Foto: AP/Scanpix

Er baskerne fortapt?

AC Bilbao skuffer gang på gang i La Liga, og det er ingen tegn til bedring.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag
V75 Drammen: Mikkelborg dundrer videre
Oddstips 1: Austin tilbake for Leeds
Oddstips 2: Ingen løsning for Bilbao
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Nettavisens tabelltips

I dag begynner NM-sluttspillet i ishockey, men objektene herfra er bare en brøkdel av hva vi finner på langoddsen. I tillegg til objekter fra VM på ski finner vi fotball fra nesten alle de store og mindre store ligaene i Vest-Europa, og mye annen ishockey.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
123. FC Twente - Ajax H 2,65

Nederlandsk æresdivisjon. Twente har ikke vunnet på seks runder og det begynner å haste med poeng igjen. De har fine 7-3-1 på eget gress, men de tre siste på dagens bane har endt 0-0 mot Waalwijk, 2-4 for Utrecht og 1-1 mot bunnlaget Willem II. Ajax er nummer 2, men heller ikke de har noen storform å vise til. Exit for Steaua Bucuresti i Europa League og på hue ut av cupen sist onsdag med 0-3 hjemme for AZ er triste saker, så også 1-1 hjemme mot Den Haag i ligaen sist. Ajax har 6-5-1 borte, men dette er en kamp de kan tape. De møter et lag som er ute etter å heve seg, og det er litt typisk om det skulle skje når motstanden er den antat tøffeste. Ajax har cupkampen i beina og vi tester et langskudd på hjemmeseier til 2,65

104. Sheffield Wednesday - Nottingham Forest B 2,50
Championship. Sheffield Wednesday har tatt seg sammen og står med flotte 4-3-0 på de syv siste rundene. De har fem poeng ned til streken og har fått tilbake troen på ny kontrakt. Et annet lag som har fått et om mulig enda kraftigere oppsving, er Nottingham Forest. Etter at Billy Davies tok over sm manager 7. ferbuar, har spillet sett stadig bedre ut, og nå har man vunnet 6-1 mot Huddersfield og 2-0 borte mot Charlton i de to siste. Potensialet i Nottingham Forest er stort, og vi tror fint de kan fortsette oppturen på Hillsborough, selv om de møter et lag i bedre form her. 2,50 på Nottingham Forest er verdt en innsats.

Dagens avslag
82. Stevenage - Colchester United H 1,90

League One. Stevenage tapte sin femte strake kamp sist tirsdag, 0-1 borte for Scunthorpe. Formen har vel aldri vært svakere enn nå, men en god høst gjør at man fortsatt er et stykke unna nedrykk. Dermed har man kanskje ikke det nødvendige presset på seg for å ta seg sammen og komme ut av den negative spiralen. Colchester imponerer heller ikke, og de ligger på nedrykk. Men de slo godtgående Yeovil Town sist tirsdag og de øyner nok sjansen her også, mot from-krisen Stevenage. 1,90 for hjemmeseieren er helt uaktuelt.

Dagens spill
Vi har valgt ut tidlig-kampen i Championship denne gangen, oddsen på Leeds ser for god ut til å stå urørt Det gjør oddsen på Sochaux også, og vi tar med en fransk kamp denne lørdagen også.

I dagens andre spill skal vi innom noe trist, nemlig at en av Spanias stolteste klubber er i sportslig krise og står i fare for å rykke ned. Og det skal vi selvsagt forsøke å vinne penger på.

Norsk Tipping

114. Osasuna – AC Bilbao
Primera Division. Osasuna overrasker med god form og 3-1-0 på fire siste rundene i ligaen. 2-0 borte mot Levante forrige mandag, mens de tre siste hjemme på El Sadar er vunnet knepent mot Deportivo La Coruna, Celta Vigo og Real Zaragoza. Dermed har slite-laget Osasuna klatret opp til en 14. plass, fem poeng over streken. 5-4-4 på eget gress, og grunnlaget for overlevelse legges på hjemmebane.

Ruben Gonzales (f) er suspendert, det er eneste fravær av betydning hos hjemmelaget. Rauol Loe (m) og Sisi (m) er ute.

AC Bilbao var en liten stormakt i La Liga frem til denne sesongen, bortekamp i Baskerland var noe alle gruet seg til og baskerne hadde målfarlige Llorente på topp, som herjet med motstanderne. Det har vært trist å se dette laget slite inneværende sesong. Nå har de røket 0-4 hjemme for Espanyol, 0-1 i Malaga og 1-3 hjemme for Real Sociedad i de tre siste. Bare tre poeng skiller ned til nedrykk, og forsvaret er lekk, de snitter to baklengs per kamp før helgens runde. Nå har baskerne 2-3-7 på reise og dette kan faktisk ende i Segunda Division. Llorente har ønsket seg bort fra klubben lenge, nå er han solgt til Juventus men spiller for Bilbao ut sesongen, og de få gangene han får spilletid er han en skygge av seg selv.

Trener Bielsa er godt likt i Spania, kjent for sin gode taktikk, men mange lurer nok på hva han driver med for tiden. Det defensive spillet er under enhver kritikk. I dag mangler han Iker Muniain (m), arbeidsjernet på midtbanen er fast starter, men suspendert her. de Galarreta (m), Gurpegui (m) og Inigo Perez (m) er også ute. Ekiza er på vei tilbake, men starter neppe.

AC Bilbao tapte 1-2 her forrige sesong, mens de var i bedre form enn i dag. Nå har mørket og motgangen senket seg over baskerne, og hvordan de skal klare å få til noe mot et Osasuna i sterk fremgang, kan vi ikke helt se. 2,15 for hjemmeseier får en innsats på 100 kroner. Spillefrist klokken 19.55.

114. Osasuna – AC Bilbao 2,15 3,05 2,90

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør