Foto: hesteguiden.com

Enkel oppgave for vår banker?

Det er klart enklere motstand i kveld for vår banker på Leangen. Sjekk mandagens Leangentips.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det var en strålende innsats til fjerde på solide 15.4 full vei 7 Fill Joy Dream leverte i den nest siste starten bak Bullchip & Co, men på Biri i den siste starten var det ikke noe trykk i Enjoy Lavec-sønnen fra fjerde innvendig.

Vi mistenker dog at den starten kom lovlig tett på den foregående, men nå har han fått litt tid på å hente seg inn igjen. Vi regner dermed med at det er en litt mer tagget utgave vi vil få se til kveldens dyst, og mot svært billig motstand i V5-4 skal det normalt dreie seg om en solid vinnersjanse.

Dagens lange distanse har Garberg-traveren vist ved en rekke anledninger at han ikke har noen som helst problemer med å takle, og vi tror at årets første triumf sitter klokkerent i det syvende forsøket. Vi snakker da om et foreløpig andrevalg i spillet, og da blir han ikke noe mindre spillbar etter vårt skjønn.

Vår rangering: A: 7 B: 2 C: 1-4-8-9 D: 3-6-5

V5-1, 1640 meter autostart
Vi støter på en veldig tung favoritt med sine 80 % i dette sprintløpet for varmblodshester som innleder denne rebusen i form av 6 Tag Endurance, og med tilsvarende innsats som ved triumfen på fine 15.7 i den nest siste starten er det trolig ikke snakk om saken.

Vi banket 4-åringen i et V75-løp i den påfølgende starten, men ved den anledningen var Blekkan-traveren skuffende svak fra tet (etter sigende tett i halsen, men kusken hadde vel strengt tatt ikke behøvd å sende Tag The Devil-sønnen i vei med passeringer på 13/16 etter at tetkampen var avgjort etter hundre meter).

Vi garderer ikke på vårt minste spilleforslag, men fra et spor litt langt ute med en forventet tøff innledning på løpet igjen sikrer vi oss med et par garderinger på våre to største spilleforslag.

En meget spennende start etter veldig lang pause gjør 1 Alice Tribut (spenstig 6-prosenter dette), men formen er uviss. Vi kan dog lese ut av programmet at dette kan dreie seg om en hest med veldig fin kapasitet all den tid 4-årshoppa gikk på 18-tallet som 2-åring, og den stammesterke Nilsson-traveren sendes neppe over grensen uten at kretsen rundt hesten har visse ambisjoner.

En storvokst type er 4 Rektorn snakk om, og det er trolig en kraftig forbedret utgave av 5-åringen vi får se til kveldens dyst med det siste løpet innenfor vesten etter litt pause. Litt heldig andre på 18.2 over dagens distanse etter en innvendig reise i den siste starten all den tid lederen slo på en galopp midt på oppløpet som førte til disk, men vi syntes hesten så fin ut (og da får han en plass på vårt store system).

Vår rangering: A: 6 B: 1-4 C: 2-9-8-11-12-5 D: 3-7

Nettavisens V5-forslag til løpene på Leangen kan du få levert her.

V5-2, 2140 meter autostart
Fire hester hever seg over mengden i dette kaldblodsløpet, og etter sin imponerende triumf på 29.4 full vei i et V75-løp i den siste starten er det ikke mulig å ikke sette 5 Solør Stegg fremst. Slo på en liten galopp ut av den siste svingen ved den anledningen, men leverte et oppløp det luktet svidd av etter det. Ingen kløpper fra start, men det er som kjent til slutt pengene deles ut.

Vi er litt redd for at 1 Bokli Pia ikke klarer å svare ut 3 Bundli Seira ned startsiden, men dersom det løser seg for førstnevnte underveis skal hun tilmåles solide vinnersjanser. Fikk aldri riktig sjansen til slutt i den siste starten ved femteplassen på 30..4 full vei, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt.

Ikke riktig samme klassen som våre to utvalgte på vårt minste spilleforslag er det på duoen 4 Haugestad Friggen og 6 Trønder Pipo, men formen er det intet å utsette på noen av dem. De hadde et jevnt nappetak om seieren i den siste starten etter at førstnevnte hadde en grov startgalopp bak seg, men i det siste steget ble sistnevnte for sterk (og de skal selvsagt begge regnes tidlig på ny).

Vår rangering: A: 5 B: 1-4-6 C: 10-11-3-2 D: 12-9-7-8

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Leangen kan du finne her.

V5-3, 2640 meter autostart
Et langløp for varmblodshester venter oss i den tredje avdelingen, og det oser ikke akkurat klasse av deltagerne i dette løpet (og vi kan fort få en smell). Den som trekker klart størst fordel av den lange distanse er 11 Fischer Gold, og i en feilfri utgave tror vi ingen klarer å stå i mot Good As Gold-sønnen til slutt. Fjerde mot klart tøffere konkurrenter på en tilsvarende distanse i den siste starten, og 28-prosenteren må krysses på alle bonger.

Tilbake etter litt pause kommer 2 Sharif B.R., og dersom formen og stridsmoralen er inntakt etter litt hvile står ikke 4-åringen til Jan Lyng tilbake for noen på kapasitet i dette løpet. Spennende etter litt pause er også 4 Worship Limburgia og 12 Mombasa Vu, mens 6 Hambler`s Diamond tidligere har vist at han takler dagens distanse utmerket (og formen er ikke så verst der i gården).

En lett seier fra tet ble det på variable 9 White Chimney i den siste starten, men vi sitter med en følelse av at favoritten presterer klart best fra spiss. Veldig fin form holder 8 Vision, men sporet i kveld er ikke mye å rope hurra for (dog ikke så mye å si på en så lang distanse).

Vår rangering: A: 11 B: 2-4-9-12-6-8 C: 1-3-5-7-10

V5-5, 1640 meter voltestart
Et litt småekkelt kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser avslutter denne rebusen, og vi tyr til bred gardering. Helt riktig til står 1 Theoblessa, og dersom formen etter litt pause er inntakt kan femtevalget vise seg å bli alt annet enn lett å fange fra tet.

Det går strålende rapporter på 14 Lome Kongen, men det er aldri enkelt å runde til seier fra 60 meter tillegg på en kjapp sprint, og vi er vel etter hvert blitt litt tvilsomme til psyken på Spikeld-sønnen (lett for å gi litt opp dersom han må gjøre for mye selv underveis).

Tidlig aktuelle fra strek skal både 2 Jåra Stjerna (god nest sist til sølv i et V75-løp) og 4 Juni Gull (variabel, men klart god nok på sitt beste) være, mens den sterkeste fra 20 meter tillegg ser ut til å være 6 Jossegutt. Sistnevnte avsluttet flott til sølv på 28.3 full vei i den siste starten, og distansereduksjonen i kveld taler til Rigel Jo-sønnens fordel.

På samme distanse står 5 Faste Lundi, og med et positivt prøveløp i ryggen må den fartsfyllte ungheststjernen tilmåles vinnersjanser direkte, etter meget lang pause. Tilbake etter langt avbrekk kommer også 12 Joker Elden, og kapasiteten er udiskutabel der i gården.

Vår rangering: A: 1 B: 14-2-4-6-5-12 C: 7-9-10 D: 15-13-118-3

Spilleforslag
Til V5-løpene på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 98, 392 og 1125 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus