Gundersen kroner verket

Etter en eventyrlig juli måned, tror vi Geir Vegard Gundersen kroner verket søndag. Sjekk våre V65-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
V64 Bollnäs: En svensk kaldblodskonge
V5 Harstad: Stillerud har bankeren
Oddstips 1: Nå snur det for Sarpsborg

Oddstips 2: Jevnt på Alfheim

Tippetips: Viking er bankers

Det er en flott søndag som venter oss på travfronten. Biri travbane avvikler sin siste dag av sitt trippeltrav der det blant annet skal kjøres to flotte treårsløp for norsfødte varmblodshester med solide førstepremier. I tillegg er det V64 fra idylliske Bollnäs i Sverige og V5 fra Harstad travpark

Biri travbane slår på stortrommen denne søndagen når Märtha Louises pokal for norskfødte treåringer skal avvikles med fine 300 000 kroner til vinneren. Også hoppene er tilgodesett en egen avdeling av dette løpet og der venter 150 000 kroner vinneren. Disse to løpene utgjør DD-spillet, og det skal kjøres dobbel V5.

Her er dagens innleveringsfrister:
V5A Biri: kl 14:30
V5B Biri: kl 15:40
DD Biri: kl 16:40
V64 Bollnäs: kl 15:10
DD Bollnäs: kl 16:38
V5 Harstad: kl 18:20
DD Harstad: kl 19:30

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Kan bli en internasjonal stjerne
Geir Vegard Gundersen har vunnet Märthas pokal to ganger tidligere med superhestene Jetstile (2004) og Tinita Love (2006), men det er nok spesielt for GV å ha en egentrent favoritt i dette løpet. 2 Support Justice har galoppert seg bort to ganger bak bilen, de fem øvrige startene har endt med imponerende seire. Hesten har vunnet tilsynelatende helt uanstrengt i sine to siste løp, selv om han har landet på 14-tallet full vei begge gangene. Kadabra-sønnen har vist at han tåler å gjøre jobben selv og vi tror han vinner selv fra dødens. Thai Broadway er en riktig fin treåring det også og den sannsynlige tethesten, men vi tror ikke denne er like bra. Vi bankerspiller 2 Support Justice i V5B-spillet.

Verd å merke seg er også at Geir Vegard Gundersen har hatt helt eventyrlig flyt som kusk i juli. Smått fantastiske 24 seire står populære GV med tre dager før feriemåneden er omme. Og kusker i støtet liker vi å spille.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 2 B: 1-8 C: 4-9-5-11-3-10-12-6- D: 7

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

Enda mer Tjomsland
Øystein Tjomsland presterte kunststykket å vinne samtlige fem kvalifiseringsløp til Svensk Travderby i Østersund torsdag kveld. Fire av dem var fra egen stall og det er en makeløs prestasjon. I V5-2A sender han ut monteslageren 5 Lumiere De Nuit som ble testet i trav og V75 sist helg. En offensiv Øystein Tjomsland kjørte fram i dødens da 1200 meter fra mål, og hesten holdt flott til femte da. I monte har det blitt tre seire på seks starter i år og sammen med Siv Emilie Løvvold må det være en kanon vinnersjanse igjen. Det er en åpen V5-A og som banker får altså 5 Lumiere De Nuit tillit i V5-2A.
Rangering V5-2A: A: 5 B: 10-6-1 C: 3-4-9-8-2-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-1A - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Det er naturligvis umulig å ikke sette 8 Holterjerven først i V5-1A. Hesten som har vunnet seks av sju løp i år, blir matchet med utrolig fin hånd av sin eier og trener Kjell Dolvik og ser fortsatt ut til å ha mye å gå. Årets eneste nederlag kom mot gode Tangen Jerkeld. Spor åtte bak bilen er dog et lite minus og før eller siden taper Holterjerven igjen.

1 Prins Tom er første motbud. Skuffet dog stort i Orkdal i sitt første løp etter pause for en drøy uke siden, men tredje sist fulgte hesten Solvang Balder til døra på Bjerke. Bortimot tetgaranti søndag og på normalform kan han vinne. 2 Odintroll gjorde et mektig løp etter galopp sist søndag på Sørlandet og var ikke langt bak gode Erga Odin da. Skulle hesten trave feilfritt er han skummel.

6 Spikspretten var sjanseløs mot Holterjerven nest sist på Bjerke, men står bedre til søndag og er også aktuell på gardering. 9 Teigen Vinn er den siste vi ser med vinnersjanse.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 1-2-6 C: 9-5-11-7-10-4 D: 3

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Veldig fin klasse på dette løpet og vi setter 3 Logical Fantasy først. En vel ivrig Katrine Blakkestad trykket på i dødens sist og det ble for tøft, men firåringen holdt stilen helt hjem. Kanongod vinner fra tet gangen før og her kan det bli tet. Det er heller ikke noe minus at formkusk Odd Arne Sagholen kusker.

7 Thai Monroe er en flott treårshoppe i regi Bo Westergaard. To starter har resultert i to seire og Westergaard varsler om en enda sprekere utgave søndag. Men spor sju er sjanseartet. Frode Hamre melder også om en forbedret 4 Order By Plane som står fint til spormessig (er strøket). 1 Super Taifon fikk maks sist, men det var mot gode hester. Kolle og spor en kan være en seiersgivende variant.

6 Antibe B.R. var voldsomt forbedret sist og løp i kroppen er slett ikke noe minus, men Ottersen har ikke ofte klaff som kusk. 9 Suetonius og 10 Shocking Andover kan begge dra nytte av tempo i front (ikke utenkelig om Logical Fantasy blir stri) og har kapasitet til å blande seg inn i leken.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 7-1-6 C: 9-10-8-5-11-12-2

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Alt ble feil for 2 Shiraz J.C. sist på Bjerke fra et dårlig startspor, men vi registerte at hoppa hadde veldig fin fart over mål i kulissene. Fra spor to kan det bli tet (evt lederrygg søndag) og kan denne flotte Gentle Star-hoppa vinne. Vi trår til med et frekt førstevalg.

4 Safe Amour er ikke en enkel hest å kjøre, man vallaken har veldig fin kapasitet. Ikke utenkelig at Kristian Malmin satser mot tet her, feilfritt er hesten mer enn god nok. 3 J.T's Gold er mye bedre enn raden og også en aktuell tethest. Tilbake i vanlig omgivelser kan Kolnes-hesten vinne. 1 Maria Nova trakk seg litt enkelt fra dødens sist, og har trukket et sjanseartet innerspor bak bilen. Vi har sansen for denne hoppa og setter henne inn som fjerdevalg.

11 Absolutely Fabolous er Olav Mikkelborgs valg i dette løpet (er nå strøket). Fireårshoppa fikk ikke kjørt for fullt sist og er garantert betydelig forbedret med løp i kroppen. 7 Lavec Line står vrient til spormessig, men holder utmerket form for tiden.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 4-3-1 C: 7-12-8-9-10-6-5

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
En av søndagens største favoritter kommer ut i dette løpet i form av 1 Pavie Vang. Hun har vært brenngod Kolnes-hoppa og har en solid vinnersjanse igjen, men møter bra hester søndag og all den tid vi har valgt andre bankere garderer vi. Og det er slett ikke utenkelig at hun kan bli overflydd fra innersporet.

3 French Destiny er ingen kastekjepp. Det var flott stil i over hesten i seiersløpet på Bjerke forrige onsdag da hesten jogget 14.8 full vei. 7 Paco Halbak skuffet fra tet som tung V75-favoritt sist. Vi har en klar oppfatning av at denne hesten er best med ryggløp, men han er så god fra start at han kan overfly storfavoritten. Så får vi se hva Solberg velger dersom han kommer seg foran. 4 W.N.F.L kan også flytte beina på en sprint og overbeviste etter lang pause sist. Det er banker eller mange i dette løpet. som har blitt en spillemessig perle.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 1 B: 3-7-4-9 C: 5-2-11-10-6-8-12

V5-3B - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Høyst usikker form på både 1 Norheim Faksen og 4 Feseth Lynet og da setter vi formbomben 5 Vestpol Faxen først i dette eliteløpet. Øystein Tjomsland har eventyrlig form på sine stallhester for tiden og Vestpol Faxen har funnet et nytt gir på slutten. Strålende fra tet på Jarlsberg nest sist og strålende fra dødens i NM sist helg.

1Norheim Faksen galopperer fortsatt ofte, men har en bra sjanse på tet her og sprint passer godt. Løpets store outsider. 4 Feseth Lynet har vært veldig opp og ned i år, men på gode dager er han blant våre aller beste kaldblodshester. Vinneren er nok blant disse, selv om vi har litt skrellfeeling for 6 Greis Vinn som har varslet form på slutten.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 1-4 C: 6-7-2-8 D: 3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B/DD-2 - Märthas hoppeløp. Treårige norskfødte varmblodshopper. 2100 meter autostart.
150 000 kroner venter altså vinneren av dette hoppeløpet. Vi setter oppkomlingen 3 Thai Passion først. Gottling-hoppa avsluttet storveis sist og vant veldig lett nest sist. Denne hoppa er det tak i og vi merker oss også at kusk Tom Erik Solberg er svært optimistisk.

6 Dream Play stakk til tet sist og slapp så til en av favoritten. Når åpningen kom ut mot oppløpet vant hoppa egentlit ganske så greit. Er bra fra start, men har foreløpig vist seg best med ryggløp, så får vi se hva Kolle velger søndag. Uansett klar vinnersjanse. 4 Beyonce B.R. var hoppa som overtok fra nevnte Dream Play sist på Jarlsberg, men en tøff forsering mot tet satt i beina for Westergaard-hoppa nedover oppløpet og hun måtte se seg slått til andre. Søndag blir det trolig et gunstigere løpsopplegg.

9 N.Y. Peace Talks var treer i det sammen løpet, etter all verdens utur på siste bortre. Pearsall hanover-hoppa avsluttet best av samtlige og klaffer det litt bedre søndag kan hun overraske. 10 Oh Superb fikk vinne sist når halve feltet galopperte. Mehla-hoppa har atter vært uheldig i sportrekningen, men kan vinne.
Rangering V5-5/DD-2: A: 3 B: 6-4-9-10 C: 5-11-7-8-2-12-1

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør