Foto: Getty Images / All Over Press

Han er beste spiller i Championship

Cardiff topper laget med Craig Bellamy når italienske Watford kommer til Wales.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
V65 Eskilstuna: Vi byr på en stålbanker
Champions League: Lagnyheter
Oddstips 1: Stor test for Chelsea
Lunsjtrav Drammen: En fighter!
Konkurranse: Vinn en iPad!
Fotball: Sjekk ukens TV-kamper

V4 Axevalla: Kongen vinner

Langoddsen byr på ishockey fra Finland, Sverige og ett oppgjør fra vår egen GET-Liga. Resten av menyen består av en rekke interessante oppgjør i Champions League, samt engelsk fotball fra Championship, League One og League Two.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
7. Rosenborg IHK - Stjernen Hockey B 2,70

Rosenborg tapte i spilleforlengelse i Tønsberg forrige runde, og ligger på delt sisteplass i GET-Ligaen. Fortjent, slik vi ser det, for syv tap, en seier på Hamar og tap i forlengelse mot Frisk og Tønsberg er ikke all verden å slå i bordet med. Det finnes noen gode spillere i Trondheim, men alle må ha dagen samtidig for at Rosenborg skal ta poeng, ser det ut til. Stjernen har bare tatt to poeng mer enn trønderne, og de tar kun poeng hjemme i Fredrikstad, men har alt i alt sett best ut av disse. Sparta og VIF holdes til 3-3 i ordinær tid, og man slår Frisk på straffer. Stjernen har vist mest, de vant en match her forrige sesong og sesongen før også, og når oddsen er satt så skjevt som den er, må 2,70 på borteseieren testes.

Dagens avslag
38. Galatasaray - CFR Cluj H 1,55

Galatasaray gjorde en god kamp borte mot Manchester United, som de tapte 0-1. Deretter gjorde de en mindre god kamp hjemme mot Sporting Braga som de tapte 0-2. De har med andre ord ikke fått til noe i denne gruppen, og i tyrkisk superliga har de tap for Orduspor, 1-1 hjemme mot Eskisehirsport og 3-3 mot Genclerbirligi i de tre siste. Til at de topper ligaen er dette svakt, formen er ustabil. Cluj har vunnet 2-0 borte mot Braga før Robin van Persie ble for mye og de tapte 1-2 for Manchester United. 1,55 på hjemmeseieren i Istanbul? Er rumenerne virkelig så sjanseløse her? Vi tror ikke det, og synes 1,55 er for lavt til å gå mot Cluj.

Dagens spill
Champions League er utrolig spennende, men den kan også være en utfordring for oss oddsspillere. Manchester United, Barcelona og Juventus, vi tror jo de vinner, men ikke nødvendigvis klart, og da blir oddsen uspiselig. Etter å ha vurdert Over 2,5 mål i Minsk og Lille, har vi bestemt oss for å prøve et noe mer risikabelt spill denne runden, men der oddsen selvsagt står i stil og vel så det.

I dagens andre oddstips kjører vi en engelsk dobbel med de to beste lagene i "Bookmakers League" også kjent som The Championship.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

48. Leicester – Brighton
Leicester har inntatt tabelltoppen i Championship, på bedre målforskjell enn Cardiff. Leicester slo Burnley, Hull, Middlesbrough, Huddersfield og Bristol City etter tur før landslagsoppholdet. På lørdag ble det 1-1 borte mot Birmingham. 1. omgangen var bare middels, men man hentet seg inn og tok poeng etter en bedre 2. omgang. Manager Pearson var alt i alt fornøyd med innsatsen og sa etter kampen at troppen er godt sammensveiset og at Leicester fungerer veldig godt som lag nå. Leicester har 5-0-0 og målforskjell 10-2 hjemme på King Power.

Manager Pearson har noe usikkerhet rundt Vardy (a), som sto over mot Birmingham på lørdag. Spissen må sjekkes nærmere kampstart grunnet sykdom. Ellers skal alle som startet sist være tilgjengelige.

Brighton gjorde tre ganske svake kamper før landslagsoppholdet, og det var ventet at de skulle heve seg på lørdag, med et par sentrale spillere tilbake fra skader. Så skjedde ikke, det ble tap 0-1 hjemme for et redusert Middlesbrough. Dermed må vi sette et stort spørsmålstegn ved formen til Gus Poyets mannskap. Selv sier Poyet at mens defensiven gjør jobben, skuffer offensiven stort. Han vil vurdere å hente inn en ny spiss dersom gutta på topp fortsetter å brenne alle sjansene. Svak form hos måkene altså, men de er fortsatt blant de beste bortelagene med sine 3-1-1 totalt.

Orlandi (m) og Hoskins (a) er fortsatt ute. Vicente (m) var heller ikke å se på lørdag, men Mackail-Smith var tilbake.

Leicester er et maskineri for tiden, og vi synes ikke dagens Brighton ligner et lag som kan ta poeng her. Brighton vil antagelig ikke komme til så mange målsjanser denne gangen, og 1,75 for denne hjemmeseieren bruker vi i en dobbel.

46. Cardiff - Watford
Defensiv slurv gjorde at Cardiff aldri så ut som vinnere borte mot Nottingham Forest på lørdag. Vi hadde god tro på waliserne, men de lå under 0-3 rett etter pause og fikk bare scoret et trøstemål til 1-3. De ligger fortsatt på direkte opprykk, men måtte gi fra seg førsteplassen til Leicester. I dag forventer vi en total oppstramming av det defensive som ikke fungerte i Nottingham. Manager Malky Mackay tillater ikke mer slurv, og hjemme i Wales står Cardiff med 5-0-0 og solide 11-3 i målscore på de fem første.

Mackay risikerte ikke stjernen Craig Bellamy (a) på lørdag. «Vi har tøffe kamper foran oss, og vi forhaster oss ikke med å sende spillere utpå, vi stoler på og bruker dem vi har», sa Mackay da. I dag mener Teamtalk.com å vite at Bellamy, ligaens beste spiller i undertegnedes øyne, sannsynligvis starter kampen. Mackay har også Mutch (m) tilbake i laget når han møter klubben han trente fra 2009 til 2011.

Watford har vist gode takter så langt, spesielt den unge Fernando Forestieri, som er på lån fra Udinese. Det er knyttet sterke bånd mellom Watford og Italia, og da spesielt Udinese, gjennom de nye eierne, familien Pozzo, og manager Gianfranco Zola. Resultatene er opp og ned, men etter tap 1-2 hjemme for Middlesbrough for to uker siden ble det hjemmeseier 1-0 på straffe i sluttsekundene mot Peterborough lørdag. 3-1-1 på de fem siste og 5-1-5 totalt.

Watford har fortsatt kapteinen John Eustace, Piccoli Neuton (f), Nyron Nosworthy (f), Prince Buaben (m) og Geoffrey Mujangi Bia (m) på skadelisten. Lite brukte Joel Ekstrand (f) er usikker.

Skuffende forestilling av Cardiff på lørdag, men vi tror på full skjerpings på eget gress i dag. Watford er ikke den type lag som går for 0-0, de spiller fotball og da blir det fort tap her, tror vi. Vinner Cardiff, er det første gang i klubbens historie at de vinner sesongens seks første hjemmekamper. Oddsen er bare 1,50, men troen er stor. Vi runder av kvelden med denne engelske dobbelen til 2,63. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

46. Cardiff - Watford 1,50 3,30 4,85
48. Leicester - Brighton 1,75 3,10 3,55

Total odds 2,63

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus