SEIERSGLIS: Det har ikke vært en dans på røde roser denne sesongen for Phil Brown og Southend United, men i dag får han god grunn til å trekke på smilebåndet.
SEIERSGLIS: Det har ikke vært en dans på røde roser denne sesongen for Phil Brown og Southend United, men i dag får han god grunn til å trekke på smilebåndet. Foto: Jonathan Brady (Pa Photos)

Engelsk cup-dobbel til over tre ganger pengene

Det har ikke bare vært fryd og gammen for tidligere Hull-manager Phil Brown som sjef for Southend United. Men i dag kan han fryde seg.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

På dagens langoddsprogram er det noe snevert utvalg, men det spilles fotball i England og hockey i NHL.

Sportspills øvrige onsdagsprogram: 
Oddstips 2: Superkeeperen savnes for Canadiens

TV-kampene: Slik ser du Norges skjebnekamper

V4 Øvrevoll: Ny gevinstjakt på Øvrevoll
V76 Bjerke: Jackpot med svensk storfavoritt

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40
Southend United + over 2.5 i Dag&Red - Oxford United, samlet odds 3,41.

Southend United - Bristol Rovers, H 1,95
Selv om de fleste av oss har rettet oppmerksomheten mot landslagspausen, er det fremdeles ting som rører på seg i fotballen. På uglamorøse Roots Hall er det duket for match når Southend United tar i mot Bristol Rovers.

Southend United har levert en helt ok sesong så langt i engelske Ligue One. Klubben fra Essex befinner seg på 12. plass på tredje nivå i Engelsk fotball, og har sanket 23 poeng på 16 kamper.

"The Shrimpers" har ikke hatt hellet på sin side i FA-cupen heller, og ble eliminert etter ett 2-1 tap mot Scunthorpe. Manager Phil Brown & co er garantert ute etter å gjøre det bedre i Johnstone's Paint Trophy.

Hjemmelaget må klare seg uten hele fem spillere i førstelagstroppen, inkludert den suspendert Michael Timlin. Vingen Stephen McLauglin er tvilsom. 4-1-3 er hjemmestatistikken deres.

Laget på motsatt banehalvdel befinner seg også på 12. plass på tabellen, riktignok èn divisjon under. Darrell Clarkes menn har i likhet med sin motstander kjempet seg til 23 poeng, men det etter 15 kamper spilt. "The Gas" ble også offer for en god, gammeldags cupbombe når de tapte mot Chesham i FA-cupen, en klubb som er utenfor ligasystemet.

Sjef Darrell Clarke og hans mannskap får bruke landslagspausen til å kjenne litt på cupfeberen når de nok en gang retter blikket mot cupfotballen. Bristol Rovers vil garantert prøve å vise at tapet mot Chesham bare var en glipp. Med suverene 6-1-1 på bortebane denne sesongen, har gjestene vist seg som et uhyre hardslått lag på reisefot, og de er det beste bortelaget i League Two.

Selv om det er i de lavere divisjonene i England, tror vi at divisjonsforskjellen er for stor til å ignorere. Med en odds på 1,95 mener vi det er så absolutt godkjent å holde med Southend United i dag.

Dagenham & Redbridge - Oxford United, over 2.5, 1,75
Vi holder oss i League Two i England, og nå er det Dag & Red det skal handle om. "The Daggers" har hatt en fryktelig start på sesongen, og i skrivende stund er de sist i en liga som består av 24 klubber.

Wayne Burnetts menn har hatt en mager poengfangst, og står med ni poeng etter 16 kamper. Den London-baserte klubben har allerede måttet plukke 31 baller ut av eget nett, og har scoret 17. Heldigvis for Burnett & co har lykken smilt til de i Johnstone's Paint Trophy. Dag & Red har tatt seg videre to ganger, etter seiere mot Cambridge United og Stevenage.

Til dagens oppgjør er den viktige forsvarsspilleren Justin Hoyte er på landslagsoppdrag for Trinidad og Tobago.

Det er en helt annen historie for Oxford United. Sesonginnledningen deres i League Two har vært imponerende, og Michael Appleton har ledet laget sitt til 2. plass på tabellen.

Oxford United har plukket med seg 30 poeng på 16 kamper, og i motsetning til sin motstander har de både scoret mer og sluppet inn mindre enn Dag & Red. Oxford United har bare spillt en kamp i Johnstone's Paint Trophy så langt, og tok seg komfortabelt videre med en 2-0 seier over Swindon.

De har en del skadeproblemer før kampen. Forsvarerne Ryan Taylor og Johnny Mullins er skadet, sammen med Sam Long og Josh Ruffels. Toppscorer og kaptein Jake Wright det samme. Callum O'Dowda er på landslagsoppdrag.

Det er ikke alltid enkelt å spå kamper i lavere divisjoner, men en ting vi kan garantere er at det blir mye mål på Victoria Road. De to klubbene har seg i mellom scoret 44 mål og sluppet inn 46 denne sesongen. Hjemmelaget har gått over 2,5 i ti av 16 kamper med tre mål i snitt per kamp, mens gjestene snitter 2,63 mål per kamp og har gått over i syv av 15 oppgjør. De har gått over 2,5 i tre av de siste fire kampene på utebane.

Alt tyder på at dette oppgjøret blir en målfest, og med en odds på 1.75 for over 2,5 mål er det bare å lene seg tilbake å nyte en innholdsrik fotballkamp.

Totaloddsen på 3,41 kan piffe opp en ellers kjedelig oddsdag.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør