Foto: hesteguiden.com

En vinner i ny regi?

En kapabel hest kommer ut i regi Eirik Høitomt på Jarlsberg i lunsjen denne mandagen, og da var vi aldri i tvil om bankeren. Sjekk våre lunsjtips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Mandagen starter opp med lunsjtrav til Jarlsberg og Vaggeryd i Sverige (vi kan spille V4 og DD dit fra Norge), mens det på kvelden er Leangen med dobbel V5 og Färjestad i Sverige med V65-spill som får fullt fokus fra spillerne.

Vi sparte bankeren til slutt i en lunsjomgang på Jarlsberg som ser relativt oversiktlig ut (og da går vi for samlebonger), og da snakker vi om 6 Ante. Vi har gått å ventet lenge på denne krabaten (alltid vist veldig fin kapasitet), og nå kommer han ut i regi champion Eirik Høitomt med solide treningsrapporter i ryggen. Hesten har sett fint ut i regi Glenn K. Stenberg, men det har liksom ikke klaffet helt for kusk og hest i det siste.

I den siste starten klarte Stenberg å kjøre seg litt fast, men avslutningen når åpningen kom luktet det svidd av (fjerde på 14.8 over en sprint). Nå har Gazza Degato–sønnen vært hos Eirik Høitomt i to uker, og han trener etter rapportene meget bra. Motstanden denne gangen skremmer ikke, og i dag blir det nok offensiv kjøring fra Høitomt sin side. Han vet han sitter bak den beste hesten, og vi tror sterkt på seier i dag.

Vår rangering V5A-5: A: 6 B: 11-5 C: 12-2-4-1-9-8 D:10-3-7

Innleveringsfrister Jarlsberg mandag
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5A-1
4 Lord Aristo er den beste hesten i feltet, men han er fryktelig usikker. Nå skal det bli spennende å se om ny trener Jan Morten Hansen har fått skikk på den kapable Lindy Lane–sønnen, og i en feilfri utgave bør han vinne et løp som dette lett.

9 Alice News var borte før bilen slapp feltet i den siste starten, og da er det bare å glemme det løpet. Hun har ellers visst veldig fin form (tredje på 17.0 full vei i den nest siste starten), og klaffer det litt med posisjonene underveis kan det bli seier.

2 Ugly Betty var positiv etter pause i den siste starten (fjerde på 18.7 full vei), og hun står fint til i dette løpet (dersom det skulle bli tet kan mye være gjort i dette sprintløpet).

Vår rangering V5A-1: A: 4 B: 9-2-7 C: 5-6-1-3-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5A-2
3 Hegg Balder var meget bra i den siste starten når han stod i mot Vestpol Calle ned oppløpet, og H.G Balder–sønnen er meget kjapp fra start. Normalt spinner han til tet, og da skal i så fall sjansene være gode for at 5-åringen leder rundt om (perfekte forutsetninger med et fint spor på en sprint).

2 Stjerne Vinn er i fin utvikling, men klarer normalt ikke svare ut vår favoritt på startsiden (og da blir det straks tøffere). 6 Dallas gjorde en veldig bra sisterunde på Kala i den siste starten, og han fikk da sølv på 30.4 full vei. Han har normalt ingen fordel av sprint (siden han ofte trøbler litt innledningsvis), men formen er i hvert fall fin.

Vår rangering V5A-2: A: 3 B: 2-6 C: 1-7-4

V5A-3
7 Kilkenny tror vi er den beste hesten i feltet på kapasitet (og formen er bra), og distansen passer fint. Han har gjort tre fine løp etter lang pause, og han skal bare bli bedre å bedre (klaffer litt fra dette sporet ender han i toppen). 6 Credicity var veldig positiv første gangen ut for Frode Hamre (vant på 14.6 over en sprint), og normalt er han forbedret med løp i kroppen (treneren tror neppe distansen skal by på problemer).

1 Zetus er i bra form, og denne gangen ønsker Eirik Høitomt å kjøre i tet med Andover Hall–sønnen. Kolnes-traveren var fjerde på fine 13.8 over en sprint i den siste starten, og han fortjener snart en få en ny seier.

2 Remee La Marc er meget interessant, og dette er en traver som virkelig er herdet i Sverige. Han har vært mye spilt i så og si alle løpene han hare gått, og det betyr mye fordi spillerne der borte har som regel god kontroll på kapasiteten til hestene. Trenger normalt løp i kroppen første gangen ut i regi Lars M. Søvik etter litt pause, men med den hardheten denne krabaten har i kroppen må han uansett regnes tidlig.

Vår rangering V5A-3: A: 7 B: 6-1-2 C: 3-8-11-5-4-10 D: 9

V5A-4
3 Marco D`Estino er i rivende utvikling, og han står fint inne dette løpet. Hesten er bra fra start, men ikke noe lyn. Det er da litt usikkert om Eirik Høitomt får kjørt seg til tet med 3-åringen, men han kjemper i toppen uansett posisjon underveis.

11 Millgoer tror vi er den beste hesten i feltet på kapasitet, men han er usikker. Bakspor tror vi dog bare en fordel med tanke på feilfri avgang, og dersom kusk Kristian Malmin klarer å kjøre feilfritt er det bare for han å sende fremover runden igjen (det tåler denne flotte S.J`s Photo–sønnen).

1 Burst Of Stardust er ei ok hoppe for klassen, og hun gikk fint etter galopp i den siste starten. Det er ikke helt utenkelig at Viar Hop klarer å forsvare sporet, og da ønsker han nok i så fall å sitte foran med Søvik-traveren. 10 Royal Chocolate har gjort fine løp nå på slutten, men han er avhengig av tempo på løpet for at det skal kunne bli seier denne gangen.

Vår rangering V5A-4: A: 3 B: 11-1-10 C: 6-9-5-8-4 D: 2-7

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør