Foto: Hesteguiden.com

Helfrekk banker på Nossum

Etter at festen på Jarlsberg er over, byr Nossum Travbane i Nord-Trøndelag på V5 søndag kveld. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

En heidundrende travuke på Jarlsberg er over, men travspillerne trenger ikke fortvile. På Nossum travbane i Nord-Trøndelag (ca 10 mil nord for Trondheim) skal det avvikles en meget spennende V5 søndag kveld. Vi antar spillerne er svært dårlig forberedt til denne kjøringen, da alt fokus har vært på Jarlsberg denne søndagen. Men vi har naturligvis sjekket aktuelle kusker og hester der oppe.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Legg merke til at Nossum travbane er en 800-metersbane og at det er en klar fordel å komme seg til tet på denne banen. Leangen-profilene er på plass på Nossum i kveld og det er overraskende fin kvalitet på løpene. Det er nesten så man ikke tror det man ser, men 6 Arnblessen er nede som et fjerdevalg i V5-1 når det er omsatt for drøye 70 000 kroner rundt kl ett søndag. Kun markert på sju prosent, og da løper vi til lukene og bankerspiller Arnblessen.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Vi har naturligvis sjekket hesten med eier og trener Arne Dahlen fra Melhus. Han kunne fortelle at Arnblessen var veldig fin i en lokalkjøring på Hølonda for fjorten dager siden og at hesten har trent fint den siste tiden. Arnblessen stod en periode hos Kjetil Helgestad i vår, men lyktes bare sånn måtelig der. Ikke minst siden kusk Kai Johansen disponerte hesten feil ved flere tilfeller. Nå skal Arnblessen ha det litt på sin måte, men med Atle Solhus som kusk er det ingen tvil om at hesten er i de beste hender. Vi kan ikke la Arnblessen står urørt, og selv om 4 Pondus er en bra hest, er Arnblessen mye hvassere på speed. Vi knaller til med en herlig banker på Nossum søndag kveld.
Rangering V5-1: A: 6 B: 4-2-1 C: 5-7-1

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V5-2 - Varmblodshester. 1700 meter voltestart.
6 Donas Super Max og Atle Solhus blir vår favoritt i V5-2. Hesten er lynrask fra start og kommer til å få en flott start fra 20 meter tillegg. Det er ikke helt umulig at Solhus kan sitte i tet etter noen hundre meter.

5 Creek's Showgirl viste klar fremgang sist og er i tilfelle den Solhus må komme seg forbi av strekhestene. Treårshoppa er en klar seierskandidat om hun kommer seg foran. 10 Abby Tutterø er også i form, og dersom Atle Eggan lykkes fra start er fireåringen god nok til å vinne. 12 Noss Zappa har vært god i sine to siste starter og fra et flott springspor kan det gå veien. 14 Midnight Spirit står vondt til med bakspor på tillegg, men er i knallform.
Rangering V5-2: A: 6 B: 5-10-12 C: 14-2-3-11-8-9-13-7-4-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3 - Varmblodshester. 2500 meter voltestart.
Kun åtte hester til start i dette stayerløpet der 2 Super Princess blir vår klare favoritt. Hesten er i mye bedre form enn det raden indikerer og når Atle Solhus (som vi selvsagt har pratet med) melder stor galopprisiko på storfavoritten 1 Mr. Brunell, tror vi Super Princess kan styre dette løpet fra start til mål-

1 Mr. Brunell holdt farten flott til andre sist bak gode Odens Nillan. Skulle Solhus få denne feilfritt avgårde, kan han selvsagt vinne. 6 Come on Sandy har skuffet litt på slutten, men møter billig lag i kveld og 2500 meter er ikke noe minus. 4 Speed Cavalino er mye bedre enn raden og tåler også å gjøre litt selv. 8 Benchamin har et billig løp på papiret og skal heller ikke overses i et åpent løp bak de to favorittene på strek.
Rangering V5-3: A: 2 B: 1-6-4-8 C: 5-7-3

V5-4/DD-1 - Kaldblodshester. 1700 meter voltestart.
Veldig stor favoritt blir 8 Engas Odin i dette løpet, men lang pause, sprint og tillegg gjør at vi setter storfavoritten ned som andrevalg. Formhesten 5 Storsjarmøren blir vår favoritt, selv med Bjørn Grande i sulkyen. Hesten var helt nede på 28.0 nest sist på sprint og holdt koken flott til seier sist.

8 Engas Odin vant åtte av tolv løp i fjor og er en riktig vinnerhest. Men har hatt åtte måneders pause og det skal ikke bli mye feil på veien fra tillegg før dette blir galt. Andrevalget. 2 Ulvsås Alma har vært positiv i begge sine starter etter lang pause og sprint passer perfekt. 10 Junar og 11 Helle Sol er begge i form og står fint til grunnlagsmessig. 14 Bjørkekvikk kan blåse rundt denne gjengen, dersom han gidder. Får stå som er outsider i kveld.
Rangering V5-4/DD-1: A: 5 B: 8-2-10-11 C: 14-6-7-4-3-11-5-9-13-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5/DD-2 - Kaldblodshester. 1700 meter voltestart.
Odd Arne Kjøsnes har fått litt sving på seiershjulet igjen (to strake med Play Online) og her kan det bære rett til tet med 3 Skogbryn Viktor som har varslet form på slutten. I dette svært uoversiktlige løpet setter vi vallaken først.

4 Samayta var positiv på Leangen mandag og får hun løpet sitt kan hun vinne. Litt trangt fjerdespor trekker ned, men Samayta er en av få formhester i feltet. 1 Sneve Kongen gjorde noen fine løp i fjor og står ypperlig til. Outsider. 14 Sonsøy Tinjar fikk maks fra lederryggen sist, men har et billig løp i kveld. 10 Bergmino er ingen stjerne, men holder sin fart bra. Bak disse igjen er det vidåpent.
Rangering V5-5/DD-2: A: 3 B: 4-1-14-10 C: 2-5-7-9-13-15-11-12-6-8

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør