Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Fredrikstad må ha poeng

Nesten skjebnemøte for Fredrikstad hjemme mot Aalesund i kveld, men vi velger svensk for tredje dag på rad. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
Lunsjtrav Leangen: En super lunsj
Dobbel V5 Bjerke: Bjerke byr på helaften

Mandagens langoddsprogram inneholder 26 spilleobjekter, der halvparten er hentet fra svensk fotball. For øvrig er det altså et meget spennende oppgjør mellom Fredrikstad og Aalesund i Tippeligaen, det spilles to kamper i Primera og det er også kamper fra Frankrike, Tyskland, Finland og Polen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Erzgebirge Aue - FC Köln
2. bundesliga og et oppgjør mellom to lag som ikke har fått noen god sesongstart. Hjemmelaget står med ett poeng på sine to første, mens FC Köln har måtte nøye seg med to poengdelinger. Flott opptur i cupen for Aue sist helg med solide 3-0 hjemme over Bundesligalaget Eintracht Frankfurt (3-0). Köln på sin side sleit seg inn til 2-1 seier borte over 3. bundesligalaget Untehaching. Dette er nok jevnere enn det oddssettingen indikerer og 2,70 på hjemmeseier og at Aue fortsetter trenden fra cupkampen mot Frankfurt er et klart langskudd for oss.

Dagens avslag
Fredrikstad - Aalesund
Kriserammede Fredrikstad mot bortesvake Aalesund i kveldens direktesendte TV2 Zebra-kamp. Med seieren til Sandnes Ulf søndag, er det nå fire poeng opp til kvalifiseringsplassen og fem poeng opp til sikker plass for Fredrikstad som har fæle 1-0-4 på sine fem siste og 2-13 i målforskjell. Har gått målløse av banen i fire av disse kampene. 3-1-5 er tallene hjemme i Fredrikstad. 0-4-5 er de begredelige tallene for Aalesund på bortebane. Hjemmelaget har solgt to av sine beste spillere og dette ser svært åpent ut på forhånd, der man kan argumentere for alle utfall. Et soleklart avslag for oss.

Dagens spill
Djurgården innfridde med 3-1 hjemme over Helsingborg lørdag, mens Häcken banket serieleder Elfsborg 4-2 søndag i en feiende flott fotballkamp. Begge til over to i odds og for tredje dag på rad prøver vi oss på svensk fotball. Men i kveld må vi ty til en dobbel.

Brage - Jönköpings Södra
Superettan og møte mellom mellom lag nummer åtte og ni på tabellen. Det er 16 lag i Superettan, de to nederste rykker ned, mens lag 13 og 14 må ut i kvalik. Brage på åttendeplass med 26 poeng har bare tre poeng ned til Assyriska på 13. plass, mens Jönköpings Södra på plassen bak kun har to poeng ned, så det er jevnt og begge lagene er altså i faresonen.

Brage måtte se seg slått 0-1 av serieleder Öster torsdag etter baklengsmål imot tre minutter før slutt, i en kamp laget hadde fortjent poeng. Hjemme har laget vunnet tre av de fire siste og totalt er tallene hjemme på Domnarvsvallen 4-3-3. Nordmannen Mats Cato Moldskred (tidligere Os og LøvHam) spilte hele kampen mot Öster og har startet tolv kamper for laget denne sesongen og står med to mål. Med mannskapet til Brage ser det bra ut, bortsett fra keeper Gerhard Andersson som måtte ut med hodeskade sist og ikke rekker kveldens kamp.

Bortesvake (2-2-6) gjorde en flott snuoperasjon mot serietoer Brommapojkarna onsdag da laget snudde 1-2 til 3-2 seier. Men borte står laget med meget svake 0-2-5 på de sju siste og det er altså på eget gress laget tar poengene sine. I kveld må Dennis Östlundh (m) som ble matchvinner onsdag sone karantene, mens Dustin Corea er skadet.

Hjemmebanefordel er ofte avgjørende i slike kamper og vi setter pengene på Brage til 2,10 i odds. Kampen kan ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Brommapojkarna - Halmstad
Fantastiske 10-0-0 på ti hjemmekamper for Brommapojkarna som altså ikke har avgitt ett poeng hjemme på Grimsta. Men med svært moderate 4-0-6 på bortebane er laget ni poeng bak den suverene serielederen Öster når ti serierunder gjenstår. De to øverste lagene rykker direkte opp og det er nettopp kveldens motstander Halmstad som ligger på tredjeplass med 38 poeng (fire poeng bak BP). Brommapojkarna har ingen problemer med sitt mannskap og kan stille med sine beste folk.

Halmstad er som BP et utpreget hjemmelag og står med 8-2-0 hjemme i Halmstad, men betydelig mer ordinære 3-4-4 på bortebane. Tre seire på sine fire siste, men motstanden har ikke vært den beste. Med mannskapet ser det greit ut.

10 strake hjemmeseire for Brommapojkarna altså som tar et langt skritt mot direkte opprykk i kveld. 1,95 i odds på et lag som ikke avgir poeng på eget gress lokker, ikke minst siden Halmstad er så middelmådige borte.

Vi spiller BP i en dobbel med Brage og får da en mandagsdobbel til 4,10 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag mandag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 106 Brage - Jönköpings Södra 2,10 3,05 2,70
Kamp 110 Brommapojkarna - Halmstad 1,95 3,10 2,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør