Foto: Hesteguiden.com

En prins og Edvard

Prins Tom og Edvard Kristiansen får æren av å være vår første V65-banker på en historisk V65-kjøring på Leangen mandag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
Oddstips: Tottenham best i London

Oddsregnskap: Ny strålende uke for oddstipsene

Norsk Rikstoto vil de to neste ukene kjøre et prøveprosjekt med V65 her hjemme på hverdager og det innebærer at Sportspill denne mandagen har tips til V4-løpene på Åby og til V65-løpene på Leangen. Det er altså ikke spill til V65/V64 til Sverige de to nærmeste ukene, bortsett fra søndagene. I Norge blir det altså to uker med V65 hver ukedag (mandag til fredag) og først ut er altså Leangen i kveld.

Innleveringsfrister Leangen
V65 kl 20.00
V5 kl 21.00
DD kl. 21.20

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Alltid like velkjørende Edvard Kristiansen kjører altså vår V65-banker på Leangen mandag. Vi har naturligvis vært i kontakt med Edvard Kristiansen mandag morgen for å høre om hans vurdering av sjansene til 5 Prins Tom i V65-6/V5-3/DD-2 på Leangen mandag. Prins Tom ble spilt til storfavoritt i et V75-løp på hjemmebane i sin siste start, men det viste seg at tolvtespor bak bilen ble for tøft. I kveld ligger veien til tet åpen og motstanden er selvfølgelig helt annerledes enn i V75-løpet sist.

- Jeg forstår dem som spiller Prins Tom banker i kveld, sa Edvard til oss i morges og vi er helt enige. Han har riktignok gått tre strake sprintløp nå, Prins Tom, men av hestens ni seire i karrieren har fem av dem blitt tatt over full vei. Den årsdebuterende fireåringen 7 Hongslojerven er en flott hest, men han må nok gå den tunge veien i kveld og bortsett fra Hongslojerven er det slett motstand for Prins Tom i kveld. Normalt er dette tet og slutt og i en ellers bankerfattig V65-omgang setter vi vår lit til vår favorittkusk på Leangen i kveld og bankerspiller Prins Tom og Edvard Kristiansen i både V65/V5 og DD.
Rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 5 B: 7-1 C: 8-12-6-3-4-11 D: 10-9-2

To hester og en luring
I V65-4/V5-1 er det stort skille mellom hestene, men best på fart og kapasitet er uten tvil 10 Engas Odin. Så ut som en vinner i et V75-løp på hjemmebanen i sin siste start, men midt på oppløpet var det slutt på løpslysten og Engas Odin dalte til fjerdeplass. Det hefter således et spørsmålstegn ved formen, men Engas Odin var tross alt klart forbedret sist kontra de to foregående løpene. På speed er det ingen som følger Walsøe-hesten her, men det er farlig å friskmelde hesten foreløpig.

5 Storsjarmøren ble spilt til storfavoritt sist mandag, vi satte ikke hesten først. Måtte trave den tunge veien utvendig for Hongslo Gutten da og vi er helt enig med Andre H. Stensen som mente hesten var under pari den dagen. Det skal tillegges at det var spesielle baneforhold da og kveldens oppgave ser dønn riktig ut for Storsjarmøren som garantert leder dette løpet lenge.

Vi må også betale for 11 Vorset Martin som er helt nede som et tiendevalg i spillet. Ikke glem at denne vant V75-løp i regi Lars O. Romtveit i 2010. Har vist tegn til form i kulissene på Leangen i sine siste løp og står perfekt inne på penga i kveld. Superspennende drag i det mange oppfatter som et tohesters-oppgjør. Se opp.
Rangering V65-4/V5-1: A: 10 B: 5-11 C: 7-8-9-2-4-1 D: 12-6-3

V65-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
10 hester fra tre ulike distanser i V65-1 og de tre strekhestene har fine betingelser her. Vi må sette vår banker fra sist mandag først også her, 1 Super Bluff. Det er vinnerskalle i denne femåringen som trenes og kjøres av Arne Nilsen og selv om han ikke var helt på topp sist mandag, så var han først på målstreken. Super Bluff søker nok inn ryggen til 3 Wy Fi her og da kan alt bli perfekt.

3 Wy Fi skuffet muligens litt nest sist ved ikke å vinne, men var tilbake i splendid isolation for fjorten dager siden og formelig sprudlet av løpslyst. I kveld er distansen 500 meter lenger og Wy Fi møter sterke konkurrenter. 2 Routine B.R. kan kanskje overfly 1 Super Bluff og få ryggen til Wy Fi underveis. Den spurtsterke dama er uansett seiersaktuell her.

10 Haveaheart viste tegn til form igjen, med en gnistrende spurt etter innvendig løp. Fra 40 meter tillegg er dog hesten litt avhengig av løpsopplegget her. Vi satser på at fire hester er tilstrekkelig i V65-1.
Rangering V65-1: A: 1 B: 3-2-10 C: 8-4-9-5-6 D: 7

V65-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Meget svak klasse på V65-2, der vi setter 6 Dream Va Bene først. Vant et lunsjløp på Bjerke til over 26 ganger pengene tredje sist og slo en så bra hest som Dijon's Meister da (toer i Widding-løpet lørdag). Fireåringen har opptrådt ustabilt, men har en svært billig oppgave foran seg mandag.

Tilbake etter pause kommer 5 Yankee Hall. Vallaken leverte noen svært solide løp i fjor og leverte et bra prøveløp. Trolig seiersaktuell direkte. 4 Moni V. er ikke lett å bli klok på. Solid fra dødens tredje sist, men langt under pari i sine to siste løp. Kan vinne dette. 10 Creek's Showtime viste bra tendenser som treåring i fjor, men bakspor og sprint er ikke perfekt.

1 Kickas er ingen stjerne, men førstespor og sprint er ofte en seiersgivende kombinasjon. Treårige 8 Bad Romance leverte noen fine prestasjoner i et par toårsløp i fjor og er en av mange vinnerkandidater i et flott spilleløp.
Rangering V65-2: A: 6 B: 5-4-10-1-8 C: 9-2-7-3

V65-3 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
- Se opp for 1 Dreamgirl, det var meldingen til oss fra Andre H. Stensen når vi hadde ham på tråden mandag morgen. Og i et billig hoppeløp, der Dreamgirl er en av to strekhester, tar vi Stensen på ordet og setter henne først. Dreamgirl avsluttet fint for Stensen nest sist og holdt tappert fra dødens sist. Fra spor en på strek kan dette bli dønn riktig.

Det kan det også bli for jevnaldrende 2 Valerina som viste fine tendenser i fjor som treåring. Skuffet riktignok en smule i sin siste start før løpspausen, men gjorde et bra seiersløp nest sist. 3 Miss Ponderosa er rask i vei og kan være oppe til strekhestene direkte. Er ikke dama som skal gjøre for mye selv, men møter klart enklere motstand i kveld kontra sine foregående løp. 7 Pas På S.H. ble utrolig nok spilt til favoritt sist. Det var en gedigen bom av spillerne da hoppa ikke har vist mye tidligere. Men var slett ikke verst sist og kan være en fidus i kveld.

8 Malakitt avsluttet meget positivt i et lunsjløp som vår lunsjbanker Marlov vant for to uker siden og har en fin oppgave her. Ni damer til start her og egentlig er ingen sjanseløse i et heldig øyeblikk.
Rangering V65-3: A: 1 B: 2-3-7-8 C: 5-6-4-9

V65-5/V5-2/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Et heidundrende objekt dukker opp i dette løpet. Atle "dukkemann" Solhus opp på 2 Fischer Gold og vi styrter mot lukene. Tiåringen som ikke var på trippelen en gang på åtte starter i fjor, varslet gryende storform sist mandag og gjorde en mektig sisterunde. Nede som et fjerdevalg i spillet i kveld og er garantert forbedret med løp i kroppen. De frekke kan prøve et DD-spill på denne, motstanden skremmer ikke.

7 Home Made fikk pluss i margen fra oss nest sist etter en flott avslutning og bekreftet storform ved å holde strålende fra dødens sist. Spor sju borger igjen for et tøft opplegg, men det er vinnerform i vallaken nå. 6 Scream er kanskje beste hesten i feltet, men det var ikke mye som stemte før løpspausen. Løpets soleklare outsider. 5 Donatello U.S. blir spillefavoritt, men da må fireåringen vært klart forbedret fra sist.

9 Tanita's Temptation står lurt til i spor ni og møter billigere motstand enn på lenge i kveld. 4 Come On Sandy viste kanskje litt fremgang sist, og i et middels felt kan kanskje Nilsen-traveren overraske. 10 Moni Strong har en viss kapasitet og helt ute på kanten kan også denne være aktuell.
Rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 2 B: 7-6-5-9 C: 4-10-3 D: 1-8

V5-4 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Vi satte 9 Loms Brit først i et lunsjløp for fjorten dager siden og tredjevalget i spillet innfridde lett. Kveldens oppgave er ikke noe tøffere, snarere tvertimot og det må være en flott vinnersjanse igjen. Men hoppa er ikke travsikker og møter noen bra konkurrenter i kveld.

6 Mankell har vi jaktet hele høsten og vinteren, men selv ikke Edvard Kristiansen klarte å vinne med denne når han fikk prøve seksåringen i et løp utenfor V75-veddemålet for drøye to uker siden. Vi slipper ikke Mankell og prøver igjen i kveld. Svørt uheldig sist var 7 Jern Elden som ble krysstaklet nesten utenfor banens bredder sist mandag. Femåringen kan vinne dette.

3 Hammer Stjernar kom strålende tilbake etter galopp sist mandag (seiersløpet til vårt objekt Sørengjo) og 4 Vikkifaks har helt sikkert fått fremover med løp i kroppen. 1 Arnsilver gikk det hun var god for i prøveløpet, i følge Edvard Kristiansen og må vurderes utfra det.
Rangering V5-4: A: 9 B: 6-7-3-4 C: 1-8-2-5

V5-5 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
To hester skiller seg klart ut i V5-finalen og all den tid 10 Husankongen står 20 meter bedre til i kveld kontra 9 Hongslo Gutten, setter vi Harald "Magic" Johnsen først også denne mandagen med 10 Husankongen. Vi hadde kanskje trodd hesten skulle vært litt bedre sist mandag, men han stod ihvertfall på helt inn.

9 Hongslo Gutten fikk dirigere i tet i det samme løpet og var vel egentlig aldri truet. Femåringen kan helt sikkert gi Husankongen en match også i kveld. Trolig er det bare 7 Eld Stjernen som er i nærheten av disse, men lang pause og usikker form gjør det usikkert.
Rangering V5-5: A: 10 B: 9 C: 7-6-2-1-3-4-8-5

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør