OGP 2008
OGP 2008 Foto: hesteguiden.com

Finsk dobbel i Stockholm

Duoen Timo Nurmos/Jorma Kontio har hatt en pangstart på 2013 og søndag fikser de minst dobbeltseier

Kommersielt

Søndagens meny fra Norsk Rikstoto starter med V4 fra Täby galoppbane, før Solvalla overtar stafettpinnen med en meget flott V64-omgang. Til kvelden er det dobbelt V5 fra Sørlandets travpark.

At finnen Timo Nurmos gjør suksess som travtrener i Sverige er ingen nyhet, men starten på 2013 har vært enestående. Stallhestene hans har startet 103 ganger og vunnet 23 seire. Nesten 2,3 mill SEK er kjørt inn til fornøyde hesteeiere og i øyeblikket topper Nurmos både listen over antall seire og mest innkjørt. Med tanke på den steintøffe konkurransen som er i Sverige er det solid. Hans faste kusk Jorma Kontio topper på sin side også begge listene blant kuskene og står med 29 seire og nesten 2,7 mill SEK innkjørt.

I ettermiddag blir duoen hardt betrodd i fire av de seks V65-løpene og våre to bankere denne søndagen kommer begge fra den formsterke stallen med naturligvis Jorma Kontio som kusk.

Innleveringsfrister Solvalla
V64 kl. 15.10
DD kl. 16.35

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Knallgod i årsdebuten
Den første bankeren dukker opp i V64-2 og bærer navnet 7 Romeo Lavec. Love You-sønnen så lysende ut i årsdebuten på nettopp Solvalla for fjorten dager siden og blir ikke noe dårligere med det løpet i kroppen. 2640 meter er ikke noe minus og spor sju bak startbilen byr heller ikke på problemer. Her styrer nok Kontio tidlig fremover og trolig til tet og den kapable fireåringen skal legge dette feltet på rygg. Vi bankerspiller uten særlig tvil.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Kapasitet langt utover denne klassen
Også i V64-5 bankerspiller vi en hest fra Timo Nurmos. Også her dreier det seg om en fireåring som var lysende i debuten for Timo Nurmos. 2 New Approach innledet med to strake seire for Stefan Hultmann i fjor sommer, men fulgte ikke opp i de tre påfølgende startene. Hadde ikke startet på godt over fire måneder når hesten dukket opp i Nurmos-regi for fjorten dager siden, men var meget godt forberedt og så lekker ut. Har aldri startet på sprint, men kapasiteten til denne Prodogious-sønnen er nok langt større enn det beskjedne grunnlaget han bærer i dag og denne gjengen er han overlegen på kapasitet. Vi bankerspiller i V64-5/DD-1.

Også luringen fra Nurmos/Kontio
I V64-1 har favoritten 11 Ninepoints Ariel trukket et meget sjanseartet bakspor på sprint. Duoen Nurmos/Kontio har en formsterk dame i fireårige 3 Caddie Havanna i dette løpet. Hoppa har riktignok ikke vunnet noen løp enda, men forutsetningene i ettermiddag er perfekte. Caddie Havanna var bra treer lille julaften på Solvalla og fulgte opp med en flott andreplass på samme bane i årsdebuten for en måned siden. På tide å avlegge maidenship i ettermiddag da og hoppa er nede som et spennende fjerdevalg i spillet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør