Foto: Jan Kåre Ness (Scanpix)

Haugesund skal få kjørt seg

VI utelukker ikke Bodø/Glimt-seier borte mot Haugesund. Sjekk tippetipset.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: Se opp for denne måltyven
Trav: Jackpot i V65
Eksperten: Spill Nettavisens populære andelslag
Viking Lotto: Vinn 137 mill. i kveld!

Midtukekupongen består av tre kvartfinaler i cupen, fire 3. divisjonskamper, fire kvalifiseringskamper til Europa League og et lokaderby i Superettan.

Kamp 1, 2, 4, 5, 6 spilles onsdag, de øvrige torsdag.

Bonuspotten har steget til pene 2,55 millioner kroner.

1. Haugesund - Bodø/Glimt
Kvartfinale cupen.
Haugesund slet seg til 4-3-seier hjemme mot 2. divisjonslaget Alta forrige runde og ble most 4-0 av Odd i serien søndag. Ugonna Anyora ble utvist på stillingen 0-1 i det oppgjøret en drøy halvtime før slutt. Ligger på 7. plass i Tippeligaen med 20 poeng på 14 kamper.

Alexander Søderlund har gått til Rosenborg, og lagets andre angrepsstjerne, Christian Gytkjær, er skadet. Det samme er Joakim Våge Nilsen. Ugonna Anyora, som fikk rødt kort i forrige seriekamp, er klarert for spill i dag.

Det svinger skikkelig av Glimt om dagen, og søndag ble det en knallsterkt 2-0-seier borte over Ranheim. Leder nå Adeccoligaen med fem poengs margin ned til Sandefjord. I fjerde runde av cupen ble Odd beseiret 2-1 på hjemmebane.

Abdurahim «Ibba» Laajab (gifter seg i Marokko) er eneste fravær.

Et Haugesund med rusk i maskineriet kan få problemer med Adeccoligaens beste lag. HUB.

2. Molde – Mjøndalen
Kvartfinale cupen.
Molde kom under 0-1 hjemme for Sarpsborg, men snudde kampen og vant til slutt 3-1. Klatret dermed forbi Start og opp til kvalikplassen. I forrige cuprunde ble Ranheim pulverisert 6-0, og Molde, som startet sesongen elendig, har nå 4-2-0 på de siste seks i serie og cup.

Børre Steenslid, Kristoffer Paulsen Vatshaug og Espen Bugge Pettersen er trolig fortsatt ute for Molde. Joshua Gatt er også blitt skadet.

Mjøndalen slo ut Brann borte i tredje runde, og kom tilbake mot HamKam forrige cuprunde og snudde til 3-2. I Adeccoligaen går det langt tråere for Mjøndalen, og på de siste seks kampene er det blitt 1-0-5 og 3-15 i målforskjell. Stiller uten Stian Ohr og midtstopperen Rhett Bernstein i denne kampen.

Mjøndalen har kollapset totalt på bortebane de siste ukene. Dette bør bli lett match for et Molde-lag på vei oppover. H.

3. Start – Lillestrøm
Kvartfinale cupen.
Start kom tilbake fra 0-2 hjemme mot Aalesund søndag og reddet et viktig poeng i bunnstriden. Ble likevel passert av Molde og ligger nest sist på tabellen. Slo Stabæk 2-1 hjemme i forrige cuprunde.

Skademessig ser det bra ut.

Lillestrøm tapte 0-1 for erkerivalen Vålerenga i en ganske jevnspilt affære på Åråsen søndag, og ble sendt hjem med 0-2 i bagasjen av Tromsø runden før. Ligger utsatt til på 13. plass, kun ett poeng over Start. Måtte ha ekstraomganger på hjemmebane mot Bryne forrige cuprunde.

Ruben Gabrielsen og Thorstein Helstad er ute med skader.

Åpent oppgjør mellom to lag i svak for. HB.

4. Kolstad – Sverresborg
3. divisjon avdeling 3.
Kolstad ligger på 2. plass med 26 poeng på 13 kamper. Opp til serieleder Brumunddal skiller det fire poeng. Har full pott og 7-0 i målforskjell på de to siste kampene, som begge er blitt spilt mot bunnlag. Har slitt med en del skader denne sesongen, og det er mange slitne ben som lengter etter sommerferie etter dette oppgjøret.

Nyopprykkede Sverresborg har tatt 17 poeng på 13 kamper og ligger på 9. plass. På fremmed gress har det blitt kun ett poeng på fem forsøk. Tapte 2-5 borte for Skjetten sist, og slo HamKam 2 6-3 hjemme runden før.

Disse to rivalene fra Trondheim møttes i første serierunde i april. Da endte oppgjøret 3-3.

Sverresborg har en elendig bortestatistikk, men har vist tidvis meget gode takter på hjemmebane. Vi utelukker ikke at de overrasker i dette lokaloppgjøret. HUB.

5. Ottestad – Alvdal
3. divisjon avdeling 3.
Ottestad ligger på 3. plass med 25 poeng på 13 kamper. Har meget pene 6-1-0 og 27-10 i målforskjell på hjemmebane. Slo Storhamar 5-0 hjemme sist.

Har en del fravær til denne kamper: En spiller er skadet, mens to er på opptaksprøve til befalsskolen, og tre unggutter er på ferie.

Alvdal ligger på 6. plass med 20 poeng, og har gjort sakene sine best på bortebane så langt (4-1-2). Tapte 1-4 for bunnlaget Fart borte sist, men slo Lillehammer 1-0 hjemme runden før.

Da lagene møttes i første serierunde, vant Ottestad 4-1 på bortebane, og vi tror hjemmesterke Ottestad tar tre nye poeng her. H.

6. Charlottenlund – Verdal
3. divisjon avdeling 10.
Charlottenlund ligger tredje sist med 11 poeng på 13 kamper. 9 av poengene har kommet på hjemmebane (3-0-4). Har vunnet de to siste hjemmekampene, 2-0 over brukbare over Stjørdals-Blink sist, og 6-2 over Rosenborg 3 tredje sist. Mellom disse to ble det 0-7 borte mot gode KIL/Hemne.

Verdal ligger på 4. plass med 27 poeng, og det skiller bare tre poeng opp til serieleder Tiller. Spilte 1-1 borte mot middelhavsfarer Tynset sist og vant 5-2 hjemme mot brukbare Steinkjer runden før. Står med 3-2-2 borte.

Lagene spilte 1-1 i første serierunde, og vi utelukker ikke at Charlottenlund tar poeng også i dag. HUB.

7. Holmen – Ullern
3. divisjon avdeling 4.
Holmen ligger på andreplass med 32 poeng på 13 kamper. Årets første tap kom hjemme mot Modum mandag. Ifølge rapportene var 3-0-tapet fullt fortjent. Spilte 3-3 borte mot Mjøndalen runden før.

Ullern topper avdelingen, to poeng foran Holmen. Står med 6-1-0 borte. Slo Gjøv/Lyn 4-2 borte sist og har vunnet sju kamper på rad.

Holmen vant hele 4-1på bortebane da lagene møttes i serieåpningen, men vi tror mest på Ullern her. UB.

8. Crusaders – Rosenborg
Europa League-kvalifisering, 1. runde. Returkampen spilles 11. juli.

Crusaders endte på 2. plass i den nordirske toppserien 2012/13. Laget tok 83 poeng på 38 kamper og var 8 poeng bak vinneren Ciftonville. Har akkurat startet sesongforberedelsene, og slo Bangor fra nivå to 3-1 i en treningskamp lørdag.

Belfast-klubben er semi-profesjonell og har ikke vunnet ligaen siden 1996/97. Har spilt kvalifisering til Euroa League tre av de siste fire årene, men har ikke kommet lenger enn til andre runde.

Disse to møttes i første runde av Europa League-kvalifiseringen også forrige sesong. Da vant Rosenborg 3-0 på bortebane og 1-0 hjemme.

Rosenborgs nyervervelse Alexander Søderlund er ikke klar for spill før 15. juli. Jon Inge Høiland står overgrunnet sykdom, mens Mikkel Diskerud er opptatt med landslagsspill. Fredrik Midtsjø sliter med et vondt kne og betegnes som tvilsom.

Crusaders er utenfor sesong nå, noe som taler til RBKs fordel. Samtidig er trønderne inne i en hektisk periode i serie og cup hjemme, og de kan avgjøre avansementet på Lerkendal. Derfor tar vi med gardering. UB.

9. Tromsø – Celje
Europa League-kvalifisering, 1. runde.

Tromsø tapte 1-3 borte for Strømsgodset i helgen, etter at en feilaktig idømt straffe ødela mye av kampen. Ligger på åttendeplass med 19 poeng og har tatt brorparten av poengene hjemme på Alfheim. TIL er inne i en tøff periode, med seriekamp mot Molde til helgen og returmatch neste uke. Det er ikke umulig at enkelte faste spillere får hvile eller starter på benken torsdag.

Celje endte bare på femteplass i den slovenske ligaen, men fikk plass i EL-kvaliken som tapende finalist i cupfinalen mot serieleder Maribor. På 36 seriekamper ble det 49 poeng (12-13-11). Ligaen starter igjen 13. juli, og Celje er i full sving med sesongforberedelsene. Har ikke kommet høyere enn fjerdeplass i serien på de siste åtte kampene.

Tromsø er bunnsolide på hjemmebane og normalt skjerpet i slike Europa-kamper. Det holder i massevis mot et høyst middelmådig slovensk lag som er utenfor sesong og uten resultater på internasjonalt nivå. H.

10. Drogheda – Malmö
Europa League-kvalifisering, 1. runde.

Drogheda ligger helt nede på åttendeplass i den irske ligaen etter 18 runder og har tapt 5 seriematcher på rad. Fikk en opptur med 3-0-seier over Cork i cupen mandag. Fikk ingen nye skader i den kampen.

Deltok sist i Europa-spill i 2008/09-sesongen. Da ble det tap for Dynamo Kiev i andre kvalifiseringsrunde. Kvalifiserte seg for E-spill denne sesongen takket være andreplassen i Premier League i 2012.

Malmö var inne i en meget god periode i Allesvenskan, men tapte noe overraskende 1-3 hjemme for Häcken forrige runde. Ligger på fjerdeplass med 26 poeng, og det skiller bare to poeng opp til serieleder IFK. Endte på tredjeplass i serien forrige sesong, noe som ga billett i EL-kvaliken.

Malmö er nokså store favoritter, men vi slenger på en U ettersom det skal spilles returkamp i Sverige. UB.

11. KR Reykjavik – Glentoran
Europa League-kvalifisering, 1. runde.

KR har fått en flott start på den hjemlige serien og leder klart med 25 poeng på 9 kamper. Har deltatt i CL- eller EL-kvalifisering hvert år de siste fire sesongene, men har ikke kommet videre fra 3. kvalikrunde noen av årene.

Glentorian endte på fjerdeplass i den nordiske ligaen, med 57 poeng på 38 kamper. Det er 26 poeng mindre enn Rosenborgs motstander. Kvalifiserte seg til dette oppgjøret gjennom å vinne cupen.

Islands beste lag har gode sjanser til å slå en Glentorian-utgave som er utenfor sesong og som ikke kan regnes blant de aller beste nordirske klubbene. H.

12. Brage – Degerfors
Brage ligger helt sist i Superettan med 5 poeng på 15 kamper. Står med stusselige 0-2-5 og 3-12 i målforskjell på hjemmebane. Formen er også elendig, med seks strake tap og 3-19 i målforskjell.

Den rutinerte forsvarsspilleren Niklas Sandberg er ute med karantene. Et par spillere er usikre grunnet skader.

Degerfors er på vei oppover på tabellen etter flotte 4-1-1 på de siste 6. Ligger på 6. plass med 20 poeng. Har én kamp til gode på de andre lagene og kan begynne å snuse på opprykksstriden dersom det skulle bli seier her.

Tilsvarende møte forrige sesong endte 1-1, mens Degerfors vant sin hjemmekamp 3-2.

Dette lokalderbyet betegnes som årets viktigste kamp for Brage, men formsterke Degerfors bør ta dette greit. B.

Våre spillforslag:

432-rekker:

1. HUB
2. H
3. HB

4. HUB
5. H
6. HUB

7. UB
8. UB
9. H

10. UB
11. H
12. B
Klikk her for å levere vår 432-rekker.

96-rekker
1. HUB
2. H
3. HB

4. H
5. H
6. UB

7. UB
8. UB
9. H

10. UB
11. H
12. B
Klikk her for å levere vår 96-rekker.

240 mill i potten
I Viking Lotto onsdag kveld er førstepremiepotten på 137 millioner kroner. Du kan levere kupong her.

I Eurojackpot fredag er potten på 240 millioner kroner. Du kan levere kupong her.

I Lotto lørdag er det mulig å vinne 11 millioner kroner. Du kan levere kupong her.

Har du prøvd å spille andelslag på trav med Nettavisens eksperter?

Mest lest