Foto: Pa/Scanpix

Fulham tar poeng i Liverpool

Vi tror Hangelands Fulham spiller uavgjort for femtende gang. Her er dagens tippetips.

Kommersielt

Lørdagskupongen er satt sammen av kamper fra Tippeligaen, Premier League og The Championship. En spennende kupong, der vi tror mange av favorittene vinner.

Bonuspotten er oppe i 1.300.000 kroner og tilfaller en eventuell alenevinner på lørdagskupongen. Kamp 12 skal trekkes, og den bør helgarderes så spenningen bevares til siste spark på ballen.

Her finner du Sportspills oversikt over skader i Tippeligaen.

Her finner du Sportspills oversikt over skader og karantener i Premier League, med tropper for alle lag.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Viking spilles mot Vålerenga
Oddstips 2: Godt betalt engelsk dobbel
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

V75 Sørlandet: Håkon stoler på Eirik Høitomt

Viking - Vålerenga
Viking og Vålerenga er begge tippet å kjempe i toppen denne sesongen, og Viking viste da også gode takter da de snudde 0-2 til 3-2 i treningskampen mot Rosenborg sist søndag og da de vant 4-0 over Start før det. Viking har tillegg til mange gode resultater i treningskampene også en sterk tropp på papiret, så dette ser lovende ut på mange måter. Nå begynner alvoret, men på Viking stadion har det blitt få borteseire de siste årene.

Christian Landu Landu er ute et par uker til pga en skulderskade. Patrik Ingelsten og Bengt Sæternes rekker heller ikke kampen. Tommy Knarvik er hentet inn fra Tromsø.

Vålerenga stanset på 6-2-7 på bortebane forrige sesong. En av de seks borteseirene kom på dagens bane, i en underholdende 4-3 kamp. Det er mannskapsproblemer for VIF foran premieren.

Luton Shelton (lår) skadet seg på trening torsdag. Spisskollega Yssouf Koné er under opptrening etter kneoperasjon. Heller ikke Lars Iver Strand (ankel) er kampklar etter operasjonen tidligere i vinter. Sidoine Oussou har slitt med ankelen, men ser ut til å bli klar. Det gjør garantert ikke Andreas Nordvik (lår). Mohammed Fellah fikk 20 minutter mot Follo for en drøy uke siden etter langtidsskaden, og starter på benken søndag. Mostafa Abdellaoue, som er leid ut til Tromsø fra andre serierunde og ut sesongen, er usikker mot Viking. Det er også noe usikkerhet rundt Bojan Zajic. Adrian Reid har ikke skrevet under for Vålerenga, slik TV 2 meldte torsdag. Etzaz Hussain, som i vinter kom tilbake til Vålerenga etter oppholdet i Manchester United, har gått til Fredrikstad.

Det er alltid vanskelig å tippe åpningsrunden i Tippeligaen, men her ser bortelaget helt enkelt for skaderammet ut til å få til noe mot et Viking som har vist svært gode takter opp mot sesongstart. H i kamp 1.

Everton - Fulham
Everton har sakte men sikkert klatret opp på øvre halvdel. De har 5-6-3 på hjemmebane totalt, og fortsatt sliter de å avgjøre de jevne kampene. Det har blitt 1-1 mot Birmingham og tap 0-1 i FA-cupen mot Reading i de to siste spilte på Goodison Park. Phil Neville og Tim Cahill kan begge være tilbake lørdag. Mikel Arteta og Marouane Fellaini er uaktuelle.

Fulham er blitt vanskelig å slå igjen. 6-4-3 på samtlige kamper i 2011 er positivt, spesielt at de vinner flere enn de spiller uavgjort, slik de ikke klarte i starten av sesongen. De to siste bortekampene har endt 1-1 mot Manchester City og 2-2 mot Aston Villa. 1-8-5 på bortebane totalt er for mange poeng gitt bort, og Fulham ligger an til en plass på nedre halvdel. Steve Sidwell og Phllippe Senderos er som kjent begge skadet, mens Dickson Etuhu er tvilsomt startende.

Det står 9-1-0 fordel Everton på de ti siste tilsvarende. En kamp mellom to av ligaens store uavgjort-lag lukter selvsagt U lang vei, men vi garderer for en hjemmeseier på Evertons gode statistikk mot Fulham. Men fortsetter Everton ned samme gate som de har vært på vei hele sesongen, der man hever seg og tar poeng mot de beste, men faller av og avgir poeng når man er favoritter, ligger dette an til en ny poengdeling. I dag savner de også et par viktige spillere. HU i kamp 2.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Manchester United - Bolton
Det ble tap i bortekampene mot Chelsea og Liverpool, men hjemme på Old Trafford har Manchester United vist med 2-0 over Arsenal og 2-1 over Marseille at de er bortimot uslåelige. 13-1-0 og målforskjell 39-9 i Premier League sier alt. I dag står de likevel overfor en utfordring, siden de mangler noen sentrale spillere og møter et lag i meget god form.

Hjemmelaget må unnvære både Nemanja Vidic og Rio Ferdinand i midtforsvaret, i tillegg er John O' Shea, Darren Fletcher og Rafael også skadet. Paul Scholes soner karantene. Jonny Evans og Park Ji-sung er begge friskmeldt.

Bolton viser meget god form og har 4-1-0 på sine fem siste. De hevder seg i FA-cupen også, der de nærmer seg finale, og alle turneringer medregnet så har Bolton 3-2 over Birmingham, 1-1 mot Newcastle, 1-0 over Fulham og 1-0 over Wigan på sine fire siste reiser. Det er strålende, men bortestatistikken i Premier League er ikke bedre enn 2-5-7 totalt. På 7. plass og med 40 poeng per i dag kan Bolton bare glede seg til resten av sesongen og spille med senkede skuldre.

Mark Davies pådro seg en smell i cupkampen mot Birmingham sist helg og er uaktuell, mens Daniel Sturridge som ikke får lov til å spille cupkamper er tilbake. Sean Davis og Sam Ricketts er som tidligere langtidsskadet, mens Zat Knight er tilbake i trening.

Skal Manchester United, med sitt tette kampprogram, trette bein og spillere på skadelisten gå på en smell her? Nei, vi tror ikke det, til tross for at varsellampen blinker. Bolton lykkes uhyre sjelden i Manchester. På Old Trafford har de seks strake tap, fem av dem med to mål eller mer. United har en bred tropp, de ledes av ringreven Sir Alex Ferguson og de holder på å bli tatt igjen av Arsenal i Premier League, og kan ikke tillate seg å avgi poeng her. Derfor kniper United hjemmeseieren, 2-1 gjetter vi, og markerer H i kamp 3.

West Bromwich - Arsenal
West Bromwich er i høyeste grad med i bunnstriden, men etter at Roy Hodgson overtok som manager har man sluppet inn færre mål og tatt poeng i alle kampene. Det ser ut som Hodgson er en manager som trives med å slå nedenfra og opp. West Brom har 1-3-1 på sine fem siste og ikke helt håpløse 5-5-4 totalt på hjemmebane.

Carlos Vela (på lån fra Arsenal) får ikke spille mot sin eierklubb. Chris Brunt er usikker på grunn av sykdom og feber. Graham Dorrans er skadet.

Arsenal har vært i hardt vær den siste tiden. 0-0 hjemme mot Sunderland, 1-3 mot Barcelona på Camp Nou og en ganske bitter exit fra Champions League, og så 0-2 for Manchester United i FA-cupen forrige helg. Det er sjelden man kan skrive at Arsenal har 1-1-3 på sine fem siste kamper, men det er sannheten, og seieren kom over lille Leyton Orient. I Premier League ligger de meget spennende til, 3 poeng bak Manchester United og med én kamp mindre spilt. Der ligger det definitivt motivasjon for Arsene Wengers mannskap.

Cesc Fabregas, Theo Walcott, Johan Djorou og Alex Song må igjen unnværes for bortelaget. Evigunge Jens Lehmann er med i troppen som backup på keeperplassen for Almunia siden de to andre keeperne i stallen Wojciech Szczesny og Lukasz Fabianski begge er skadet. Thomas Vermaelen er langtidsskadet.

West Bromwich vant det omvendte oppgjøret på Emirates 3-2. På dagens bane har de 1-3, 0-2, 2-1, 0-2, 0-2 og 1-2 mot Arsenal. Det er dette, historikken, og at Arsenal jager gull i Premier League, som får oss til å helle mot borteseieren. Det meste annet tyder på en uavgjort eller til og med sesongens andre Arsenal-tap for West Brom. Vi ender, som folkerekka, på en B i kamp 4.

Stoke - Newcastle
Med 0 poeng på bortebane i 2011 er det bra for Stoke at de svært ofte lykkes hjemme på Britannia. Everton, Bolton, Sunderland og West Ham er alle slått, mens West Bromwich og Cardiff har klart 1-1-resultater i år. Totalt har Stoke 7-3-4 på Britannia. En sjelden gang tar de en borteseier også, en av kom med 2-1 mot dagens motstander. John Carew er eneste spiller på skadelisten for hjemmelaget.

Newcastle har fine 5-3-6 på bortebane. De er ikke tippernes drømmelag denne sesongen, hvertfall ikke vårt, for det har vært vanskelig å forutse når Newcastle har dagen. Sist hadde de det ikke, og røk 1-2 hjemme for Everton. Forrige bortekamp vant de 2-0 mot Birmingham, og det er deres eneste seier på de tre siste månedene.

Joey Barton, Jose Enrique og Jonas Gutierrez sliter alle med skadeproblemer og er usikre. Dan Gosling, Alan Smith, Stephen Ireland og Hatem Ben Arfa er helt sikkert ute. Ryan Taylor soner sin andre av tre kampers karantene.

Det har blitt 1-1 og 0-0 i de to siste tilsvarende. Uavgjort kan det godt bli igjen, men når kupongen er ferdig utfylt må vi ta noen valg, og med bortimot skadefritt hjemmelag mot et litt skaderammet og variabelt Newcastle, mener vi det er riktig å ta sjansen på en ugardert hjemmeseier her. H i kamp 5.

Aston Villa - Wolverhampton
Aston Villa skulle kjempe i toppen, men er bare to poeng over nedrykksstreken før denne runden. Det vil være et sjokk hvis de skulle rykke ned, og i så måte er dagens kamp en nøkkelkamp, for Wolves ligger nettopp på nedrykk, fire poeng bak Villa. På hjemmebane har Villa greie 6-5-3 og de har vært gode på hjemmebane i år. 3-1-1 har de på fem kamper på Villa Park i 2011. Sist ble det 4-1 over Blackburn.

I dag har Villa litt problemer i det defensive. Richard Dunne, Luke Young og James Collins er på skadelisten. Ciaran Clark soner karantene.

Wolves er ligaens svakeste bortelag. Kun Liverpool er slått på reise, og bortestatistikken lyder 1-2-11 totalt. 10 bortemål har de scoret, færrest av alle. Ellers er formen brukbar, uten at man har klart å kjempe seg opp på riktig side av streken foreløpig.

Jamie O'Hara er tilbake i startoppstillingen (fikk ikke spille mot Tottenham siden han er på utlån derfra). Stephen Hunt er tilbake trening, men ikke aktuell lørdag. Dave Edwards og Ronald Zubar er definitivt ute, mens Michael Kightly (som ikke har spilt for Wolves siden november 2009) er inkludert i 18-manns troppen.

Innbyrdes oppgjør:

26.09.2010 Wolverhampton - Aston Villa 1 - 2
20.03.2010 Aston Villa - Wolverhampton 2 - 2
24.10.2009 Wolverhampton - Aston Villa 1 - 1

Det er liten tvil om at Aston Villa bør sikre 3 poeng i dag mot ligaens svakeste bortelag og få nedrykksstriden på litt større avstand. Det Villa har vist på hjemmebane i år, tyder på at de vinner i dag også. Nå har de spilt to bortekamper på rad og tapt begge, så det blir nok fint å spille på eget gress igjen. Wolves er normalt et hakk for svake til å ta poeng her, selv om de har scoret 8 ganger og er ubeseiret i sine tre siste kamper i Premier League, og kan finne ekstra motivasjon i at dette er et lokaloppgjør. H i kamp 6.

Blackburn - Blackpool
Bunnoppgjør på formtabellen. I Premier League ligger begge disse hakket over bunnen, på 14. og 15 plass, men slik det ser ut nå blir resten av sesongen en desperat poengjakt for å beholde plassen, for begge disse. Blackburn har skuffet voldsomt i det siste, og har 0-1-4 på de fem siste seriekampene sine. Hjemme på Ewood Park, der de normalt slår de aller fleste, har de spilt 0-0 mot Newcastle og tapt 0-1 for Tottenham i de to siste, og har ikke mer enn 6-4-4 totalt. Brukbart, men de pleier å være bedre hjemme, for på bortebane har de ikke fått til noe på lenge. Mange Blackburn-tilhengere savner nok manager Sam Allardyce, som ut av det blå fikk sparken før jul, og kanskje de nye eierne som sparket ham blir tvunget til å tenke over dette valget i et års tid på nest øverste nivå fra høsten av. Men det er fortsatt ni runder igjen som skal spilles, og i dag må Blackburn ta poeng, helst alle.

Ryan Nelsen er tilbake etter tre kampers karantene. U-21 langslagsspilleren Phil Jones er tilbake i troppen etter å ha vært ute med skade siden desember. Gael Givet soner sin første av to kampers karantene lørdag. David Dunn og Vince Grella er begge usikre.

Så ble det nedrykksstrid for Blackpool til slutt, slik mange trodde på forhånd, etter at nykommerne startet sesongen så flott. Vi minnes Hulls første sesong i Premier League, likhetstrekkene begynner å bli mange. Blackpool har fine 5-2-8 på bortebane totalt, men det er lenge siden forrige borteseier. 5 av 5 bortekamper i 2011 er tapt, og i de to siste har man nesten droppet å spille forsvar, bare kjørt på fremover med en slags vinn eller forsvinn-taktikk, og det har gitt 3-5 for Everton og 0-4 for Wolves. Savnet av de to suspenderte nøkkelspillerne Adam og Campbell har vært stort. I dag er playmaker Adam tilbake. D.J. Campbell soner sin andre av tre kampers karantene. Keeper Richard Kingston er friskmeldt.

Blackburn vant det omvendte oppgjøret i september 2-1. Nå har de totalt mistet formen, men det har sannelig Blackpool også. Blackpool-manager Ian Holloway er svært opptatt av å holde Blackpool i Premier League, noe som har resultert i at han har stilt svært reservepregede lag i cupkamper og av og til i de seriekampene han vet laget vil slite i, dersom en annen, viktigere kamp er rett rundt hjørnet. Dette er en slik viktig kamp, og nå tror vi bestemt Holloway og Blackpool går for full pott, og de er slett ikke sjanseløse. Dette blir knallhardt, og vi håper HU holder i kamp 7.

Wigan - Birmingham
Wigan er ligaens bunnlag, og 3-6-6 på hjemmebane er hovedårsaken til det. De tre siste rundene har man møtt Manchester City, Manchester United og Bolton, og inkassert 0 poeng. I dag er oppgaven mer overkommelig, men ikke enkel, for et lag som bare har vunnet én ligakamp i 2011. Det er helt skadefritt mannskap for hjemmelaget denne gangen.

Birmingham er også rimelig desperate etter poeng, der de hviler på nedrykksstreken bare målforskjellen foran West Ham. 2-6-5 på bortebane er ikke godt nok. Etter den fantastiske seieren over Arsenal i Carling Cup-finalen har det blitt hjemmetap for West Brom og Bolton, og 1-1 borte mot Everton. Det ser noe bedre ut med mannskapet enn man fryktet.

Stephen Carr, Roger Johnson, Obafemi Martins, Craig Gardner, Barry Ferguson og Martin Jiranek er alle tilbake etter å ha vært usikre tidligere i uken. Nikola Zigic, Lee Bowyer, David Bentley og Keith Fahey er alle usikre.

Wigan bør vinne dette, men får ikke enkel kamp når det står om viktige poeng og i ytterste konsekvens en plass i Premier League neste sesong. Vi tror på hard kjemping, mange kort og få mål. HU i kamp 8.

Doncaster - Queens Park Rangers
Doncaster har begynt å karre til seg poeng igjen etter en svak periode, og ser ut til å styre klar av nedrykksstriden. 7-6-5 på hjemmebane totalt har de nå, etter 1-1 mot både Coventry og Watford i de to siste.

Målvakten Sullivan og Oster (m) returnerer etter skader. Paul Keegan (a) fikk bare to måneder med Doncaster, nå er han ute resten av sesongen med en kneskade. Fra før er toppscorer Sharp (a), Mills (f), Chambers (f), O'Connor (f) og Dumbuya (f) skadet.

QPR har ledet The Championship en god stund nå, og med 4-0-1 på de fem siste er det lite som tyder på annet enn at de vinner og rykker direkte opp. Man tapte den forrige bortekampen, 0-2 for Millwall, men har såpass god målforskjell på som 8-3 på sine fem siste spilte. QPR har sterke 7-8-3 på bortebane.

Vingen Wayne Routledge er eneste nye skade hos serielederen. Hall (f) er klar for spill etter å ha hinket av banen mot Crystal Palace.

Innbyrdes oppgjør:

25.09.2010 Queens Park Rangers - Doncaster 3 - 0
20.02.2010 Queens Park Rangers - Doncaster 2 - 1
21.11.2009 Doncaster - Queens Park Rangers 2 - 0
10.03.2009 Doncaster - Queens Park Rangers 2 - 0
23.08.2008 Queens Park Rangers - Doncaster 2 - 0

Ingen tvil om at hjemmeseire har vært tonen mellom disse til nå. Magefølelsen sier at det blir uavgjort denne gangen, siden Doncaster har vist en tendens til å spille uavgjort i det siste, samtidig som QPR er et bedre lag enn på lenge. QPR taper sjelden bortekamer, men 8 poengdelinger er det faktisk ingen som slår. Bortelaget skal være best, tross alt, og vi ender på UB i kamp 9.

Swansea - Nottingham Forest
Swansea viste storform og var oppe på direkte oprykksplass, men de tre siste har gitt tap for Derby og Scunthorpe, og 1-1 hjemme mot Watford. Dette er langt under pari, men stadig ligger man best til av lagene innenfor play-off. 11-4-3 på hjemmebane er sterke saker. Manager Brendan Rodgers har ikke noe svar på hvorfor den siste tiden har gitt litt svake resultater. Han sier at dette er hans 35te uke i jobben, og den første uken der ting ikke har gått på skinner. Han har peppet opp spillerne og gitt beskjed om at alle skal gi alt de har i 90 minutter i denne viktige kampen.

Brendan Rodgers har skadefritt mannskap. Han har i tillegg enda en valgmulighet i angrepet nå som Fabio Borini er kommet på lån fra Chelsea ut sesongen. Kapteinen Garry Monk og Andrea Orlandi (mb) er tilbake fra skader.

Forest ligger på 6. plass, den siste som gir rett til play-off. 5-7-6 på bortebane totalt er svakest av lagene på øvre halvdel. Forest har nå gått seks kamper uten seier, til tross for at de har møtt flere lag fra nedre halvdel, og for to uker siden røk man 0-1 hjemme for Hull og med det også den lange rekken uten tap på City Ground. Dette ser ikke bra ut, og nå varsler manager Billy Davies at det kan bli enkelte endringer i laget.

Viktige Robert Earnshaw (a) har gjort 33 mål på 90 kamper for Forest, nå er han ute i inntil en måned med en strekkskade. Adebola, Tyson eller McGugan får trolig sjansen i hans fravær. Paul Anderson er aktuell på midtbanen, det er her manageren tydligvis mener at det trengs ny energi.

Det ligger an til et utsolgt Liberty Stadium til denne nøkkelkampen i opprykksstriden. Med fullt lag og fulle tribuner må dette være en fin anledning for hjemmelaget til å komme tilbake på seierssporet. Men det er ingen tvil om at Forest vil selge seg dyrt her, med så mye som står på spill og så desperate de er etter å beholde play-off plassen. Vi heller mot hjemmeseieren, men de fem siste tilsvarende har gitt 1-3-1 og vi klarer ikke utelukke poengdeling nå heller. HU i kamp 10.

Millwall - Cardiff
Millwall har imponert stort i sine to siste. 2-0 hjemme over serieleder QPR ble fulgt opp med 3-0 borteseier mot Burnley. Hjemme på The Den har de gode 10-4-4 totalt og bare sluppet inn 15 mål.

Tre spillere ventes tilbake i troppen. Forsvarsspiller Purse er tilbake fra suspensjon, men erstatteren Ward har gjort det meget bra i hans fravær og kan få fornyet tillit. Spissen Harris er tilbake fra skade, men også han kan måtte nøye seg med en plass på benken, mens vingen Hameur Bouazza returnerer fra skade som har holdt ham ute i tre kamper.

Cardiff er fortsatt innenfor play-off, men i forhold til den fine formen de hadde og en 2. plass som en stund var ganske klar, har de falt litt av. Etter fine seire over sterke Hull og Licester, har det blitt tap for Ipswich, Crystal Palace og 2-2 mot Barnsley. Cardiff ligger på 4. plass og har 8-2-8 på bortebane totalt.

Laget svekkes av at spissen Michael Chopra er skadet resten av sesongen. Han har scoret 27 mål på sine 70 første kamper for Cardiff. Fra nå av vil angrepet utgjøres av Jay Bothroyd i tospann med enten Jon Parkin eller Craig Bellamy. Bråkmakeren Bellamy slapp unna utestengelsen mange mente han hadde fortjent etter at han startet slåsskamp med Reading-spillere på vei til garderobene etter 2-2 kampen der i februar. Målvaktene Heaton og Marshall er stadig ute.

Cardiff vant det omvendte oppgjøret 2-1. På The Den har de spilt uavgjort tre ganger på rad, men det begynner å bli noen år siden sist de var her. Hjemmelaget virker sterkest denne gangen og skal ha gode muligheter i dag. H i kamp 11.

Sheffield United - Leeds
Denne kampen er flyttet til et tidligere tidspunkt lørdag, og tippetegnet trekkes. Folkerekka viser 29-26-45 og med frustrasjonen over at Celtics utsatte hjemmekamp mot Hibernian onsdag ble trukket til usannsynlige B på pauserekka og U på fulltidsrekka friskt i minne, markerer vi HUB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 19.03.2011 15:55
1. Viking - Vålerenga H
2. Everton - Fulham H U
3. Manchester Unit - Bolton H
4. West Bromwich - Arsenal B
5. Stoke - Newcastle H
6. Aston Villa - Wolverhampton H
7. Blackburn - Blackpool H U
8. Wigan - Birmingham H U
9. Doncaster - Queens Park Ran U B
10. Swansea - Nottingham Fore H U
11. Millwall - Cardiff H
12. Sheffield Unite - Leeds H U B

-

384-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 19.03.2011 15:55
1. Viking - Vålerenga H
2. Everton - Fulham H U
3. Manchester Unit - Bolton H
4. West Bromwich - Arsenal U B
5. Stoke - Newcastle H
6. Aston Villa - Wolverhampton H
7. Blackburn - Blackpool H U
8. Wigan - Birmingham H U
9. Doncaster - Queens Park Ran U B
10. Swansea - Nottingham Fore H U
11. Millwall - Cardiff H U
12. Sheffield Unite - Leeds H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør