Foto: hesteguiden.com

Herlig vorspiel på Biri

Med en vidunderlig lørdag i vente, er det Biri som holder vorspielet fredag kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Denne artikkelen er skrevet og tilrettelagt av Kurt Rune Leirvåg. Tips og spilleforslag er utarbeidet av Espen Edvardsen.

OPPDATERT FREDAG ETTERMIDDAG: Strålende tips av Kurt Leirvåg til fredagens V4-omgang på Solvalla. Med banker på Rebellion i V4-4 ble det treff på samtlige 17 andelslag og ikke minst treff på det lille kupongforslaget på Nettavisen (innl.pris kr 96) og herlige 3 302 kroner tilbake for fire rette.

Vi har en fantastisk helg foran oss og høydepunktene står i kø. Vorspielet innledes på Solvalla fredag der vi nordmenn kan spille både V4 og V5. Det fortsetter med en flott V65-omgang fra Biri fredag kveld. Lørdag er det fest for alle penga. Da inviterer Åby travbane til Olympiatrav og felles nordisk V75-omgang. Vi har som kjent hyret inn meget påleste Rickard Hansson som du kan lese mer om her. Han har Åby som sin hjemmebane og kl 0800 lørdag morgen setter Espen Edvardsen seg i bilen for å kjøre til Gøteborg. Vi har dermed to mann på plass live på Åby i en omgang der premiepotten er på solide 60 millioner kroner.

Espen og Rickard har satt opp en rekke andelslag på Eksperten i ulike priskategorier til lørdagens V75-løp på Åby. Klikk på lenken for å se på "vareutvalget".

Den godeste Rickard debuterte som Sportspills travekspert i Sverige torsdag og Rickard Hansson debuterte på en strålende måte. Det lå store penger i luften før de to siste V65-løpene på Ørebro da verdien var drøye 1600 kroner etter fire avdelinger. Åtte andelslag stod igjen med i snitt åtte ganger åtte hester i de to siste V65-avdelingene, men dessverre ble det to favorittseire. Bankeren 1 Peignoir var et 3. valg når tipsene ble publisert, men endte opp som favoritt. Uansett ble det seks rette på åtte andelslag (ca 8 000 tilbake på hvert lag) og to femmere på resten og Rickard beviste på direkten at han kan sitt fag til fingerspissene.

Alltid iherdige Espen Edvardsen kan allerede fredag formiddag melde om et helt eventyrlig objekt til søndagens V64-løp i Årjäng og derfor legger Espen allerede nå ut andelslag i ulike priskategorier til søndagens løp. Det kan være årets beste objekt hittil.

Andeler til Espens andelslag under V64-løpene til Årjäng søndag kan du kjøpe allerede nå.

Det er dog riktig fine spilleløp under fredagskveldens V65-omgang på Biri og vi gjør som vi gjorde på Jarlsberg for fjorten dager siden, vi bankerspiller hyperkapable McSteamy i V65-3.

Innleveringsfrister Biri
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.05
DD kl. 20.25

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Klart beste hesten
9 Mc Steamy kom tilbake etter en pause sist på Jarlsberg. Den flotte S.J.’s Photo-sønnen viste seg fra sin beste side, og travet bedre enn på lenge. Geir Vegard Gundersen kjørte seg til tet etter 500 meter, og siden ble resten av løpet en treningstur. Han viste ved flere anledninger i fjor solid kapasitet, men samtidig mye galopp. Han viste i løpet sist på Jarlsberg at han virker mye mer travsikker, enn det vi så av ham i fjor.

Annonse: Øivind Grøstad hadde kanonsuksess sist fredag på Biri. 7. valget Lauvås Spretten stod først på hans rank, mens 2. valget Global Oracle var Øivinds banker. Det endte med 66 836 kroner innspilt.

Vi husker godt løpet fra Bjerke 25/07 i fjor, hvor han galopperte grovt fra start, og hadde over 40 meter fram til feltet når det gjensto en runde til mål. Gundersen dro på i tredjespor direkte, og hadde garantert vunnet det løpet uten galopp i den siste svingen. 5-åringen har enorme fartsressurser og har et latterlig lavt grunnlag i forhold til sin kapasitet. Går han feilfritt i kveld skal han bli veldig vond å stå i mot for konkurrentene og selv fra bakspor var vi aldri i tvil om å bankerspille hesten i V65-3.
Rangering V65-3: A: 9 B: 2-6-4-12 C: 8-10-3-7-5-1-11

HTML EMBED

Banker nummer to
9 Shoguns King har vist flott form i lengre tid, uten og fått full utdeling. Seieren kom sist i Drammen i et lunsjløp, hvor han endelig holdt seg til trav. 4-åringen travet hele løpet utvendig for lederen Quantum Bowler, og hadde tidlig koblet grepet på den på sisterunden. San Power M.B. kom fort inn mot den siste svingen, men Shoguns King svarte lett opp den før den galopperte i den siste svingen. I starten før på Bjerke holdt han farten fullt godkjent i et løp som ble vunnet av gode Baldini.

Shogun Lobell- sønnen gikk et strålende løp på Biri 11/01 i år hvor han travet store deler av løpet på utsiden av Mimi’s Red Rose, koblet enkelt grepet på den ned oppløpet, men klarte ikke å stå i mot gode Danseur Rapide som spurtet friskt ute i banen. Gjentar Shoguns King det løpet i kveld skal det være en god sjanse og vi bankerspiller også denne i V65, i tillegg til at hesten blir vår V5-banker.
Rangering V65-4/V5-1: A: 9 B: 8-5 C: 10-1-7-2-11-6-3-4

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

V65-1 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Etter å ha imponert i to strake seiersløp, endte det i galopp ut av den første svingen i en trang situasjon for 12 Orlando Piner sist på Bjerke. Det setter vi på uturskontoen og siden dette løpet er voltestart, trenger det aldeles ikke bli feil med 12. spor. Vi setter hesten først i V65-1, men han støter på noen gode konkurrenter.

6 Epower E.J. hadde vi gode rapporter på sist og vi valgte derfor å bankerspille hesten i et lunsjløp på Bjerke. Vallaken vant lett fra tet, men ble litt sliten siste 100. Her kan det igjen bli tet, og da kan det bli ny seier. 3 Millgetter er en type vi liker. Fortsatt er Johansen-traveren ustø på beina, men kapasitetsmessig er han god nok. 1 Lython Pine Chip ble passivt kjørt sist, men avsluttet fint til tredje og står atter fint til spormessig.

Frode Hamre fryktet ikke Gold Rain fra lederryggen sist med 5 Black Star M, men Steinseth-traveren tok seg forbi. Black Star M. gjorde ikke noe dårlig løp, da det var langt ned til tredjehesten og fireåringen er aktuell på gardering. Pophesten 8 Ringo Star M. har ikke vært god butikk for Petter Northug & co, men besitter en viss kapasitet, men inntil videre får hesten stå på venteliste.
Rangering V65-1: A: 12 B: 6-3-1 C: 5-8-9-4-7-2-10-11

Annonse: Øivind Grøstad observerte en hest som lettet fra bakken sist. I kveld er det dags i V65-1

V65-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Selv fra spor tolv i Drammen, var 4 Super Sjefen tilbake som en vinner i et lunsjløp i Drammen for drøye to uker siden. Den fireårige vinnerhesten til Geir Vegard Gundersen blir favoritt igjen, men det er sterke konkurrenter her også.

Ikke minst treårige 8 Trysilbjønn som gjorde karrierebeste som vinner av et lunsjløp på Bjerke for seks uker siden. Fargerike Eldar Harviken klemmer garantert til fra åttendespor bak bilen og ikke utenkelig at Trysilbjønn kan lede dette fra start til mål. 2 Rigel Mio var vårt store objekt i et V5-løp på Leangen under V75-stevnet der for to uker siden. Som et ellevtevalg i spillet, ble det en sterk andreplass etter et strevsomt løp. Står fint til i kveld og er under kraftig utvikling.

7 Lannem Sølvi innfridde som vår V5--banker på Leangen for fire uker siden og kan overraske. 6 Atom Jutuln skuffet muligens en smule sist, men tapte for en veldig bra hest og holdt farten helt inn. 1 Norbo Vinter er flink til å holde farten og startsporet er bra. Et flott spilleløp i V65-2 der vi satser på at seks hester er nok.
Rangering V65-2: A: 4 B: 8-2-7-6-1 C: 11-10-3-5-9-12

V65-5/V5-2/DD-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Han er en banditt den godeste 7 Kolbu Tarzan, men fartsressursene er gedigne. Selv etter en grov startgalopp på Biri sist fredag, så var hesten tredje i mål. Vallaken kan ikke stoles på, men skulle han mot formodning trave feilfritt i kveld, blir han vond å stå imot. Sjuendespor bak bilen er trolig en fordel.

12 Horgen Don ble offensivt kjørt på Klosterskogen sist torsdag, men var på defensiven inn mot den siste svingen og galopperte som slagen da. Håkon Johannes Nordland er ikke spesielt taktisk i løpsbanen, men hesten er bra. 4 Lannem Frøyd måtte trave i dødens sist fredag og klarte ikke svare ut speeden til smygkjørte Lauvås Spretten, men gjorde et fint løp til andre.

11 Vikan Balder falt gjennom i tøffe V75-omgivelser sist, men er tilbake i vanlig grunnlag igjen i kveld og vant sist han startet på Biri. 8 Bjørvang Prinsen står leit til spormessig, men tåler som kjent å bli litt brukt underveis. Med på gardering blir også 3 Gulheim Raia (galopperte som pigg 800 meter fra mål sist fredag) og 9 Maurstad Elden (kan litt denne) Flott spilleløp dette og mange vinnerkandidater.
Rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 7 B: 12-4-11-8 C: 9-3-1-5-10

Annonse: Øivind Grøstad byr et ellevilt drag i V75-6 på Åby. Ja, helt ellevilt faktisk.

V65-6/V5-3/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
- Min beste vinnersjanse for kvelden, sa Frode Hamre til Kurt Leirvåg når han pratet med Frode onsdag formiddag. Og vi er helt enige og setter tøft matchede 4 Underpaid Hanover først i dette løpet som også er et strålende spilleløp. Men det er stor risk for at fireåringen må ta på seg drajobben i andrespor og da må det garderinger til.

10 Juliano Diamond fant formen helt ut av intet. Løpspausen hadde tydeligvis gjort susen og etter at hesten var glitrende tetvinner på Klosterskogen nest sist, fulgte han opp med en sterk lunsjseier på Bjerke sist. Bakspor betyr trolig ikke allverden nå, ettersom det lukter tempo av dette løpet. 8 Oslo Kronos står vrient til spormessig, men Anderssen-traveren er en hest over gjennomsnittet.

1 Wy Fi har tidvis imponert hjemme på Leangen, men støter på steintøff motstand i kveld. 12 Staffan Palema holdt strålende fra dødens sist og har ikke hatt marginene med seg på slutten. Fra spor tolv er det uansett tøft. 5 Hot Rocky holdt på å detonere en smell av dimensjoner på Biri sist fredag og står bedre til spormessig i kveld. 2 Impressive Joe stort i et par seiersløp i fjor høst og vi betaler også for denne.
Rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 4 B: 10-8-1-12 C: 5-2-6-9-7-3-11

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

V5-4 - Varmblodshester. Monteløp. 2600 meter autostart.
Siv Emilie Løvvold opp på formsterke 7 Space Boss i dette monteløpet og da er førstevalget gitt i et vrient løp. Space Boss avsluttet flott sist og 2600 meter er neppe noe minus.

9 Chilleer er i fremgang og ryttereren Stephanie J. Werder har flotte ferdigheter som monterytter. Chilleer fikk en elendig start i monteløpet på Klosterskogen nest sist, men avsluttet flott og er spennende her. 5 Now Or Never kommer tilbake etter tre måneders pause, men har gjort sterke løp i monte tidligere og tåler å bli brukt litt underveis.

6 Quad Julry er i samme kategori og også denne er tilbake etter pause. 10 Galliano er en kapasitetstraver som også dukker opp etter pause. Vrient monteløp dette og mange som kan vinne.
Rangering V5-4: A: 7 B: 9-5-6-10 C: 4-3-8-2-1

V5-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Nytt flott spilleløp i V5-finalen der vi prøver oss med fartsfylte 5 Jærvsørappa som vår favoritt. Blekkan-hoppa er variabel, men veldig bra de dagene hun legger godviljen til. Sprint er ikke noe minus og startsporet kan ikke Blekkan klage på.

4 Juniorprinsen har fått hvilt seg i tre måneder og skal være godt forberedt, i følge trener Bjørn Steinseth. Juniorprinsen leverte mange sterke løp i vinter og sprint er ikke noe problem. 2 Gårder Spiker'n har fått to løp i kroppen etter pause. Blir ikke mye spilt i kveld, ikke glem at denne har vunnet ni ganger på kun tretti starter. Vi setter varsellampene på i kveld. 12 Holterjerven kunne aldri utfordre forvandlingsnummeret Hornmo Blessen i et lunsjløp på Bjerke sist torsdag, men fullførte flott. Sprint og tolvtespor er langtfra perfekte betingelser for hesten i kveld vi setter Holterjerven litt ned på rangeringen i kveld.

Gunnar Austevoll setter seg opp bak 7 Løset Elden, det er med respekt å melde en gedigen kuskeforsterkning. 1 Skjeppe Kåre har skuffet litt på slutten, men Vidar Hop, spor en og sprint høres ut som en farlig kombinasjon. 10 Striks kan være en luring direkte etter pause.
Rangering V5-5: A: 5 B: 4-2-12 C: 7-1-10-9-8-6-3-11


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør