Foto: GIUSEPPE CACACE (Afp)

Cagliari berger plassen

3 poeng mot rivalene fra Catania er et krav. Her er tirsdagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

28 objekter står på programmet på langoddsen i dag. Etter slovakisk og polsk cupfotball følger Serie A, Oddsen-Ligaen, norsk 3. divisjon og tysk hockey og håndball. Klokken 2045 kommer høydepunktet for mange, Barcelona - Chelsea i Champions League, der Chelsea har med seg 1-0 fra det omvendte oppgjøret. I Premier League møtes Aston Villa og Bolton, før kvelden avsluttes med engelsk fotball fra lavere divisjoner.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
16. Barcelona - Chelsea under 2,5 mål B 2,30
Chelsea er et ganske godt lag og det mer enn bare flaks og tilfeldigheter som gjør at de har nådd semifinalene i Champions League. De har 1-0 å gå på fra det første møtet på Stamford Bridge, og nå er det store spørsmålet om de klarer å forsvare denne ledelsen i 90 minutter. Eller det nesten utenkelige: øke ledelsen. Det skal selvsagt mye til, men vi så i El Clasico og ikke minst på Stamford Bridge at Barcelona var mindre skarpe i avslutningene enn vanlig. Dersom denne tendensen vedvarer, er det mulig de ikke vinner mer enn 2-0 i dag. Og verden har sett større undere enn at Chelsea skulle klart 0-0, 0-1 eller 1-1. Vi må teste denne 2,30-oddsen på maks to mål i kampen.

Dagens avslag
12. Rhein-Neckar Löwen - TBV Lemgo H 1,10

Denne hjemmeseieren i tysk herrehåndball er lett å droppe i dag. Utfra tabellen er det ikke all verdens forskjell på lagene, og innsatser til 1,10 er helt uaktuelt for oss, trolig også for dem som kjenner ligaen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
Det er midtukerunde i Serie A i dag og i morgen, og vi må en tur ut på de italienske øyene og se nærmere på Cagliari. Norsk Tipping tilbyr god odds på det nedrykkstruede laget, og motstanden skal være overkommelig. Dessuten ser vi på en interessant kamp helt nede på Conference-nivå i England.

6. Cagliari - Catania
Serie A. Dette øy-derbyet ser interessant ut denne gangen. Cagliari fra Sardinia ligger utsatt til på tabellen, bare 3 poeng over nedrykk. Det gjenstår fem runder i Serie A, og Lecce, det eneste laget som i realiteten kan ta igjen Cagliari og sende dem ned, er i kjempeform og tar poeng i hver eneste kamp for tiden. Også Genoa ligger bak Cagliari, og de er i langt svakere form, men det skiller bare ett poeng. Dette betyr ganske enkelt at Cagliari må vinne hjemmekampen mot Catania. Cagliari har 6-7-3 hjemme på Stadio Nereo Rocco. Dagens kamp spilles imidlertid på nøytral bane i Trieste.

Målvakt Agazzi er suspendert. Dessena (m), Rui Sampaio (m), El Kabir (a) og Eriksson (m) er ute med skader.

Catania er den nest største byen på Sicilia, og byens lag har tradisjonelt vært vanskelige å slå på øya, mens de sjelden har vunnet på fastlandet. Formen er brukbar, 2-2-2 på de seks siste, og Catania er oppe på en fin 8. plass. Etter tap for Lecce og Chievo ble det hjemmeseier mot Atalanta. Med en skikkelig sluttspurt kan de klare en plass som gir kvalifisering til Europaligaen, men vi har meget liten tro på at det skjer. Catania har 2-8-6 på bortebane så langt.

Også bortelaget har en del fravær: Malvakten Carrizo er suspendert. Almiron (m), Ebagua (a), Izco (m), Barrientos (m), Paglialunga (m) og Potenza (f) er ute med skader.

Begge klubbene har holdt seg i Serie A siden 2006/2007-sesongen og derbyene trekker ofte mange tilskuere, selv om det er Palermo som er den store Sicilia-rivalen for Cagliari. Innbyrdes oppgjør med Cagliari som hjemmelag:

Cagliari - Catania 3:0
Cagliari - Catania 2:2
Cagliari - Catania 1:0
Cagliari - Catania 1:1
Cagliari - Catania 0:1

Hjemmelaget er desperate etter poeng, og sjansene må være gode mot bortesvake Catania, selv på nøytral bane. Et spørsmål vi stiller oss, er om Catania virkelig ønsker å bidra til å sende Sardinia-laget ned i Serie B. Det er lett å se argumenter både for og imot, og vi spekulerer ikke videre. Oddsen på 1,95 for hjemmeseieren er såpass god i våre øyne at den uansett må prøves.

25. Gateshead - Luton Town
Engelsk Conference. Det er sjelden vi tar med objekter fra så langt nede i divisjonene på fotballøya, men i denne kampen er bortelaget interessant. Dette er en utsatt kamp fra 3. april, og for Luton Town er det selve nøkkelkampen for å sikre play-off.

Gateshead ligger på 11. plass og med tapet for nedrykksklare Bath City forrige runde ble det klart at play-off ikke lenger er teoretisk mulig. Gateshead har vunnet sine to siste hjemmekamper, men nå må de forberede seg på en ny sesong i Conference. Formen er brukbar og de har 10-7-4 på eget gress.

Lagets offensive stjerne Jon Shaw er ute, spissen med 35 scoringer denne sesongen har fått en strekk. To andre spillere ved navn James Curtis og Jamie Chandler er ute, mens Chris Carruthers er tilbake i trening.

Luton Town husker nok mange fra høyere nivåer på 1990-tallet, men siden har det gått nedover. Nå kjemper klubben om opprykk til ligasystemet, og det må eventuelt skje via play-off. Etter en rekke svake resulateter falt Luton utenfor toppstriden på vårparten, og manager Gary Brabin fikk sparken den 31. mars. Inn kom tidligere Bristol Rovers-manager Paul Buckle, som måtte se Luton tape 1-3 borte for Braintree 7. april før han tok over ligaens største klubb runden etter. Under Buckle har Luton tatt 10 av 12 mulige poeng og kjempet seg tilbake innenfor play-off. 4-2 mot Hayes & Yeading, 0-0 borte mot Alfreton, 3-0 mot Ebbsfleet og forrige runde ble det 1-0 mot Kidderminster. Matchvinneren der, Willmott, sier han scoret fordi Buckle har gitt ham selvtillit og at hele laget nå spiller med mye mer tro på egne ferdigheter. I dag skal de til Gateshead for å spikre en plass som gir play-off. Dette er sesongens nest siste kamp for Luton, og i siste runde har de bortekamp mot den suverene ligalederen Fleetwood. I dag er kun seier godt nok, med uavgjort kan de bli tatt igjen av Kidderminster.

Luton har ingen nye skader eller suspensjoner, og kan stille likt lag for tredje gang på rad.

Lagene har møttes seks ganger siden 2009 og det står 4-1-1 fordel Luton på disse oppgjørene.

Når man leser tabell ser Luton-seier ikke ut som et aktuelt spill, for Gateshead er sterke hjemme, Luton bare middels borte. Men dagens situasjon er at Gateshead er ferdigspilte, Luton har fått inn en ny manager som har knukket koden, fått laget i toppform og de må ha alle poengene. Her vil bortelaget mest og vinner til 1,80 i odds, mener vi. Dette gir oss en dobbel til 3,51 og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 18.25.

6. Cagliari - Catania 1,95 2,85 3,20
25. Gateshead - Luton 3,00 2,80 1,80

Total odds 3,51

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør