Foto: hesteguiden.com

Gentleman innfrir i Østfold!

Vi byr på en gentleman under kveldens travkjøring på Momarken. Sjekk våre V5-tips her.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er Momarken i Østfold som er alene om å arrangere travløp på kvelden denne tirsdagen, og da har vi således to rebuser å bryne oss på. Vi setter vår lit til at dagens største favoritt innfrir denne gangen, og vi synes at 2 Southern Gentleman ligner en klink vinner i V5A-5/V5B-2.

4-åringen har vunnet fire av seks løp i regi Frode Hamre, og finere forutsetninger enn Cantab Hall-sønnen har i kveld er trolig vanskelig å oppdrive. Sporet er helt perfekt (og sprint er trolig hestens beste distanse), og ut av den første svingen sitter vår soleklare banker for dagen i teten.

Vi kan så ikke helt se for oss at noen av dagens konkurrenter kan utfordre Hamre-traveren til slutt (slo klart bedre hester ved triumfen på 16.4 over aktuell distanse i den siste starten), og vi har ståltro på at yankeen leder dette løpet rundt om. Frode Hamre er på en lenge planlagt undersøkelse på Rikshospitalet i kveld og overlater derfor tømmene til Per Oleg Midtfjeld.

Vår rangering: A: 2 B: 3-5-4-10-9 C: 1-11-7-6-8-12

V5A-1, 2140 meter autostart
Et varmblodsløp innleder denne rebusen, og i en feilfri utgave tror vi ikke det er noen som slår 1 Maria Nova. 5-årshoppa er i rivende utvikling, og i den siste starten stod Moen-traveren for en sterk innsats til sølv på 17.7 full vei. Teten er innen rekkevidde i kveld, og vi banker Americanese-datteren på vårt minste spilleforslag.

Dersom favoritten skulle rote seg vekk på galopp åpner løpet seg opp (og på vårt store system får vi plass til hele ti hester), og veldig tidlig aktuell ved favorittfall skal en feilfri 2 Sledge være. 5-åringen er stadig litt bedre enn raden (avsluttet voldsomt fint til tredje på 18.9 full vei i den nest siste starten), og det må vel snart være slik at Juliano Star-sønnen får litt klaff.

Med litt tempo på løpet stiger sjansene for duoen 9 Bara Mary og 11 Copa Del Mundo, og da snakker vi om to hester som er lite spilt med sine hhv 14 og 9 % Vi synes at førstnevnte gikk to fine løp på dagens arena i fjor høst (sølv på 18.2 full vei som best), men formen etter litt pause er uviss. Sistnevnte har varslet form i lengre tid, og vi synes at det er ned en liten klasse for 5-åringen denne gangen.

Vår rangering: A: 1 B: 2-9-11 C: 3-5-6-4-7-10 D: 8-12

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5A-2, 1640 meter voltestart
Et litt uggent kaldblodsløp venter oss i den andre avdelingen, og det er vel slik at ingen av favorittene har noen utpreget fordel av en kjapp sprint (all den tid de er litt usikre).

Det skal vel dog godt gjøres at alle roter seg vekk på galopp, og en grei favoritt skal 7 Spikspretten være snakk om. Vant på fine 32.5 full vei i den siste starten, og i en feilfri utgave ligner det en topp vinnersjanse også i kveld.

Helt på høyde med favoritten til slutt var 12 Erix Balder ved andreplassen på 32.6 full vei i den siste starten, og den fartsfyllte 5-åringen skal regnes høyt oppe på ny i en feilfri utgave.

Det er intet å utsette på fartsressursene til 10 Tæsse Jenta (trolig den i løpet som trekker klart størst fordel av dagens distanse), og i den siste starten satt 4-årshoppa fast til slutt ved fjerdeplassen på 32.4 full vei i et hoppeløp i V75`en.

Det er selvsagt veldig spennende når Tom Erik Solberg setter seg opp bak svært kapable 5 Ederpilen, og vi synes at 7-åringen skal krysses på alle bonger (holdt lenge følge med favoritten før han slo på en galopp i den siste starten).

En liten outsider kan 4 Lyngens Obelix være svakk om i ny regi, og da får 6-åringen en plass på vårt store system (gikk trolig rundt 31.5-1600 meter før han hoppet seg vekk i teten i den siste starten, og da er det intet å utsette på fartsressursene der i gården).

Vår rangering: A: 7 B: 12-10-5-4 C: 8-3-9-11-6-1-2

V5A-3, 2140 meter autostart
Det er ikke alt for høy klasse på deltagerne i dette varmblodsløpet, og vinneren er ikke helt enkel å plukke (og da tyr vi følgelig til veldig bred gardering).

Vi synes at 7 Tango Du Houlbet ga et mektig inntrykk ved fjerdeplassen på 19.6 full vei etter grovt terrentap innledningsvis i den siste starten, og 5-åringen har trolig klar fordel av dagens startmetode.

Det så langt mer stabilt ut enn tidligere for 2 Safe Amour (håpløst usikker i fjor) i den siste starten ved femteplassen på 18.8 full vei etter litt pause, og løp i kroppen har normalt gjort godt (kapasiteten er veldig fin på denne 4-åringen). Møtte også gode hester sist.

Vi synes at 3 Sweet Commander må få godkjent for fjerdeplassen på 20.3 full vei i et lunsjløp på torsdag fra ”dødens”, og Korean-sønnen bør også ha gått fremover på form med det løpet i kroppen etter litt pause.

I det samme løpet som sistnevnte gikk på torsdag satt 9 Calle Cheven fast til slutt i rygg leder med tilsynelatende mye krefter spart (tredje på 20.2 full vei), men vi er litt usikre på fighteregenskapene på 4-åringen til slutt.

Det ser ut til at 8 Winner Augustinu har vondt for å vinne løp, men 4-åringen går stadig fine løp. Muligens kan ny kusk champion Eirik Høitomt sørge for at Kihle-traveren kan få hull på byllen, og da krysser vi på alle bonger.

Kapasiteten er ikke så aller verst på 5 Waschera (gikk et helt greit løp til sjette på 18.7 full vei i den siste starten uten å sprudle), og mot ikke alt for skarp motstand i kveld er Jensen-traveren aktuell.

Vår rangering: A: 7 B: 2-3-9-8-5 C: 6-10 D: 4

V5A-4/V5B-1, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for kaldblodshester venter oss her, og det kan ligge an til en meget luftig startside (noe som kan gjøre sitt til at løpet kan åpne seg litt opp).

Det er neppe noen som henter en lengde på 1 Aaby Borken ned startsiden, og på en god dag leder fort 8-åringen rundt om. Fikk sølv fra tet på 28.2 sist han gjestet dagens arena, og forutsetningene er nærmest identiske i kveld.

Åpningen på løpet kan dog fort koste mer enn den smaker med en rekke svært startkjappe konkurrenter som kommer utenfra, og da stoler vi ikke helt på favoritten.

Tapt sportrekningen har 12 Hjortejegeren gjort, men det vil overraske oss mye dersom det ikke blir litt tempo på dette løpet. Da kan i så fall 7-åringen komme inn i matchen, og den nylige V75-vinneren må da krysses på alle bonger.

Varslet form i den siste starten gjorde 10 Dolliel (satt litt fast til slutt som femte på 28.7 over aktuell distanse, og sist dagens kusk Eirik Høitomt kjørte 7-årshoppa ble det tredje på rekorden på 28.1 i et løp i Skien i fjor høst). Holdt strålende form på denne tiden i fjor vinter (vant to løp på Bjerke rett før jul i 2010), og da synes vi at 12-prosenteren i spillet bør vurderes tidlig denne gangen.

Det er intet å utsette på fartsressursene til verken 4 Hornmo Vilja og 5 Valle Arja, men begge må ha det litt på sine egne premisser for at de skal kunne gå helt til topps (kan ikke gjøre for mye selv underveis noen av dem). Førstnevnte vant på 28.1 over aktuell distanse i den nest siste starten, men sistnevnte bokførte en triumf på 29.8 over en sprint i den siste starten (og begge bekreftet med de løpene fin form).

Vår rangering: A: 1 B: 12-10-4-5 C: 11-2-3-8 D: 6-7-9

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2140 meter autostart, monte!
Et monteløp for varmblodshester venter oss i den tredje avdelingen av B-spillet, og vi får øye på fire vinnerkandidater. Etter en strålende innsats til tredje på 16.5 full vei i denne grenen i den siste starten ligner det en topp vinnersjanse for 7 Onkel Halbak ved denne anledningen, og vi bankerspiller 6-åringen på vårt minste spilleforslag.

Hoppet seg vekk første gangen ut under sal gjorde 1 Cigaro News, men Elisabeth Jensen som red ved den anledningen var veldig fornøyd med hesten etter galoppen. I kveld setter svært dyktige Siv E. Løvvold seg opp på Brinck-traveren, og da skal det være snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Det var ikke det rette draget i 8 Giant Kosmos i debuten under sal, men tidsmessig gikk ikke Larsen-traveren så verst (uplassert på 18.7 full vei). 8-åringen kan stå klar til å overta dersom favorittene skulle rote seg vekk, og da får 20-prosenteren i spillet en plass på våre to største spilleforslag.

På vårt store system får vi også plass til 5 Explosiv Kiara, men vi vet ikke hva den kan under sal. Kommer til start med et prøveløp på enkle 23.6 i denne grenene forut for kveldens dyst, men 7-årshoppa står i hvert fall fint inne på pengene i dette løpet (og da krysser vi på mistanke).

Vår rangering: A: 7 B: 1-8-5 C: 4-3-6-9-2

V5B-4, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for kaldblodshester i høyt grunnlag venter oss i den fjerde avdelingen av B-spillet, og vi synes at vinnerkandidatene er mange.

En naturlig favoritt må dog 11 Jotun bli, men utgangsposisjonen på en kjapp sprint er ikke den beste denne gangen. Kusk Robert Kruse var dessuten ikke fornøyd med 10-åringen ved triumfen på 27.0 full vei i den siste starten (tråkk, og hang tøm), og da må vi gardere ved denne anledningen.

Toppform holder 4 Smedbalder (tredje på 27.2 full vei bak favoritten i den siste starten), og vi tror 7-åringen kan erobre teten på et relativt tidlig tidspunkt denne gangen. Da kan han i så fall gjenta bedriften ved triumfen på 28.9 full vei i den nest siste starten, og Bokli Balder-sønnen er snakk om et opplagt kryss på kupongene.

Det vrimler av outsidere i løpet, og vi nevner i rekkefølge: 6 Moe Argr (speedkule med toppform i kroppen, og i sitt siste sprintløp vant 12-åringen på fine 25.0), 8 Skibber (vant et V75-løp i den siste starten, men det må klaffe litt på veien fra dette sporet for at Gravdal-traveren skal kunne gå helt til topps denne gangen), 9 Tin Tveiten (vondt for å vinne løp, men 6-åringen har fine forutsetninger i kveld), og 10 Kjeltringen (bom fast som tredje på 26.5 full vei i den siste starten, og kapasiteten er udiskutabel).

Vår rangering: A: 11 B: 4-6-9-8-10 C: 7-5-2 D: 1-3-12

V5B-5, 2140 meter autostart
Det ser ikke noe mindre åpent ut i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og vi anbefaler da også bred gardering i dette løpet. Fem hester hever seg dog litt over mengden, og fremst setter vi 6 Mr. Brown.

8-åringen har virkelig funnet formen nå på slutten (sølv på fine 14.1 over en sprint i den siste starten), og Antonsen-traveren kan her ta en etterlengtet seier. Dundret til tet i den siste starten, og vi tror på et tilsvarende scenario i kveld.

Pent til står 2 American Rock, og den sterke 9-åringen er snakk om hesten å stå i mot til slutt. Solid som tredje på 16.7 full vei i tøft lag i den siste starten, men muligens trenger Liseter-traveren et løp i kroppen etter en mindre pause før vinnerformen innfinner seg.

Vi tror ikke at 1 Mighty Power klarer å forsvare sitt innerspor, men med perfekte luker til slutt er ikke 9-åringen ueffen. Opptrer variabelt, men på sitt beste er J.R. Broline-sønnen helt klart god nok.

Det er også 10 Taylor Superb på sitt beste, og vi synes at 15-prosenteren i spillet bør vurderes tidllg denne gangen. Trolig kraftig forbedret med løp i kroppen etter litt pause, og det lange oppløpet på dagens arena taler til Heisholt-traverens fordel.

Vunnet V75-løp i Sverige har 4 Bally`s Smash gjort tidligere i karrieren, og da får 6-åringen stå som en outsider denne gangen (dog ikke vist fryktinngydene form nå på slutten).

Vår rangering: A: 6 B: 2-1-10-4 C: 5-7-3-1-8 D: 9-12

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 480 og 1380 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 150, 450 og 1256 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus