Foto: hesteguiden.com

Hamre svikter?

Frode Hamre setter seg opp bak to hardt betrodde hester i lunsjen på Jarlsberg i dag, men vi tror det er klar fordel utfordrerne.

Kommersielt

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Les også:Tok nesten halve premiepotten
Les også:Siktet innstilt

Det har ikke vært marginenes uke for Sportspills traveksperter dette, og lørdagens V75 på Biri og søndagens V65 fra Sørlandet var intet unntak. Men under lørdagskveldens V65 fra Kalmar så sa det påny pang. Friske Espen Edvardsen lanserte 2. valget 8 Jeans N. Overhalls som banker i V65-1 og fra dødens var hesten solid vinner.

Sjuendevalget 9 Trixie Value var krysset på fem hester i V65-4 og niendevalget 13 Super G. var krysset både på det mellomste og det største V65-forslaget her på Nettavisen. De som da leverte det mellomste forslaget (innl.pris kr 588) kunne dermed kvittere ut 26 582 krone, mens de som leverte det største forslaget (innl.pris kr 1440 kr) kunne hente hjem 29 973 kroner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

I tillegg gikk åtte andelslag på Eksperten inn med seks rette og ca 30 000 tilbake også på hvert av dem. Gevinstrapporten fra Norsk Rikstoto søndag morgen viser at våre lesere dro inn 235 288 kroner på hans tips her på Nettavisen og dermed det ca 500 00 kroner tilbake for våre lesere på Espens kupongforslag lørdag kveld. Når premiepotten var på ca 1,2 millioner kroner, så tok altså Nettavisens lesere med seg ca 40 % av premiepotten.

Søndagens V64-tips Vaggeryd satt brukbart de, men dessverre tapte Espens banker Twigs Tiffany i de siste stegene. Dog ble det både fem rette og firere på forslagene og totalt ca 65 000 kroner innspilt på diverse andelslag på Eksperten, og da er det bare å ta nye tak denne mandagen.

Norsk Rikstoto har en rikholdig meny å tilby denne mandagen. Hele fire travkjøringer kan vi nordmenn spille til. Det starter opp med V4 fra Solänget, før det fortsetter med lunsjtrav fra Jarlsberg. Mandag kveld er det en feiende flott V65-omgang fra Färjestad, mens det som sist mandag er Leangen som arrangerer dobbel V5 her hjemme. I lunsjen på Jarlsberg er det to løp med med to klare forgrunnsfigurer, og da blir det to dobbeltbankere på arenaen i Vestfold.

Innleveringsfrister Jarlsberg
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Hvem kommer først frem?
Ja, det er det store spørsmålet i et sprintløp for varmblodshester i V5-3 hvor forgrunnfigurene står i bakspor, og slik vi leser startsiden står 11 Banker Fly i de beste ryggene i fra start. Dersom Gunnar Austevoll er litt våken er han foran den antatt tøffeste i mot ut av den første svingen, og da bør han sette fart.

Banker Fly ble totalt bortkjørt i den nest siste starten (stupte på Sejr Gammelsbæk i "dødens", og det kunne jo ikke gå), men i den siste starten var 5-åringen flyvende ved triumfen på sterke 13.9 over aktuell distanse. Således toppform der i gården, og det er kun favoritten 10 Just Livin My Life i mot.

Sistnevnte har vunnet to løp i fra tet i regi Frode Hamre på 16-tallet full vei, og den fartsfyllte 5-åringen går trolig ikke av veien for en kjapp sprint. Står dog i en ikke alt for god rygg i form av 3 Beak`s Mr. Toby (ingen kløpper i fra start), og da kan det strule seg litt til ned startsiden for ham (skal uansett være tidlig aktuell).

Vår rangering V5-3: A: 11-10 B: 1-4-2-3-7 C: 5-8-6-9-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Sporene avgjør?
Ja, i et varmblodsløp i den fjerde avdelingen blir trolig sporene avgjørene for løpsutfallet, og i fra tet blir slett ikke 4 Original P. lett å skubbe seg på til slutt. Vi bankerspillte 6-åringen med hell ved triumfen på fine 15.5 full vei i et V75-løp i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt.

Anderssen-traveren var tidligere litt usikker bak bilen, men i vinter har han stabilisert seg. Da tror vi på et feilfritt løp også i dag, og etter alt å dømme sitter han tidlig i tet. Da bli han i så fall ikke lett å slå, og vi lar favoritten stå ugardert på lillebongen. Det er kun 12 Megamuscle i mot, men han må gå i "dødens"

Vi tror ikke Hamre-traveren tar ned favoritten i fra utvendig posisjon, men favoritten kan galoppere. Da står Hamre-traveren klar til å overta, og vi krysser på de to største forslagene. Det klaffet perfekt for 4-åringen i den siste starten, og han takket da for et fint opplegg underveis ved å vinne lett på fine 14.3 full vei.

Vår rangering V5-4: A: 4 B: 12 C: 3-8-10-11-2-9-7-6-5

V5-1, 2100 meter autostart
Vi synes vinnerkandidaten er mange i dette varmblodsløpet som innleder denne V5-rebusen, men vi heiser opp fire hester. Vi synes det var fin stil på avslutningen til 2 Lucky Dreamer til tredje på 17.3 full vei sist etter litt pause, og normalt har løp i kroppen gjort godt på en storvokste Love You-sønnen.

Positiv til femte på 17.9 full vei i det samme løpet som førstnevnte var 3 Speedy Hoss, og 9-åringen sitter etter alt å dømme tidlig i tet denne gangen (må tilmåles solide vinnersjanser da). En fin type er 4 J.J. Art Deco snakk om, og vi synes 4-åringen så veldig fin ut ved triumfen på 20.0 over 2500 meter i den siste starten.

Det ble galopp for 8 Black Star M. sist, men vi synes han var positiv til sølv på 18.3 full vei i årsdebuten. Han har normalt gått mye fremover på form med et par løp i kroppen etter litt pause, og dette var en hest det ble stilt litt forventninger til i fjor. Vant sist han gjestet Jarlsberg, og han er lite spilt med sine 10 % i dag!

Vår rangering V5-1: A: 2 B: 3-4-8 C: 9-6-12-10-11-5-1-7

V5-2, 1609 meter autostart
Vi støter på et sprintløp for varmblodshester i den andre avdelingen, og vi finner seks vinnerkandidater. Vi synes 9 Terrestrial var positiv til tredje på 17.3 over aktuell distanse i den siste starten i Skien, og 4-åringen som til tider sliter litt med aksjonen har klar fordel av dagens arena (spennende med Thor Borg opp).

Spennende etter lang pause er 2 Jambalaya O., og 4-årshoppa står perfekt til i dag. Kjapp i vei, og når treningsrapporten er gode, krysser vi tridlig. God i den nest siste starten var 5 Pretty Sleipner til tredje på 17.5 over 2600 meter, mens han var alt for tøft ute mot Just Livin My Life&Co sist (klart enklere i mot i dag).

En god vinner i den siste starten var 4 Mr. Nuggati, men alt ble dønn riktig med tøff kjøring i front den dagen. Hesten så dog fin ut, og kusk Geir V. Gundersen fik fin fart på hesten. Litt bedre enn raden er 11 Reef Garbo (ikke hatt helt den rette flyten nå på slutten), mens vi heller ikke tror 6 Li Li Fly er helt borte.

Vår rangering V5-2: A: 9 B: 2-5-4-11-6 C: 1-3-10-7-8

V5-5, 2100 meter autostart
Et flott kaldblodsløp avslutter denne V5-rebusen, og vinnerkandidatene er mange. Vi gardererer således bredt, men 6 Mjølner Komet skal være snakk om en favoritt. Han gikk en fin sisterunde til femte på 29.4 over 2680 meter i den siste starten, og autostart i dag skal være en klar fordel for 5-åringen.

En kanongod vinner på 30.3 full vei etter tidlig galopp i den siste starten var 4 Megårds Knerten, og det var på nettopp dagens arena han vant et løp overraskende på råsterke 27.4 full vei tilbake i 2011. Herdet i tøffe lag er 9 Skaane Jo, og i et løp som dette skal 4-åringen helt klart være seiersaktuell.

Det går fine rapporter på 8 Perle Faks etter lang pause, og vi synes 6-åringen som radet opp i fjor høst må krysses på alle bonger. Klart god nok i en feilfri utgave er 10 Nordby Ask, men han er håpløst usikker. Variabel er 5 Brage Mollyn, men han er god nok på sitt beste (sølv på sterke 27.6 full vei tredje sist).

Vår rangering V5-5: A: 6 B: 4-9-8-10-5 C: 7-1-12-2-11-3

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør