Foto: Getty / All Over Press

Gutta krutt

Anført av spissduoen Luis Suarez og Daniel Sturridge er Liverpool den store favoritten på lørdagskupongen. Les tippetipset.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
V75 Leangen: Nettavisen spiller Hop
Oddstips 1: Strømsgodset tar kommandoen fra start
Oddstips 2: United tilbake på vinnersporet

Lørdagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Premier League og Championship.

Bonuspotten er oppe i 550.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Strømsgodset – Vålerenga
Godset leverte en maktdemonstrasjon i Sogndal forrige runde, de blå vant hele 5-0 og var dermed serieledere en kort stund, men etter RBKs snuoperasjon i Sarpsborg er de igjen to poeng bak trønderne på topp. Er seriens mestscorende lag med 55 mål og har fått full uttelling med å hente hjem Ola Kamara. Spissen scoret hattrick før halvtimen var spilt i Sogndal, og står nå med ni nettkjenninger på ti kamper. Tallene på Marienlyst viser 10-2-0.

Med tap i tre av sine fire siste matcher må Enga holdet et øye med nedrykkslagene som jager bak. Er nummer elleve med 30 poeng (8-6-11), og det er kun fem ned til Tromsø på kvalik. 1-2-tapet mot Odd på Ullevaal sist var av det lett forglemmelige slaget. I en svært lite underholdene kamp utlignet Enga på overtid, men svakt forsvarsspill forærte Odd seiersmålet to minutter senere. Har bare én seier på de åtte siste i serien og står med 3-3-6 på fremmed gress.

Vertene trenger tre poeng i gullkampen og vil gå offensivt til verks. Vi tror ikke Enga greier å stå i mot. H

2. Sunderland – Manchester United
Ikke overraskende var Paolo di Canio første mann ut i årets Premier League. Italieneren ledet laget til en horribel sesongstart med kun ett fattig poeng etter seks runder, og 0-3-tapet mot West Bromwich var dråpen som fikk begeret til å renne over. Kevin Ball har midlertidig tatt over ansvaret mens klubben leter etter ny manager, men det ble ingen lykkelig debut for Ball med 1-3-tap hjemme mot Liverpool. Kampen var den fjerde strake hvor laget har gått poengløse av banen og sluppet inn tre mål. Og med hele fjorten baklengs trenger laget desperat å stramme inn bakover hvis de elendige resultatene skal snus.

David Moyes har fått en trøblete start på sin United karriere og de røde ligger på en svært skuffende tolvteplass med 2-1-3 totalt. Er uten poeng på de to siste i serien, som har endt med 1-4-tap mot City borte og et flaut 1-2-nederlag mot West Bromwich på Old Trafford. Gikk noe bedre i onsdagens 1-1-kamp i CL mot Shaktar Donetsk, men United ser fremdeles ut som en blek kopi av fjorårets gullvinnere. Fletcher og Keane er definitivt ute, mens Ferdinand og Rooney er usikre.

To lag som er i motvind, men vanskeligheten er helt klart størst i Sunderland. United har kvaliteten som trengs for å henge med i toppen, og bør være revansjesugne etter West Brom-tapet. B

3. Liverpool – Crystal Palace
Liverpool henger fortsatt med i toppen etter 3-1-seieren over tabelljumbo Sunderland sist helg; de røde startet kampen nølende, men tok etterhvert mer og mer over, og når sjansen bød seg sikret Suarez og Sturridge seieren. Skuffet i forrige hjemmekamp som endte med 0-1-tap mot Southampton; hadde da banespillet store deler av oppgjøret, men klarte ikke å produsere de helt store sjansene, og fraværet av Coutinho var tydelig. Er nummer to på tabellen med 4-1-1 totalt, to poeng bak Arsenal på topp. Coutinho er fremdeles ute med skade sammen med Coates, Cissokho, Johnson, Coutinho og Allen. Lucas soner karantene.

Crystal Palace befestet sin posisjon i bunnen av tabellen etter 0-2-tapet borte mot Southampton sist, som var deres tredje strake nederlag. CP-manager Ian Holloway var nok en gang misfornøyd med forsvarsspillet, som har vært en av hovedårsakene til den magre poengfangsten. Ligger på nittendeplass med 1-0-5, og har kun slått tabellnabo Sunderland så langt. Murray, Bolasie, McCarthy, Hunt, Williams og Delaney er skadet og må stå over dagens kamp.

Crystal Palace har sett svake ut så langt og Liverpool bør beholde alle tre på Anfield. H

4. Fulham – Stoke
Undertegnede anbefalte Fulham-seier over Cardiff forrige helg, men Martin Jols menn leverte en svak forestilling, og selv om vinnermålet ikke kom før på overtid var det ingenting å si på resultatet. Startet med Berbatov og Bent på topp, men duoen maktet ikke å utnytte de få sjansene som kom deres vei. Lagets fire poeng er tatt med seier over Sunderland i åpningsrunden og uavgjort mot West Bromwich hjemme. Er nummer atten med 1-1-4 totalt.

Stoke har fått skryt for sitt spill så langt i årets sesong, men forrige helgs 0-1-tap hjemme mot Norwich var et stort tilbakeslag. Gjestene styrte kampen hele veien mens Stoke skapte minimalt. En svært svak oppvisning av vertene, som viste seg fra en langt bedre side i forrige match på Britannia Stadium som endte 0-0 mot Manchester City. Tapte også forrige bortekamp mot Arsenal; Stoke var tidvis med i kampen og prøvde seg, men vertene hadde god kontroll og vant fortjent 3-1. Ligger på femtendeplass med 2-1-3.

To lag som begge gikk på skuffende hjemmetap forrige runde, og vi ser oss nødt til å gardere full ut. HUB

5. Cardiff City – Newcastle United
Steven Caulkner ledet an et friskt Cardiff-lag til tre poeng borte mot Fulham forrige helg, og nykommeren viser innledningsvis at de har noe å fare med i den øverste divisjonen. Har én av hver hjemme i Wales; tok en stor skalp med 3-2-seieren over Manchester City, oppgjøret mot Everton ble uten mål, mens forrige hjemmekamp endte med et bittert 0-1-tap for Tottenham etter gjestene scoret tre minutter på overtid. Er nummer elleve med 2-2-2 totalt. Eneste mann på skadelisten er spissen Andreas Cornelius.

Newcastle så ut til å ha ristet av seg den svake seriestarten med seiere over Villa og Fulham, men the Magpies rotet bort ledelsen i 2-3-tapet i forrige hjemmekamp mot Hull, som ble etterfulgt av nok et 2-3-tap mot Everton på Goodison Park. Manager Alan Pardew sliter ennå må få orden på forsvarsspillet, 11 baklengs er nest verst i Premier League. Er bedre stilt fremover og stiller med flere potensielle matchvinnere. Ligger på 16.plass med 2-1-3 totalt.

Cardiff har vist solid spill hjemme i Wales, men vi utelukker ikke at Newcastle kan ta poeng. HU

6. Hull City – Aston Villa
Hull ble tippet å få en vanskelig retur til Premier League, men så langt har klubben gjort spådommene til skamme med sin åttendeplass og 3-1-2 totalt. Tok sin første borteseier for sesongen med en sterk snuoperasjon i Newcastle, og beholdt også alle tre i forrige helgs 1-0-seier over West Ham hjemme.

Fraværet av målmaskinen Christian Benteke har foreløpig ikke vært utslagsgivende for Villa, som står med full pott på sine to siste. Benteke måtte ut med skade i forrige bortekamp mot Norwich, men innbytter Kozak benyttet sjansen når den bød seg og ble matchvinner etter to minutter på banen. Kampen endte 1-0, og Villa klarte å holde nullen for første gang siden 8. desember 2012. Lå under både 0-1 og 1-2 mot City i forrige runde, men Villa snudde kampen med to mål på tre minutter og beholdt dermed alle tre. Er nummer ni med 3-0-3 totalt. Benteke, Okore og Nzogbia er på skadelisten, mens Agbonlahor er usikker.

Åpen kamp som kan svinge begge veier. HB

7. QPR – Barnsley
QPR hadde få problemer med å ta seg av Middlesbrough på Loftus Road forrige helg; kampen endte 2-0 og laget tangerte dermed klubbrekorden med å holde nullen i syv kamper på rad. Harry Redknaps menn er fremdeles ubeseiret i Championship med 7-2-0 og ser ut som en meget sterk opprykkskandidat. Andy Johnson og Bobby Zamora blir trolig ikke klar til dagens kamp.

Barnsley fikk endelig brutt tapsrekken på fire kamper med poengdelingen hjemme mot Reading forrige helg. Kjemper i bunnen av tabellen med fem poeng, samme sum som tre andre lag, men må innfinne seg å være tabelljumbo takket være lagets elendige målforskjell (11-25). Tapt fem av fem bortekamper så langt.

Barnsley har ikke maktet å hente poeng borte, og vi tror ikke de greier det mot et av seriens beste lag. H

8. Burnley – Reading
Burnleys 2-0-seier over Doncaster borte var lagets fjerde på rad, og the Clarets inntok dermed tabelltoppen med bedre målforskjell enn QPR. Manager Sean Dyche har tross et stramt budsjett og liten spillerstall lagt seg i toppen, men det skal være sagt at motstanden har vært overkommelig. Står med 3-2-0 hjemme på Turf Moor, hvor de to siste har endt med 3-0-seier over både Birmingham og Charlton.

Reading leverte ingen god kamp borte mot Barnsley forrige helg, og bør være fornøyd med at kampen endte 1-1. Vant de tre foregående og har 4-2-0 på de seks siste. Sesongens eneste tap kom borte mot Blackpool, men hjemme på Madejski Stadium står de med 3-2-0. Jem Karacan er ute med skade, mens Wayne Bridge er usikker.

Ser åpen ut. HUB

9. Charlton – Blackpool
Etter tre tap på rad ble det endelig poeng igjen på Charlton som spilte 1-1 hjemme mot Nottingham Forest sist. Var nære ved å stikke av med seieren i den jevnspilte kampen, men Jordan Cousins volley-skudd på overtid traff feil side av stolpen. Kun vunnet én kamp så langt med 1-3-5 totalt, men trepoengeren kom til gjengjeld mot solide Leicester (hjemme). Står med svake 1-1-2 på the Valley, hvor de har tapt mot Middlesbrough og Millwall.

Etter en strålende sesongstart har poengfangsten til Blackpool avtatt med 1-3-1 på de fem siste. Delte poeng med Bolton i forrige rundes hjemmeoppgjør, som var deres tredje uavgjort-kamp på rad. Paul Ince sine menn har samlet opp 5-4-1 totalt og er bare fire poeng bak liga-leder Burnley. Mangler midtbaneduoen Angel Martinez Cervera (suspendert) og Barry Ferguson (skadet).

Blackpool har fått den beste starten, men vi tror et Charlton-lag i poengnød kan overraske. HB

10. Derby County – Leeds
Nyansatte Derby-manager Steve McClaren var på tribunen og fikk se laget hans ligge under 1-4 mot Ipswich i tirsdagens oppgjør på Pride Park, men vertene leverte en forrykende andre omgang og Bryson reddet ett poeng for Derby med sin utligning to minutter før slutt. Unngikk dermed så vidt å tape tre på rad. Er nummer fjorten med 3-3-4 totalt, og har fremdeles til gode å vinne hjemme med 0-2-3.

Leeds fikk stoppet tapsrekka på tre kamper med 2-1-seieren over Bournemouth på tirsdag. Brian McDermotts menn har vist svært varierende takter med 4-2-4 totalt og befinner seg på en foreløpig ellevteplass.

Vi tror skiftet av manager kan gi Derby en opptur og prøver oss med en risikabel H.

11. Sheffield Wednesday – Ipswich
Sheffield Wednesday var nære ved å sikre seg sesongen første seier i borteoppgjøret mot Brighton sist, men gjestene utnyttet svakt forsvarsspill hos Wednesday og utlignet minuttet før slutt. Tapte forrige hjemmekamp 0-1 mot Doncaster og har til gode å vinne på Hillsborough med 0-2-2.

Ipswich hadde en gyllen mulighet til sikre seg sesongens første borteseier når de gikk til pause med 4-1-ledelese over Derby på tirsdag, men the Blues raknet fullstendig etter hvilen og måtte nøye seg med ett poeng i 4-4-kampen. Står med 0-2-3 på bortebane, men har møtt på tøff motstand og tapene har kommet mot Wigan, QPR og Reading. Er nummer ti med 4-2-4 totalt.

Sheffield viste bedring i spillet sist, men har fremdeles store defensive svakheter. Alle utfall er sannsynlige og vi garderer fullt ut. HUB

12. Huddersfield – Watford
Huddersfield har nok neppe andre mål enn å overleve i Championship denne sesongen, og så langt er de i rute og vel så det med sin niendeplass og 3-5-2 totalt. Delte poeng i tredje kamp på rad med 1-1 borte mot Middlesbrough sist. Spilte 1-1 mot Blackpool i forrige kamp på John Smith Stadium, hvor de står med 2-3-0. Seierne kom mot Charlton og Bournemouth, og de har også holdt QPR til 1-1.

Watford tapte 0-1 borte mot Blackburn tirsdag, og falt dermed ned til syvendeplassen med 5-3-2 totalt. Står med 2-1-2 på fremmed gress, hvor det andre tapet kom mot Blackpool, mens det ble full pott mot Barnsley og Birmingham. Er det mestscorende laget i ligaen med 20 nettkjenninger, men slipper også inn ett mål i snitt per kamp. Manager Gianfranco Zola kan velge fra en skadefri tropp.

Huddersfield er uten tap hjemme, men vi har mest tro på gjestene. UB

96-rekker
1. Strømsgodset – Vålerenga H

2. Sunderland – Manchester United B

3. Liverpool – Crystal Palace H

4. Fulham – Stoke HU

5. Cardiff City – Newcastle United HU

6. Hull City – Aston Villa HB

7. QPR – Barnsley H

8. Burnley – Reading HUB

9. Charlton – Blackpool HB

10. Derby County – Leeds H

11. Sheffield Wednesday – Ipswich HU

12. Huddersfield – Watford B

Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

432-rekker
1. Strømsgodset – Vålerenga H

2. Sunderland – Manchester United B

3. Liverpool – Crystal Palace H

4. Fulham – Stoke HUB

5. Cardiff City – Newcastle United HU

6. Hull City – Aston Villa HB

7. QPR – Barnsley H

8. Burnley – Reading HUB

9. Charlton – Blackpool HB

10. Derby County – Leeds H

11. Sheffield Wednesday – Ipswich HUB

12. Huddersfield – Watford UB

Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør