Foto: Ap/Scanpix

Det haster for Demidov

Celta Vigo ligger farlig til når Primera Division går mot slutten.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag
V4 Årjäng: Gundersen fikser lunsjkronene

Premier League: Skader og karantener

I dag starter VM i ishockey. Turneringen spilles i Stockholm og Helsinki, og vi finner mange objekter derfra på langoddsen. Ellers går det i 2. Bundesliga og Ligue 2, norsk 3. divisjon, og fredagskampene fra toppnivå i Frankrike, Spania, Tyskland, Belgia, Sverige og Danmark, samt engelsk play-off i League One.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
11. Elnesvågen - Averøykameratene B 2,70

3. divisjon avdeling 9. Elnesvågen og Omegn IL varierer i prestasjonene, og står med tap 1-4 i Volda, tap 1-3 hjemme for AaFK 2 og seier 3-1 i den vriene bortekampen mot Hødd 2. Man vet aldri helt hva man får, og derfor er det ofte verdt å kikke nærmere på lagets kamper der oddsen er satt skjevt. Averøykameratene var gode mot Herd i forrige runde, men klarte bare 1-1, og ekstra surt var det at utligningen kom på overtid. Før dette har de spilt uavgjort mot Brattvåg og tapt for Bergsøy. Det er ikke så lang reise for bortelaget i dag, og dersom AK får med seg noenlunde den samme gjengen og spiller noenlunde likt som mot Herd, kan de godt vinne. 2,70 for borteseier er et aktuelt langskudd.

Dagens avslag
1. Frankrike - Slovakia (1-0) B 1,40
2. Tsjekkia - Hviterussland (0-1) H 1,37
18. Finland - Tyskland (0-1) H 1,45
29. Sverige - Sveits (0-1) H 1,50

Ishockey-VM, innledende gruppespill. Det skal bli artig å følge lagene og ikke minst Norge i dette VM, men det også greit å minne seg selv på at de fantastiske ishockeyprestasjonene fra diverse landslag man ser filmer av på YouTube eller har lagt seg på minnet, som regel stammer fra OL. I verdensmesterskapene stilles det mer ymse lag, og mange nasjoner har ikke fått sine største stjerner hjem fra sluttspillet i NHL ennå. Men oddsen settes som om det var helt toppede landslag i alle leire, og i dag tilbys vi handicapvarianter til lovlig lav odds. Vi for vår del står over favorittene i kveld. Ishockey-VM sett med odds-øyne handler ofte om å finne gode outsiderspill, noe vi ganske sikkert kommer tilbake til utover i neste uke.

Dagens spill
Det går mot en dramatisk innspurt i Primera Divison, da snakker vi om bunnstriden, og fredagskampen fra Spania kan få stor betydning for hvem som ender under streken. Det er ikke så mange nordmenn å finne i La Liga, og det hadde vært synd sett med norske øyne om Cela Vigo med Vadim Demidov i forsvarsrekka må ta den tunge veien ned. De har fortsatt sjanser til å berge plassen, og i kveld kommer en kamp de bør vinne.

Norsk Tipping

35. Celta Vigo - Athletic Bilbao
Primera Division. Celta Vigo har vunnet to på rad, viktige seire over Real Zaragoza og Levante, men de ligger stadig på nedrykk. De andre bunnlagene har tatt en del poeng i det siste de også. Dermed er desperasjonen like stor, med ett poeng opp til Deportivo La Coruna, to til Granada og tre til Osauna, når fem runder gjenstår. Celta Vigo er ikke kjent for sitt gode forsvarsspill, men det er først og fremst på bortebane de sliter, hjemme på Municipal de Balaidos har de 6-5-5 totalt og bare 17 baklengsmål. Bare fem lag har sluppet inn færre hjemme.

Toppscorer Aspas (a) var tilbake fra sin lange suspensjon i 1-0-seieren mot Levante sist. Nå er Pranjic (m), Park (a), Toni (a) og Demidov (f) også tilbake. Lago (f) og Insa (m) er ute med suspensjoner, i tillegg til langstidsskadde Álvarez (k) og Mallo (f):

Javi Varas, Rubén Blanco, Jonny, Bellvís, Túñez, Vila, Demidov, Oubiña, Pranjic, Alex López, Quique de Lucas, Toni, Orellana, Madinda, Krohn-Dehli, Augusto, Park, Bermejo, Aspas

Det er ikke stort mer å si om AC Bilbao og inneværende sesong, det har vært en nedtur etter Javi Martinez gikk til Bayern München og Fernando Llorente gikk i vranglås. Per i dag er baskerne beste lag foran de seks som antas å skulle gjøre opp om tre nedrykksplasser. Men det er ikke mer enn 7 poeng ned til dagens motstander under streken, så man kan komme i en skummel posisjon dersom man taper tre-fire av de fem gjenstående. Etter tap for Real Madrid og Sevilla har det blitt 1-1 mot Deportivo La Coruna og 2-2 mot et Barcelona i Champions League-modus. 3-4-9 borte totalt.

Iturraspe (m) returnerer fra suspensjon. Laporte (f) og Inigo Perez (m) er ute igjen ser det ut til. Slik tror Marca at bortelaget starter:

Iraizoz - Aurtenetxe, San Jose, Ekiza - Marcos, Iturraspe, Gurpegi, Iraiola - Gomez, Aduriz, Susaeta

Dette blir en nøkkelkamp, spesielt for Celta Vigo, for denne kan de godt vinne, de er i siget nå og stiller bortimot toppet på hjemmebane. Athletic er dessverre ikke så gode lenger, de har en lei evne til å rote det til for seg selv, og et desperat Celta er ikke noen enkel motstander. Nerver, jevnt og avventende, men vi tror bortelaget går for ett poeng her og blir felt av egen feighet. 2,30 på H er godt nok. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.55.

35. Celta Vigo - Athletic Bilbao 2,30 3,15 2,60

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør