 10 poeng ned til lag nummer to, 11 poeng ned til nummer 3, som er Halmstad. Det vil si at selv om Öster skulle tape her og en eller to andre kamper, trenger de bare vinne for eksempel neste rundes hjemmekamp mot bunnlaget Umeå og hjemmekampen mot formhavaristen Landskrona, så blir det i realiteten umulig å ta dem igjen.

Halmstad er det store formlaget i Superettan om dagen. De har seks strake seire på samvittigheten, senest var det Trelleborgs som fikk smaken av tap med 1-2 på mandag. Ljungskile, Brage, Umeå og Hammarby er de fire siste til å tape på dagens bane. 10-2-0 har Halmstad hjemme på Orjans Vall og de slipper nesten aldri inn mål her. Det ser nå ganske åpenbart ut at Halmstad (50 poeng) skal gjøre opp med Brommapojkarna (51 poeng) om hvem som rykker direkte opp sammen med Öster og hvem som må spille kvalifisering om opprykk mot det tredje svakeste laget fra Allsvenskan.

Trener Jens Gustafsson har ingen nye skader i laget og stiller samme tropp som sist:

Kalle Johnsson, Rasmus Rydén, Viktor Ljung, Ryan Miller, Christian Järdler, Michael Svensson, Richard Magyar, Johnny Lundberg, Peter Nyström, Antonio Rojas, Kristoffer Fagercrantz, Kristoffer Thydell, Joakim Wrele, Kristinn Steindorsson, Johan Blomberg, Mikael Boman, Gudjon Baldvinsson, Marcus Antonsson.

Öster er i ferd med å gjøre en veldig bra sesong og det er vel lenge siden et lag har stått med 19-4-1 etter 24 runder i Superettan. Åtvidabergs vant Superettan 2011 med fire poeng mindre enn det Öster har per i dag. Opprykket ser uunngåelig ut og det er en poeng-rekord i emning her. 9-2-1 på tolv bortekamper er det lenge siden noen har klart. Tapet kom i bortekampen mot Brommapojkarna, en toppkamp av samme karakter som dagens. Formen er meget god, dog finner vi 1-1 hjemme mot bunnlaget Värnamo for tre uker siden. Öster har vist en egen evne til å score i sluttminuttene.

Öster er allerede godt i gang med å bygge neste års Allsvenskan-tropp, og det ser ut som de aller fleste gode spillerne fra denne sesongen blir med videre, sammen med den sympatiske treneren Roar Hansen.

I dag er Johan Persson (m) er suspendert, så det blir minst én endring i laget, sier trener Hansen i et intervju på klubbens nettside. Men tropp og startellever har Hansen for vane å ta ut ganske tett opptil kampstart, så den har vi ikke.

Halmstad er i svært god form og de er nærmest uslåelige hjemme. Nå møter de ligaens beste lag, men har fordelen av hjemmebane og det faktum at motstander topper tabellen så klart at de ikke er avhengige av poeng i alle kampene lenger. Vi tror det er det sistnevnte som gjør at dette ender med en hjemmeseier og finner oddsen på 1,95 spillbar. Torsdagens dobbel gir 3,26 i samlet odds. Innsats 100 kroner, merk spillefrist allerede klokken 15.55.

73. Hødd - Brann 3,75 3,50 1,67
110. Halmstad – Öster 1,95 3,10 2,95

Total odds 3,26

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør