Foto: PA Photos/Scanpix

Dette blir den store testen for Chelsea

Kan de regjerende mestere i Champions League vinne den uhyre vanskelige kampen i Donetsk?

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
V65 Eskilstuna: Vi byr på en stålbanker
Champions League: Lagnyheter
Oddstips 2: Vinner med Bellamy

Lunsjtrav Drammen: En fighter!
Konkurranse: Vinn en iPad!
Fotball: Sjekk ukens TV-kamper

V4 Axevalla: Kongen vinner

Langoddsen byr på ishockey fra Finland, Sverige og ett oppgjør fra vår egen GET-Liga. Resten av menyen består av en rekke interessante oppgjør i Champions League, samt engelsk fotball fra Championship, League One og League Two.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
7. Rosenborg IHK - Stjernen Hockey B 2,70

Rosenborg tapte i spilleforlengelse i Tønsberg forrige runde, og ligger på delt sisteplass i GET-Ligaen. Fortjent, slik vi ser det, for syv tap, en seier på Hamar og tap i forlengelse mot Frisk og Tønsberg er ikke all verden å slå i bordet med. Det finnes noen gode spillere i Trondheim, men alle må ha dagen samtidig for at Rosenborg skal ta poeng, ser det ut til. Stjernen har bare tatt to poeng mer enn trønderne, og de tar kun poeng hjemme i Fredrikstad, men har alt i alt sett best ut av disse. Sparta og VIF holdes til 3-3 i ordinær tid, og man slår Frisk på straffer. Stjernen har vist mest, de vant en match her forrige sesong og sesongen før også, og når oddsen er satt så skjevt som den er, må 2,70 på borteseieren testes.

Dagens avslag
38. Galatasaray - CFR Cluj H 1,55

Galatasaray gjorde en god kamp borte mot Manchester United, som de tapte 0-1. Deretter gjorde de en mindre god kamp hjemme mot Sporting Braga som de tapte 0-2. De har med andre ord ikke fått til noe i denne gruppen, og i tyrkisk superliga har de tap for Orduspor, 1-1 hjemme mot Eskisehirsport og 3-3 mot Genclerbirligi i de tre siste. Til at de topper ligaen er dette svakt, formen er ustabil. Cluj har vunnet 2-0 borte mot Braga før Robin van Persie ble for mye og de tapte 1-2 for Manchester United. 1,55 på hjemmeseieren i Istanbul? Er rumenerne virkelig så sjanseløse her? Vi tror ikke det, og synes 1,55 er for lavt til å gå mot Cluj.

Dagens spill
Champions League er utrolig spennende, men den kan også være en utfordring for oss oddsspillere. Manchester United, Barcelona og Juventus, vi tror jo de vinner, men ikke nødvendigvis klart, og da blir oddsen uspiselig. Etter å ha vurdert Over 2,5 mål i Minsk og Lille, har vi bestemt oss for å prøve et noe mer risikabelt spill denne runden, men der oddsen selvsagt står i stil og vel så det.

I dagens andre oddstips kjører vi en engelsk dobbel med de to beste lagene i "Bookmakers League" også kjent som The Championship.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

18. Shakhtar Donetsk - Chelsea
Champions League, gruppe E. Disse to ligger øverst i gruppen med fire poeng hver. Shakhtar Donetsk slo FC Nordsjælland 2-0 ganske greit, til tross for at danskene hadde ballen mest. Deretter var Shakthar det beste laget borte mot Juventus og hadde fortjent bedre enn 1-1. Solid, og det ser definitivt ut som ukrainerne kan ta et avansement på bekostning av Juventus. I hjemlig liga har de vunnet tolv av tolv spilte.

Sentrale spillere som kapteinen Razvan Rat (f), Tomas Hübschman (m) og Darijo Srna (m) ble hvilt mot Ilichovets i helgen siden de hadde spilt landskamper tidligere i uken, men er tilbake her. Manager Mircea Lucescu sa på mandagens pressekonferanse at laget er skadefritt.

Chelsea er regjerende mestere i denne turneringen. De vant Champions League med en blanding av iherdig forsvarsspill, taktikkeri og ren flaks. Uansett står det enorm respekt av prestasjonen, som vi har friskt i minne med tanke på kveldens tøffe oppgave for London-laget. I Premier League topper Chelsea tabellen med sterke 7-1-0 på de åtte første, og måten de vant lørdagens derby borte mot Tottenham 4-2 på, var direkte imponerende. Juan Mata sto nok en gang fram og viste hvilken stjerne han er.

Manager Di Matteo har John Terry (f) tilbake fra suspensjon. Både Sturridge og Lampard fikk innhopp mot Tottenham lørdag og da er laget mer eller mindre skadefritt. Teamtalk.com opererer med denne troppen:

Cech, Azpilicueta, Ivanovic, Terry, Cahill, Luiz, Cole, Bertrand, Mikel, Romeu, Lampard, Ramires, Mata, Hazard, Oscar, Moses, Sturridge, Torres, Turnbull.

Det er utsolgt på Donbass Arena (52.000 plasser) og denne kampen er Big Deal i Ukraina. Det er nå ukrainsk klubbfotball skal vise at de kan hevde seg mot de aller beste, nå også får vi si, for Shakhtar vant jo Europa League i 2009. De har et sterkt nok lag per i dag til å spille jevnt med Chelsea. Men likevel, Chelsea var et fyrverkeri mot Tottenham og Di Matteo har vist at han kan legge gode kampplaner mot de aller sterkeste motstandere. Det er ikke ofte vi får 2,75 på Chelsea og vi må spille denne flotte oddsen fra Norsk Tipping. Singelspill, 100 kroners innsats, spillefrist klokken 20.40.

18. Shakhtar Donetsk - Chelsea 2,25 2,95 2,75

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus