Det blir Lett på Bjerke

Norheim Lett var sensasjonelt god nest sist og har et ypperlig løp på Bjerke torsdag. Sjekk våre Bjerke-tips.

Kommersielt

Etter tre dager i unghestenes tegn er det tilbake til hverdagen torsdag på Bjerke. Lunsjtrav står på menyen, men spillemessig ser det meget interessant ut. Vi satser på en formsterk hest som banker.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Nå er kanskje ikke programraden (resultatene i de fem siste startene) veldig imponerende for 6 Norheim Lett, men her lyver tallene grovt. Etter å ha sittet fast med krefter på lager i tre strake løp, ble det full uttelling for Norheim Lett i sin nest siste start. Etter en glimrende taktisk vurdering av kusk og trener Espen A. Schem kom hesten seg til tet på et tidlig tidspunkt selv fra bakspor, og til tross for vedvarende press av storfavoritten Ovedølen underveis, holdt Elding-sønnen unna med knapp margin på knallsterk tid.

Sist i V75 galopperte hesten fra start (da var det voltestart) og gjorde en fin opphenting i kulissene. Torsdagens motstand ser klart overkommelig ut, og det skal være svært gode tetsjanser her. Derfra blir ikke Norheim Lett lett å slå, og er åtteåringen i nærheten av å vise det han gjorde i seiersløpet nest sist, skal vinnersjansen være meget stor. Vi spekulerer ikke, til tross for at en formsterk 3 Kosak holder bra klasse om dagen. Vi vil også varsle litt for en oppadgående 4 Starelv Storm, men uansett tror vi at Norheim Lett og Espen A. Schem er vinneren av V5-3.
Rangering V5-3: A: 6 B: 3-4 C: 5-2-8-1-7

V5-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart
8 Monseigneur gjorde et bunnsolid løp utvendig for vinneren King Volo i sin siste start, og viste seg klart forbedret i regi Per Gotlling. Det var på en rask sprint, torsdag er det 2100 meter og det skal være en klar fordel for den sterke vallaken, som faktisk tok skalpen til Acolyte Hanover på Sørlandet 23. januar i år. Det er det ikke mange andre hester som har gjort og det forteller også noe om kapasiteten til åtteåringen. Fra spor åtte ligger det an til at Monseigneur må gjøre grovjobben selv igjen, men det tåler han godt.

Vi må også varsle for 2 Astor Sund som står ypperlig til i dette løpet. Vallaken er i knallform om dagen, og møter klart enklere motstand her enn han har gjort i sine siste starter. Skal på tidlig fra en perfekt utgangsposisjon. Det skal selvsagt også 6 Sense Of Beauty som trolig laddes mot tet. Vi er imidlertid usikker på formen til hesten i øyeblikket, og inntil vi ser at han viser form igjen nøyer vi oss med tredjevalg. 7 Athena Rod hadde muligens blitt vårt førstevalg fra et bedre startspor. Meget tapper som toer fra dødens nest sist og flott oppløpsspurt sist på Jarlsberg til fjerde. 9 Celina De Mill varslet form nest sist som treer bak 1,2-oddseren Victor Invalley i et V65-løp. Galopperte seg bort direkte i et dameløp sist, nå er Høitomt tilbake som kusk.

3 A.T.M. Angie kom flott tilbake etter galopp sist, og varslet fremgang igjen. 2100 meter er ikke ønskemelodien, men klaffer det med et sparsommelig opplegg underveis, er ikke hoppa helt sjanseløs.
Rangering V5-1: A: 8 B: 2-6-7-9 C: 3-4-10-1-5

Annonse: Fløy så søla skvatt sist og klokkene viste 12.1/500m. Øivind Grøstad byr på et panserdrag i V5-2 på Bjerke.

V5-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Vi har et svært interessant spilleobjekt her i den andre avdelingen i form av 9 Tiger News som holder betydelig bedre form enn programraden gir inntrykk av. Bom fast i det lengste i et amatørløp nest sist (Showmethecigar vant) og avsluttet fort når luken endelig kom i det som var et lureløp. Sist på Jarlsberg ble en passiv Tina Storetvedt sittende bak en trøtt konkurrent rundt den siste svingen og Tiger News sitter fast ennå. Fra niendespor bak bilen, er Tiger News garantert et fint utvendig par her, og nå er også Tom Erik Solberg tilbake i sulkyen. De frekke drar til med et bankerspill på vallaken som møter svært overkommelig motstand her. Hesten er et fjerdevalg i morgentimene torsdag, markert på 22 prosent.

1 Drottning Gull holdt koken flott til tredje da hun gjestet Momarken i sin tredje siste start. Fra førstespor bak bilen kan ikke Patrik O. Andersson gjøre så mye feil og skulle denne dama forsvare innersporet må vinnersjansen være god. 5 Face The Fist satt bom fast tredje sist, fullførte en langspurt brukbart til femte nest sist og gjorde en veldig fin opphenting til tredje sist etter grov startgalopp (kjørte dog innvendig hele veien). Med klaff underveis er Face The Fist seiersaktuell. 2 Hugo S.R. skuffet mye i debuten for Eirik Høitomt. Til tross for et flott løp i andre par utvendig, var det helt stingløst til slutt. Må vise bedre for å duge her (selv om motstanden er enklere) og kan også være tethesten i løpet. 4 Nuclear Winter knakk en så bra hest som Dynamic Prospect fra dødens sist og viste fremgang. Kan være en luring her. 7 Merkur Garbo blir litt betrodd her, men var helt iskald fra tredje innvendig sist.
Rangering V5-2: A: 9 B: 1-5-2 C: 4-7-3-8-6

V5-4 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Flere lovende ungdommer på farten i den fjerde avdelingen. Vi setter Wallevik-traveren 12 Flicka Extreme fremst. Fireårshoppa imponerte stort i sin debut nest sist, der hoppa lenset unna til meget overlegen seier fra tet. Sist galopperte hoppa grovt på startsiden, men kom flott tilbake til sjette. Selv fra spor tolv skal dette være en bra seierssjanse.

11 Tobrosboy Augustinu avla sin debut i Årjäng og vant veldig uanstrengt etter å ha ledet hele veien. Trond Anderssen melder om en hest som er i flott utvikling og Gate Open-sønnen kan vinne igjen. Trond Anderssen sender også ut begavede 4 International Lover som kanskje er hesten med høyest kapasitet i feltet, men galopprisikoen er skyhøy. Skulle fireåringen gå feilfritt er han garantert med i seierskampen. 5 Powerful Man fikk maks som toer fra lederryggen i debuten sin på Färjestad nest sist. Sist i Årjäng skuffet hesten en smule som fjerde etter et fint løp underveis, da klarte ikke hesten å følge de beste i sluttfasen. Bilstart er et usikkerhetsmoment, likeså kusken.

2 Sweet Commander galopperte ut mot oppløpet (står ikke i programmet) i et lovende angrep sist på Biri (hadde ikke truet vinneren, men kunne blitt toer). Viste også voldsom fart på Kongsvinger nest sist. Nå setter Vidar Hop seg opp og denne treåringen er ikke dårlig. Se opp. Bak disse kan vi kun se 6 J.P's Girl som en mulig vinner (men hesten var langslått av stallkompisen Flicka Exrtreme nest sist).
Rangering V5-4: A: 12 B: 11-4-5-2 C: 6-1-3-7 D: 9-8-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Alle kan vinne, det er vårt umiddelbare inntrykk av V5-finalen og etter å ha gransket og studert løpet inngående er vi ikke kommet til en annen konklusjon. Under tvil setter vi svenskegjesten 11 Mariella Jib lengst til venstre på tipslinjen. Hoppa spurtet strålende fra sjakkplass til andre tredje sist på Bjerke. Har galoppert noe i det siste, men uten feilslag er denne hoppa god i sluttfasen, i motsetning til mange av hennes konkurrenter i ettermiddag. Er faktisk helt nede som et niendevalg nå i morgentimene torsdag, det forteller det meste om vanskelighetsgraden på dette løpet.

1 Naughty Merci vant en poengjakt i Årjäng tredje sist etter reise i lederryggen på favoritten. Avgjorde lett den dagen, og fulgte opp med et bra løp til fjerde på Momarken i starten etterpå. Fra tet må det være en flott vinnersjanse, men førstesporet kan også bli en felle, da vi er usikker på hvor kjapp denne dama er på de første metrene. 2 Gidde Malin er spennende her. Galopperte som frisk på Klosterskogen sist (toer uten galoppen?) og trives fortreffelig på sprint. Vidar Hop er meget spennende gjestekusk. 7 Brief Passion kom seg løs fra tredje innvendig i et V65-løp på Bjerke sist onsdag ut av den siste svingen, og så meget frisk ut på det tidspunktet. Fra sjuendespor bak bilen, blir det ikke like gunstig løpsopplegg her, men Mikkelborg-traveren varslet form sist.

8 Red Basin ble naturlig nok trøtt fra tet sist, etter å ha måttet åpne 12.5 første 500. Er nok klart bedre med ryggløp, men fra spor åtte blir det sjanseartet. 10 Nordea Lavec blir mye betrodd, men viser ikke tegn på form om dagen. 4 Elling Spur sjokkvant sist i et meget skrøpelig felt, mens 3 Eva Lena Palema fikk maks sist og er helt avhengig av å få det servert underveis.
Rangering V5-5: A: 11 B: 1-2-7-8 C: 10-4-3-9-12-6-5

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus