Foto: Scanpix/Vegard Grøtt

Full guffe fra HamKam

Etter fem baklengs og tap i toppkampen mot Sarpsborg sist, skal skuta snus mot Strømmen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag
V75 Bjerke: V75 på en søndag
V5 Bjerke: Tekno Odin overlegen
Tippetips: Start mot Tippeligaen
Oddstips: HamKam tilbake på sporet

Langoddsen byr på en del spennende i Adeccoligaen, og vi finner også Oddsen-Ligaen, League One, italiensk Serie B, dansk og svensk fotball fra nedover i divisjonene, og mye annet ymse fra nest øverste hylle.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Dagens langskudd
7. Ranheim - Sandefjord B 2,90

Adeccoligaen. Det er ikke så lenge siden Mjøndalen klarte å vinne 2-1 borte mot Ranheim, og vi mener Sandefjord også har det som skal til for å vinne her. De er blant ligaens aller beste bortelag og de er i form. De har styrket laget offensivt med Saaliti. Når vi får hele 2,90 for borteseieren, tester vi den med en moderat innsats.

Dagens avslag
35. Viborg - HB Køge H 1,65

Dette ligner en dårlig deal. Viborg er et helt ordinært lag som står med 2-3-2 på de syv første rundene. Forrige runde tipset vi mot Køge, som noen kanskje la merke til, da det unge laget røk solid 0-5 for topplaget Lyngby. Det ser ille ut for Køge, som kom ned fra Superligaen sammen med Lyngby før sesongen, men ikke så ille at de skal være stor outsider i Viborg. Dette blir jevnt, tror vi, og bortelaget kan fint klare uavgjort, til og med ta sesongens første seier. H til 1,65 er langt unna spill.

Dagens spill
Vi har gledet oss til denne runden av Adeccoligaen, men når vi ser oddsen på favorittene blir vi litt paffe. Kongsvinger til 1,38, Glimt til 1,35, Start til 1,12. Lavere enn vi hadde håpet på. Da er Bryne til 1,90 et bedre spill i våre øyne, men det objektet som utmerker seg aller mest hos oss er HamKams bortekamp på Strømmen. Vi lar det være med et singelspill på denne ikke alt for spennende odds-søndagen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

30. Strømmen - HamKam
Adeccoligaen. Strømmen trenger poeng for å holde nedrykksstreken på avstand. De er inne i en tung periode og har bare 0-2-3 på sine fem siste. Tap 0-3 i Tromsdalen sist søndag, med 10 mann på banen, var akkurat det Strømmen ikke trengte. Sistek ble liggende rimelig ensom på topp og man fikk ikke satt noe særlig press på motstander. Men hjemme er Strømmen et bedre lag, de har 4-3-3 her så langt.

Lagkaptein Strømnsnes (f) er suspendert etter rødt kort sist (to gule). Duwayne Kerr (k) er på landslagsoppdrag for Jamaica, så Martin Jørgensen vokter buret denne gangen. Robin Daly er ute. Espen Næss Lund (f) er kommet på lån fra Sogndal og er klar for A-laget etter en kamp for rekruttlaget, forteller Strømmen IF.

HamKam spiller sjeldent jevnt resultatmessig, de har 9-3-8 totalt. Play-off er mulig dersom man vinner minst halvparten av de gjenstående kampene. Resultatene har variert fra tap 0-5 for Kongsvinger og 1-4 for Sarpsborg, til seire 3-0 mot Notodden og 2-1 mot Ranheim, og tilbake til tap 1-3 for Glimt og 3-5 for Sarpsborg i de to siste. Tidvis horribelt forsvarsspill mot Sarpsborg, men HamKam har goalgetterne Gundersen og Lehne Olsen. Sistnevnte har forøvrig signert for Godset, men fullfører sesongen i HamKam. HamKam tapte det omvendte oppgjøret 2-3.

HamKam har fokusert mye på det defensive og press på motstander på treningene den siste uken, forteller klubben på sin nettside. Trener Skogheim forventer mye guts og høyt tempo i dag, spesielt av forsvarsrekka som skal være oppe i motstander tidlig. Tore Andreas Gundersen (a) og Anders Nedrebø (a) har stått over noen treningsøkter grunnet småskader, men blir klare. Unge Fredrik Sjølstad og Gary Hogan (k) sliter med ankelskader, men er med på treninger og er disponible. Atle Tronsmo er ute for resten av sesongen, men det er ikke noe nytt.

Strømmen er ute av form, og her tror vi HamKam slår tilbake etter det sure 3-5-tapet for Sarpsborg. Vi forventer å se Gundersen og Lehne Olsen på scoringslisten, som vanlig. Vi forventer også mange mål, men tror bortelaget scorer flest. 2,20 for borteseieren er mer enn vi hadde sett for oss, og mye mer spennende enn 1,35 for over 2,5 mål i kampen. Singelspill, innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.55.

30. Strømmen - HamKam 2,60 3,20 2,20

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør