Foto: Hesteguiden.com

Elitehesten gjør kort prosess igjen

Lord Capar gjester Leangen igjen og vinner igjen. Sjekk våre Leangen-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Mandag kveld er det trav både på Leangen og i Drammen, og det skal således spilles til en V5 på hver bane. I Trondheim er det som vanlig flere svenskegjester på farten, og Sportspill hadde en svært hyggelig prat med Bo Ekløf i forkant av løpene mandag formiddag.

Travtips Drammen mandag: Vi kjører bankerfritt

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

Ekløf kommer ens ærend til Leangen for å kjøre ungheststjernen Lord Capar som kommer ut allerede i V5-1. Lord Capar gjestet også Leangen i sin nest siste start (vant totalt overlegent) og i følge Bo Ekløf kjentes hesten kanonfin ut ved den anledningen. Sist på Umeå var hesten ifølge Bo unnskyldt på grunn av feil på utstyret.

- Mot kveldens motstand kan jeg ikke annet enn å tro på seier, sier Bosse til Sportspill. Denne gjengen slo han overlegent sist, og jeg må tro på seier igjen. Så lenge det er et lite felt, blir det ingen posisjonsproblemer underveis og da skal han vinne dette.

Og selv om Lord Capar blir skyhøy favoritt, er det ingen grunn til å gardere i kveld. Blekkan-duoen 6 Cassius Hall og 8 Thai Extreme er hyggelige hester, men de er jo ikke i nærheten av Lord Capar på kapasitet. 9 Glad X.T. er kraftig på vei opp i form.
Rangering V5-1: A: 5 B: 9-8-6 C: 7-3-4-1-2

V5-2:
Atle Solhus setter seg opp bak formsterke 2 Mombasa Vu og da iler vi til med vinnertipset. Vi hadde litt tro på hesten sist, men da ble fireåringen sittende fast i det lengste. Var uheldig med ryggene nest sist, og har vinnerform i kroppen. Solhus får veldig ofte det lille ekstra ut av hestene og da må vi prøve oss litt her.

6 Searay har fått to steintøffe løp i sine to første løp etter pause. Først ble det dødens i tøft tempo, og sist ble Searay presset til til en 12-åpning fra tet. I kveld er Searay en klar seierskandidat med litt mer tur på veien. 3 Turbo Intercooler smalt til med 14.6 på en sprint i sin nest siste start i Sverige. Har variert mye i hjemlandet, men vi vet jo at disse svenskene duger godt på Leangen.

1 Money For Nothing er stadig i litt fremgang og fra et nydelig innerspor kan en etterlengtet seier komme. 8 Tanita's Temptation vant et V75-løp 8. januar på Leangen fra tet. Er god fra start og kan komme fint på det selv fra spor åtte. 11 Orkan D.K. er i knallform, men fra spor elleve må mye klaffe.
Rangering V5-2: A: 2 B: 6-3-1-8 C: 11-10-4-5-9-12-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-3:
Kaldblodshester i lavt grunnlag, men noen hester skiller seg ganske klart ut. Skulle 4 Engas Odin fungere skikkelig igjen, må det være en topp vinnersjanse. Gjorde et svært solid løp sist og kjempet med gode Donn Lyn om seieren da. Men falt sammen i travet på slutten og galopperte. Hadde gått en lav 32-tid uten den galoppen.

6 Aas Lynet er en stor og tung hest, som har trengt tid for å komme i gang. Nå er det i ferd med å løsne og både nest sist og sist har hesten levert solide løp. Men sprint er trolig ingen fordel. Det er det trolig heller ikke for 9 Skogbryn Røsten og 10 Joker Vinn, men dette er hester med form som duger godt her feilfritt. 2 Stensvik Oda står fint, er under utvikling og med klaff fra start her kan Helseth-hoppa være aktuell her.

5 Hegras Sokken gjorde flere fine løp i fjor sommer, og kommer nå tilbake etter ti måneders pause. Passes direkte.
Rangering V5-3: A: 4 B: 6-9-10-2 C: 5-8-1-12-7-11-3

V5-4:
Vi pratet med Atle Solhus i morgentimene mandag, og han kunne fortelle at han led valgets kvaler med hvem han skulle velge å kjøre av 3 Smedheim Lilja og 9 Ylvjo. Han valgte førstnevnte og vi er enig.

3 Smedheim Lilja har vært bunnsolid i sine to siste løp som har vært i markant tøffere selskap enn dette. Nest sist var hoppa ute i et fireårsløp for hopper på Bjerke og holdt farten strålende til tredje. Sist var hoppa ute i et V65-løp på Bjerke og etter vekselvis lederrygg/dødens holdt hoppa flott til tredje. Ned minst en klasse i kveld og topp vinnersjanse.

9 Ylvjo var imidlertid brenngod sist. Galopperte da inn i den siste svingen og tapte anslagsvis 40 meter, men var likevel kun en drøy lengde bak vinneren, 10 Lygne Pål, i mål. Det var en svært god prestasjon og man skal heller ikke glemme at det var Ylvjos andre start etter svært lang pause, og at den 11-årige vallaken kan være ytterligere forbedret i kveld. 10 Lygne Pål galopperte fra start sist, men var likevel fremst på målfotoet, i løpet der altså Ylvjo avsluttet som en vind. Lygne Pål kan selvsagt vinne igjen.

7 Nås Mirko Midas vant en lokalkjøring i Orkdal for et par uker siden, og kommer således vel forberedt til start her. Ikke glem at hestenhar vunnet V75-løp i år for Kai Johansen. Nå er det flinke Veronika Bugge som skal styre tømmene, og kommer hesten noenlunde på det fra spor sju, kan han overraske her. 8 Gaardens Lat Hans var slått av evnerike Nordlirappen sist og bekreftet form.
Rangering V5-4: A: 3 B: 9-10-7 C: 8-5-2-1-6-4

V5-5:
Meget fin klasse er det på V5-finalen og det er blitt et supert spilleløp. Pausehesten 1 Bagpipe blir vår favoritt. Førstespor bak bilen er riktignok sjanseartet da det er svært startraske hester på utsiden, men vi her blir det tempo underveis og da løser det seg nok. Bagpipe var knallgod toer bak Keanu Hanover i sin siste start som var et V75-løp på Leangen 19. februar. Avsluttet strålende til andre bak Haveaheart i et V75-løp nest sist, også det på Leangen. Bagpipe er en riktig fin hest.

5 Lass Keeper kan muligens få overta av 3 Be My Hero ut av den første svingen, dersom Garberg velger å slippe. Lass Keeper holdt koken strålende fra dødens på Leangen nest sist som toer (gode Riverside Royal vant fra tet). 9 Kramer Lavec kommer tilbake etter et par måneders pause, men vant på Leangen både tredje sist og nest sist. Kramer Lavec står fint til spormessig her, og tåler å gjøre mye selv.

11 One Of The Best måtte gi seg for formtoppede M.T, Ego Trip fra tet sist, men da skal man ikke glemme at hesten ble forsert tøft i startfasen. Nå blir det løp på vent og selskapet er litt billigere her. 12 Haveaheart viste endelig fremgang igjen sist, men spor tolv på sprint er vanskelig og Eggan-traveren må ha tempo for å kunne komme inn i leken her.
Rangering V5-5: A: 1 B: 5-9-11-12 C: 3-6-4-10-7-2-8

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør