Foto: Hesteguiden.com

En favoritt og en sjansebanker

Bergen travpark byr på en strålende dobbel V5 torsdag og det ligger fine penger i luften.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Newcastle har fokus
Konkurranse: Spill fotballquiz og vinn en Ipad
V65 Åby: Knockout fra Rocky?
Lunsjtrav Bjerke: Hansen jager tredje strake

Torsdagens travmeny fra Norsk Rikstoto byr på mye godteri. Vi starter med V4 fra Boden og fortsetter med lunsjtrav fra Bjerke. Til kvelden er det V65 fra Åby og dobbel V5 fra Bergen.

Tirsdag prikket Håkon Einar Hansen fem rette på det mellomste kupongforslaget under lunsjløpene på Bjerke (innl.pris kr 480) og de som fulgte det forslaget kunne kvittere ut pene 2 022 kroner. Onsdag måtte dessverre Håkon nøye seg med en femmer i V65-spillet på Bjerke på de to minste V65-forslagene, da han valgte å gå tynt i V65-1. Men han tok sitt monn igjen i DD-spillet og hans minste DD-forslag (innl.pris kr 200) betalte storfine 1 878 kroner tilbake. Også hans minste V5-forslag (innl.pris kr 168) satt klokkerent og betalte tilbake 521 kroner.

Sist torsdag prikket vi greit fem rette under lunsj-V5'en på Bergen travpark, som i kveld byr på dobbel V5. Vi har som vanlig hatt en grundig og inspirerende gjennomgang av V5-løpene med Bergen travparks ledende kusk, Svein Ove Wassberg, og det er en ualminnelig flott meny på Bergen travpark i kveld.

Innleveringsfrister Bergen
V5A kl 18.30
V5B kl. 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Vi byr på en klar favoritt som V5A-banker i kveld og en noe mer sjanseartet V5B-banker. I V5A-spillet er det så enkelt at 7 Pay Me S.H. vinner om han holder seg på beina. Vi varslet for at hesten er ustabil i prestasjonene i forkant av Forus-løpet sist og helt umotivert galopperte da hesten seg vekk runden fra mål. Innfridde overbevisende som vår V5-banker på Forus nest sist og drar klar fordel av at distansen er 2600 meter i kveld. Her gjelder det for Geir Mikkelsen å kjøre feilfritt og gjør han det, så taper han ikke dette løpet og seksåringen er trolig mer enn god nok til å legge dette feltet på rygg også fra dødens. Vi nøler ikke og bankerspiller i V5-2A.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 1-6-11 C: 8-2-4-10-5-3-12 D: 9

Overlegen på kapasitet
I V5B-spillet er det verre å finne banker, men etter å ha studert utallige løpsvideoer i morgentimene torsdag, må vi sjanse på 6 Odin Stjernen i V5-3B. Hesten gjorde et helsvett løp nest sist og til tross for tre galopper, så rakk hesten nesten frem. Hadde 30 meter frem til lederduoen 500 meter fra mål, men avsluttet i overlydsfart. Tredje sist holdt hesten unna for en så god hest som Jorfax og selv om galopprisikoen er stor, er denne overlegen på fart og kapasitet.

Trener Ove Wassberg setter seg opp bak denne for første gang (kjørte også i prøveløpet) og med all respekt for den svært flinke amatørkusken Håkon Håvardstun (som har kusket i det siste), gamlefar Wassberg er en mester på slike kaldblodshester. 5 Søndre Jerkeld avsluttet helt greit sist, men har Odin Stjernen los på denne mot oppløpet, taper han ikke. Vi knaller til og bankerspiller 6 Odin Stjernen i V5-3B. Blir ikke favoritt, og da er det bare å takke og bukke.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 5 C: 4-9-8-7-1-2-3

V5-1A - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
Forgrunnsfigurene starter på 20 meter tillegg i dette fine kaldblodsløpet som teller 15 deltagere og når det i tillegg er sprint, kan det fort bli trafikkproblemer underveis. Men det er vanskelig å ikke sette 12 Johan Herbjørn først, som endelig viste framgang igjen sist, etter mye tull og tøys i vinter. Ble da sittende litt fast bak Wessel Odin nedover oppløpet, og med det løpet i kroppen er han nok forbedret i kveld. Dog er vi litt usikre på hvor mye sporklatring denne orker lenger og vi garderer følgelig bredt.

Vi hadde veldig god tro på 6 Are Odin sist på Forus, men Buer-hesten kunne aldri utfordre Doktor Jaros og Pimax den dagen. Nå er det endelig sprint, det er en klar fordel forr Are Odin og Buer varsler i tillegg utstyrsendringer. Vi får ikke sjokk om Are Odin tauer dette feltet fra start til mål. 14 Wessel Odin var meget bra sist, men skal altså rundt en skokk med hester og 40 meter tillegg er ikke enkelt. Vi nøyer oss med tredjevalget.

7 Torpana kan muligens få overta teten fra Are Odin (dersom Buer velger ryggløp). Har ikke hatt tur med posisjonene sine i det siste, Torpana, og vi værer en mulig smell. Vi kan også se 11 Gilborken som en vinner her, men Svein Ove hadde ikke mye seierstro og trodde ikke han kunne røre Johan Herbjørn fra likestart. Vi betaler uansett.
Rangering V5-1A: A: 12 B: 6-14-7-11 C: 10-5-2-3-9-13-15-8-4-1

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
- Min beste vinnersjanse torsdag, det var meldingen fra Svein Ove Wassberg om 4 Charme i V5-3A. Fjerdespor volte er alltid grunn til bekymring, men Svein Ove var ganske sikker på at hoppa taklet det. Var veldig bra fra dødens nest sist på Forus og fulgte opp med en overbevisende seier fra samme posisjon sist på Bergen travpark.

6 Rambo A Bærs har møtt svært billig motstand i sine fire første løp her til lands, men etterlatt et fint inntrykk. Galopperte seg bort i sitt siste løp før løpspausen, men treningsrapportene er gode etter drøye to måneders pause og Mikkelsen kan få tet her. 12 Grey Sunshine var omgitt med fine rapporter i sin norgesdebut for fjorten dager siden, men svenskehoppa gjorde som i Sverige, hun galopperte seg bort. På kapasitet er hun god nok.

Tre hester skiller seg ganske klart ut her, men alle kan galoppere og da "sikrer" vi med flinke 3 Shocking You (sjanseløs mot Charme sist) på det største kupongforslaget.
Rangering V5-3A: A: 4 B: 6-12-3 C: 2-9-5-10-11 D: 1-8-7

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Vi går mot storfavoritten 9 F.P. Asset i dette løpet og setter den mulige tethesten 3 Company Ås først i dette løpet. Svein Ove kunne nesten ikke huske sist denne satt i tet, men minnet oss på at hesten vant på 13-tallet fra nettopp tet på Forus for et par år siden. Grunnlagsmessig står hesten flott inne i dette løpet og Svein Ove er en mester til å kjøre i tet.

9 F.P. Asset har vært sensasjonelt god i sine to første løp her i Bergen, men har altså tjent 72 000 kroner i løpet av den siste måneden. Står allerede i utgangspunktet tøft inne på penga her og bakspor er garantert et stort minus. Kanskje er det en klink vinner, men vallaken blir overspilt torsdag og da må vi spekulere. Også 2 Yankee's Wish har en spennende oppgave foran seg her. Alt ble feil sist, men gamlingen har vist flott form i vinter og torsdag er startsporet helt perfekt.

5 Goal Pointer holder bra form og kan også overraske her. Helt ute på kanten kan det også være verd å betale for 10 Yankee Splinter og 12 Magic Me.
Rangering V54A/V5-1B: A: 3 B: 9-2-5 C: 10-12-1-8-6 D: 7-11-4

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Til tross for klart skjerpet motstand må vi sette 3 Motveit Mai først i V5A-finalen. Etter å ha sett strålende ut i to strake seiersløp, ble det doble galopper sist. Men hoppa kom strålende tilbake etter den første galoppen og dette er en fireårshoppe i flott utvikling. Fra en flott utgangsposisjon blir hun vårt førstevalg.

5 Selenason innfridde ikke som vår V5-banker sist. Gjorde en strålende debut på Bergen travpark nest sist, men skuffet fra tet sist. Svein Ove tror hesten kan være bedre med ryggløp, men ikke utenkelig at han prøver å sitte foran igjen. Andrevalget. 6 Komnes Brazze er vi fortsatt usikre på. Vant fra tet nest sist, men har ellers ikke helt bydd seg til bakfra. 10 Fakseflya har fin toppfart, men må kanskje ha det litt servert her.

14 Erdinger hentet 40 meter på Selenason sist, men i kveld er det 15 hester å runde og en litt tyngre oppgave. Det er det også for 15 Loke Faks som viste klar formstigning sist. 2 Tojo Prinsen kan være en fidus fra en sin flotte utgangsposisjon på strek.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 5-6-10-14-15 C: 2-1-12-11-4-7 D: 9-8-13

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Klar fordel tilleggshestene i dette løpet, der vi setter 8 Shanti's Lorentz K. først. I følge våre rapporter så hesten lysende ut i prøveløpet på Forus for en uke siden og takler Buer-hesten det litt vanskelige andresporet i volta, har han slått bedre hester enn dette tidligere.

12 Santiago vant både lett og overbevisende sist, men det var fra tet. Betydelig mer sjanseartet fra tillegg, men ikke utenkelig at Svein Ove tar en røver på startsiden her og kan sitte tidlig i tet. Men det kan også koste mer enn det smaker for den ustabile hesten. 10 Excella var mektig tapper fra tet i et V75-løp nest sist, og klarer Wassberg senior å få¨hoppa feilfritt avgårde fra spor fire i volta, er hun god nok.

9 New Cowboyland har vært svært variabel i det siste, men på kapasitet er hun trolig god nok til å blande seg inn i seiersstriden. Vi betaler også for 1 Eyeformoney L. som holder hysterisk form og kan smyge nydelig med fra sitt fine innerspor på strek. 14 Montana F.H. vinner ikke ofte lenger, men er heller ikke helt sjanseløs om det klaffer med posisjonene fra bakspor på tillegg.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 8 B: 12-10-9-1 C: 14-3-6-2-15-11-13-7 D: 5-4

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
En glitrende opplagt 2 The Sorceress maktet faktisk å ta ned gode Arctic Liam sist torsdag, til tross for at hun måtte trave utvendig for denne hele sisterunden. Det var sterkt og kanskje litt overraskende. Fireårshoppa må få tipset her på bakgrunn av den prestasjonen og at de antatte hovedopponentene står på 20 meter tillleg.

Geir Mikkelsen kan få en fin torsdag i Bergen og her sender han ut den flotte femårshoppa 11 Amante Carissima i årsdebut. Hele 251 000 kroner havnet på konto i 2012 og selv om hun sikkert trenger løp i kroppen, er hun mer enn god nok til å vinne direkte. 6 W.J. Anker Nor får trolig tet og er på gang nå. Holdt farten helt inn på Bergen travpark i sitt siste løp, og passes tidlig her.

15 Noras Photogenic har et greit startspor på tillegg og trener fint. Mer enn god nok dersom det klaffer underveis. 1 Cash Point hadde en fin treårssesong og står fint til i kveld. Fem hester skiller seg litt ut her, selv om det også finnes noen andre formsterke hopper i feltet.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 2 B: 11-6-15-1 C: 4-5-12-8-7-10-13-14-9-3

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør