Foto: hesteguiden.com

Fantastisk meny i Trondheim

Spillemessig er det en strålende meny på Leangen mandag og vi velger faktisk å spille bankerfritt.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag
V65 Mantorp: En delikatesse fra Svanstedt

Oddstips: Mali går videre

Etter tre dager til ende med jackpot, er det bokstavelig talt tilbake til hverdagen mandag. Rikstoto byr på V4 fra Gävle, dobbel V5 fra Leangen og V65 fra Mantorp og det er flotte menyer på alle tre banene.

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Det er meget sjelden at vi velger å spille bankerfritt under en dobbel V5-omgang i Norge, men vi gjør et svært sjeldent unntak på Leangen i kveld. Når vi kjører bankerfritt må vi selvsagt gå tynt i noen løp, men det skal det også være fullt mulig å gjøre i en omgang det ellers vrimler av gode objekter i.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Tre hester gjør opp
Vi kjører tre hester i V5-3A som er et løp for de bedre kaldblodshestene på Leangen. favoritt må 1 Pondus bli, selv om trener Arne Nilsen er litt usikker på formen. Fikk maks som tredje i V75 i sitt siste løp, men gjorde på ingen måte noe dårlig løp. Pondus er ikke noen katapult på voltestart og derfor velger vi å gardere litt her.

6 Solør Stegg kan være oppe til Pondus direkte fra sitt 20 meter tillegg i et lite felt. Nå fikk Solør Stegg melkesyre så det holdt i V75 sist, etter et perfekt løp, men her er motstanden betydelig enklere. 7 Vorset Ivers har noen svært utakknemlige oppgave på slutten fra lange tillegg og store felt. Med kun sju hester til start her, kommer hesten til få det lettere og da skal med på bongen. Vi kan muligens også se 5 Jåra Stjerna som en vinner her, men hun er ikke lett å lure først i mål lenger.
Rangering V5-3A: 1 B: 6-7 C: 5-3-2-4

Øk moroa og spenningen ved også å kjøpe en Lyntotokupong til kveldens V65-løp på Mantorp. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på Lyntotokupongen.

Tre hester er nok
Også i V5-4A/V5-1B mener vi tre hester skiller seg klart ut og fremst setter vi 11 Marlov som har møtt en helt annen motstand i sine to første løp på Leangen. Nest sist måtte Marlov fra tet gi tapt for kapasitetshesten Chanto Arnie og sist var det Midnight Moon som ble for god. marlov står praktfullt inne i dette amerikanerløpet og må ha en topp vinnersjanse, men blir ikke favoritt.

5 Win With Windsong gjorde en eventyrlig sisterunde til andreplass sist mandag. Det var hestens første løp etter seks måneders pause og i kveld er startsporet perfekt og dette kan bli ledelse fra start til mål. Treårige 10 Shocking Icon er ikke lett å plassere i dette løpet, men det har vært flott stil i hesten i toårsløpene. Vinneren skal være fanget på disse tre.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 11 B: 5-10 C: 4-1-6-9-12-3-8-7-2

Tre hester gjør opp i V5A-finalen
Notorisk ustabile 7 Jærvsørappa blir stor favoritt i V5-5A/V5-2B, men vi er nødt til å sette reprisevinneren 2 Odins Lill først. Hoppa som engang i tiden viste slik kapasitet i regi Noralf Brækken, har tilsynelatende funnet et nytt gir i en alder av ni år. Møtte steintøff motstand sist mandag og var altså helt på høyde med Bjørkekvikk og Trønder Pipo over mål, etter en flott avslutning. Setter man disse to hestene inn i dette løpet, ville de blitt favorittspilt. Blir tredjevalg i kveld, men et særdeles godt betalt tredjevalg om hun skulle innfri.

7 Jærvsørappa gjorde et bra seiersløp i østersund sist, men derfra til å bli storfavoritt her, er vi ikke med på. Er ikke stabil, og inntil hun viser mer stabile takter blir hun kun andrevalg for oss. 3 Eng Glupa er trolig best på kapasitet i dette løpet, men hun er om mulig enda mer ustabil enn Jærvsørappa. Skal uansett på bongen i kveld. All den tid 6 Ulvsås Alma fortsatt ikke vil til mål, mener vi tre hester er heldekk i V5-5A/V5-2B.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 7-3 C: 6-4-5-1

Hvem er best av ungdommene?
I V5-3B som er et ungdomsløp har formtoppede 2 Seter Birk fått fremadstormende Amanda Robertsen som kusk. Muligens skuffet Seter Birk en smule sist, men i kveld er utgangsposisjonen tilnærmet perfekt og her kan det bli tidlig tetkjenning. Vi bankerspiller på det minste V5B-forlaget, men må ta med noen garderinger på de to største V5-forslagene.

3 Melling Svarten er nok neppe langt bak vår favoritt på kapasitet og etter et par innsatser på det jevne, varslet Melling Svarten form igjen sist. Det gjorde også 4 Røstadspretten som imponerte flere ganger i 2011. Travsikre, men lite fightervillige 6 Lykkje Tufs får også plass på kupongen.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 3-4-6 C: 7-5-1-8

Endelig flyt for Karl Ove
Karl Ove Nordtømme er ikke den som stjeler de største overskriftene, men han er en av travsportens mange tro tjenere. Han har har en riktig fin stallhest i 2 Flying Rubin som må være objektet i V5-1A. I sitt siste løp (nyttårsaften i fjor) der vi bankerspilte Wy Fi med suksess, spurtet hesten gnistrende til tredje. Fint startspor i kveld og denne liker det lange Leangen-oppløpet.

5 Across The Borders trives i tet, og vant fem løp på 14 starter i fjor. Svensken kan utmerket godt lede dette løpet fra start til mål med luringen Atle Solhus i sulkyen, men hesten er sårbar ved press underveis. Fra et flott startspor skal også 3 Viking Queen tidlig på, hoppa er i form.

11 Southwind Coger er vant til hardere motstand enn dette og Blekkan er spennende gjestekusk. 6 Synjo Harmony er en tøffing, men får ofte tunge løp. 1 Charmi kan være en luring fra innerspor. Ingen lettløst V5A-innledning med andre ord.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 5-3-11-6 C: 1-8-7-9-10-4-12

Dagens spillenøtt
V5-2A er nok et av kveldens vanskeligste løp, men fortsatt er det vel slik at en feilfri 3 Crusioux er best. Det meste har blitt feil på slutten, men makter Michael Von Kruisentierna å få hesten feilfritt avgårde, kan det gå veien.

5 Super Monet er uten tvil en av de beste her, men lite har klaffet for fireåringen på slutten. Travsikre 9 Frosty Manana fikk alt sydd opp sist og svarte med å speede ned Hercules Trotter. Vi må nesten se Blekkan-traveren flere ganger før vi tror at denne er blitt en vinnerhest, men motstanden skremmer ikke mandag.

2 Kickas har vært veldig variabel, men vært bra på sitt beste. 12 Justloveyou står fint inne på penga, må må gjøre mye av jobben selv herfra. 1 Lython Pine Chip var forbedret sist og står fint til. Bak disse igjen er det åpent.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 5-9-2-12 C: 1-11-4-6-8-10-7

Nå er det dags
Vi har nesten til det kjedsommelige varslet for 10 Kastor Håbegård de siste månedene, fortsatt uten fullklaff. Men bedre oppgave enn i kveld får ikke 11-åringen og vi setter hesten først.

På bekostning av 11 Thai Extreme som trives klart best i tet og vant såre enkelt på Biri sist. Nå er det full vei og et vrient bakspor og Thai Extreme må ha klaff på løpet sitt herfra, Blekkan-traveren skal ikke gjøre for mye selv. 9 Ebbes Igor L.J. har vært forfulgt av utur det siste halve året, men det er vinnerform i kroppen.

6 Nikoline Emm var en slager på leangen første halvår i fjor, nå er formen høyst tvilsom. Bak disse er det mange minioutsidere.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 10 B: 11-9-6 C: 2-8-3-1-12-5-4-7

Ujevnt i V5B-finalen
Det er mye formløst på farten i V5B-finalen, men under tvil setter vi 9 Zeus Blue Chip først. Vi må anta at Blekkan-traveren hadde en svært dårlig dag på jobben sist mandag (ga seg enkelt fra tet da) og at løp bakfra passer bedre. Motstanden er ned minst ett hakk fra sist mandag.

1 M.S. Capisce hadde vært spennende med en bedre kusk. Gunnar Bergem lykkes sjelden med sine disponeringer, men det er riktig fin kapasitet i denne femåringen som står fint til her. 3 Lemoncino er ingen stjerne, men duger normalt bra her. 5 Photoflyer er kanskje beste hesten, men får sjelden klaff.

6 Richie Coger har ikke imponert på slutten, men har et billig løp i kveld og kan få klaff. 4 Sanei Express gjorde et helsvett oppløp sjette sist, men har vist lite etterpå det. Vi kan ikke se øvrige vinnerkandidater i et svakt felt.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 9 B: 1-3-5-6-4 C: 8-11-12-10-2-7

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør