Foto: hesteguiden.com

Diadem får sin første seier

Olav Mikkelborg er i dytten om dagen, og torsdag kjører han vår lunsjbanker. Sjekk våre tipsene.

Kommersielt

Torsdag er det som vanlig lunsjtrav på Bjerke travbane og kvaliteten på løpene er mildt sagt variabel. Tre av de fem V5-løpene er skrevet ut for varmblodshester med under 300 startpoeng, og da øker vanskelighetsgraden betydelig. Vi finner vår banker i lunsjomgangens eneste kaldblodsløp.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Det handler om 7 Diadem som møter fryktelig billig motstand i sitt løp. Vi prøvde oss på et bankerspill på den toppstammede hoppa også i hennes nest siste start i Drammen og vel i tet så det helt grønt ut. Men Diadem ble tatt ned oppunder mål av en kraftig forbedret Holt Gleda ved den anledningen. Sist på Momarken fullførte Diadem flott til andreplass bak talentfulle Tekno Leik.

Det er bilstart for første gang torsdag, hoppa er strøket inn et spor (sjettespor) og møter altså svært billig motstand. Vi kan nesten ikke se en feilfri Diadem tape dette løpet (det er naturligvis en viss galopprisiko) og når Olav Mikkelborg fortsatt sitter i kuskeform (to seire på Momarken tirsdag) blir Diadem og Olav Mikkelborg vår banker på Bjerke torsdag.
Rangering V5-2: A: 7 B: 9-5 C: 11-6-10-2-1 D: 8-3

V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Mye formløst på farten i den første avdelingen. 2 Key To Cash har stort sett galoppert her til lands og etter noen mislykkede opptredener i regi Eirik Høitomt er nå hesten i trening hos Stian Eilefsen. Galopperte når teten var erobret for nevnte Eilefsen på Bjerke sist torsdag og da var også den dagen ødelagt. Fra spor to er det nærmest tetgaranti her også, og skulle den kapable femåringen endelig komme seg gjennom den første svingen uten galopp, kan det bli tet rundt om her.

5 Fear Dream har havnet i dødens i sine tre siste løp, men kjempet brukbart derfra. Formen er fin på Mikkelborg-traveren og skulle hoppa unngå dødens igjen kan det bli en etterlengtet seier. 4 Best Chance O.D. fikk maks som fjerde sist i sitt andre løp etter sju måneders pause. De løpene har helt sikkert gjort godt, og her er både motstand, distanse og startspor bra. 8 Jet Speed burde vel vunnet sist for å få fullt godkjent (tatt ned av overraskelsen Gany Dame mot mål til tross for et fint løp). Også Jet Speed har fått to løp i kroppen etter lang pause og kan ventes litt forbedret, men startsporet er bedrøvelig.

9 Hot Super Line har fine rygger fra start og skal ikke helt overses. 7 Silva Star Nevele var elendig fra tet i et lunsjløp sist (som vår banker). Ryggløp passer nok bedre, men formen er svært usikker nå. 6 Mayan Mystica obset vi for litt sist, men Sagholen-hoppa nøyde seg med å holde farten i baktroppen og viste ikke noe ekstraordinært. 10 Jumanji likte å få smygløp sist og gjorde sitt beste løp på lenge, og er en liten fidus sammen med Høitomt.
Rangering V5-1: A: 2 B: 5-4-8 C: 9-7-6-10-11-3-1

V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det er riktignok varmblodshester i lavt grunnlag i den tredje avdelingen, men her dukker det opp flere svært lovende hester. Vi setter 7 Mc Dreamy først. Det var riktig fin stil på hesten i seiersløpet sist og her kan Karoline Krogh Hanssen ha en fin reklamehest. Vallaken vant lett sist til tross for at han ble brukt litt underveis og har garantert mer å gå på. Feilfritt tror vi vinneren er nevnt.

3 Entrada ble toer i det samme løpet, men var sjanseløs på vår favoritt. Sist onsdag på Bjerke ble det helenkel seier mot svært billig motstand. Entrada har vunnet sportrekningen kontra vår favoritt, og kan lede hele veien og ser ut til å være under fin utvikling. 11 Sheistheonly One var svært tapper etter å ha vandret i tredjespor hele den siste runden nest sist på Momarken (ble tredje). Sist på Bjerke var Midtfjeld-traveren langt under pari. På kapasitet skal hun kunne matche favorittene, men innsatsen sist var betenkelig.

2 Tango Du Houlbet gjør det vanskelig for seg selv med gjentatte galopper, men feilfritt duger vallaken godt. Vi synes vel disse fire skiller seg litt ut, men noterer fin form på 4 Princess Revival (må ha maks smyg i det lengste for å vinne her) og 9 Saturday Speed (speedet fort i 200 meter sist, men viste slett stridsmoral nedover oppløpet som tredje).
Rangering V5-3: A: 7 B: 3-11-2 C: 4-9-12-8-10-1 D: 6-5

Annonse: Øivind Grøstad klokket denne til 14.6/1000m for litt siden og da skal denne krabatene mose konkurrentene til flott odds i V5-4

V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart
Ti hester til start i den fjerde avdelingen etter at 2 Racecourse og 12 Giant Hill begge er blitt strøket. Fryktelig variabel kvalitet på deltagerne, men 9 Quitero Santana blir vårt soleklare førstevalg. Vallaken kom flott tilbake til fjerde etter galopp nest sist, og holdt koken strålende fra dødens til andreplass i et lunsjløp i sin siste start (tapte da kun for Fidilo). Her er motstanden direkte svak og Quitero Santana er uten tvil et bankeralternativ.

10 Sleepwiththefishes startet kun seks ganger i fjor uten videre suksess, men hadde vunnet seks ganger på kun fjorten forsøk før fjorårssesongen. Galopperte med en trolig femteplass i sikte på oppløpet sist, i det samme løpet som Quitero Santana ble toer. Det løpet har garantert gjort godt, og Ottersen-traveren tåler normalt å bli brukt litt underveis. 4 Tinka kan være tethesten her og sprint er perfekt. Kan vinne dette. 7 Star Contender har litt kapasitet og løpet er billig. 8 Whatson Line skuffet mye i fjor, men hadde en ålreit sesong året før. Skal ikke helt overses her.
Rangering V5-4: A: 9 B: 10-4-7 C: 8-5-11-1-3-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Mirakelmannen Lars O. Romtveit har fått 7 Flawless Victory i trening og det er slett ikke utenkelig at den fordums Hammersborg-traveren er en klink vinner på direkten. Men vi merker oss at den godeste Romtveit gjerne må la hestene gå et par løp før de er helt på topp (jevnfør Jerker Vinn V.H). Og fra et kultent sjuendespor over full vei, velger vi å gardere første gang ut for Romtveit.

Morgan Ivarsson er stadig på Bjerke-besøk og Färjestad-treneren har fine hester i sin varetekt. Her sender han ut 5 Julian Port fra et flott startspor og selv om ikke hesten viser kanonform om dagen, skal han duge blant denne formløse gjengen. Det er flust av outsidere i dette løpet. Olav Mikkelborg har overtatt treneransvaret for 11 C. C. Crystal Jet som er grunnkapabel, 12 Evoporate kommer tilbake etter fem måneders pause og er jo en V75-hest på sitt beste, men startsporet er bedrøvelig.

6 Starchip Victory og 1 Sweet Lady er begge kvikke i vei, og har gjerne en polett på lager med ryggløp innvendig. 9 Ocean Crown er i betydelig bedre form enn raden indikerer og 10 Farmer Tail holder hyggelig form.
Rangering V5-5: A: 7 B: 5-11-12 C: 6-1-9-10-2-4 D: 8-3

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør