Her er Ødegaard og Møller Dæhlis Tippeliga-favoritter

Møller Dæhli og Ødegaard spår Tippeligaen fra sengekanten i Zagreb.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Landslagets to stjerneskudd, Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli, har begge fartstid fra Tippeligaen.

Gikk du glipp av vårt nye web-TV-program, Tippemagasinet? Se det her.

Ødegaard fikk sitt store gjennombrudd i Strømsgodset sist sesong, og i en alder av 16 år ble han snappet opp av Real Madrid, mens Mats Møller Dæhli gikk gradene i Manchester United, før han var innom Molde i seks måneder. Etter det gikk ferden videre til Cardiff og nå Freiburg.

Klar gullkandidat
De to kjenner norsk fotball godt, og de to har samme kandidat som årets gullfavoritt i Tippeligaen, mens de er litt uenige om hvem som får sitt gjennombrudd denne sesongen.

- Jeg tror Molde tar det igjen. De har den sterkeste stallen og en flink trener som fikk til mye bra i fjor. Hvis de bygger videre på det, så tror jeg de vinner med god margin, spår Møller Dæhli. 

Ødegaard er enig med sin romkamerat på landslaget.

- Jeg tror også Molde blir sterke. De har den desidert beste stallen, mener jeg. Så tror jeg Rosenborg og Godset kommer rett bak der, at det blir en kamp mellom de tre, men jeg tror Molde tar det, spår 16-åringen.

Ung Godset-profil
Årets gjennombrudd i fjorårets Tippeliga var utvilsomt Ødegaard. Nettavisen kåret ham også til årets unge spiller forrige sesong.

Denne sesongen tror Real Madrid-stjernen at det vil bli en av hans gamle lagkameraeter i Godset som stjeler overskriftene.

- Jeg velger å si Iver Fossum som årets unge profil. Han tror jeg kommer til å gjøre det veldig bra, spår Ødegaard.

Selv om 18 år gamle Fossum allerede er et kjent navn for de fleste som følger norsk fotball, tror 16-åringen at hans gode venn kan ta ytterligere steg denne sesongen.

- Han har hatt en veldig god sesong bak seg og jeg tror han bare blir bedre og bedre, forklarer han.

Han tror også en 17-åring fra Rosenborg kan få sitt store gjennombrudd denne sesongen.

- Så tror jeg at godeste John (Hou) Sæter i Rosenborg får en del mer minutter enn i fjor, og så tror jeg Sander Svendsen og Tobias Svendsen i Molde, forteller Ødegaard.

Møller Dæhli tror det er en unggutt i Lillestrøm som vil få de store overskriftene denne sesongen.

- Jeg vet ikke om han blir den nye Mats Møller Dæhli ... Hans største styrke er frisparkfoten, og det er Marius Lundemo på Lillestrøm. Han tror jeg kommer til å være veldig god i år, forteller Møller Dæhli.

- Jeg så et par treningskamper og de frisparkene han har satt inn tror jeg kan bli farlige. Hvis han får selvtillit og spiller på det han er god på, så tror jeg han kommer til å bli en veldig god spiller i år, avslutter Møller Dæhli.

Hva tror du? Hvilket lag vinner Tippeligaen og hvem blir årets unge profil?

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør