En av Tarzans mange kanoner

Stefan "Tarzan" Melander har et arsenal av topphester og Nato Dream er en av dem som viser seg fram på Mantorp mandag.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Dobbel V5 Drammen: En herlig meny
Lunsjtrav Leangen: Full tillit til 62-åring
V4 Färjestad: Bjørn Goop dominerer
Oddstips: Köln endelig på rett kjøl

Vi har tips til fire baner denne mandagen. Det starter med V4 fra Färjestad, fortsetter med lunsj-V5 fra Leangen og til kvelds er det V65 fra Mantorp og ikke minst en knallspennende dobbel V5 fra Drammen.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Eventyrlig sesong
Stefan Melander er i ferd med å gjennomføre en vanvittig sesong med sine stallhester. Per 8. oktober har hans stallhester vunnet 127 løp og passert 21 millioner SEK i innkjørte penger. Fjoråret endte på 99 stallseire og 12 millioner SEK innkjørt og trolig blir altså innkjørte penger mer enn doblet denne sesongen.

I kveld sender Stefan Melander ut sin treårige amerikansfødte Donato Hanover-sønn 11 Nato Dream i finaleløpet av det som heter Sikta mot stjärnorna på Mantorp travbane, der det venter 200 000 SEK til vinneren. Han har startet ni ganger i år denne hesten og det eneste løpet han har skuffet litt i, var Ulf Thoresens minneløp på Jarlsberg tredje sist. Ellers har det vært topprestasjoner hele veien. I kveld setter Bjørn Goop seg opp i sulkyen, og med all respekt for Stefan Melander som kusk. Det er ikke noe minus at Sveriges mestvinnende kusk setter seg opp.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

11 Nato Dream har ikke vært heldig med loddtrekningen i kveld, men han er så bra denne 3-åringen at han skal ha en topp vinnersjanse uansett posisjon. Det lukter tempo uansett i dette løpet når det varsles kjøring mot tet med både 4 Speedy Foxy Vicane, 5 Melly Apollo og 7 Moving On, og da betyr bakspor trolig lite for Nato Dream. Bjørn Goop opp på en Melander–traver betyr en kombinasjon av verdens beste trener/kusk, så må det jo bare bli gull. Donato Hanover–sønnen trengte løpet i kroppen nå sist for han var litt tung etter fem ukers pauser. Rapportene fra Stall Melander er lyriske så vi kan ikke annet enn å banker spille den tidligere UTM–favoritten Nato Dream i V65-5/DD-1.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

50 000 til Claes Svensson
7 Carlos Santana er en meget fin 3-åring som nest sist ikke kom til sin rett grunnet baneforholdene. Sist så gjorde han et meget fint løp og tapte kun for gode Picasso. Sporet litt langt ute på vingen trekker litt ned i kveld, men bare den flotte Love You–sønnen til Claes Svensson kommer inn i løpet skal dette være en topp vinnersjanse. Carlos Santana er mer sterk enn speedig, så er ikke utenkelig at Svensson søker seg frem eventuelt utvendig for leder og han skal kunne vinne selv fra den posisjonen. Vi tror Carlos og Claes har en fin vinnersjanse om han er like bra som i sin siste start. Blir trolig et fjerdevalg i V65-2 og får trolig rundt 25 % av markeringene.

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

Kuskeforsterket
4 Pittypat Hanover er ei travermerr langt utenom det vanlige. Yankee Glide–hoppa nærmest flyr rundt travbanen og klipper svingene som en skøyteløper. Perfekt spor bak bilen for amerikanerimporten til dyktige Susanne Richter denne mandagen og da er det tetgaranti. 1640 meter er distansen og med Kaj Widell i sulkyen og da er det ikke utenkelig at de ønsker å prøve seg fra tet denne gangen selv om hun møter eldre hopper. Uansett om det blir tet eller om Widell slipper (normalt kun til favoritten 6 Famous Dream) så er de sikret et fint løpsopplegg og med de fartsresursene Pittypat Hanover innehar i kroppen synes vi hun er interessant for de som garderer storfavoritten. Er faktisk helt nede som et femtevalg i spillet og da er hoppa hyperinteressant både i V65-spillet og i DD-veddemålet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus