Foto: hesteguiden.com

Familieduell i V65!

Oppkomlingen Wik Stjernen skal forsøke å stå i mot faren Mørtvedt Jerkeld til slutt når kaldblodseliten braker sammen i hovedstaden i kveld. Sjekk våre V65-tips her.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er en flott V65-omgang vi har i vente på Bjerke i kveld, og vi ser med spenning frem i mot en familieduell i finalen. Det er få forunt å trene frem en hest som når eliten, men Morten Wik i fra Sarpsborg seler ut to hester i fra sin stall som skal i ilden i den høyeste klassen for kaldblodshestene i kveld.

Vi snakker da om duoen 3 Wik Stjernen og 9 Mørtvedt Jerkeld, og begge vil garantert kjempe om seieren. Førstnevnte tror vi har sterkt stigende form med et par løp i kroppen etter litt pause, og 5-åringen står veldig riktig til ved denne anledningen. Ikke hatt den helt rette flyten i innledningen på denne sesongen, men i kveld synes vi det lukter tet fra start til mål for fjorårets Derby-vinner.

Sistnevnte kan dog bli tung å stå i mot til slutt, og vi betaler for 11-åringen på våre tre største spilleforslag. Wik-traveren varslet sterkt stigende form i den siste starten ved å bli toer i Lars Laumb, og med en fin rygg i fra start bør alt kunne ligge til rette for en fin reise underveis denne gangen. Ny kusk Tom E. Solberg er spennende nok (får voldsomt fart på disse kaldblodshestene), og vi tror på en topp vinnersjanse.

Det går voldsomt fine rapporter på 12 Dotterud Teddy, (gikk et rutineløp på Biri 10. januar sammen med varmblodshester, og var der sist i mål på sterke 25.6 full vei), men fra et dårlig spor med en kusk som debuterer i løpsbanen, synes vi det ser litt tungt ut å runde til seier. Trenger normalt et løp i kroppen etter lang pause før den helt store formen innfinner seg, og da står vi over denne gangen.

Vår rangering: A: 3 B: 9-12-5-6-7 C: 2-1-10-8-11-4

Vi kan ikke gardere!
Nei, etter å ha sett det siste løpet til 4 Surprise One i den fjerde avdelingen kan vi ikke gå i mot favoritten, og det vil overraske oss stort dersom ikke den kapable 5-åringen enkelt legger dagens konkurrenter bak seg, vel å merke i en feilfri utgave.

5-åringen vant på sterke 17.4 full vei på langsomme Skive i Danmark i den siste starten (og da går han en lav 16-tid over aktuell distanse på landets hovedbane), og vi synes at hesten så rålekker ut ved den anledningen (nærmest jogget 15.5 siste tusen).

Det var andre starten for ny trener Jan Dahlgaard, og i følge treneren skal ikke hesten være så usikker som raden kan gi inntrykk av (det så i hvert fall veldig stabilt og fint ut i i den siste starten).

Løste veldig fint i fra start fra et andrespor den gangen, og da skal normalt ikke et fjerdepor i kveld med kun fire hester i volten på strek by på alt for store problemer.

Det er etter vårt skjønn svært svak kvalitet på deltagerne i dette V65-løpet med 30.000 kroner til vinneren, og vi kan ikke skjønne annet enn at vår soleklare banker for dagen skal ha en topp vinnersjanse.

Vår rangering: A: 4 B: 3-10-6-8-14-1 C: 12-9-7-2-11 D: 13

Annonse: Grøstad/Lerum`s V65-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

V65-1, 2140 meter voltestart
Vi synes at vinnerkandidatene er mange i dette kaldblodsløpet som innleder denne rebusen, og vi garderer da følgelig bredt.

Det ligner dog en skreddersydd oppgave for 4 Schuvablessa, og i en feilfri utgave kan det bli seier. Avsluttet strålende til sølv på 30.4 full vei i den siste starten, men vi liker ikke at det ikke ser ut til at 5-årshoppa er i stand til å åpne fortere enn i 36-fart for å få stablet beina riktig.

Da kan det fort bli en drøy tur rundt igjen for favoritten, men en naturlig utgang på vårt store system er det snakk om. Avsluttet flott til tredje på 30.9 full vei gjorde 10 Røste Lill på Biri på fredag, og forut for den starten ble 6-årshoppa matchet i til dels tøffe omgivelser. Enklere i mot i kveld, og Lunde-traveren er etter vårt skjønn alt for lite spilt med sine lusne 5 %

Et strålende løp til tredje på 31.6 full vei etter tidlig galopp i den siste starten gikk 12 Vinning Alfa etter litt pause, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Kapasiteten er skyhøy, og Moe Odin-datteren er også veldig spennende på kryssene med sine 16 % Det ble seier på 31.1 full vei fra tet for 3 Løset Moemi i den siste starten, og 5-årshoppa kan meget vel gjenta den bedriften i kveld.

Det ser ut til at formkurven er litt fallende på 2 Kringelandlovinda (vant tre strake triumfer på slutten av fjoråret), men vi tør ikke å avskrive 7-årshoppa helt. Variable 9 Frøyu Tuva er heller ikke borte på en god dag (veldig god til seier på 29.2 full vei i den nest siste starten), og da har vi nevnt de hestene vi har krysset av for på våre tre minste spilleforslag i dette løpet.

Vår rangering: A: 4 B: 10-12-3-2-9 C: 5-11-6-8-7-1

V65-2, 2100 meter autostart
Vi synes at det er mange om beinet i dette varmblodsløpet i den andre avdelingen, og på vårt store system stryker vi kun to hester. Tilbake etter litt pause kommer 2 French Destiny med relativt gode treningsrapporter i ryggen, og 6-åringen står helt perfekt til i dette løpet.

Holdt strålende form på denne tiden i fjor, og vi synes at Anderssen-traveren er alt for lite spilt med sine 12 % denne gangen. Strakk ikke helt til i to tøffe V75-løp før hvilen, men det er litt enklere i mot ved denne anledningen.

Favoritt blir 6 Sexy Dirty Money, men 4-åringen støter på en helt annen verden av motstand enn han er vant til ved denne anledningen. Lekt seg i billige omgivelser på Sørlandet (vant et svært skralt V75-løp i den tredje siste starten), og vi tror ikke Cash Hall-sønnen er snakk om en klink vinner denne gangen.

Kan selvsagt vinne hvis han blir ”bukket” tidlig til tet, men på landets hovedbane pleier det ikke å gis ved dørene i denne typen løp (og da er vi litt skeptiske til Hamre-traveren i kveld).

Svenskene pleier å bite godt i fra seg når de tar turen over grensen til billige løp i Norge, og 8 Makers Mark og 9 Mentor Ås skal være tidlig aktuelle.

Førstnevnte kommer tilbake etter litt pause med uviss form, men kapasiteten er fin. Matchet i tøffe lag hos tidligere trener Åke Svanstedt, og ny trener Magnus Jakobsson pleier å ha hestene sine vel forbredt når de sendes til start.

Sistnevnte vant på 15.3 over en sprint sist han gjestet dagens arena, og fra et perfekt smygspor blir speedkula skummel på en kortspeed til slutt.

Det ble sølv på 17.1 full vei i debuten for Lars O. Romtveit for 4 Flawless Victory, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt. Piler ventelig til tet, og selv om en kjapp sprint hadde vært å foretrekke for 6-åringen, ser vi ikke helt bort i fra at han leder rundt om.

Det er ned en klasse for 5 M. Baby (gått fine løp hele veien nå på slutten) ved denne anledningen, og 2-prosenteren i spillet får en plass på alle våre spilleforslag.

Vår rangering: A: 2 B: 6-8-9-4-5 C: 3-10-11-12-1-7

V65-3, 2600 meter autostart
Vi finner ikke mange vinnerkandidatene i dette stayerløpet for kaldblodshester i den tredje avdelingen, og i en feilfri utgave er 9 Stingers snakk om hesten å stå i mot til slutt.

Avsluttet flott til sjette på 29.7 full vei etter tidlig galopp i den siste starten, og forut for den starten ble det en kontrollert seier på 31.4 full vei. 6-åringen er sterk som få, og den lange distansen bør passe Lome Elden-sønnen veldig bra.

Sjokkerende god var dog 1 Hjelseth Lissi til seier på strålende 26.8 over en sprint i debuten for Erik Killingmo på Biri på fredag (åpnet i 23-fart), og vi betaler for 6-årshoppa på våre to største spilleforslag. Veldig ofte går det som ligner sprintere fine løp på 2600 meter (fordi det gjerne blir "gåsegang" på mellomrunden), og da ser vi ikke helt bort i fra at hun leder rundt om.

På vårt store system får vi også plass til 10 Ylvruna (litt lite spilt med sine 15 %), og den seige Borud-traveren har i hvert fall fordel av den lange distansen. Fullt godkjent innsats til femte på 29.7 full vei i et V75-løp i den siste starten, og vi tror Elding-datteren kjemper i fremste rekke denne gangen.

Helt sjanseløse er heller ikke duoen 3 Turboson (vant på 30.9 full vei på Biri på fredag) og 11 Bottem Faks (uviss form etter lang pause, men 6-åringen er av den sterke sorten), men vi fikk ikke plass til dem på våre spilleforslag denne gangen.

Vår rangering: A: 9 B: 1-10 C: 3-11-8-2-5-12-7 D: 6-4

V65-5, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester har vi å se frem til i den femte avdelingen, og med en forventet meget luftig startside i vente kan løpet åpne seg litt opp (og vi garderer da følgelig bredt).

Vi synes at 1 Burmas Yankee så fin ut i den siste starten ved sjetteplassen på 17.9 full vei, og med to løp i kroppen etter lang pause kan 7-åringen være seiersaktuell denne gangen (vant fire strake triumfer på denne tiden og utover i fjor).

Lynrask i fra start (og More Chips-sønnen kan lede et slikt løp rundt om), og selv om 3 Dressesforsuccess U.S. (kan vinne med optimal smygreise) er veldig kjapp i vei, så kan vår favoritt bli reddet av vifteform inn på den første svingen med 2 Pay Streamline på utsiden.

Ved tøft tempo på løpet skal både 9 Trinity Degato (vant på 13.7 over aktuell distanse i den siste starten, og 9-åringen er skummel på en kortspeed) og 12 Mr. X.F. Royal være veldig tidlige aktuelle, og førstnevnte er etter vårt skjønn litt bortglemt med sine 9 % på kryssene.

Hvis vi ser bort i fra den siste starten til sistnevnte på landets hovedbane (hoppet seg vekk da) så har 5-åringen alltid gått sterke løp på Bjerke (bl.a. vunnet fire løp tidligere i karrieren), og innsatsen til tredje på 15.9 full vei i et V75-løp i den siste starten var godkjent.

Vi synes ikke at 5 Boztheman skal være nestfavoritt i et løp som dette, og 5-åringen blir for oss kun en gardering litt ute. Seier og sølv i to billige lunsjløp nå på slutten, og i den siste starten tapte Hamre-traveren for ordinære Keiko N.

Tapt sportrekningen har 8 Olympic Image gjort, men formen er helt på topp der i gården (dog avhengig av veldig klaff på løpet for å kunne gå helt til topps denne gangen).

Vår rangering: A: 1 B: 12-9-5-8-3 C: 4-6-10-11-7-2

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 216, 432, 864 og 2262 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus