Foto: Hesteguiden.com

Eirik Høitomt dominerer

Vi finner ingen banker torsdag, men landschampion Høitomt blir vår favoritt i to av V5-løpene. Sjekk våre travtips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag
Trav Bergen: Ove Wassberg sitter på bankeren
Øvrevoll: En vinner fra Wido
Oddstips: Vi må teste Häcken

Vi har letet med lys og lykte og studert videoer og løpsscenarioer, men vi finner ingen banker på Bjerke torsdag og må for en sjelden gangs skyld ty til en bankerfri løsning under lunsjløpene torsdag.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

V5-1 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Kapasitetshesten 3 Hitch Hiker dukker opp i regi Sigbjørn Kolnes og vi setter hesten først direkte. har i følge Kolnes fungert fint i trening, og på gode dager er Hitch Hiker meget kjapp bak startbilen og det kan bli tet fra start til mål her.

10 Variete B.R. hadde en strålende treårssesong med fire seire på fem starter, men på seks starter har det ikke blitt noen triumfer i fireårssesongen. Meget solid avslutning nest sist på Sørlandet og fulgte opp med et bra løp på Charlottenlund. Bakspor og sprint med variable Bo Westergaard som styrmann kan ende med hva som helst. 4 Lobella B.B. har foreløpig ikke innfridd i Norge, men har stått håpløst til spormessig. Nå har Lillehammer-hoppa endelig trukket et fint startspor og hoppa avsluttet veldig bra på Leangen sist fra sisteplass.

7 Lovestrong har trukket et dårlig startspor og sprint er heller ikke noe pluss. Var ikke som best på Biri sist heller, men skal normalt duge litt her. 9 Mozart Fiveone er svært variabel, men spurtet flott tredje sist på Bjerke. Bak disse er det vondt å få øye på vinnerkandidater, men 5 K.N. Wind har en viss kapasitet.
Rangering V5-1: A: 3 B: 10-4 C: 7-9-5-12-2-1-6-8-11

Annonse: Øivind Grøstad har tipsformen inne med 77 000 kroner innspilt de siste dagene

V5-2 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
1 Gylden Kongen sviktet som storfavoritt på Biri nest sist etter å ha levert et strålende seiersløp på Bjerke tredje sist. Også sist galopperte hesten seg bort i V75 i Bergen. Er variabel fra start, men skulle Vidar Hop lykkes i å forsvare innersporet må det være en topp vinnersjanse for fireåringen.

9 Rigeljerven gjorde et kanonløp nest sist på sterk tid. Sist møtte hesten for gode hester og var vel heller ikke som best den dagen. Rigeljerven er i form, men har vist seg litt slakk i spurtoppgjør og mot mål. 2 Huserapp leverte en overdådig siste 500 meter sist og holder denne karen seg på beina, er han seiersaktuell dersom han gjentar prestasjonen fra sist. Vi synes vel disse tre hestene skiller seg litt ut.

8 Odintroll har vunnet halvparten av sine starter (8 av 16), men har ikke fungert de siste årene. Dukker nå opp i regi Jan Rune Gaustad. 7 Lille J.'s Ylva er umulig å bli klok på. Men hun springer fort de dagene humøret er på plass.
Rangering V5-2: A: 1 B: 9-2 C: 8-7-3-6-4-5

V5-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
To hester skiller seg klart ut på kapasitet i den tredje avdelingen, men ingen av dem er helt sikre på beina. Det er vanskelig å ikke sette 2 Enchanced Credit først, men hoppa til Bo Westergaard er ustabil. Meget bra da hun vant på Bjerke tredje sist, men galopprisikoen er høy.

Minst like bra på kapasitet er nok 9 Moneyline Volo. Men har vært på sykelisten og stiller med litt usikker form. På den annen side så reiser ikke rutinerte Hans Petter Tholfsen til Bjerke med en stallhest som ikke er fit for fight og denne dama tåler å gjøre en god del selv. 5 Beak's Princess har levert fine løp den siste tiden mot bra hester og treårshoppa er slett ikke borte her.

10 Moa Crown har fin kapasitet, men unge Herman Tvedt har trykket for hardt og for tidlig på gassen ved flere anledninger i de siste løpene. Vi registrerer også at 11 Pearl Harbour D. dukker opp i regi Gunnar Eggen. Fireåringen er slett ikke verst.
Rangering V5-3: A: 2 B: 9-5 C: 10-11-6-3-1-7-8 D: 4

V5-4 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Det ser åpent ut ved første øyekast i den fjerde avdelingen, men det spørs om ikke 3 Bleiklijoker'n og 12 Tordin hever seg en god del over mengden. 3 Bleiklijoker'n må som kjent ha det litt på sine premisser, men utvikler seg flott for hver start og sprint passer utmerket. Vårt førstevalg.

12 Tordin har trukket et vrient spor siden det er snakk om sprint, men viste sist at han er under kraftig utvikling og det løser seg gjerne lettere fra tolvtespor i slike løp. 5 Lykkefaks er også en bra sprinter og uten galopp er Sagholen-traveren aktuell. Det kan også 6 Mysil være som trøtnet litt fra tet sist. Løp i kroppen har nok gjort godt.
Rangering V5-4: A: 3 B: 12-5 C. 6-10-2-8-11-4-7-1-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart
3 Opossium skuffet en del i debuten for Sigbjørn Kolnes, men det skal også bemerkes at hoppa ble sitttende stengt nedover oppløpet. Vi får tro at Kolnes har spisset hoppa ytterligere siden hun dukker opp igjen her og startsporet kan man ikke klage på.

6 Marcus Palema kommer med brukbare meritter fra Sverige og disse svenskehestene har gang på gang vist seg å duge i Bjerkes lunsjløp om torsdagene. Lars Anvar Kolle opp som kusk er også en plussfaktor. 9 Monsiegneur slo faktisk Acolyte Hanover i januar i et løp på Sørlandet og det var på en regelrett måte. Sesongen har ikke fortsatt i samme stil og de to siste startene har ikke vært imponerende. Nå varsler trener Per Gottling ny skoning, så får vi se om det hjelper. Kapasiteten er uten tvil god nok.

10 Florican Royal glimtet til med et par fine løp tidligere i sommer og vår uten å få full uttelling. Nå kommer King Conch-sønnen tilbake etter to måneders pause.
Rangering V5-5: A: 3 B: 6-9 C: 10-4-12-2-5-1-11 D: 8-7

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør