Foto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB scanpix

Helsvart EM for danskene

Vi frykter dansk sisteplass i gruppen med Tyskland, Nederland og Portugal. Her er fredagens tredje oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag
Tipping: EM på midtukekupongen
Oddstips 1: Drømmestart for Polen
Oddstips 2: Zlatan bedre enn Bendtner
Oddstips 3: Danskene får det tungt

Endelig er EM her. Langoddsen byr på en rekke spill til de to åpningskampene vi skal overvære i kveld, kampene i morgen og søndag også, og ikke minst adskillige EM-spesialspill. Ellers er det mye spennende i 3. divisjon og vi finner enkelte objekter fra svensk og italiensk fotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
72. Robert Lewandowski - scorer mål? JA 2,30

Vi tror på polsk seier i åpningskampen mot Hellas. Noen målfest forventer vi ikke, men skal Polen vinne så må en polakk score, med unntak av et gresk selvmål, selvsagt, og ingen er en mer opplagt polsk matchvinner en Robert Lewandowski. Han har bøttet inn mål for de tyske ligamesterene Borussia Dortmund i flere sesonger nå, han har med seg et par lagkamerater derfra som har brukt ham som oppspillspunkt i Bundesliga gang på gang. Det må øke sjansene for at han scorer. Fra tidligere har han 14 mål på 42 landskamper og er dermed ikke noen utpreget goalgetter på landslaget, men han har vist mye i Bundesliga og vi har god tro på ham i kveld. At Lewandowski scorer mot Hellas synes vi er et fint langskudd til odds 2,30.

Dagens avslag
78. Klepp - Frøyland
Meget åpen kamp fra 3. divisjon avdeling 6, dog er uavgjort lite sannsynlig. Disse får spille i fred på EMs åpningsdag.

Dagens spill
I dag er dagen for å sette noen kroner på EM-spesialene. Dette er spill som ikke avgjøres i kveld eller i morgen, men som går over hele den innledende gruppespill-perioden.

Norsk Tipping tilbyr målscorerdueller av typen hvem scorer flest mål i gruppespillet av Englands Ashley Young og Frankrikes Karim Benzema, vi kan spille på hvor mange poeng de forskjellige nasjonene tar i gruppespillet og vi kan spille på hvilken nasjon som vinner de forskjellige gruppene. Husk nå endelig på at målscorerduellene gjelder gruppespillet, ikke hele EM.

Vi kommer med to forslag til spesialspillene. Her ser vi på Danmarks poengsjanser i gruppespillet, og hvem som scorer mest, eller skal vi si minst, av Spanias Fernando Torres og Italias Mario Balotelli.

107. Danmark 0-2 poeng
Danmark spiller i gruppe B med Tyskland, Nederland og Portugal. To lag går videre og Danmark blir store favoritter til å ende sist i gruppen. For å si det slik, det av de andre landene som avgir poeng mot Danmark, kan være ille ute. Danmark åpner mot Nederland på lørdag, en kamp vi tror de er bortimot sjanseløse til å ta poeng i. Så følger nøkkelkampen mot Portugal, som Danmark hevdet seg mot i kvalifiseringsgruppen. Nå tror vi det blir tøffere. Danskene kan klare uavgjort, men vi tror ikke de vinner. I siste kamp venter Tyskland, og hvis det går som vi tror, nemlig at Tyskland og Nederland står med 4 poeng hver etter to kamper, må Tyskland helst slå Danmark i siste kamp. Andre scenarier kan tenkes, men vi kan uansett ikke se for oss at Tyskland, gruppens kanskje beste lag, legger seg og avgir poeng mot naboen i nord. Tyskerne liker å vinne selv om de ikke må, det har vi sett i kvalifiseringen. Dermed tror vi på 0 eller 1 poeng til danskene, og vi slår til på oddsen på 1,60 for at så skjer.

115. Fernando Torres - Mario Balotelli
Hvem scorer flest mål i gruppespillet av disse to? Ikke i turneringen, men i gruppespillet.

Torres har tidligere vært stor på Liverpool og det spanske landslaget, men i undertegnedes øyne har han ikke vært den samme siden overgangen til Chelsea. Det har vært gode enkeltkamper, det har vært visse tegn til stigende form på slutten av sesongen, men slik vi så Torres bli matchvinner for Spania i EM 2008 og slik han briljerte i VM 2006, får vi aldri se ham igjen, tror vi. Han spilte ikke alle kvalifiseringskampene for Spania, bare tre, og scoret to mål mot Liechtenstein. Han skal kjempe om en plass på topp for Spania sammen med Barcelonas Pedro, Sevillas Negredo, Bilbaos Llorente og lagkompisen fra Chelsea, Juan Mata. Men Mata er mer en kantspiller selv om han er oppført som spiss hos Spania. De tre førstnevnte mener vi er bedre valg for Spania og mer sannsynlige målscorere enn Torres. Spesielt Llorente er vi spente på. Torres spiller neppe mange gruppespillkamper fra start, og scorer trolig ikke et eneste mål.

Manchester Citys urokråke Balotelli har ikke spilt kvalifiseringskamper for Italia og var i utgangspunktet uønsket på laget av trener Prandelli. Han har scoret ett landslagsmål i sin karriere. Nå er han likevel med i troppen, som en av fem spisser sammen med Cassano (Milan), Di Natale (Udinese), Borini (Roma, på lån fra Parma) og Giovinco (Parma). Balotelli er en fargerik spiller på mange måter, han kan score ut av ingenting men også bli vrang og melde seg litt ut av enkelte kamper. Han finne på å gå av banen hvis noen hetser ham, eventuelt hisse seg opp og ty til ufinheter hvis noen sier noe stygt ham. Rett og slett en løs kanon, som kan pådra seg det røde kortet når som helst. Hvor mye han blir brukt av Prandelli er uvisst, men en del spilletid blir det nok. Scorer han? Ja, muligens, men det er også store sjanser for at han ikke gjør det, mener vi.

Vi ser for oss Torres og Balotelli målløse i gruppespillet, ikke i EM men i gruppespillet, og synes et spill på at de scorer like mange / like få mål er interessant. Oddsen er 3,20 og spillet går selvsagt også inn dersom de scorer ett hver, to hver, tre hver og så videre. Dette gir oss en EM-spesial til 5,12 og innsatsen blir 100 kroner. Spill må settes innen klokken 23.45.

107. Danmark 0-2 poeng - 3-5 poeng - 6-9 poeng 1,60 2,25 9,25
115. Fernando Torres - Mario Balotelli 1,70 3,20 3,15

Total odds 5,12

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør