Foto: Hesteguiden.com

Eirik Høitomt har fått opp farten

Regjerende landschampion Eirik Høitomt er i seiersform om dagen og kjører vår lunsjbanker torsdag. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
Dobbel V5 Klosterskogen: Suksessen fortsetter for Malmin

Galopp Øvrevoll: Ny storutbetaling på gang?

Oddstips: Trøbbel for Landskrona

Det er som vanlig en begivenhetsrik torsdag på hestefronten i Norge. Bjerke er sedvanlig arrangør av lunsjtrav på torsdager. Til kvelds inviterer Klosterskogen travbane i Skien til dobbel V5, mens galoppfolket setter hverandre stevne på Øvrevoll der det skal avvikles enkel V5.

Det er ikke lett å være hestespiller i Norge om dagen, de store utbetalingene kommer tett for tiden og for andre onsdagen på rad var det ingen spillere som klarte seks rette under onsdagens V65-løp på Bjerke. Vi serverte ganske så bra tips, men måtte nøye oss med fire rette i V65-spillet. Også i V5-spillet var vi i nærheten der vi blant annet stormvarslet for sjettevalget Chip Line i V5-5, men også der måtte vi nøye oss med fire rette i et V5-spill som betalte ut nesten 100 000 kroner. All den tid ingen spillere heller i går prikket seks rette i V65-spillet, blir det dobbel jackpot i V65-spillet neste onsdag på Bjerke. Under torsdagens lunjstrav på Bjerke bankerspiller vi en norgesdebutant.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Det dreier som 3 Pirat Viva som er en meget stilfull Great Challenger-sønn som travtrener Sigbjørn Kolnes har handlet i Danmark. Han kommer til start med en dårlig programrad, men dette kan være en kommende V75-hest. Hesten har vært ute mot de beste i P-årgangen i Danmark under store deler av fjoråret. Fireåringen virker fin hjemme i trening hos Kolnes, og Kolnes kan fortelle at han ikke har hentet denne til Norge for å starte lunsjløp, men et sted må man jo begynne. Pirat Viva er meget hurtig fra start og normalt sitter hesten tidlig i føringen her. Derfra tror vi ikke hesten taper torsdag og Pirat Viva blir vår V5-banker på Bjerke torsdag.

Sjåfør Eirik Høitomt har for alvor fått sving på seiershjulet den siste tiden og er nå kun seier bak Tom Erik Solberg i kampen i landschampionatet (88 mot 87). Bare denne uken har Høitomt allerede vunnet seks løp.
Vår rangering V5-1: A: 3 B: 10-1-9 C: 4-6-7-2-11 D: 2-8

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi var litt etter 10 Running Lindy sist, men atter måtte hoppa innom sin sedvanlige galopp. Torsdag setter Vidar Hop seg opp i sulkyen, og da må vi teste henne igjen. Nå hadde nok Hop ønsket seg spor i første rekke da hun er startkjapp. Uansett så har hun så stor fart i kroppen at det bør være en fin vinnersjanse.

9 Anddiditmyway er nok en amerikanerimport fra stallen til Frode Hamre og dette skal etter rapportene være en fin traver, men han er et ubeskrevet blad når han ikke har startet i Norge før. Krysses uansett tidlig. 7 Tic Tac Toe har meget fin form og fortjener virkelig en seier, men hesten har hatt mye utur. Nå fikk Bjørn Steinseth en etterlengtet V75-seier sist lørdag med April Spik, og kanskje hjelper det på turen til Steinseth, som står med svake 3,5 prosent i seiersprosent i 2012.
Vår rangering V5-2: A: 10 B: 9-7 C: 5-3-1-6 D: 2-4-8-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
4 Rain Maker har utviklet seg fint den siste tiden og det virker som det har blitt mer fart i fireåringen. Har en fin oppgave denne gangen med et perfekt startspor og motstanden er riktig selv om det er noen bra. Fin vinnersjanse når de verste konkurrentene har trukket dårlige spor.

12 Black Dream er nok en fin hest fra duoen Waaler/Hop og han vant meget sikkert i debuten så han er nok en del forbedret med løp i kroppen. Det løpet vant hesten fra tet, men det blir det ikke i ettermiddag fra et begredelig tolvtespor. Det samme kan sies om 8 Kingstile som vant i debuten, men har vært strøket etter det grunnet noe forkjølelse. Skal etter rapportene trene meget fint igjen og autostart skal neppe være noe problem.

11 Victor Frei feilet bort noe som lignet en seier i siste sving på Sørlandet sist. Er usikker, men det er fin kapasitet i Hamre-traveren.
Vår rangering V5-3: A: 4 B: 12-8-11 C: 3-1-10-5-2 D: 9-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong til Øvrevoll

V5-4/DD-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
5 Fixfaks feilet fra seg en topplassering og en tid på 30-tallet på Jarlsberg sist. Fixfaks var hardt betrodd nest sist, men skuffet betydelig da, men viste voldsom fart mellom galoppene sist. Nå er det sprint og bilstart, men Fixfaks fikser nok det og er trolig beste hesten i dette feltet, men har foreløpig vært litt ujevn i prestasjonene.

12 Snø Eld kommer ut etter pause, men hestene til Terje Hanestad er som regel bra når de kommer ut etter pause. Står sjanseartet til, men Bokli Eld-sønnen er såpass bra på sitt beste at han må ses med en fin vinnersjanse. Normalt vinner en av disse, men dette er et fryktelig åpent løp bak den nevnte duoen. På gardering skal man se opp for 6 Malle som har kapasitet, men hun er uryddig i aksjonen. Trener fint er rapportene fra eierhold.
Vår rangering V5-4/DD-1: A: 5 B: 12 C: 6-8-2-10-9-3-1-11-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
11 New Queen er interessant når hun kommer ut i regi Erik Killingmo som er en mester på å forbedre hester. Danskehoppa som ikke er noe stor stjerne har trent fint en lengre periode nå og når konkurransen er svak så synes vi hun er spennende første gang ut.

1 Dino Dean har perfekte forutsetninger og kan beholde sporet selv om det er noen kjappe på utsiden. Klarer Steinseth å svare tet er det en fin vinnersjanse for Windsong's Legacy-sønnen som har variert voldsomt i prestasjonene i år. 12 Credit Crunch har bra fart i kroppen, men han er til tider altfor hissig underveis så det er fordel med bakspor. Selv om han står håpløst til er han mer enn god nok på sitt beste, men Frode Hamre ligger veldig lavt.

3 Carina Pride er kjapp fra start så hun skal normalt kunne sikre seg en fin posisjon. Nå kommer Victory Abroad-datteren ut etter pause, men oppgaven ser absolutt overkommelig ut.
Vår rangering V5A-5/DD-2: A: 11 B: 1-12-3 C: 2-5-4-9 D: 6-7-8-10

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør