Foto: Hesteguiden.com

Flotte spilleløp i Bergen

Til tross for at vi må stole på to favoritter på Bergen travpark som bankere, har vi noen også noen herlige objekter å by på.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
V65 Gävle: En verdensstjerne vender tilbake
Lunsjtrav Bjerke: Lyset er på
Oddstips: Zlatan kan ikke berge oss i dag

Torsdag er det nok å henge fingrene i for oss travspillere. Det starter med V4 fra Jägersro i Malmö og fortsetter med lunsjtrav fra Bjerke travbane. Til kvelden er det V65 fra Gävle og ikke minst dobbel V5 fra Bergen. Vi har som vanlig tips og kupongforslag til samtlige.

Ny klaff!
I lunsjen på Bjerke tidligere i dag ble det flott klaff på våre tips, og totalt spilte vi inn 7 336 kroner! Flotte 2 969 kroner tilbake på vårt mellomste V5-forslag på 540 kroner, og de som spilte vårt DD-forslag på 300 kroner kunne inkassere fine 1400 kroner!

Innleveringsfrister Bergen
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.45

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Vi har som så ofte før hatt en grundig gjennomgang av de åtte V5-løpene på Bergen travpark med Travparkens ledende kusk, Svein Ove Wassberg. Wassberg jr er usedvanlig godt pålest og for oss som skal levere gode tips til trav-Norge er det en fornøyelse å kunne gjøre forberedelser sammen med en så godt forberedt kusk.

Men verken undertegnede eller Svein Ove kan trylle og vi bruker derfor to favoritter som bankere i henholdsvis V5A og V5B. Men fortvil ikke, så sent som på Bjerke for fjorten dager siden vant de største V65-favorittene, likevel stoppet V65-utbetalingen først på drøye 170 000 kroner.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Radarparet Kåre Refsland/Åsbjørn Tengsareid triller frem vinnere på løpende bånd og torsdag får vi se elitetraveren 9 Tin Tveiten for første i regi denne duoen. Vi stormvarslet for hesten sist på Biri og da avsluttet hesten strålende fra køen til andreplass (bak en sykt god Lykkje Odin). Møter jo en helt annen verden av hester i Bergen og med kun ni hester til start, kommer Tin Tveiten til få et fint løp underveis. V5A-spillet er kjemisk fritt for andre bankerkandidater og en av Norges aller tryggeste bankerkusker (Åsbjørn Tengsareid) får dermed tillit bak Tin Tveiten i V5-1A.
Rangering V5-1A: A: 9 B: 8-3-2 C: 5-4-1-7-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Veien til tet ligger åpen
Undertegnede har aldri lagt skjul på at han liker å spille toppkuskene som banker, men noen ganger må man gjøre et unntak. Rolf Tvedt er ikke vår favorittkusk på Bergen travpark, men Tvedt'en har i årevis fått frem gode travere. Nå er ikke 4 Zarbaro Boko på hans stall, men han er fast kusk bak Nordhordlands-hesten. Den seksårige vallaken har vunnet 13 av 26 løp i 2011 og 2012 og er altså en skikkelig vinnerhest. Hesten var rett og slett lysende i seiersløpet nest sist og spant rundt Travparken på 13.6/1600m. Også sist ble det helenkel seier.

Hovedutfordrerne 12 Deep Sea Dream og 8 Down Under har tapt sportrekningen kontra storfavoritten og veien til tet ligger åpen for Zarbaro Boko. Da blir han ikke lett å slå og i en ellers meget utfordrende V5B-omgang blir Zarbaro Boko vårt holdepunkt.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 4 B: 12-8 C: 1-10-6-11-9-5-7-3-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2A - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Man skal lytte til erfarne fjellfolk og når Svein Ove melder at han er optimist med 4 Amiral Godiva tar vi rygg og setter fireåringen først. Sprint er et klart pluss og Svein Ove satser mot tet her. Det er det ikke sikkert han får, men uansett er hesten spillbar her som et femtevalg og foreløpig bare markert på 10%

2 Pedro D.K. er ny i Norge og hos Geir Mikkelsen. dansken er litt vrien å plassere første gang ut, men merittene er bra fra Danmark og Mikkelsen har prestert mange fine danskeimporter de siste årene. 7 Perhaps Dalimo står med fire seire på sine fem siste starter og tre strake nå. Fra spor sju på en rask sprint mot skjerpet motstand, setter vi hesten ned som et tredjevalg torsdag. 6 Barnacle Boy er kommer i trening hos Odd Storetvedt fra Bo Westergaards stall. Varierte voldsomt i regi Bo Westergaard, men var knallbra de få gangene han virkelig fungerte.

Ove Wassberg varsler at han kommer til å sitte foran dersom han klarer å forsvare innersporet med 1 Steamer. Denne vallaken er slett ikke verst og selv om han skulle bli overflydd, vil han får et fint løp. Et lite obs også på 9 Ettie Migliore dersom vallaken får smyge med innvendig her. Vi har hatt gode rapporter på denne og slipper han ikke helt enda.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 2-7-6-1 C: 9-3-8-10-11-4-12

V5-3A - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Det er vanskelig å ikke sette 7 Haukeli Hildur først i dette 30 000 kroners løpet. Fireårshoppa til Odd Storetvedt har ventet på dette løpet og står flott inne på penga. Men er sårbar dersom han må brukes for mye underveis og da skal det garderes.

Annonse: Rolf Lerum går ikke på Haukeli Hildur i V5-3A, han har sett noe helt annet og byr på en herlig delikatesse

5 Vikar var voldsomt forbedret på Forus sist og dersom hesten ikke taper for mye fra start, er han en tøffing i sisterunden. Skal tidlig på. 15 Sjefsanna varslet form nest sist og gikk glipp av en 29-tid da. Sist kom seieren etter ledelse fra start til mål. Førti meter tillegg er ikke enkelt, men Svein Ove Wassberg vet hvordan han må disponere hoppa. 1 Grøtte Troll skuffet ved å tape for Gam Jarl sist på Forus, men ble kjørt på sikkerhet. Fra strek vil Djøseland-hoppa lede lenge.

13 Espeset Oda var god sist, og hadde trolig vunnet dersom hun ikke hadde blitt sjenert ut mot oppløpet. Hoppa er kvikk i vei og kan vinne dersom hun får gode rygger underveis. 6 Vinterfaks stod helt feil til i Drammen sist, nå er det tilbake til Bergen og ikke minst Åsbjørn Tengsareid i sulkyen.
Rangering V5-3A: A: 7 B: 5-15-1-13-6 C: 14-9-2-4-12-8-10-11-3

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1600 meter autostart.
En feilfri 7 Vestpol Casper blir trolig ikke lett å slå i dette løpet, men hesten har galoppert seg bort i sine tre siste starter og holder således usikker form. Meget god V75-vinner femte sist på Sørlandet og helt nede på 25.3 fjerde sist på Forus. Han må bli førstevalget, men noe sikkert kort er det ikke.

10 Alsaker Torres trener i følge den faste kusken Ronny Halvorsen strålende, men får det ikke ut i løp. Derfor har den godeste Halvorsen engasjert Svein Ove Wassberg denne torsdagen for å se om det kan hjelpe. Fireåringen hang svært godt med Norgeseliten tidligere i år og da må vi obse tidlig her. Svein Ove får som kjent fart på det meste. 4 Loke Faks bankerspilte vi sist, med fasit i hånd var det skivebom aldeles, all den tid vi glemte den sannsynlige tethesten Sjefsanna som vant enkelt. Nå var Loke Faks langt under pari den dagen, trener Lars Tore Hauge mener den krevende banen var årsaken den dagen. Loke Faks er en mulig tethest her og forsvarer seg godt derfra.

Langt under pari sist var også 1 Solberg Jerkeld, men han var tilsvarende bra nest sist. Fint startspor her og skal på bongen. 9 Reidunn ledet lenge mot svært gode hopper sist, men trøtnet litt i sluttfasen. Reidunn er garantert mye bedre med ryggløp og har vunnet med Kristine Kvasnes tidligere i år. Vinneren skal være fanget på disse fem.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 7 B: 10-4-1-9 C: 2-6-5-12-8-3-11

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Torsdagens prøvelse for spillerne, femten kaldblodshester fra tre distanser og den som har tjent mest er 15 Jossejerven med 18 000 kroner innkjørt. Vi har fått gode rapporter fra Svein Ove Wassberg på 8 Dag Silja som trener veldig fint. Som datter til kapable Dag Terna er hun nesten like usikker som mora, men fartsressursene er bra og nå begynner hoppa så smått å stabilisere seg og Wassberg senior er gode på slike urutinerte hester. Nede som et sjettevalg i spillet og det liker vi.

3 Saltejenta kommer fra Kjetil Djøselands stall og da vet vi at det finnes kapasitet, men også stor galopprisiko. De som har anledning sjekker naturligvis varmingen på denne. Det kan være så enkelt at Kjetil Djøseland styrer dette fra start til mål. 7 Fakseflya galopperte i seierskampen sist (Vinterfaks vant). Trener i følge Odd Storetvedt som en vinner og fra et fint springspor skal hun selvsagt tidlig på. 6 Nuggards Juni testet Svein Ove i et hurtigjobb tidligere i uken, men han fikk ingen seiersfeeling.

4 Lyngens Obelix fungerte dårlig sist, men har vist overlydsfart i trening. Fjerdespor volte er nesten garanti startgalopp, men på bred gardering er fireåringen aktuell. 15 Jossejerven er ingen sporklatrer, men rask og travsikker. 14 Heim Sjura og 12 Hartveit Gulle er ikke verst om de holder seg unna galoppen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 8 B: 3-7-6-4-15 C: 14-12-10-9-11-13-1-2-5

V5-3B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Fryktelig laber kvalitet på V5-3B, der de fleste hestene er best fra start og tilsvarende dårlig tilslutt. Men beste hesten er det neppe tvil om, det må være 6 Kings Way som er en "mil" bedre enn raden. Sprint er kanskje et lite minus, men Åsbjørn Tengsareid håndterer det meste.

5 Staro Extra Bonus vant tre løp på rappen tidligere i år og har litt oppdadgående form igjen nå og fra et fint femtespor bak bilen skal vallaken tidlig på. 7 B.B.S. Bigbeauty blåser trolig til tet, men har tilsynelatende helt mistet formen. Her er dog motstanden så svak at vi setter henne tidlig på. 12 Tarantino står egentlig helt iskaldt til, men de beste kuskene løser det meste, også dårlige spor.

3 Yamina Limburgia obset vi for sist etter en svært positiv spurt nest sist, men hoppa ville ingen ting da. Sprint er garantert en fordel. Det ligner to hester eller alle dette.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 5-7-12-3-4 C: 9-10-8-11-2-1

V5-4A/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Den såkalte varmblodseliten i Bergen og vi skriver såkalte for her er det ikke veldig mange som vil til mål. Vi bankerspilte 9 Warwick R. for fjorten dager siden på Bergen travpark, men hesten ble overflydd av Luigi og måtte trave i dødens. Det ble for tøft, men Warwick R. holdt koken flott til tredje. Nest sist spurtet hesten strålende og vi setter hesten først her også, nå blir det ryggløp.

11 Santiago hadde vunnet uansett sist i følge Svein Ove og så sprekere ut enn på lenge. Har imidlertid dårlige rygger fra start her, men se likevel ikke bort fra at Wassberg junior tar en frekkis fra start og kommer seg til tet etter 300 meter (dersom 12 Omer trøbler i startfasen). 7 Super Fest Boy var urdårlig nest sist i sitt comeback i Bergen. Noe bedre sist, selv om angrepet ebbet ut litt tidlig. Fra springspor kan muligens Tengsareid komme seg tidlig foran, men hesten er ikke noe lyn fra start.

5 Montana F.H. er det trolig mer enn 50% sjanse for startgalopp for når det er snakk om voltestart. 4 Shining Lantern holder grei form, men er ikke i nærheten av sitt beste. Det er heller ikke 1 Macho som var direkte svak sist tross et perfekt løp.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 9 B: 11-7 C: 5-4-1-13-2-8 D: 3-10-12-6


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør