Foto: Getty Images

Brasil skjerper seg

Etter en slapp start i Copa America, skal Paraguay slås. Her er dagens andre oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Lørdagens meny fra Sportspill
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Oddstips 1: Kvik Halden knuser Steinkjer
Oddstips 2: Nå vinner Brasil
Lesertips: Del en god idé og hjelp andre
Travtips: V75 Momarken

Langoddsen har en variert meny denne lørdagen. Høydepunktene synes vi er norsk 2. divisjon og 3. divisjon, samt flere spennende kamper i Copa America og kvinnenes fotball-VM.

Men det er også mye svensk fotball på programmet, og Rosenborg - Strømsgodset i Tippeligaen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
IFK Norrköping scorer ofte mål mot Malmö, men går sjelden av banen med alle tre poengene. 4,10 på at de leder mot Malmö til pause, blir dagens langskudd.

Dagens avslag
Rosenborg er i slaget igjen, og de blir selvsagt favoritter på Lerkendal mot bortesvake Strømsgodset. Men du verden så lite fristende det er å spille H til 1,35. At Rade Prica ikke spiller for trønderne i dag, gjør det enda mindre fristende.

Dagens spill
Vi kommer med to spilleforslag i dag. Vi starter med to objekter fra tippetipset og Fair Play-Ligaen, som vi mener bør spilles. I oddstips nummer to ser vi på to landslag som skal i aksjon senere på kvelden.

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

Tyskland - Japan
Fotball-VM for kvinner, kvartfinale, spilles i Wolfsburg. Tyskland har overbevist på hjemmebane, og blir klare favoritter til å vinne hele mesterskapet. Drømmefinalen må bli mot Brasil. Uansett kunne nok ikke tyskerne fått noen enklere vei mot finalen enn Japan i kvarten og så Sverige eller Australia i semien. Men kampene skal spilles, og Tyskland går til hver oppgave med tysk presisjon og profesjonalitet. Vi så hvordan Tyskland jaget det fjerde målet da de ledet 3-2 mot gode Frankrike i den siste gruppespillkampen. De fikk de, og de har da slått Cananda 2-1, Nigeria 1-0 og Frankrike 4-2. Formen ser bare bedre og bedre ut, og det står bra til med troppen, som er den bredeste i mesterskapet og den eneste med fullverdige erstattere på nesten alle plasser.

Japan lå godt an i gruppespillet etter 2-1 over New Zealand og 4-0 over Mexico. De trengte bare ett poeng mot England i den siste kampen for å vinne gruppen. Det klarte de ikke, de røk 0-2 og vi fikk se hvorfor målvakter bør ha en minstehøyde på hvertfall 175 centimeter. Japans Yamago og Fukomoto er begge 164, og er tyskerne lure i dag, skyter de høye skudd fra alle mulige distanser og lomper fra midtbanen. Japan er blitt sammenlignet med Barcelonas herrelag, da de forsøker å kjøre en lignende, ballbesittende tiki-taka-stil. Mot England var dette lite effektivt og heller ikke veldig gjennomført, i våre øyne.

Japan har møtt Tyskland tre ganger i mesterskap. De har tapt hver gang, og aldri scoret. I dag tror vi Japan blir slått igjen, først og fremst på fysikk, men også på taktikk, hurtighet og finesser, nettopp det som skal være deres egne våpen. Tyskland er det beste laget på alle måter, og de går for å underholde foran egne fans. En klar, tysk seier spilles til 1,80. Denne kan spilles alene, vi bruker den i en dobbel.

Brasil - Paraguay
Copa America, gruppe B. Spilles i Argentina. I denne gruppen står alle fire lag med ett poeng og 0-0 i målforskjell. Brasil åpnet mot Venezuela, og de dominerte kampen og det var vel bare scoringen som manglet. De har kommet hit med et brukbart lag, og en typer som Neymar, Pato og Robinho pleier vanligvis å score. Men det skjedde ikke mot Venezuela, så da må Brasil gå for seieren i natt. Vi forventer få endringer i startoppstillingen.

Paraguay spilte en grei kamp mot Ecuador, de hadde det meste av spill og sjanser, men fikk aldri hull på Elizaga i Ecuadors mål. Defensivt styrer Veron og Da Silva et potte tett forsvar. Når man ser på Paraguays resultater, er det svært sjelden de slipper inn mål, mens det spilles en del 0-0. I dag ser det ut til at Barreto (m) ikke spiller, mens Alcaraz erstatter Piris på høyrebacken.

Innbyrdes oppgjør:

11.06.2009 Brasil - Paraguay 2 - 1
15.06.2008 Paraguay - Brasil 2 - 0

Vi tror Brasil klarer å putte ett mål på Paraguay. 1-0 virker sannsynlig, og vi tror Neymar tar ansvar. Vi spiller likevel ikke seier med nøyaktig ett mål til 3,40, vi velger den noe tryggere H til 1,55. Denne kan også spilles alene, mens vi får en dobbel 2,79 og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 20.40. NRK 2 viser Tyskland - Japan, mens Canal+ viser Brasil - Paraguay klokken 21.00.

94. Tyskland - Japan (0-1) 1,80 3,55 2,95
97. Brasil - Paraguay 1,55 3,25 4,50

Total odds 2,79

Klikk her for å levere dette spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør