Det nærmer seg 30 millioner

Jokerpotten vokser og en eventuell alenevinner får med seg 28 millioner kroner i lørdagens V75 på Sørlandet. Sjekk våre V75-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Mye jobb for Molde
Oddstips 1: Nye poeng til Lillehammer

Oddstips 2: Follo taper i Halden

Vi har nok en svært begivenhetsrik travhelg foran oss der Sørlandets travpark avvikler trippeltrav med Norgesmesterskap for kaldblodshester, både åpen klasse og for hopper som det store høydepunktet. Begge disse løpene inngår i lørdagens V75-spill. I tillegg er det ekstra V75 fra Axevalla i Sverige søndag, samt trav både fra Sørlandet og Biri søndag, så det er nok å glede seg til.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

På Sørlandet lørdag kan en eventuell alenevinner ta med seg formidable 28 millioner kroner i V75-spillet, all den tid det ikke ble utbetaling for fem rette sist helg på Jarlsberg. I jakten på sju rette setter vi vår lit til meget velkjørende Lars Anvar Kolle som sitter opp bak begge våre bankere.

Vi starter allerede i V75-1 som er den såkalte Sølvhesten. Det er et løp utskrevet over 2640 meter, med hester fra tre distanser og er kun åpent for varmblodhester som er 4 eller 5 år. Vår banker starter fra lengste tillegg og trenes av Trond Anderssen. Det handler om 12 Rocky Winner som var brenngod vinner på Jarlsberg sist helg. Fra tet nærmest jogget Credit Winner-sønnen 13.5/2140 meter. Før det hadde hesten gjorde flere kanonløp i Sverige og dette er en kommende elitehest og kanskje arvtageren til Yarrah Boko på Trond Anderssens stall. Årets utgave av Sølvhesten er ikke den tøffeste vi har sett, og vi har svært god tro på at Rocky Winner tar ned denne gjengen. Banker i V75-1.
Rangering V75-1: A: 12 B: 9-2-4 C: 6-8-13-3-15-14-5-7-14-11-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Kan vinne Derby
Kristian Malmin har en kanonfin fireåring i 4 Standing Ovation som kommer ut i V75-6/DD-1. Etter at Malmin kjørte litt passivt i årets to første løp og kun kjørte til slutt med to annenplasser som resultat, har de to påfølgende startene resultert i to sterke seire. Først i et V75-løp på Biri, der hesten la inn 15.5 siste 1200 i tredjespor og vant komfortabelt. Sist på Bjerke ble hesten overfløyet fra innerspor, men når det endelig løste seg i den siste svingen, så det ikke ut som Kristian Malmin kjørte en meter nedover oppløpet for å ta hjem seieren.

Lørdag er det 2600 meter som gjelder i et løp som er forbeholdt norskfødte. Lars Anvar Kolle er gjestekusk, og med all respekt for Kristian Malmin. Det er neppe noen kusker i Norge som er bedre til å kjøre taktisk enn nettopp Kolle, og taktisk må det ofte kjøres i disse langløpene. Standing Ovation møter naturligvis bra hester siden det er V75, men når Malmin mener hesten kan vinne årets travderby, så skal han legge denne gjengen på rygg. Vi spekulerer ikke og lar Lars Anvar Kolle få tillit bak begge våre bankere denne lørdagen.
Rangering V75-6/DD-1: A: 4 B: 5-9-7 C: 3-2-8-6-12-10 D: 11-1

V75-2/V5-4 - Kaldblodshopper. 2140 meter voltestart.
Fjerdevalget 7 Todina setter vi først i dette skumle hoppeløpet, der det fort kan komme en smell. Etter at hoppa radet opp seire i fjor, har det gått tyngre for Todina ettersom grunnlaget har økt. Men sist på Bergen travpark var det riktig fin stil på henne, da hun vant på flotte 26.7/1600m. Lørdag er det full vei og hoppa er god fra start. Bra sjanse for at gjestekusk Gunleif Tollefsen prikker teten fra springspor og Todina er trolig god nok for 27.0 på distansen. Det rekker langt her.

12 Børke Luna kunne aldri utfordre en svært god Lykkje Kristin på Jarlsberg søndag, men avsluttet flott til andreplass. Motstanden er ikke noe tøffere her og Børke Luna er med i seierskampen. 2 Eldvinni har funnet formen, men må ha løpene på sine premisser. Det innebærer ryggløp i det lengste. 6 Trø Loma var ikke heldig med posisjonene sist, men avsluttet flott når luken endelig kom. Antivinneren har utviklet seg mye de siste månedene, og tiendevalg på denne er naturligvis helt feil. Se opp.

14 M.G. Siri har falt tilbake til gamle galoppsynder nå, men løpet er forholdvis billig og hoppa løser normalt bra fra start. 10 Kap Viktoria tar i for fullt sånn av og til, har hun en maksdag kan det gå lørdag fra 20 meter tillegg. 5 Bare Malin holdt stand i det lengste søndag, og er aktuell på bred gardering.
Rangering V75-2/V5-4: A: 7 B: 12-2-6-14-10 C: 5-4-8-15-13-9-3-1-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-3/V5-5 - Varmblodshester. 1609 meter. Hoppeløp.
Lørdagens største V75-favoritt dukker opp her i den tredje avdelingen i form av Kåre Refsland-trente 5 Walk for Life. Hesten har imponert i to strake seiersløp mot svært billig motstand. Og må ha en flott vinnersjanse igjen. Vi synes dog at hoppa blir fryktelig tung favoritt og velger å spekulere litt.

3 One By One kommer fra Bo Westergaards formsterke stall. Har levert to fine løp hittil i år og er helt sikkert enda bedre lørdag. Westergaard.hestene tåler som kjent å bli brukt underveis og gjestekusk Per Oleg Midtfjeld kan utfordre favoritten. 7 Tanksen er lynrask i vei og vi utelukker ikke helt at Tom Erik Solberg kan komme seg foran på yndlingsdistansen. Hoppa er i knallform og kan vinne derfra.

1 It's Over Hanover står innbydende til i førstespor og var klart fobedret sist (selv om hun var klart slått av Walk for Life). Fra førstespor kan det bli helt riktig søndag. 9 Strong Alone er opp og ned, men med luringen Svein Ove Wassberg opp fra et flott smygspor er det kanskje verd å være på vakt?
Rangering V75-3/V5-5: A: 5 B: 3-7-1 C: 9-11-10-12-2-6-4 D: 8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V75-4 - Norgesmesterskapet for kaldblodshopper. 2609 meter autostart.
250 000 kroner venter vinneren av årets NM for kaldblodshopper og det er 150 000 kroner mer enn det som har vært vanlig. Flere oppkomlinger tar opp kampen med de mest etablerte hoppene her til lands og dette kan bli et meget severdig oppgjør.

Dronninga sjøl 8 Briskebyrappa når tre millioner kroner innkjørt i en svært begivenhetsrik karriere dersom hun er blant de tre første i mål. Normalt er Briskebyrappa belastet med tillegg i disse hoppeløpene, det slipper hun lørdag. Vi må nesten setter hoppa først, selv om formen er litt uviss.

11 Trons Pila gjorde et kanonløp på Biri nest sist til tross for at hun ikke fikk premie. Det var mot knalltøff motstand. Sist på Hagmyren gjorde hoppa et nytt toppløp, men måtte se seg slått av formsterke Mjølner Flaks. Trons Pila tåler hardkjør underveis og er en klar seierskandidat her. Det er normalt også 6 Ulsrud Tea, selv om formen er diskutabel i øyeblikket. Ulsrud Tea har også galoppert litt på slutten, men skal være god nok til å vinne NM. Usikker form er det også på 7 Indregaards Lilja, men treningsrapportene fra Møre er gode.

2 Drav Siss varslet vi for sist lørdag og fra dødens var hoppa kanongod vinner til over 43 ganger pengene. Sammen med 12 Lykkje Kristin og 1 Odin Stjerna er hun en liten outsider i et NM-løp der flere av favorittene holder svært usikker form.
Rangering V75-4: A: 8 B: 11-6-7 C: 2-1-12-3-5-9-4-10

V75-5 - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Helskummelt løp med svake favoritter i den femte avdelingen og her kan det smelle. Supervariable 13 Tele Viking har fått springspor på tillegg, og svært startraske Tele Viking kan faktisk sitte i tet etter noen hundre meter. Dersom Tele Viking er i løpshumør lørdag, kan det holde helt hjem. Vårt førstevalg i et svært åpent løp.

9 Baiasen er en spennende hest her. Baiasen har galoppert litt på slutten, men skulle Eirik Høitomt få hesten avgårde fra start er han mer enn god nok til å vinne dette. Andrevalget. 8 Rabb Arger er tilbake i form og avsluttet storveis sist. Med klaff fra et litt uggent andrespor i volta på tillegg, er hesten god nok. Nest sistevalget 5 Vigleik varslet gryende storform sist. Blir altså ikke rørt av spillerne lørdag, men står flott til på strek og kanskje kan Jan Rune Gaustad få en etterlengtet V75-seier.

11 Kodin er kraftig på gang og klaffer det på startsiden er tiendevalget en av mange fiduser her. 12 Ulan Bator blir spillefavoritt. Men sprint og tillegg kan da ikke være optimale forutsetninger for Mjølnerød-hesten som er mer sterk enn speedig. Kun et garderingskryss for oss. 15 Vestpol Casper er i sitt livs form og var svært uheldig sist. Bakspor på tillegg er naturligvis et stort minus, men hesten har vinnerform i kroppen.
Rangering V75-5: A: 13 B: 9-8-5-11-12 C: 15-6-7-14-2-3-4-1-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-7/DD-2 - Norgesmesterskapet for kaldblods. 2609 meter autostart.
Svein Ove Wassberg er en landets beste kusker, det er vi rimelig sikre på og lørdag skal han prøve å vinne NM med 6 Bork Odin. Det tror vi det er bra sjanse for at han kan gjøre, Bork Odin er i kanonform. Han må kjøres i rygger, det vet selvsagt Svein Ove og vi tror Bork Odin kan speede dette hjem.

For hva skal Eirik Høitomt velge på med 7 Moe Brage? Selv om hesten er i kanonform må trolig Høitomt kjøre i rygg over denne distansen og da blir det sjanseartet. Dog var Moe Brage så god fra tet sist, at det ikke er helt utenkelig at Høitomt gambler på å kjøre foran. Vi setter faktisk 1 Vestpol Faxen inn som tredjevalg. Tjomsland-hesten vant uforskammet lett fra tet på Jarlsberg sist fredag og kommer til å få et optimalt lørdag. 11 Særpefanten varslet gryende storform i Sverige sist og distansen har han ingen problemer. Særpefanten er en av mange outsidere i dette NM-løpet.
Rangering V75-7/DD-2: A: 6 B: 7-1-11 C: 2-5-9-12-4-3-10-8

V5-1 - DNT's unghestserie. 2140 meter autostart.
50 000 kroner venter vinneren av V5-1. Vi setter 2 Freaky Friday først. Kolnes-hesten er under flott utvikling og kom fint tilbake etter galopp sist. Fra spor to bak bilen kan det bli tet her og derfra er vinnersjansen bra.

4 Justandover L. er en av fryktelig mange kapasitetstravere fra Bo Westergaards stall. Den toppstammede treåringen kom flott tilbake etter galopp sist, men har altså galoppert i to av tre starter. 7 Super Einar vant nesten på Jarlsberg sist helg og er i ferd med å stabiliser seg nå. Klaffer det for Flåten fra spor sju, kan Folkehesten Jarlsberg få sin første seier.

9 Thai Sober vant uforskammet enkelt fra tet i sitt debutløp forrige onsdag. Nå er det bakspor og litt andre forutsetninger, men Kolnes-hoppa skal på bongen. 11 Millamie og 12 Thai Passion er to lovende damer, som selvsagt må ha litt klaff herfra. Rangering V5-1: A: 2 B: 4-7-9 C: 11-12-5-4-10-1 D: 8-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2 - Varmblodshester. Monteløp. 1609 meter autostart.
Kristine Kvasnes og 6 O'Beron blir vår favoritt i dette åpne monteløpet. Sviktet som 1,5 oddser på Forus i sin siste start med galopp. Kvasnes er optimist og motstanden skremmer ikke.

Malin Berås er en av landets beste monteryttere og setter seg opp bak 8 Staro Dream On som debuterer i monte. Prøveløpet var svært positivt og vallaken er en klar vinnerkandidat her. 2 Zenitzia har hevdet seg bra i monte hjemme på Forus og duger normalt bra her også.
Rangering V5-2: A: 6 B: 8-2-9-4 C: 1-3-5-7Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør