Foto: Kanal75.se

Festen fortsetter i Stockholm

Nordens største travdag står for tur søndag når 35 000 mennesker inntar Solvalla travbane i Stockholm. Sjekk våre V75-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips: Mjølner på vei tilbake
Trav Sørlandet: Spennende nachspiel i sør

Det ble en uløselig V75 for oss nordmenn under lørdagens V75-løp på Solvalla. Tre svenske vinnerkuponger kunne kvittere ut drøye 20 millioner kroner hver i det som ble en svært vrien V75. De få norske hestene som var i aksjon lørdag bet godt fra seg og både Mysterious og Gentle Tilly kunne ta med seg solide premier tilbake til Norge. Innleveringsfrist i søndagens V75 er kl 14.30.

Søndag er det altså Nordens største travløp som står for tur når Elitloppet skal avgjøres. To kvalifiseringsheat med åtte hester i hvert heat skal avgjøre hvilke åtte hester som får plass i finalen der gedigne 3 millioner SEK venter vinneren. Vår egen Yarrah Boko er med i leken, men har et trukket et blytungt åttendespor i sitt kvalifiseringsheat, og må i første rekke konsentrere seg om en finaleplass. For øvrig avløser det ene storløpet det andre denne søndagen og det er strålende sport hele veien. Vår hovedbanker finner vi i søndagens eneste kaldblodsløp der vi nordmenn har mistet dominansen.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Jan Olov Perssons 4 Hallsta Lotus har stort sett slått de norske hestene hver eneste gang de siste årene. Også på Bjerke nærmet lekte hesten seg til seieren. Bork Odin prøvde å ta imot fra tetposisjonen, mens Moe Brage fikk et perfekt løp i andre utvendig. Fra dødens var Hallsta Lotus likefullt overlegen vinner. Nevnte Bork Odin og Moe Brage prøver seg også i ettermiddag, men det går det ikke an å spille mot Hallsta Lotus, da han faktisk er bare klart best. Hallsta Lotus får neppe tet direkte, men det spiller trolig liten rolle. Uavhengig av posisjon underveis tror vi Hallsta Lotus og velkjørende Ulf Ohlsson er en siker vinner i V75-4.
Vår rangering V75-4: A: 4 B: 9-7 C: 3-6-2-1 D: 8-5

Goop styrer hele veien
Også i V75-5 byr vi på en banker. 3 Caddie Gallant er en riktig fin fireåring som dyktige Jorma Kontio har i sin varetekt. Det formelig lyser klasse av denne Love You-sønnen. I et fireårsløp inntil 400 000 SEK, har hesten trukket et perfekt tredjespor bak bilen og da er sjansen stor for at han sitter i tet på et tidlig tidspunkt. Caddie Gallant er en hest Timo Nurmos virkelig har tru på og han er optimist rundt sin hest. Vi er sikre på at den andre bankeren vår for dagen er god nok for en solid rekordforbedring – Ja vi er såpass tøffe at vi tror han går en lav 13 tid 2140m om han må. Med Sveriges mestvinnende kusk, Bjørn Goop, i sulkyen er også hesten i de beste hender. Til tross for at motstanden er bra, tror vi dette er et bra bankerspill.
Vår rangering V75-5: A: 3 B: 1-7-4-8 C: 10-9-12-5-11-2-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-1 - Fireåringseliten for hopper. 1609 meter autostart.
Mer Bjørn Goop kan det bli allerede i den første avdelingen. 3 Miss Shape ble for hissig i tet i årsdebuten på Axevalla for halvannen måned siden, så det er bare til å glemme det løpet. Har etter rapportene trent fint hjemme nå og på sitt beste vet vi jo alle hvilken traver dette er.

5 Only Kronos har gjort fine innsatser etter den lange vinterpausen og hun blir bedre og bedre for hvert løp hun får i kroppen. Sist gjorde hun jo et helt enormt løp i i finalen av Drottning Silvias pokal der hun tok ned lederen (stallvenninnen Oyster Kronos) fra dødens, men måtte se seg slått av to smygkjørte konkurrenter.

2 Miss Sue V. er Daniel Reden optimist med etter et fint løp i debuten på svensk jord. Til denne starten blir hun lettet i balansen noe som skal være en fordel. Klarer Reden å svare ut de som kommer utenfra tror vi han faktisk prøver å sitte foran denne gangen. 1 Unite D`Habern står interessant til og er sikret et gunstig løp. Gjorde et praktløp etter en liten galopp i Drottning Silvia sist og Åke Lindblom vant som kjent Harper Hanovers lopp lørdag (med ellevtevalget Winning Love).

10 Crys Dream var en av de bedre i USA under fjoråret, men hun har skuffet etter de forventningene folk har hatt til henne. Fra bakspor må det klaffe mye, men denne travermerra har en fryktelig kapasitet.
Vår rangering V75-1: A: 3 B: 5-2-1-10 C: 8-6-9-4

V75-2 - Elitloppet. Forsøk 1. 1609 meter autostart.
Det er sjelden vi har sett et så sterkt kvalifiseringsheat i Elitloppet og vår egen Yarrah Boko har dessverre vært ekstremt uheldig i sportrekningen og skal får det tøft med å være blant de fire første som får til finale.

Rapportene er at 1 Windsong Geant (vanskelig å få et inntrykk av starthurtigheten til hesten i Oslo Grand Prix - stod da i åttendespor bak bilen og ble ikke laddet med) løser kjappere enn Snazzy Milly gjorde i sin tid og da tar ingen en lengde på denne her. Om det holder er en helt annen sak, vi setter hesten ned som et sjettevalg i ranken.

Vi velger å sette 4 Sanity først. Supertraveren til Malin Løfgren har hatt en eventyrlig utvikling det siste året og unngår hesten dødens, er det bra vinnersjanse, selv om motstanden er steintøff. 6 Rapide Lebel er et monster av en hest, men han har ikke vært som best i det siste og at det kun var snakk om en jordblender som gjorde han så dårlig sist er trolig en dårlig unnskyldning. Nå kommer Europas beste hest ut med drasjekk noe som kan være en stor fordel med tanke på hans temperament når de kjører opp bak bilen. Fungerer han så er han en het vinnerkandidat.

3 Caballion er en fryktelig traver som galopperte fra seg seieren og en vinnertid på 09-tallet sist helg, men dessverre ble det galopp når det så ut som Fredrik B Larsson satt på løpet. I toppen feilfritt. 5 Sebastian K. er en nyttelse i banen, men tror neppe han når tet med flere raske på innsiden. Kan vinne, men det må klaffe.
Vår rangering V75-2:A: 4-6 B:3-5-7-1 C:8-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V75-3 - Elitloppet forsøk 2. 1609 meter autostart.
Vinneren av årets Oslo Grand Prix, 1 Commander Crowe, har vært helt enorm den siste tiden og klarer Christopher Martens å forsvare innersporet blir han svært vond å slå. Men vi er ikke hundre prosent sikker på at han klarer det og velger derfor å gardere.

7 Arch Madness var positiv på Bjerke når han satt fast med litt krefter igjen. I ettermiddag har Trond Smedshammer byttet seg selv ut med kuskegeniet Brian Sears, det er neppe noe minus. Mye avhenger hva som skjer inn på første sving – klarer Brian Sears å hente lengder på hestene inn forbi? Skulle han klare det kunststykket, så kan det bli seier.

2 Orecchietti er hesten Stefan Hultman vil vinne elitloppet med som femåring noe han klarte med pappa From Above i 2003. From Above-sønnen er en fryktelig maskin, men hesten har galoppert urovekkende mye i sine siste løp. På sitt beste blir ikke vi overrasket om han vinner, men tror det er større sjansen for at han tar finalen enn kvalen. 6 Iceland er som vanlig i sin beste form når det begynner å nærme seg slutten av mai måned. Stortraveren og Elitloppsvinneren fra 2010 til Stefan Melander er fryktelig kjapp fra start. Outsider.
Vår rangering V75-3:A: 1 B: 7-2-6 C: 4-3-5-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-6 - Femårsløp. 2140 meter autostart.
Trener Jorma Kontio hadde Elitloppsambisjoner med 1 Amaru Boko, men hesten har ikke vært som best i aksjonen i årets to første løp og derfor kom ikke hesten med. Gjorde en Gjorde dog en strålende opphenting til tredje på Solvalla i sin siste start (kun to lengder bak Iceland) og kapasiteten er skyhøy. Her er det svært god sjanse for tet og derfra er det en flott vinnersjanse.

4 Formula One har gjort alt riktig i år og virker som han har utviklet seg veldig i vinter. Kunne ikke rå på en brenngod Raja Mirchi på Bjerke sist, men holdt stilen helt inn. Yankee Glide-sønnen skal regnes med vinnersjanse hver gang han starter. 7 Amour D`Occagnes har vært litt på det jevne i årets starter, men Martens kan melde om noen svært fine treningsjobb etter det siste løpet og han melder om en hest som skal være på topp. Vi alle husker hvordan han imponerte i fireåringstesten under fjoråret. Kommer ut skoløs og selv om han står vanskelig til skal han helt klart regnes.

3 Non Solo Bar sprang litt i sin egen verden på Bjerke der han ble for hissig, men viste fart mellom galoppene. Fra en spennende utgangsposisjon er han aktuell på gardering.
Vår rangering V75-6: A: 1 B: 4-7-3 C: 2-6-5 D:8-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-7 - Fireåringseliten. 1609 meter autostart.
2 Kash`s Cantab har vunnet sportrekningen og sjansen for han sitter i tidlig i tet er stor. Fra tet kjemper Cantab Hall-sønnen klart best og formen er meget bra. Han var dyktig treer på Bjerke senest når han måtte dra opp angrepene i tredjespor i sisterunden.

5 Panne De Moteur er en av de bedre i årgangen og sist avsluttet han voldsomt etter trafiktrøbbel underveis. 8 Disco A.E har stor grunnkapasitet, men fra dette sporet må det selvsagt klaffe mye. Fra et bedre spor hadde vi ranket Scarlet Knight-sønnen først og det sier sitt mot denne gjengen. 3 Oasis Bi var meget positiv på Bjerke og vant etter en meget bra spurt ute i banen. Nå er det fremspor for Toss Out-sønnen og det er selvsagt en fordel.

9 V.C Chocoholic var positiv på Bjerke og hadde vel vunnet det løpet fra tet om kusken Trond Smedshammer hadde vært litt mer våken i sulkyen. Nå setter Brian Sears seg opp og startsporet er flott. 6 On Track Piraten har fått tre løp kroppen nå etter pause gjort det bra hver gang. Treneren selv, Hans R. Strømberg, setter seg selv opp som kusk i ettermiddag, det er et klart minus. Vi ser vele egentlig ingen sjanseløse hester i dette flotte løpet, ei heller Frode Hamres 1 Broadway Legs som endelig har trukket et fint startspor.
Vår rangering V75-7:A: 2 B: 5-8-3-9-6 C: 4-1-10-7

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør