Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

En overraskelse i La Liga

Bunnstriden spisser seg til, og vi tror Granada kan overraske i Zaragoza.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag
V4 Åby: Åke byr på tore på sporet

V5 Leangen: Ingen sikre vinnere
V65 Mantorp: To bankere og et herlig drag
Tippeligaen: Nettavisens tabelltips

Dagen på langoddsen innledes med privatlandskamper, før vi får mandagskampene fra polsk, tyrkisk, dansk, spansk, sveitsisk og portugisisk toppfotball.

Vi finner også oppgjør fra 2. Bundesliga, Ligue 2, nederlandsk 1. divisjon, Serie B og Championship.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
236. Eintracht Braunschweig - 1. FC Kaiserslautern U 3,05

2. Bundesliga. Disse lagene har 12 runder igjen å spille. Braunschweig har toppet klart sammen med Hertha Berlin i lengre tid, og fortsatt har de hele 11 poeng ned til neste lag, som er dagens motstander. Opprykk ser dermed fortsatt sannsynlig ut for ligaens beste hjemmelag (9-2-1 totalt), men nå har de plutselig tapt to kamper på rad for første gang denne sesongen. De hadde bare ett tap på de 23 første rundene, så dette er oppsiktsvekkende og i dag handler det om å unngå et tredje tap på rad, for en hver pris. På andre halvdel står Kaiserslautern, som med sine 40 poeng innehar den viktige 3. plassen, men fire lag puster dem i nakken, og det blir et knallhardt race om 3. plassen i 2. Bundesliga denne gangen. Kaiserslautern har bare 2-3-4 på sine ni siste og de kan ikke tape mange fler før opprykksmuligheten er borte. Ett poeng borte mot ligaens beste hjemmelag tar de gjerne med seg. Uavgjort til 3,05 må testes i denne spennende toppkampen.

Dagens avslag
235. Aarau - Bellinzona H 1,80

Sveitsisk Challenge League. De to topplagene møtes igjen, ligaens beste hjemmelag mot ligaens beste bortelag. Aarau tapte 0-1 hjemme for Bellinzona i ligaen i november, mens Bellinzona tapte 1-2 hjemme for Aarau i september. 16 innbyrdes oppgjør viser 5 hjemmeseire, 2 uavgjort og 9 borteseire siden 2006. Vi står over hjemmeseier når oddsen er under to blank i denne typen toppkamp.

Dagens spill
Vi ser på mandagskampen i La Liga, der ingen av lagene er i spesielt god form, men bortelaget ser noe undervurdert ut på oddsen.

Norsk Tipping

238. Real Zaragoza - Granada
Primera Division. Det står bunnoppgjør på menyen denne mandagen. Real Zaragoza ligger som første lag over streken, og det skiller bare ett poeng ned til Mallorca, som slo Sevilla i går. Det skiller også bare ett poeng opp til Granada, så en hjemmeseier i kveld vil være et stort skritt i riktig retning. Dessverre er formen alt annet enn god, man har ikke vunnet siden 22. desember i fjor, og har bare tatt tre poeng på ni runder siden. Mye mål scorer man heller ikke, men forrige hjemmekamp endte 2-2 mot Valencia, og der fikk man hvert fall vist litt av hva man er gode for og scoret to ganger. Apono og Postiga scoret ett hver, men 2-0-ledelsen klarte man dessverre ikke holde på. 3-2-7 på eget gress er svakest i ligaen.

Målscorer mot Valencia, Apono (m), er ute, det er også de suspenderte Loovens (f) og førstevalget i mål, Roberto. Fra før er Alamo (a) og Zuculini (m) ute. Dermed blir det et endret hjemmelag, noe ala dette, tipper Marca:

Franco - Sapunaru, Alvaro, Paredes, Abraham - Mari, Movilla - Rochina, Babovic, Montanes - Postiga

Granadas tre siste har alle endt med tap. 1-2 hjemme for Barcelona er ingen skam, men 1-2 for Celta Vigo og 1-2 hjemme for Mallorca er seks viktige poeng tapt i bunnstriden, en sikker vei mot Segunda Division. Granada har 4-1-8 på bortebane og ligger poenget over dagens motstander. Forrige seier kom borte mot Deportiva La Coruna den 9. februar.

Yebda (m), Brahimi (m), Aranda (a), Benitez (m), Diakhate (f) og Fran Rico (m) er ute, men disse er ikke blant de aller viktigste spillerne. Mulig startoppstilling:

Tono - Siquira, Mainz, Lopez, Nyom - Nolito, Recio, M. Rico, Torje - Ighalo, El-Arabi

Lagene har møttes i cupen i år, der Real Zaragoza gikk videre på bortemålsregel etter 1-0 hjemme og 1-2 borte. I oktober vant Real Zaragoza 2-1 borte mot dagens motstander i ligaen. Forrige sesong tok lagene hver sin 1-0-hjemmeseier.

Hjemmelaget ser noe svekket ut, og Helder Postiga på topp har ikke bare hatt gode dager på jobb denne sesongen. Men endringer i laget er ikke nødvendigvis negativt, når de som pleier å starte uansett ikke leverer. Granada har scoret i fem kamper på rad, men likevel tapt sine tre siste. I dag tror vi de har brukbare sjanser til å overraske et Zaragoza-lag som sliter. Borteseier til 3,20 får en innsats på 100 kroner. Spillefrist klokken 20.25.

238. Real Zaragoza - Granada 2,00 3,10 3,20

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør