Frode Hamre og superhoppa kan vinne

Meget prestisjefylte Ulf Thoresens minneløp er høydepunktet under søndagens V64 på Jarlsberg og Frode Hamre kan sitte på vinneren. Sjekk våre V64-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag
V5 Jarlsberg: Pebbe tar vorspielet
Tippetips: Kommer ca 11.00
Oddstips 1: Poengene blir i Ålesund
Oddstips 2: Ranheim imponerer

Innleveringsfrister Jarlsberg søndag:
V5 - kl 13.15
V64 - kl 15.00
DD - kl 16.40

Det er sportslige perler på rekke og rad når Jarlsberg travbane i Tønsberg avrunder sisn store travuke denne søndagen med internasjonal V64-omgang og forventet høy omsetning. Det store høydepunktet er naturligvis Ulf Thoresens minneløp for treårige varmblodshester som lokker med velvoksne 600 000 kroner i førstepremie. Men også ved siden av dette løpet er det en rekke sportslige godbiter å se frem til.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Frode Hamre vant Ulf Thoresens minneløp i 2002 med Hot Chili Pepper og har muligheten også i år med superhoppa Xquisite Chocolate. Vi tror hoppa har bra sjanse, men hun møter noen råsterke konkurrenter og vi finner vår V64-banker i V64-4 som er hoppeavdelingen av Ulf Thoresens minneløp.

PS. Før V64-spillet starter avvikler Jarlsberg en V5-omgang. Analyse av de fem løpene og spilleforslag til denne V5'en finner du i en egen artikkel.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

+

I det løpet kunne naturligvis Xquisite Chocolate startet, men Frode velger altså å ta sin superhoppe ut i den åpne avdelingen, som både har en mye høyerer førsttepremie og ikke minst større prestisje. I hoppeavdelingen synes vi 5 Proud Wood har en svært fin oppgave sammen med sin dyktige trener Arnold Mollema. Nederlenderen har feiret mange triumfer på norske baner opp gjennom årene og slik Proud Wood har levert i de tre siste startene, synes vi hun skiller seg klart ut. Proud Wood var uheldig på Bjerke, men avsluttet flott til fjerde. Nest sist på Solvalla gjorde hun et toppløp til andre bak Stefan Melanders vidunder, Nato Dream, og sist i Frankrike gjorde hoppa et nytt toppløp etter en dårlig start. Motstanden søndag er naturligvis bra, men i forhold til de foregående startene er det nok litt enklere. Det er en eller mange i Ulf Thoresen minneløp, hoppeavdeling, vi velger en og bankerspiller 5 Proud Wood i V64-4.
Rangering V64-4: A: 5 B: 4-1-8-9 C: 3-10-2 D: 7

Frode får kamp
Det er nesten umulig å ikke sette 6 Xquisite Chocolate i Ulf Thoresens minneløp. Vi gjør det først og fremst fordi hoppa er helt eksepsjonelt startrask og fra tet må Hamre-hoppa ha en solid vinnersjanse. Full vei behersket hun strålende femte sist på Klosterskogen, men det er uansett et lite spørsmålstegn at distansen er 500 meter lenger nå enn på Bjerke og på Forus. Motstanden er kvalifisert naturligvis, men vinnersjansen må være bra.

Vi hadde dog trolig satt 1 Nato Dream først fra et annet spor. Stefan Melander har hatt en helt eventyrlig flyt på sin stall de siste månedene og storløpsseirene renner inn. Stefan sjøl er usikker på hvor godt Nato Dream kan løse fra start, men svare ut favoritten Xquisite Chocolate tror vi blir vanskelig. Da blir det sjanseartet, men hoppa var fryktelig god i seiersløpet på Solvalla under Elitloppsøndagen. Vi tror årets utgave av Ulf Thoresens minneløp står mellom disse to unntakshestene, nærmest står 7 Pojke Kronos som har veldig fin kapasitet, men fra spor sju blir også dette sjanseartet. Spennende blir det også å se norskfødte 4 Flying Photo i disse omgivelsene.
Rangering V64-6/DD-2: A: 6 B: 1-7 C: 8-4-3-10-9-5 D: 2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Frode viser muskler
Han er i ferd med å gjennomføre en ny strålende sesong Frode Hamre. Seirene triller inn og i innkjørte penger ligger stallen an til å slå fjorårets rekordtall. En hest som kan bidra i andre halvdel er den nye elitehesten 7 I'm The Answer som gjorde en feiende flott norgesdebut i Forus Open, ved å spurte strålende til fjerde. Frode er optimist foran søndagens oppgave, og kommer trolig til å klemme til fra start. Det kan lykkes å komme seg foran, men det kan også bli dødens. Favoritt og mulig banker, men vi velger noen garderinger.

2 Crowns Banker og 4 V.C. Chocoholic står nærmest, da de to er tetkandidatene. Bo Westergaard er variabel i sulkyen og ikke alltid like lett å vite hva han kommer til å foreta seg. Normalt sitter Crowns Banker i tet her, men mulig at Bo slipper. Uansett aktuell da det blir et fint løp. V.C. Chocoholic trøtnet på Forus fra tet, men var flink både på Bjerke, Solvalla og Charlottenlund. Kan muligens være tethesten her. 6 Mysterious kom feil på det i Forus Open, men har ellers vist kanonform lenge. 9 Kejser K.D. var fremragende fra tet på Bjerke nest sist, men likte seg aldeles ikke fra dødens sist. Med rygg på startraske Crowns Banker, kan dette bli veldig riktig.
Rangering V64-2: A: 7 B: 2-4-6-9 C: 8-10-3

V64-1 - Varmblodshester. Stayerløp. 3100 meter voltestart.
Det er neppe tvil om at 11 Photo Bear er den beste hesten i dette stayerløpet. Tredje sist gjorde hesten et overdådig løp i Billund og landet på 14.6/3280 meter. Men nest sist var ikke hesten som best på Bjerke og sist ble det for tøft i Forus Open. Uten galopp skal uansett Westergaard-hesten ha en topp vinnersjanse her, men når verken kusk eller hest er stabile må vi gardere.

14 Odysseus kunne vært seiersfarlig i langløpet på Forus Open-dagen, men en overivrig Pål Buer vreid ut i femtesspor i den siste svingen. Det ble naturligvis for tøft, men Odysseus varslet fremgang. 8 Dacke Håleryd rygget gjennom feltet sist, på normalform er hesten med å gjøre opp om seieren her. 1 McDreamy har aldri prøvd denne distansen, men med taktisk glimrende Ørjan Kihlstrøm som kusk, kan det bli dønn riktig, dersom hesten orker 3100 meter.

Heller ikke strekhestene 2 Pine News (i vidunderlig form) eller 3 Alamo Boko (duger feilfritt, men galopprisikoen er skyhøy) er sjanseløse. 7 One More Flight og 13 O.O. Seven V.P. kommer med knallform i bagasjen. Det smalt i stayerløpet på Forus for fjorten dager siden og det er slett ikke utenkelig at det smeller her også, om ikke Photo Bear og Bo Westergaard bare viser seg best.
Rangering V64-1: A: 11 B: 14-8-1 C: 2-3-7-13-4-6-5-12-15-10

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V64-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Frode Hamre kan få en strålende søndag og i dette sprintløpet tett opp til eliten setter vi 5 Hitchcock først. Hesten som har vært lysende i Hamre-regi etter at han ankom fra Goop-stallen for to år siden, hadde en formsvikt i vinter. Men varslet form både tredje sist og nest sist og gjorde et overdådig løp fra dødens på Crowns Banker sist. 12.4 fra dødens er sterke papirer og selv om det kan bli dødens igjen, setter vi hesten først.

Men han kommer naturligvis til å fa kamp av favoritten 3 King Coral og Tom Erik Solberg. Også denne gjorde et kanonløp på Forus i sin siste start og her kan det bli tet. King Coral er en kommende elitehest dersom han får være frisk, men han er samtidig ujevn i prestasjonene. 2 Mr. X.F. Royal var kanongod i Josef Kleins minneløp nest sist på Leangen, men både tredje sist og sist har det blitt galopper. På sitt beste er Mr. Commissioner-sønnen kanskje god nok til å by opp til dans her.

6 Sune Palema har trukket et spor litt langt ute og er ikke noen rakett fra start. Men Westergaard-traveren går til mål og var god sist. 11 Anthony Boko spurtet frenetisk etter sene luker sist og er heller ikke helt ueffen om det blir kjøring foran. 8 Dominus kunne vært en seierskandidat fra et bedre startspor, fra spor åtte ser det nesten håpløst ut, men Tjomsland-traveren er i sitt livs form.
Rangering V64-3: A: 5 B: 3-2-6 C: 11-8-1-10-7-9-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V64-5/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et aldeles glitrende spilleløp og sportslig svinger det av dette løpet. Vi setter 10 Premance Simoni først til tross for at hun møter gutta nå. Det kommer garantert til å bli kjøring foran i dette løpet, og Westergaard-hoppa går til mål alle dager i uken. Med litt drahjelp i sisterunden, har vi god tro på at hun tar ned alle.

3 Rocky Winner har vært matchet i Sverige i sine siste løp, og Anderssen-traveren har imponert der borte. Det er imidlertid en viss fare for dødens her, det kan bli tøft, men umulig er det ikke. 11 Kick Hanover ble alt feil for sist lørdag på Momarken. Malmin-traveren er best når han får ligge på rulle og med forventet høyt tempo underveis her, kan Malmin-hesten speede fryktelig fort. 1 Vegas Yankee blir trolig favoritt, men vi synes ikke hesten imponerte voldsomt sist selv om han vant. Det kommer til å koste for Midtfjeld-traveren hvis han skal sitte foran her, og vi er heller ikke sikre på om full vei er en fordel.

8 Broadway Legs kan klart bedre enn vist, men fra spor åtte er Hamre-traveren avhengig av at det løser seg. 2 Cantabharmony var lysende i seiersløpet sist, men nå er det 2100 meter. Solberg mener hesten aldri har vært bedre.
Rangering V64-5/DD-1: A: 10 B: 3-11-1-8 C: 2-5-4-7-12-9-6

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør