En super lunsj

Flotte forutsetninger for Gjølmes Super under mandagens lunsjtrav på Leangen. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
Dobbel V5 Bjerke: Bjerke byr på helaften
Oddstips: Vi satser svensk igjen

Leangen innleder travuken med lunjstrav denne mandagen, før Färjestad overtar med V65 fra Karlstad og Bjerke byr på 15 løp og dobbel V5 mandag kveld.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Det er en flott V5-meny på Leangen mandag og det kan bli svært fine kroner for de som prikker fem rette. Vi fant vår banker i V5-3, der vi synes 5 Gjølmes Super har nydelige forutsetninger. Vallaken innfridde vårt bankertips fjerde sist på Leangen og fulgte opp med en flott avslutning fra en håpløs utgangsposisjon på Biri tredje sist. Sist ble det galopp. Her har vi bra tro på at Bjørn Garberg kommer seg til tet på et tidlig tidspunkt og da blir ikke femåringen lett å slå. Vi bankerspiller.
Rangering V5-3: A: 5 B: 7-9-10 C: 3-4-2-1-12-11-6-8

V5-1 - Varmblodshester. Amerikanerløp. 1640 meter autostart.
Bortsett fra V5-5 er de øvrige fire V5-løpene på Leangen mandag såkalte amerikanerløp. Det innebærer at hesten med det laveste grunnlaget starter i spor en bak bilen, mens hesten med det høyeste grunnlaget starter fra spor tolv.

Og til tross for spor åtte bak bilen setter vi 8 Crusinjo først her. Velkjente Michael von Krusenstierna har feiret mange triumfer på Leangen med Crusow, men dette er også en bra hest som kommer med full form fra Sverige. Men fra spor åtte kan det bli strevsomt og vi garderer naturligvis. Grunnlagsmessig har både 10 Glad X.T. og 11 Glory Southwind fine løp her, men de er begge avhengige av å få det sydd opp i det lengste og skal ikke gjøre for mye selv.

Elitetraveren 12 Smoking Gun viste ikke mye i sitt eneste løp for året 21. mai, men hesten som har tjent nesten 2 millioner har et gaveløp her. 1 Nikoline Emm står nydelig til i førstespor, men har usikker form nå. Det samme gjelder for fordums ungheststjernen 7 Thai Olympic.
Rangering V5-1: A: 8 B: 10-11-12-1 C: 7-9-6-5-4 D: 3-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2 - Varmblodshester. Amerikanerløp. 1640 meter autostart.
Vi byr på en frekkis i dette løpet i form av femtevalget 4 Snap The Gap som debuterte på Leangen i et ungdomsløp for tre uker siden. Gjorde en fin innsats da og nå setter Edvard Kristiansen seg opp fra et flott startspor. Med kun ni prosent av kryssene er vallaken spennende.

6 Joe's Banker gjorde et sterkt seiersløp nest sist og vant overlegent da. Sist ble det galopp som hardt betrodd på Biri. Fungerer hesten igjen etter pause, kan han selvsagt vinne. 7 Win With Windsong viste klar fremgang sist og løser det seg fra dette sporet kan fireåringen vinne. 8 Midnight Spirit har vi jaktet flere ganger de siste månedene, men til tross for to andreplasser på rad, synes vi hoppa har skuffet litt. Vrient spor bak startbilen i kveld, trekker ytterligere ned.
Rangering V5-2: A: 4 B: 6-7-8 C: 3-9-12-10-5-2-11

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-4/DD-1 - Varmblodshester. Amerikanerløp. 1640 meter autostart.
Vi gir ny tillit til 9 Synjo Harmony etter et kruttsterkt seiersløp for fjorten dager siden. Da måtte Walsøe-hesten trave store deler av løpet i dødens, men var likevel først på målstreken. I et jevnt felt synes vi betingelsene er fine i kveld.

Best på kapasitet i dette feltet er muligens tredjevalget 4 Cabjoy F.C., men på fem starter i år har det ikke blitt noe dreis på det. Ypperlig startspor i ettermiddag og da streker vi tidlig, selv om formen er litt usikker. 7 Winter Weather har kanskje ikke den superformen som han hadde tidligere i sommer og står i tillegg langt ute bak bilvingen. Spillernes favoritt blir vårt tredjevalg. 10 Happy Hippy presterer ujevnt, men overrasker jevnt og trutt. Vallaken er lite spilt i kveld, se opp.

1 Unzipped er ingen stjerne, men førstespor og sprint er så nært optimalt som mulig. 12 Tanita's Temptation spurtet flott sist, men spor tolv er vanskelig. 3 Charmi er også aktuell ved bred gardering, selv om motstanden er mye tøffere nå enn i seiersløpet sist.
Rangering V5-4/DD-1: A: 9 B: 4-7-10-1 C: 12-3-8-2-11-6-5

V5-5/DD-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Dersom Morten Valstad er våken ned startsiden, kan han sitte tidlig i tet med sin øyensten, 7 Gjerv Prinsen, her. Lome Elden-sønnen hadde en kanonsesong i fjor, og er kraftig på gang igjen nå. Skulle hesten komme seg foran, må det være topp vinnersjanse.

10 Even Oliver har fått en ekstra veksel i regi Bjørn Garberg. Nå er ikke sprint yndlingsdistansen til denne Spikeld-sønnen, men det lange Leangen-oppløpet kompenserer litt. 2 Pave Loma strakk ikke til i finalen av DNT's store femårsløp i Drammen sist, etter å ha levert en flott innsats i kvalifiseringen på Klosterskogen. Står fint inne i løpet i kveld, og har i tillegg et flott startspor. 6 Galina Dam er en bra svenskegjest, som er vrien å plassere i disse omgivelsene. 11 Nordlirappen er i knallform, men sprint og bakspor trekker ned.
Rangering V5-5/DD-2: A: 7 B: 10-2-6 C: 11-4-3-1-8-5-9 D: 12

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør