(Hesteguiden.com)

First And Only?

Nettavisens lesere vant 355 000 kroner på våre foreslåtte spill forrige onsdag, men nei, det er verken første eller siste gang det skjer!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

De som har fulgt oss en stund på Sportspill har opplevd mange oppturer og nedturer, og det var en stor opptur vi fikk oppleve forrige onsdag på Bjerke.

Vi leverte strålende tips den dagen, og det resulterte i at våre lesere som kjent kammet hjem superfine 355 000 kroner til sammen på våre ferdigutfyllte kuponger.

Dette var et av mange store høydepunkter i Sportspill`s historie, men vi jobber på for å kunne slå rekorden (det blir dog ikke lett)! Den rekorden skriver seg så langt tilbake som til i desember i 2008, og den gangen kunne nemlig Nettavisens lesere gå i lukene å hente ut til sammen svimlende 1.6 millioner kroner på våre spilleforslag!

Vi fikk nemlig en superklaff i V75 på Drammen travbane rett før jul den gangen, og undertegnde (som også var ansvarlig for de tipsene) kan huske at de som spilte vårt minste spilleforslag på 120 kroner ved den anledningen, kunne kvittere ut rundt 17 300 kroner (63 stk. som leverte det)! Det viser at det er store muligheter, og vi har i hvert fall tenkt å gjøre et forsøk på å slå den rekorden!

Det skjer neppe på Bjerke i kveld, men vi har prøvd å gjøre vårt beste for at våre lesere skal få en ny spennende, og forhåpentligvis innbringende onsdagskveld! Vi satser på å gjenta suksessen fra forrige onsdag, og det skal 10 First And Only prøve å hjelpe oss med i den andre avdelingen. 4-åringen har virkelig løftet seg i ny regi i høst/vinter, og i kveld jakter formbomben i løpet årets femte triumf.

Vi tror den sitter klokkerent mot svært passende motstand i kveld (ned minst en klasse etter vårt skjønn), og vi kan nok prise oss lykkelig over at det ble galopp i den siste starten. Avsluttet nemlig strålende til tredje på 16.9 full vei etter stort terrengtap innledningsvis den gangen, og vi er stygt redd for at han hadde tatt ned vår banker Valley High (som ikke var på topp for dagen), i en feilfri utgave ved den anledningen.

Dette er det første løpet i finalen for de stallansatte i Waba Gruppen-serien, og kvaliteten på de aller fleste av hestene i dette løpet er ikke så mye å skryte av. Vi tror således at velkjørende Dag-Sveinung Dalen tar første stikk i denne finalen, og dermed skaffer seg et godt utgangspunkt, før det hele avgjøres i V65-5. Dalen har vunnet 38 løp denne sesongen, og med litt flyt frem mot nyttår, passerer han to millioner kroner innkjørt.

Vår rangering V65-2: A: 10 B: 8-12-2-3-7 C: 4-1-5-6-9-11

PS!Nederst i denne artikkelen finner dere vårt store abc-system i V65 på 1860 kroner, og alle de fire kupongene kan dere får kjøpt der!

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.00
DD kl. 20.25

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-1, 2140 meter voltestart
Et flott 3-årsløp for kaldblodshester i DNT`s unghestserie med 50 000 kroner til vinneren innleder kveldens V65-løp, og her synes vi det er bare å krysse av så langt lommeboken rekker. Vi synes løpet ser vidåpent ut, men en naturlig favoritt skal 7 Viking Faks være snakk om. Innsatsen til sølv på flotte 30.9 full vei i den siste starten var strålende, og Mjølnerød-traveren er åpenbart i rivende utvikling. Det er normalt snakk om en topp vinnersjanse, men urutinerte unghester er ikke til å stole på.

Sitt klart beste løp så langt i karrieren gikk 9 Heimly Odin til sølv på 32.2 full vei i den siste starten, og ved den anledningen hadde ikke Moe Odin-sønnen den helt rette flyten underveis. Tapte kun for gode Sterkar da, og vi tror på en topp vinnersjanse i en feilfri utgave for Brækken-traveren i kveld. Vi har blitt imponert av 10 Lome Oda så langt, og i kveld jakter den sterke 3-årshoppa årets tredje triumf. Tøft i mot denne gangen, men vi tror Kihle-traveren duger godt (virker veldig seig til å holde farten oppe).

En veldig spennende start etter lang pause gjør 5 Lille Jerkeld, og vi synes 10-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger. Viste veldig fin kapasitet før hvilen (gikk 32.4 full vei som best), og Kolnes-traveren kan ha utviklet seg mye siden den siste starten i august. Det ser ut som om kretsen rundt 15 Rams Lilja har ventet inn dagens oppgave (perfekt inne på pengene i løpet), og 3-årshoppa er veldig god på sitt beste. Det er opp minst en klasse for 11 Valle Jerven (vunnet tre strake), og han blir overspilt i kveld.

Vår rangering V65-1: A: 7 B: 9-10-5-15-11 C: 3-6-1-4-8-14-12-13-2

V65-3, 1640 meter voltestart
Th. Gjølstads Minneløp for 3-årige kaldblodshester med hele 75 000 kroner til vinneren har vi å se frem til i den tredje avdelingen, og vi synes vinnerkandidatene er mange (kun to hester som ikke kan vinne etter vårt skjønn). En meget spennende start i regi Lars O. Romtveit gjør 7 Nordby Ask, og i en feilfri utgave blir trolig ikke nestfavoritten lett å stoppe.

Vant Sørlandets 3-årscup overlegent på 29.2 full vei i august tidligere i år, og det sier sitt om kapasiteten på den hesten. Rotet mye nå på slutten, men treningsrapportene i ny regi er meget gode og kusk Solberg er optimist. Vi synes 5 Våler Oda var tapper til tredje på 30.1 full vei i et relativt tøft 3-årsløp i den siste starten, og Antonsen-traveren trekker trolig klar fordel av at det er sprint i kveld.

På lengste tillegg står 8 Timian Scott, og det ser litt tøft ut å hente hhv 20 og 40 meter på disse hestene. Vi synes dog 3-åringen var veldig god i den nest siste starten (sølv på 31.6 full vei), og han blir kuskeforsterket med Vidar Hop i kveld. Litt spennende til på strek står 1 Moe Braga (nå strøket!), og vi ser ikke helt bort i fra at 3-årshoppa leder rundt om (gikk fine løp i Norsk Oaks tidligere i høst).

Vår rangering V65-3: A: 7 B: 5-8-4 C: 3 D: 2-6

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V65-4/V5-1, 1609 meter autostart
Et flott sprintløp for kaldblodshester i relativt høyt grunnlag støter vi på i den fjerde avdelingen, og meget stor favoritt med sine 72 % blir 3 Friskus. Toer på fine 26.3 over aktuell distanse i den nest siste starten, og i den siste starten ble det seier på en tilsvarende tid på samme distanse. Den siste triumfen kom i enkelt lag, og vi garderte hesten da. Det gjør vi også i kveld, da vi synes dagens konkurrenter er av den litt tøffere sorten.

Det står også mange startkjappe hester rundt Moe-traveren i kveld, og da kan det fort gå litt over styr for den litt hissige 5-åringen. Vi stoler således ikke på ham, og vi tyr til noen garderinger på samtlige spilleforslag. Vi tror 7 Hjelset Lissi får overta føringen fra 5 Jarli Mai ut av den første svingen, og da må i så fall Killingmo-traveren tilmåles solide vinnersjanser.

Hun trengte løpet etter lang pause i den siste starten, og kan forventes kraftig forbedret til kvelden dyst. 18-prosenteren i spillet banket til med en overlegen sprinttriumf i debuten for Killingmo i januar, og hun holdt siden strålende form utover vinteren. Vi synes 4 Henrik var veldig positiv til fjerde på 27.9 full vei i den siste starten, og sprint skal være en klar fordel (sprintet fine 24.6 i den femte siste starten) i kveld.

Vi står på de tre førstnevnte på våre tre minste spilleforslag, mens vi på systemet også får plass til 5 Jarli Mai (virker dog totalt formløs, men på sitt beste speeder hun fort til slutt med løp på lang vent), 6 Remsvarten (viser stadig stigende form, men 8-åringen er ikke lett å vinne med), 8 Ra Tina (positiv sist, men sporet er sjanseartet) og 9 Faste Hellin (vant sist, og 10-åringen er en habil sprinter på sitt beste).

Vår rangering V65-4/V5-1: A: 3 B: 7-4 C: 9-5-6-8 D: 1-2-11

V65-5/V5-2, 2100 meter autostart
Det andre løpet i finalen av Waba Gruppen-serien for de stallansatte venter oss i den femte avdelingen, og vi synes fem hester skiller seg mye ut. Storfavoritt blir 4 Pas På Jokum med sine voldsomme 80 %, men vi får oss ikke til å stole på 5-åringen. Han ble fyrt fryktelig av fra start mot tet ved begge sprinttriumfene forut for den siste starten, og sist kokte det helt over.

Reiste i en heidundrende galopp fra start da, men det var lite å si på opphentingen til femte på 16.5 full vei. Midtfjeld-traveren har galoppert i to av de siste fire startene, og da synes vi ikke han forsvarer sine 77 % i kveld. Ny kusk Truls Glittum er neppe noe pluss (trolig en fordel å kjenne denne hesten litt), og da tyr vi til noen garderinger.

Kraftig forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 9 Astor Sund, og han avsluttet flott til fjerde på 15.9 full vei i den siste starten. Veldig på vei opp i form er også 12 Runrig, og vi tilmåler den kapable 5-åringen solide vinnersjanser, på tross av sporet. Det blir trolig litt tempo på dette løpet, og det vil han trekke fordel av til slutt.

Vi synes 6 Northern Territory har avsluttet gnistrende i alle løpene 7-åringen har gått i høst/vinter, og vi synes 15-prosenteren i spillet bør vurderes tidlig i kveld. Har igjen vært litt uheldig med startsporet, men det er vinnerform i denne krabaten nå. Muligens er ikke formen helt på topp på 3 Pole Position, men på sitt beste skal han kunne duge godt i et løp som dette (kusk Herman R. Tvedt er også av de bedre kuskene i løpet).

Vår rangering V65-5/V5-2: A: 4 B: 9-12-6-3 C: 2-10-11-5 D: 8-1

HTML EMBED

V65-6/V5-3, 2100 meter autostart
Et flott eliteløp for varmblodshester avslutter denne V65-rebusen, og normalt gjør to herlige 5-åringer fra kvalitetsstallen til Frode Hamre opp om den gjeveste sjekken. Vi snakker da om duoen 4 Acolyte Hanover og 5 Winmecredit, og det er klar fordel førstnevnte slik sporene er fordelt. Begge har tjent over en million kroner i år, og det ser ikke ut til at de lar seg stoppe av noe (Hamre har virkelig funnet resepten).

Vi tror 4 Acolyte Hanover blåser til tet, og hvis ikke det er avtalt på forhånd, ser vi ingen grunn til at kusk Vidar Hop skal slippe føringen til stallkompisen. Vel i tet skal Windsongs Legacy-sønnen tilmåles solide vinnersjanser, og vi bankerspiller på våre to minste spilleforslag samt i DD-spillet. Strålende ved triumfen på 12.3 over en sprint i den nest siste starten, og sist bekreftet han toppform ved å vinne et langløp.

Vi synes 5 Winmecredit yter klart best i front (og da satser muligens Frode Hamre hardt ned startsiden for å kunne erobre føringen), men vi tviler litt på at Credit Winner-sønnen henter en lengde på vår favoritt. Da blir det etter alt å dømme rygg leder, og da blir det sjanseartet. Solid ved tettriumfen på fine 12.8 i surt vær på Forus i den siste starten, men vi krysser først på våre to største spilleforslag i kveld.

V5 er et annet spill, og når vi har en banker i finalen i den spilleformen, får vi også plass til 10 Photo Bear på våre to største spilleforslag der. Vi synes dog ikke 7-åringen har vist virkelig form på lenge, men kapasiteten er udiskutabel (det må dog akutt formsvikt til på stall Hamre for at han skal kunne vinne). På vårt største spilleforslag krysses også formsterke 9 Lorne Elijon Gatling, men da stenger vi butikken.

Vår rangering V65-6/V5-3: A: 4 B: 5 C: 10-9 D: 6-7-1-2-3-8

V5-4, 1609 meter autostart
Vi støter på et vidåpent sprintløp for kaldblodshester i V5-4, og for å være på den sikre siden, helgarderer vi på samtlige spilleforslag. Stabilt god form har 1 F.H. Eiken holdt i høst/vinter, og fra tet/rygg leder skal 7-åringen tilmåles solide vinnersjanser. Vi er dog fortsatt litt tvilende til stridsmoralen, og til å stole på er da ikke favoritten. Vant etter smygreise i den siste starten, mens han firte litt fra tet i den nest siste starten.

Spurtet inn til seier i den nest siste starten gjorde 11 Tele Viking (mens han ga seg fra tet i den siste starten), og dersom det klaffer med fine rygger til ut i oppløpet, kan 4-åringen bokføre årets tredje triumf. Kan dog ikke gjøre noen ting selv underveis, og da blir det sjanseartet. Fartsfyllte 9 Seval varslet endelig form i den siste starten (tredje på 30.4 full vei), og sporet er helt perfekt for den speedige 8-åringen i kveld.

Det er intet å utsette på kapasiteten til 5 Raukvin, og i en feilfri utgave skal 6-åringen være av de bedre i dette løpet. Det skal også 10 Skofteblesen være, men formen er dunkel der i gården (svak sist). Det samme kan nesten sies om 3 Tangen Jerkeld (urdårlig nå på slutten, men kapasiteten er fin), mens 6 Kampen Blessen (habil sprinter på sitt beste) og 12 Gårder Eldina (på gang) også bør vurderes tidlig.

Vår rangering V5-4: A: 1 B: 11-9-5-10-3-6-12 C: 2-4-7-8

V5-5, 2140 meter voltestart
Et varmblodsløp hvor de aller fleste av deltagerne holder dunkel form avslutter denne rebusen, og vi synes 3 Karamell Broline har et rent gaveløp. Hun blåste til tet i et V75-løp i Bergen mot langt mer startkjappe hester enn hun støter på i kveld i den siste starten før litt hvile, og vi kan ikke tro at offensiv kusk Tom E. Solberg misser teten med Pine Chip-datteren denne gangen heller.

Killingmo-traveren har ingen fordel av distansen, men hvem i all verden skal lage tempo på dette løpet underveis (ikke mye ”mat” igjen i de øvrige i dette løpet)? Vi kan ikke få øyet på noen i dette løpet som er tøffe nok til å kunnne ofre seg i ”dødens”, og da blir det trolig ”gåsegang” underveis. Vi tror således at favoritten stikker unna på lette bein til slutt, og hun blir dermed vår V5-banker for kvelden.

Hun fikk femte på fine 15.4 i et V75-løp i den siste starten fra tet (svært gode Carpe Emmanova var fjerde i det løpet...), og i den fjerde siste starten viste hun at hun også takler dagens distanse utmerket på full form ved å bli tredje på 17.0 full vei bak gode Miraflores&Co (det var også i V75). Klart enklere i mot i kveld, og vi synes et bankerspill er på sin plass. Vidåpent ellers, slik vi ser det.

Vår rangering V5-5: A: 3 B: 2-5-4 C: 8-9-6-7-1

Stort abc-system i V65!
Innleveringspris, kr. 1860.- (over fire bonger)
Stamme 4200 rekker (12*1*5*7*5*2)
A: 7 B: 5-9-10-11-15 C: 1-3-4-6-8-14
10 First And Only
A: 7 B: 4-5-8 C: 3
A: 3 B: 4-7 C: 5-6-8-9
3-4-6-9-12
4-5

Hvis vinnerne er å finne på stammen må vi ha inn Enten minst en A-hest eller at vinnerne er å finne på B-hestene for å få V65!

Utfylling:

Bong 1, kr. 350.- (a*abc*abc)

HTML EMBED

Bong 2, kr. 770.- (bc*a*abc)

HTML EMBED

Bong 3, kr. 440.- (bc*bc*a)

HTML EMBED

Bong 4, kr. 300.- (b*b*b)

HTML EMBED

Lykke til!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør