Foto: Martin Barth Bergholtz (Martin Barth Bergholtz)

Her er Norges nye drømmedamer

Fra august vil alle nordmenn drømme om disse to damene.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Alle drømmer om telefonen fra Hamar om at Lottorekka har gått inn med sju rette.Fra og med august er det disse to blide damene som skal trekke de riktige Ingeborg Myhre ( Oslo) og Jannecke Weeden ( opprinnelig fra Tønsberg) er Norsk Tippings nye Lottojenter, og vil sammen med Reidar Buskenes være programledere i Viking Lotto og Lotto i tiden framover.

Ingeborg bitt av Tv-basillen
Ingeborg Myhre er 35 år, og er både født og oppvokst i Oslo. Hun har studert i England og har MA i historie og statsvitenskap derfra. Det var i England hun ble bitt av TV-basillen, og jobbet som journalist i ITV1 i fem år etter endte studier. Fra 2003 har hun jobbet i Rubicon TV, Monster Entertainment og TV2. Man kan trygt si hun er over gjennomsnittet opptatt av været, og har over tre års fartstid som værmelder på TV2 og TV2 Nyhetskanalen. For tiden jobber hun i Monster Entertainment hvor hun gjør research og skriver manus. Nå gleder hun seg til å ta fatt på Lotto-jobben.

- Det må være Norges beste jobb, sier Lotto-Ingeborg med et bredt glis. Tenk å få dele ut flere millioner kroner hver eneste uke, og ikke minst alle pengene som går til gode formål. Jeg gleder meg!

Spill Lotto på nett her

Jannicke gleder seg veldig
Jannecke Weeden er 34 år og kommer fra den lille øya Husøy, utenfor Tønsberg. Hun startet med tv-jobbing som programleder for “Ordjakten” på TV 2, deretter “Kjendisjakten”, “Fagerstrand – Vi bygger en drøm”, “Familiens ære” og “Idol.

Jannecke har en Bachelor i markedskommunikasjon fra Handelshøgskolen BI. I 2006 gikk hun over til Kanal24, der hun tok over stafettpinnen etter Annette Walther Numme, som programleder for kulturprogrammet “SAAB”, sammen med Rune Nilsson. I 2008 startet hun i produksjonsselskapet Monster hvor også hun gjør research og skriver Jannecke gleder seg veldig til å lede Lottosendingene på NRK, som hun sier selv:

- Det er jo helt fantastisk å kunne gi bort millioner av kroner, og forandre menneskers liv så til de grader”. Hun er også svært nysgjerrig på å finne ut hvilke historier som skjuler seg bak de mange, faste Lottorekkene som folk leverer inn år etter år.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

FAKTA OM LOTTO:
Startet 19. april 1986.Ca. 200 Lotto-millionærer hvert år. Spillet går ut på å plukke ut sju av 34 tall. Det trekkes tre tilleggstall.

Seks premiegrupper:
- 7 rette
- 6 rette + minst 1 tilleggstall
- 6 rette
- 5 rette
- 4 rette + minst 1 tilleggstall

- Millionsjansen - én spiller trekkes tilfeldig ut og kan vinne fra noen hundre tusen til flere millioner kroner.

- Antall mulige kombinasjoner: 5.379.616

- Trekning på NRK hver lørdag kveld.

Nå kan du spille andelslag på nett

FAKTA OM VIKING LOTTO:
Startet i 1993 - første trekning 17. mars. Kan spilles i Norge, Island, Danmark, Sverige, Finland og Estland, hvor førstepremiepotten er felles for disse landene. De øvrige premiegruppene er nasjonale.

- Omsetning: ca. 1,7 milliarder kr i 2009.

- Pris: Fire kroner pr. rekke.

- Spillet går ut på å plukke ut 6 av 48 tall. Det trekkes også 2 tilleggstall.

Fem premiegrupper:
- 6 rette
- 5 rette + minst 1 tilleggstall
- 5 rette
- 4 rette
- 3 rette

Lykketall innført 18. august 2004. Dersom Lykketallet er blant de seks vinnertallene, får førstepremievinnerne en egen lykketallpott på deling.

Antall mulige kombinasjoner: 12.271.512

Trekning på NRK hver onsdag kveld.

Mest lest