Foto: hesteguiden.com

Farer ikke med sladder

Nei, Gossip`s King er ingen bløff, og på Leangen i kveld tror vi at han viser den nakne sannheten om de øvrige konkurrentene i sitt løp. Sjekk våre V5-tips her.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Uken innledes med trav på både Klosterskogen (tipsene til løpene i Skien finner du her ) og Leangen i kveld, og vi har kun en rebus å forholde oss til på begge baner. Godt er det, og i Trondheim synes vi dagens største favoritt er av den litt tynne sorten.

Vi synes at 10 Gossip`s King er dagens beste bankerbud i ”barteland”, og når 7-åringen går ned minst en klasse i V5-4, ja så tror vi på en topp vinnersjanse. Vi likte veldig godt innsatsen til sølv på fine 15.7 full vei (knepent slått av gode Bagpipe) i den nest siste starten, og i den siste starten fullførte Nilsson-traveren helt strålende til femte på superfine 11.8 over en sprint i et knalltøft V75-løp i Sverige.

En rekke svært startkjappe konkurrenter i første rekke bak startbilens vinger vil trolig sørge for at det blir litt tempo på dette løpet innledningsvis, og da tror vi i så fall at Smok`n Lantern-sønnen blir fryktelig tung å stå i mot til slutt nedover dagens lange oppløp. Vant et løp mot tilsvarende motstand sprettlett fra tet i den fjerde siste starten, og formen er klart bedre nå.

Vår rangering: A: 10 B: 4-5-7-8-12-11-1-2 C: 3-6-9

Vi kan ikke banke
Nei, hele vårt budsjett setter vi i hvert fall ikke på 4 Win With Windsong i V5-1 etter en innsats vi synes var alt annet enn bra til sølv på enkle 17.6 i den siste starten (spenstløs, og han hang høyre tøm til slutt). Fikk dirigere etter behag fra tet ved den anledningen, men var allikevel sjanseløs på å svare ut enkle Blueson til slutt den gangen.

Løp i kroppen etter lang pause har dog trolig gjort godt, men kraftig forbedret må 3-åringen også være for å taue dette feltet rundt om (møter klart bedre hester enn i den siste starten). Desutten aldri vunnet løp på seks forsøk, og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Vi synes at innsatsene til 2 Toscana Tannbro har vært helt greie nå på slutten i Sverige (avsluttet bra til tredje på 17.5 full vei i den siste starten), og sporet er helt perfekt for 4-årshoppa ved denne anledningen.

Vi føler at 9 Chasan besitter fin kapasitet, og den storvokste 4-åringen har normalt gått mye fremover på form med det siste løpet i kroppen etter litt pause. Fikk fjerde på 17.7 full vei bak gode hester på en litt klinete bane på Bjerke i den siste starten, og en kjapp sprint tror vi ikke er noen ulempe for Olsen-traveren.

Skuffende svak var 10 Photoflyer i den siste starten, men 5-åringen skal kunne klart bedre enn det. Vi er heller ikke helt fremmed for at 11 Nice Moment kan duge, og da krysser vi på vårt store system. Ga seg litt fra tet i et V75-løp i den siste starten, men en 12-åpning på det løpet ble vel litt i friskteste laget (og et løp bakfra kan fort blir riktig denne gangen).

Vår rangering: A: 4 B: 2-9-10-11 C: 1-3-8-12-7-5-6

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Leangen kan du finne her.

V5-2, 1640 meter autostart
De antatt beste står litt sjanseartet til i dette sprintløpet for varmblodshester, og da tyr vi til veldig bred gardering på vårt store system. Best på kapasitet tror vi at 10 Nanna Pride er, men formen etter litt pause i ny regi er litt uviss. Dog veldig tunge avslutninger å by på ved full form, og da bør dagens arena passe 6-årshoppa veldig bra.

Trives på dagen arena gjør utvilsomt 11 Agobra Bisquite (hhv seier og sølv i de to siste startene 6-åringen har gått på Leangen), men utgangsposisjonen ved denne anledningen er ikke mye å rope hurra for (har heller ikke spesielt gode rygger fra start). Det kan fort bli vel langt frem fra køen for Trade Balance-sønnen denne gangen, og han er i hvert fall avhengig av tøft tempo på løpet for å kunne rekke frem til seier.

Vunnet sportrekningen har 2 Naipin Surprise gjort, og i en feilfri utgave (alt for ofte gjort seg bort på galopp) bør 6-åringen være seiersaktuell. Stod for en helt grei innsats til tredje på 16.1 over aktuell distanse i den siste starten etter tidlig galopp, og løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort godt (leder fort rundt om på sitt beste). Varierer litt i prestasjonene gjør 6 Camilla Rags, men på sitt best er utvilsomt 5-årshoppa god nok.

Vår rangering: A: 10 B: 2-11-6 C: 1-3-9-8 D: 4-7-5-12

V5-3, 1640 meter autostart
Nok et sprintløp for varmblodshester venter oss i den tredje avdelingen, og etter en flott V75-triumf på fine 16.5 full vei i den siste starten blir 3 Come On Sandy en naturlig favoritt. Vi er dog litt usikre på sprintegenskapene, og 5-åringen støter selvsagt på litt bedre hester i dette løpet kontra det siste seiersløpet (fikk 50.000 kroner på kontoen ved den anledningen).

Vi tyr således til veldig bred gardering, og veldig tidlig aktuell mener vi at 2 Home Made skal være ved favorittfall. Avsluttet flott til tredje på 17.1 over aktuell distanse i den siste starten, og hesten så riktig fin ut etter litt pause (kapasiteten er udiskutabel). En hest som kan svært mye på sitt beste er 6 Zylona Z snakk om, og treningsrapportene etter litt hvile er gode.

Fartsfyllte 5 Rebella Donna står pent til denne gangen, og det er slett ikke utenkelig at 4-årshoppa kan lede et slikt løp rundt om. Galopperte seg vekk i et knalltøft V75-løp mot Movie Q.C. i den siste starten, mens hun hadde litt motflyt mot klart bedre konkurrenter enn dagens forut for den starten.

To outsidere skal også 9 Tarot B.R. (positiv til tredje på 17.0 full vei i den siste starten) og 10 Zanziro (kan mye på sitt beste, og 7-åringen er spennende etter litt pause) være snakk om.

Vår rangering: A: 3 B: 2-6-5-9-10 C: 1-4 D: 7-8-11-12

V5-5, 2140 meter voltestart
Jevnt blant flere i dette kaldblodsløpet som avslutter denne rebusen, og vi anbefaler bred gardering. Vi likte veldig godt 2 Solheims Vågar ved triumfen på fine 31.6 full vei i den siste starten (sisterunden gikk i 28-fart), og på ny skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Kjapp i vei, og 6-åringen er trolig ute i andrespor mer eller mindre direkte.

Vår favoritt kunne ikke rå på 8 Røstadspretten sist de møttes, men sistnevnte kommer nå til start etter å ha hatt litt småproblemer etter den siste starten. Formen er således litt uviss på 6-åringen etter en mindre pause, men to strake triumfer inngir tillit. En type vi liker godt er 6 Juvena, og etter to sølv på rad kan det fort være 5-årshoppas tur til å klatre øverst på pallen ved denne anledningen.

Klart forbedret til sølv på 31.3 full vei var 7 Millionmolly i den siste starten, og med de startferdighetene 5-årshoppa viste i den siste starten kan det fort være snakk om en tidlig tethest (og da må hun regnes som en seriøs vinnerkandidat denne gangen).

I voldsomt fin fremgang er også 9 Aas Lynet, men det må klaffe litt på veien fra et litt sjanseartet innerspor fra 20 meter tillegg for at 5-åringen skal kunne gå helt til topps. Veldig fint inne i dette løpet står 4 Hokseng Rype (stod 40 meter bak vår favoritt sist de møttes!), og da synes vi at 4-årshoppa må vurderes tidlig denne gangen.

Vår rangering: A: 2 B: 8-6-7-9-4 C: 11-5-10-13 D: 1-3-12

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 144, 432 og 1370 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus